Skoči na vsebino

Naj vas romunsko zlato ne premami...


Kaiser

Priporočene objave

V zadnjih dveh tednih so ljudje in policisti ob avtocestah in lokalnih cestah ponovno opazili več romunskih državljanov, ki poskušajo ogoljufati voznike. Običajno ponoči ustavijo avtomobil in vozniku potarnajo, da se jim je pokvaril avto, a nimajo denarja za popravilo. V zameno za gotovino voznikom prodajo "zlat" nakit oziroma ponaredke.

Na območju ljubljanske policijske uprave so odkrili okoli 70 takšnih primerov, največkrat pa so Romune videli ob cestah Ljubljana-Litija, Bogenšperk-Radohova vas, BičLjubljana- Logatec, Ljubljana-Kranj, Ljubljana-Trojane in na cesti skozi Tuhinjsko dolino. Policisti prosijo vse, ki jih bodo Romuni skušali ogoljufati, naj pokličejo 113 in jih prijavijo, saj je te spretne goljufe težko ujeti pri delu in jim dokazati kaznivo dejanje. Za zdaj jih policisti pošiljajo k sodniku za prekrške in zbirajo dokaze za morebitne ovadbe in izgon iz države.

Vir: večer

Včeraj so ustavljajli folk na avtocestnem počivališču v Višnjigori, kasneje so jih opazili ob regionalni cesti Krka - Ivančna Gorica. Te znajo tudi okrasti, ne samo prodati ponarejeno zlato... :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... V zameno za gotovino voznikom prodajo "zlat" nakit oziroma ponaredke.

Mislim - tisti, ki sede na to finto, si pa res zasluži svojo šolo.

:yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je....

Prejšnjo soboto so me ustavli pred Senožečami. Ustavli na celi cesti je mahal tko, da sm se mogu ustavt. In pole on meni: "Šprehenzidojčpress"

Jst: ne pa ne....ingliš pliiizz.

Cigo, ki je mel dva zoba oblečena v zlato(ta špičasta wd spredi): "I have no gas for my car and no money"

Jst(kr po naše): "Ja in kej ti čm"

Cigo:Plizzz...giv me money for gas and take dizz....(dva kao zlata prstana :BUA: ).

Jst pa: "Sorry, no money...in pole sm reku po naše...samo eurokard....a ti jo med zobe poštemplam... in nato sm speljal"

Popoldne, ko sm se vračal jih ni blo več. A so dobili kakega loleka, ki jim je dal za benzo...alpa so se spravli sami od sebe. Ma itak je tolko farabutov okoli....in cigo je cigo.....ma Dutovca ne bo prpelu okoli.....Ker Dutovci smo strašno žleht ljudje, ker smo še cigane okradli :lol1: .

Za ostale pa......ne nasedajte....pa četudi vam pokaže selo familijo(tri mulce ki jočejo, žena ki doji ta četrtega in nonka, ki pride z nevemkje in reče leggere ) .) mano

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res jih najdeš povsod. Proti Dolenjski in Litiji pa še največ (vsaj ta del mi je poznan). So pa sodelavca že nategnil. Za 5 jurčkov so mu prodal medeninast prstan. In potem nam v službi sploh ni verjel, da so ga nategnil in je šel s prstanom še do zlatarja, da mu ga ocen! Vrednost = 10 sit. Bruke! :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men so tudi enkrat mahal, sam ne vem če so bli tile, jim pa jasno nisem ustavil. :devil: Izgledal so pa kot iz kakega filma Cigani letijo v nebo pa podobno, ata z wampom in ljubavnim tepihom, mama v halji in ruti... če bolj pomislim so izgledali bolj turško. :hmm:

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

So pa odlične premične tarče. Če bi imel rollbar in vap na šobah za pranje stekel, pa bi bila sploh veselica.

po možnosti na kašnem X5 ne :yea2: V glavnem eno soboto smo šli s familjo u LJ. Kot že rečeno smo jih srečali na Rebrnicah vsi črni ku d bi bli dvakrat pečeni in mahali nej ustavmo, k ni blo uspeha se je gazda thefamili začel kar na cesto postavljat. J bla bol počasna kolona zaradi kamiona. Mi gremo naprej na avtocesto in kaj :kva2: pod mostom tm pri Španu nekje spet isti tipi :lol1: že mi smo vozili po AC nekje 170-180, pa nikjer ustavli na kafetu al kej. Ta pa pršu pred nami u LJ :blink: klapa zna, ni kej :grrr

Verjetno je fehtal za raketno gorivo ne navaden super 95 :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lansko leto sem naletel na tak primer na AC od pesnice proti sentilju.

ata (vamp, ljubavni tepih, 3 kg zlata okoli vratu),

mama (dojila na zadnjem zicu),

4 froci (tekali po odstavnem pasu in travici zraven),

in ena mamka (babica?).

avto pa za 5. :wacko:

sem mu ponudil, da ga odpeljem do petrola na sentilju pa ni hotel. :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na mojem koncu smo se teh "s tavečjega" rešli :D nekaj let nazaj so bili redni gostje na magistralki MB- Ptuj še posebaj v turistični sezoni B) znajdejo pa se, ni kaj :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem imel velikokakrat opravka z njimi. "Majku im spalim." Lansko leto ni dosti manjkalo, da ga nisem z motorjem zbil na vrhniškem klancu. Je tip skakal po sredini ceste in mahal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred 2 tednoma so neki podobni (vampasti, črni in v šajni srajčki) tipi stali in mahali tudi v bližini Sl. Bistrce... povsod so!

videl :BUA:

kaj češ.. vidi se, da slabo vzdržujejo pleh, da jim takole nonštop crkuje po cestah..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...pr nas pa so dva dni nazaj neke bolj temno obarvane osebe (da ne bom žalil cigotov) BMW -z dunajsko tablco po hišah hodil in prodajali nože - stari čaku v avtu - sine pa oblečen kot da gre na poroko s kovčkom v rokah od hiše do hiše - ma je pršu sm ga steral...in je šu....cel dan so se fjakal okol...ma zjutri sm ugotovu da mi je eden "spizdu" (s kleščami odrezal kabl) vodomet pred oštarijo...ponoč ga izključmo......zjutri samo prerezan kablček... :hmm: edin tko sm lahko povezal zadevico...zdej čakam da mi ga pride temni sine ponudit v kaki original embalaži :? .....jebemo kej pa k sm ga tko nagnal da m ne bo bajte u luft vrgu :? ..matr drugič bom kr kupu kar če met :cry: ...če b kupu nože bi jih mel ...tko pa nimam nč pa še vodomet je minus :hmm: ...matr - ciganska računica.. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

verjetno je vse res sam neki pa mi ne gre v glavo moj starata je bil na vikendu nakar se pripeljejo zgoraj omenjene osebe in prodajajo nože v kovčku nakar vidjo od ata un žar za 3jurje iz špara in hočjo ga na vsak način ponudjo mu v zameno zlat prstan nakar reče ata da hoče dva in tako se zmenjo za menjavo no pol pa je šel ata v zlatarno uprašat če je prstan kej vreden pa so mu ponudli za enga 15jurjev ,raz če se ni ata zlagov,pa bo dal pol ta prstan svojmu vnuku,gdo ve:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut jaz sem mela danes to čast, da sem vidla te kretene oziroma tastarga kako maha na vzhodni ljubljanski obvoznici za izvozom Fužine. Ma pa tip srečo da je še živ ker tako bedasto na cesto skače :kva2: , zgleda pa nekak tko, da on maha, en drug pa stoji pri avtu in "kao" gleda gumo :hmm: ; če verjameš :lol1:

Se pa jaz njih spomnim še od lanskega leta v Mariboru; sediva z lubijem v enem lokalu na obrobju Mb. ko se kar naenkrat pripelje nek merđo ven pa stopjo neki "črni" frajerji s kufrom in nama začnejo prodajat nože :lol1: ; tečni so bli pa kot ene muhe, sploh se niso hotl spelat stran; v glavnem :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe, če bi biu jst na njihovem mestu vem d neb šu pred tabo skakat! :naughty:

Sam je pa res križ s temi ljudmi! Jst osebno jih sicer še nism sreču, sam mi je pa že kr nekej folka povedalo, da jih je precej tut pri nas na notranjskem v okolici Cerknice, tako da previdno! .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta folk je čist zmešan.

V soboto dopoldne sta bla na avtocesti pod nadvozom za Litijo, smer Ljubljana, ustavljena dva avtomobila na odstavnem pasu, en je bil rdeč golf se mi zdi, drugega pa nisem tk vidu, ker sem se mogu tipu izognt....

Mislim,..... tip stoji na odstavnem pasu, vsake tolk časa pa skoč na polovico voznega pasu, pa maha, da bi mu kdo ustavu....

Izgleda, da je tudi kaskader.... :BUA:

Nej se spravjo kam drugam, ne pa na cesto....

:BUA: :BUA: :BUA:

Previdno mimo takih kretenov!

Popravljeno . Popravil gic
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

3tedne nazaj se je men en oča na vrhu Vrhniškega klanca skor na sred pasu postavu ala "ustav ustav, umiram". Samo-prilaufau je z leve! strani ceste. sm že res hotel ustavt, pol sm pa vidu še 4mulce pa 2ženske pa še enga mladga zraven bordo zarjevele opel vectre(al neki tazga) in mi je pamet d'jala-Jure, to nau dobr, raj pejt naprej. očitno je imel moj drugi jaz takrat prav. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Identična zadeva: srkam kavo v domžalah, pristopi ženska mi moli mrcino od pečatnega prstana in v polomljeni srbo-hrvaščini in seveda nujno rabi denar za bencin. Ne nosim nakita dako da odločitev ni bila ne vem kako težka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa to se je očitno hudo razpaslo.. a plavi nič ne ukrepajo? :?

bi znala bit prav zanimiva predvolilna župca iz tega heca... :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa to se je očitno hudo razpaslo.. a plavi nič ne ukrepajo? :?

bi znala bit prav zanimiva predvolilna župca iz tega heca... :grim

...ko so tipčki ene 6 let nazaj prodajali vrečke kao za maturantski izlet in je bil vsak dan drugi na vratih mi je dosadilo in sm poklicu plave.....sprejeli klic in podatke in to je bilo gleda vse....naslednji dan je bil novi tip z vrečkami pr men..sm poklical plave in reku tuki so...pridemo...ja čez 45 min...a zdej jih naj pa po dolin lovimo al kej-to je bil odgovor (se je pa zadeva rešila ko so objavili cajtngi zakaj se gre - slovenski bznismeni so presedlali v druge vode.... :? )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!