Skoči na vsebino

rabim nasvet- čim prej

dr.looney

Priporočene objave

Čakte mal........vsak bi svojega psa branil tako, da bi poškodavola napadalca..tukaj nimam kaj dodat. Vendar Kdaj začeti z obrambo?...valda ne takoj, ko zagledaš psa brez povodca začet skale po luftu metat.

lina, verjetno ni tip psa zadel na 50 metrov, predvidevam da je šlo za 2-3 metre ali manj, to je razdalja pri kateri pes ne rabi niti sekundo za napad in zame skrajna razdalja pri kateri začnem ukrepat. in verjetno tudi človek ni imel kamna sabo ampak ga je moral pobrati, torej upravičeno sumim, da se je počutil ogroženega (za psa in sebe).

če bi lina imela kakega kokeršpaniela ali manjšo zadevo potem OK, nemški ovčar ni ravno pes, ki bi deloval pretirano dobrodušno in prijazno če ga ne poznaš.

looney ti pa globoko vdihni, si umiri čustva ker vem da si prizadeta zaradi poškodbe psa in trezno premisli in priznaj da ste sami krivi. z tožbo pa nimaš nobene šanse oziroma boš mogoče po 5 letih pravdanja in ogromnih stroških iztržila kakih 100-200 jurjev max, če sploh kaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in vi bedaki bi razbijali avte in lastnike?  :fight2:  ni problema, vam zrihtam 10 spuščenih psov, vi pa suvereno hodite med njimi in ugotavljajte kateri je prijazen in kateri ima takrat slučajno slab dan!!!!

avta ne, lastnika pa brez dvoma.

na srečo pri nas ni takšnih oz. podobnih ljudi kot si ti, ki bi zato, ker se mu pes približa na 2 metra že metal kamenje...

ne vem sicer kako je s psi, ampak menda je fizični napad opravičljiv samo v samoobrambi, ki je pa v tem primeru ni bilo, saj ne pes, ne lastnik nista bila napadena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....

looney ti pa globoko vdihni, si umiri čustva ker vem da si prizadeta zaradi poškodbe psa in trezno premisli in priznaj da ste sami krivi. z tožbo pa nimaš nobene šanse oziroma boš mogoče po 5 letih pravdanja in ogromnih stroških iztržila kakih 100-200 jurjev max, če sploh kaj......

poslušaj pervy po tvoji logiki lahko kamenjamo kogar koli hočemo,če se nam le malo zdi sumljiv. primer : (mogoče mal banalen , ampak vseeno),da se ga ti na piješ pa se mi približaš na en meter, ker si se ga napil boš verjetno klatil z rokami . ker bomo zadeve posploševali (vsi pijani ljudje so nasilneži) te bom pač s prvim predmetom, ki ga najdem po glavi. v stilu sej si si sam kriv kaj si se ga pa napil a ne...tako preprosto je to :naughty: :P

pa brez zamere...

poleg tega mam jest že veliko slabi izkušenj s psi (trikrat sem bila že ogrižena)

pa še vseeno ne mečem kamenja ali česarkoli drugega v njih.

poleg tega tudi ta človek ni imel privezanega psa.

dr.looney :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

avta ne, lastnika pa brez dvoma.

na srečo pri nas ni takšnih oz. podobnih ljudi kot si ti, ki bi zato, ker se mu pes približa na 2 metra že metal kamenje...

ko boš imel za sabo moje izkušnje boš metal kamenje že na 10 metrov, drugače pa bi jaz tudi raje lastnika kamenjal.

sicer pa vabilo še velja, pridi med 10 spuščenih psov zraven pa ti bomo še eno pudlico dali v naročje potem pa dokaži svoje jeklene živce :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

poslušaj pervy po tvoji logiki lahko kamenjamo kogar koli hočemo,če se nam le malo zdi sumljiv.

eh looney brezveze ker boš itak vstrajala na svojem. malo sumljiv, sumljiv, zelo sumljiv - vse je stvar osebnega dojemanja in ne neke glupe primerjave zdaj ven vlečt.

tebi je tvoj pes oh-in-ah največji cukerček na svetu in najbolj miroljubno bitje in ne boš (nočeš) razumeti, da ga kdo dojema drugače in da ga je v strahu sposoben tudi poškodovati, za mene pa ni nič drugega kot še en pripadnik pasje rase, ki mi je potencialno nevarna in ki je v preteklosti že dokazala, da ji ne gre slepo zaupati.

kregamo se lahko samo o njegovi oceni stopnje nevarnosti, pri čemer mi ne moremo ocenjevati ker nismo bili zraven, ti pa ne ker svojega psa ne znaš videti v tej luči.

lahko samo rečem, da bodi srečna, da je bil le en kamen in ni večjih poškodb in naj ti bo to šola za drugič, da kot ti je že povedal nekdo "PES JE ZA NA KETNO" (ko greš ven). naslednjič lhko srečaš kakšnega manijaka, ki ne bo ostal samo pri kamnu pa bodo spet drugi vse krivi, ti pa ne.

moj "miroljubni" pes je bil na povodcu ko je ugriznil mulca na mopedu. kriv je bil mulec ker se je ustrašil in z nogo zamahnil proti njemu. drugič pa je ugriznil vaditelja v pasji šoli, ki ga je med vajo (nežno) brcnil v rit (kao zato da se bo usedel). spet ni bil pes kriv, a vseeno nisem nikoli slepo trdil, da moj pes nikomur nebi nič naredil. v normalnih razmerah res ne, a še vedno je to žival, ki je nikoli nimaš 100% pod kontrolo zato je povodec tudi razumen ukrep.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

drugič pa je ugriznil vaditelja v pasji šoli, ki ga je med vajo (nežno) brcnil v rit (kao zato da se bo usedel).

Takšnega vaditelja bi moral ti v rit suniti :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pervy--- pretiravaš, da ne rečem, da se bojiš psov--čist mal se jih a ne? :naughty: .

Iskušnje gor dol...jest jih imam tut...in to kar precej ...s pasjimi pretepi, ugrizi in vsem kar sodi zraven....samo ne paničari in ne cvili in ne stoj kot nek štor... vse bo uredu...vedno je blo... (Imam Bokserja in majhnega (kot pudelj) pritepenčka, on vedno probleme išče in nikoli ne odneha...do smrt pa do smrt...takrat mu je vseeno.

Konckoncev če se pes vsake tok mal stepe...pa kaj sej ti si imel tut kdaj plav uč...pa te danes ni nič manj.

Tole, da psa mal nalahko v rito brcneš...da se bo usedel...a za ,,prostor,, ga narahlo knock-out-iraš? :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko boš imel za sabo moje izkušnje boš metal kamenje že na 10 metrov, drugače pa bi jaz tudi raje lastnika kamenjal.

sicer pa vabilo še velja, pridi med 10 spuščenih psov zraven pa ti bomo še eno pudlico dali v naročje potem pa dokaži svoje jeklene živce  :P

med spuščene pse pridem kadarkoli hočeš.

lahko jih je tudi 50 če hočeš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

eh looney brezveze ker boš itak vstrajala na svojem. malo sumljiv, sumljiv, zelo sumljiv - vse je stvar osebnega dojemanja in ne neke glupe primerjave zdaj ven vlečt.

tebi je tvoj pes oh-in-ah največji cukerček na svetu in najbolj miroljubno bitje in ne boš (nočeš) razumeti, da ga kdo dojema drugače in da ga je v strahu sposoben tudi poškodovati, za mene pa ni nič drugega kot še en pripadnik pasje rase, ki mi je potencialno nevarna in ki je v preteklosti že dokazala, da ji ne gre slepo zaupati.

kregamo se lahko samo o njegovi oceni stopnje nevarnosti, pri čemer mi ne moremo ocenjevati ker nismo bili zraven, ti pa ne ker svojega psa ne znaš videti v tej luči.

lahko samo rečem, da bodi srečna, da je bil le en kamen in ni večjih poškodb in naj ti bo to šola za drugič, da kot ti je že povedal nekdo "PES JE ZA NA KETNO" (ko greš ven). naslednjič lhko srečaš kakšnega manijaka, ki ne bo ostal samo pri kamnu pa bodo spet drugi vse krivi, ti pa ne.

moj "miroljubni" pes je bil na povodcu ko je ugriznil mulca na mopedu. kriv je bil mulec ker se je ustrašil in z nogo zamahnil proti njemu. drugič pa je ugriznil vaditelja v pasji šoli, ki ga je med vajo (nežno) brcnil v rit (kao zato da se bo usedel). spet ni bil pes kriv, a vseeno nisem nikoli slepo trdil, da moj pes nikomur nebi nič naredil. v normalnih razmerah res ne, a še vedno je to žival, ki je nikoli nimaš 100% pod kontrolo zato je povodec tudi razumen ukrep.

veš kaj pervy maš prav .brezveze je s tabo nekaj razglabljat. , ker se očitno bojiš

psov , kot hudič križa. jaz osebno pa dobro vem česa je zmožen moj pes in česa ne v 30 letih v družbi s psom se pa človek marsikaj nauči.

glede tvojega strahu pred psi si pa poišči pomoč.(to je dobronameren nasvet, ne žalitev).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolegica ima Staforda visok je mogoče 40 cm (glava) a težak je bil na zadnjem tehtanju pri veterinarju 32 kg :wacko: ..mrcina in pol. "Kuža" je sicer res zelo prijazen do ljudi, skoraj bi mu lahko rekel da je scrklan, ampak ko pa zraven pride drug pes......Staford nekako počepne, tako da deluje ves pohleven in s tem vzbudi zanimanje drugega psa, ko pa mu ta pride dovolj blizu, pa direktno skoči nanj, ponavadi cilja direktno na vrat in to dela stalno brez kakega opozorila. U glavnem se ji je že zgodilo, da je pes razmrcvaril nekega nemškega ovčarja a glede na to da ta ni bil na povodcu, staford pa,...kaj misliš kdo je bil kriv.

P.S. Nikakor ne odobravam, da se pes kot je ta sprehaja brez nagobčnika, hotel sem samo dati primer...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kajjazvem, pomoje gre štorija približno takolele:

Človeki se v grobem delimo na:

- pasjeljubce in

- pasjemrzce.

Denimo v razmerju 50/50.

In še pasjeljubci se dalje delijo na:

- pasjeljubce paničarje (npr Pervy-by looney) in

- pasjeljubce skulirance (npr looney-by herself).

Denimo spet v razmerju 50/50.

Smiselno je pričakovati, da bo pasjemrzce in pasjeljubce paničarje (torej po pavšalni oceni 75% populacije) v prisotnosti odvezanih cuckov popadla sumničavost in posledično agresivnost. In smiselno je pričakovati, da bodo ročno lomili krepelca z bližnjih dreves in ruvali granitne kocke iz tlaka. Ve se v kakšne namene.

In ker ni smiselno pričakovati odloka, ki bi pasjemrzcem in pasjeljubcem paničarjem zapovedoval nošenje nagobčnikov in prisilnih jopičev (ipaq smo ljudi!), je bil pač izdan odlok, naj bi se cucki v javnosti šetali na štriku. V izogib katastrofam in nenazadnje v svrho njihove lastne varnosti.

In v tej luči je, kot se je izkazalo, dokaj smiselno ta odlok tudi spoštovati.

Lahko ga pa seveda blazno kronam in je vse skupaj perfidna zarota lobbyja proizvajalcev pasjih povodcev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

imam 60 kilsko bulmastifko, ki je zanemarjen športni pes, vsako jutro greva brez povodca na sprehod (5:00) nikjer nikogar samo ona, jaz in naš maček mici. vsi trije smo brez povodca, pa smo srečali srnico, pa malo srnico (a je to bambi-pojma nimam) pa veveričke, pa druge muce pa......., pa še nikoli ni bilo kaj narobe vedno gre poleg mene (psica-ne maček), jo pa skoz opominjam in jo imam na očeh.

popoldan ko pa so otroci na cesti, s kolesi skiroji, pa je lepo na povodcu (psica-ne maček) kajti nikoli ne veš kaj jo spreleti.

smo imeli pa že primer ko je dalmatinka popadla našo psico za zadnjo nogo, naša beštja me je pa samo gledala kaj bom jaz naredil. stopil sem do dalmatinke ji razklenil čeljusti in jo brcnil v tazadnjo, beštjo (naša psica) sem pa pohvalil.

no pač toliko :hmm:

o čem se že pogovarjamo :? :hmm: :zzz:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

niti malo me ni strah psov in tudi noben me še v življenju ni napadel ali ugriznil (če ne štejem raznih pudlov in srnic ampak ob takem napadu se itak moreš smejat). enostavno obe (L&L) ne kapirata eno (bom pudaril) ČE GREM OZIROMA SEM ŠEL NA SPREHOD Z MOJIM PSOM MI GRE KREPKO NA K...., DA SE JE VEDNO NAŠEL NEK PROST PES, KI SE JE SPUŠČAL V MOJEGA. ČE LAHKO IMAM JAZ IN VSI OSTALI NORMALNI LASTNIKI PSA NA POVODCU GA IMEJTE TUDI VI. TAK JE ZAKON IN ŠE VEČ, TAK JE NORMALNI ČLOVEŠKI ODNOS DO LJUDI S KATERIMI DELIŠ OKOLJE. MOJ PRIJATELJ IN MOJA MAMA OTRPNETA ČE VIDITA SPUŠČENEGA PSA IN NOBEN JIH NE BO PREPRIČAL, DA "NIČ NE NAREDI".

A UŽIVATE V TEM, DA SE LJUDJE POČUTIJO NELAGODNO, VAM DA OBČUTEK MOČI, VAS TO NAVLAŽI MED NOGAMI ALI VAM JE PREPROSTO VSEENO ZA OKOLICO?

jaz stavim na slednje, a takrat ne jokajte če je nekomu vseeno za vašega psa :BUA:

over & out

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj je zdaj to razširjanje Buševe doktrine preventivne vojne še med sprehajalci psov ? :rolleyes: :D

Jaz mam dobermanko pri hiši, že 18 let. (ta je druga, prva je na žalost poginila) Ker sem si vzel nekaj časa za vzgojo me vedno uboga na prvi klic, jaz pa jo tudi vedno spremljam s pogledom in jo pokličem kadar je to potrebno, ker vem da se jo ljudje pogosto bojijo. Privezano imam izredno redko, na običajnih sprehodih pa nikoli. S spuščenimi psi imam ogromno takih in drugačnih izkušenj. Če psa ne poznam, svojo psico vedno pokličem k sebi in če spuščeni pes še kar rine proti nama, takrat svojo psico privežem na vrvico in poskusim vsiljivca pregnati z besedami. Če to ne zaleže in še kar rine v naju, zamahnem z nogo proti njemu in takrat se tudi moja spremljevalka razjezi in vsiljivec se umakne. Edini primer ko to ne pomaga je kadar se psica goni in v tem primeru res pazim, da jo vodim na sprehod nekam kjer ni spuščenih psov, če se pa že kakšen najde in res ni druge, pomaga brca v glavo. Pa ne kakšna silovita brca z okovanimi čevlji, ampak ravno toliko, da dojame da je res nezaželen. Včasih tudi pomaga, če se skloniš, kot da pobiraš kamen, ker večina psov to izkušnjo že ima. (moja bi pa navalila nate, ker bi mislila, da se bosta igrala) Nikoli, ampak res nikoli se mi ni zgodilo, da bi me kakšen pes poskušal pri tem ugrizniti. Če bi pa me uriznil, bi padla huda odškodninska tožba proti lastniku, za psa bi pa to bila njegova zadnja avantura.

Največ problemov je ponavadi z lokalnimi psi, ki so spuščeni okoli hiše in branijo "svoj" teritorij. Jaz poskušam izbrati svoje sprehajalne poti tako, da ne hodim mimo takih "težakov", če pa to ni mogoče in je dotični pes res tečen, dam svojo psico že prej na vrvico in se potem braniva z brcami in s kazanjem zob, pozimi pa prav pride kakšna kepa. Takšnega problema, da bi se šel pogovorit z lastnikom, zakaj ima spuščenega psa sicer še nisem imel, čeprav sem bil že blizu temu.

Metanje -sploh večjih- kamnov proti psu pa. :BUA: :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem zakaj ampak pred dobermani imajo vsi nek strah :blink: nimam pojma zakaj, ker to so eni taki dobrosrčni bumbarčki... :wub:

Lansko poletje gremo mi na morju se šetat z psom po promenadi, seveda obvezo na vrvici, ker je na promenadi ogroooomno folka. No in mi se tako šetamo, seveda gužva je, ampak začuda mi se prebijamo brez motenj in gužvanja naprej, ker so se vsi umikali psu v velikem loku :doze: in kar naenkrat prilaufa eno malo dete (punčka), staro nič večk kot ene pet let in direkt psu za vrat pa lupčkat in objemat... :004. Naš bučman pa nazaj lupčkal seveda... Jaz samo gledam :blink: in se čudim ker so tudi njeni starši takoj za njo mal pomečkal psa.... z obrazložitvijo, da ima tamala doma psa in ga zelo pogreša na morju, tako da izkoristi vsako priložnost za crklanje.... Glede na to da tamala ni poznala strahu pred psi, ker so jo verjetno starši z pravilnim pristopom naučili, da pes ni nobn bau bau, se bo to odražalo tudi ko bo ona odrasla in dovmim, da bo imela strah pred psi... no mogoče pa tudi, nkol se neve.

Se pa midva šetava brez vrvice po okoliških potkah in travnikih, tam kjer vem da ni človeškega prometa, vendar če greva kam v kako strnjeno naselje, obvezno na vrvico..... Če pa srečava tujega psa, pustim našega, da se povohata, nato pa nadaljujeva pot, mi pa ni prišlo na pamet da bi ga kar začela kamenjat in odganjat. Ok če bi kazal znake agresivnosti potem bi ga. Itak pa pes čuti strah in bo temu ustrezno tudi odreagiral....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem zakaj ampak pred dobermani imajo vsi nek strah  nimam pojma zakaj, ker to so eni taki dobrosrčni bumbarčki... 

Joj, ne tega tkole razglašat. Moja ne mara, da jo tujci prijemajo, tko da kaj pa vem kako bi se končal, če bi na mojo folk tkole navalil. Ko je bla stara ene tri mesce, sem bil z njo v nekem lokalu na prostem, seveda na vrvici ob mizi. Pa pride mimo en tip, malo nabasan (res je bla že pozna ura) in začne : joj mladiček luškan in počepne k njej. Preden sem dojel kaj se dogaja, mu je renče skočila v faco, on pa prebledel in odskočil. Ma saj ugriznila ga ni, ampak nikol se ne ve. Ni glih vsak pes, da bi človek rinu vanjga, je bolš počakat, da se ti kuža približa, če sam hoče. Se pa res že na daleč vidi, kako te pes gleda, tko da tist ki se spozna na pse že vidi kako in kaj. Moja je do tujcev zelo nezaupljiva, še s hrano se ji ne moreš prikupit. Takoj te pa sprejme, če se z njo malo poigraš, vržeš palico itd. , samo bat se je ne smeš.

Ok, sej vem :topic: , pa zdej bo kdo rekel kakršen lastnik, tak pes. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne zagovarjam tega da lahko vsakega psa brez problema pobožaš takoj ko ga vidiš oz. ko se mu približaš, ampak prvo vsaj vprašaj lastnika če lahko. Sicer pa če dobro pogledaš psa boš točno videl kaj ti bo naredu tisti hip... kušnu al ugriznu...Moj ma punce rad :P fante pa mal postran gleda....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne zagovarjam tega da lahko vsakega psa brez problema pobožaš takoj ko ga vidiš oz. ko se mu približaš, ampak prvo vsaj vprašaj lastnika če lahko. Sicer pa če dobro pogledaš psa boš točno videl kaj ti bo naredu tisti hip... kušnu al ugriznu...

Sploh me ne briga, kaj si ljudje mislijo, ali jih bo moja kuzla kušnla al ugriznila.

Hočem, da jo tujci pustijo pri miru, če rabi psa za cerklat, naj si svojega omisli!!

Ne vem koji kurac vsaka opica misli, da če se slini in mijavka "joj kolk je luštkan!" se lahko spušča v moje pse, otroke, papagaje... :angry: :angry:

Jebela, saj obstaja nek bonton. Rečeš "Dober dan, moje ime je Poldi Prfuk, ali lahko pod repom povoham vašo kuzlo.." itd., ne pa da kar navalijo, pa najsi bo pes, njegov lastnik, njegovi otroci ali pa sosedov papagaj! In če potlej frči perje, dlaka ali kamenje, je pa cel halo. A potem je pa lahko v izobilju besed in komuniciranja na auf bix, prej bi se pa jezik zlomil, če bi ga kdo stegnil!

In da, tudi psi imajo slabe trenutke in ne puste vedno vsem riniti vanje. Sploh pa je izredno neodgovorno to dovoljevati otrokom.

In še sprehodi po okolici. Vsi pasjelubci tako frdamano poznate pasjo psiho, tega da bo domači pes branil svoj teritorij pred tujim in bo jasno da napadel, se pa nočete zavedati. Res da tudi domači ne sme biti brez kontrole okoli neograjene hiše, a vendar je prišlek s spuščenim psom tisti, ki vdira na "varovano" območje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no nikarte se razburjat dragi HHV... In kaj naj bi po tvoje naredila, nazijala starše in otroka kaj za vraga se obeša po vratu mojga psa.... :wacko:

Popravljeno . Popravil Kaiser
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moj pes je prijazen, otročji, scrkljan in vedno pripravljen na kako bedarijo....vendar on vspostavlja kontakt. Če leži na prostoru, ti pa prideš zraven, ves nasmejan (pes kazanje zob ne razume ravno lepo)in se skloniš in še z roko proti njemu...bo zarenčal..ugriznil še ni mogoče samo nakazal...vendar to niso heci, sploh če gre za otroka.

Če sem čisto iskrena....ne počutim se dobro, ko kdo majhnega otroka ,,pozabi,, le ta pa maha proti mojemu psu.

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kamen lastniku druzga psa nazaj v glavo :devil:

Tudi jaz pravim tako. Mislim da je v kake tožbe brezveze it, ker itaq nič ne dosežeš. Pa še pravijo da na sodišču si pravice ne išči, ker je ni. Zato ti predlagam da onemu vrneš milo za drago - vzami veliki kamen pa bum. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Looney, kaj pa če je resnica drugačna? Kaj pa če si mu bila ti všeč in je hotel malce infantilno vzbudit tvojo pozornost, pa je zgrešil in zadel po nesreči nič hudega slutečega psa?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Looney, kaj pa če je resnica drugačna? Kaj pa če si mu bila ti všeč in je hotel malce infantilno vzbudit tvojo pozornost, pa je zgrešil in zadel po nesreči nič hudega slutečega psa?

....ŽEBLJICO NA GLAVICO.... :lol1:

Dost heca.Pes je lahko super pohleven,lahko pa tud super nevarn.moj stafford ne tolerira drugih psov v svoji bližini zato je vedno na sprehodu po naselju na povodcu.spuščam ga le kjer sem sam in prepričan da ni drugih psov.če pa je na povodcu in se približa spuščen pes,ga poskušam odgnati z besedami,če ne gre ga malo drugače odžene Max.

pes mora biti pod kontrolo pa če je doma ali pa na sprehodu,sto ljudi,sto različno vzgojenih psov,pač nikoli ne veš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!