KeC Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 Eden od primerov, ki pa seže prek same funkcionalne nepismenosti :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 what's the problem? ce je sklenil narocnino se je strinjal s pogoji, med drugim tudi z obrestmi. in zakaj mu foter pise to? da dokaze kolk obvlada slovnico? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shargo Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 what's the problem? Jah tip je v depri, kaj cmo... za racun nima, za maso bo pa dal. Sin se je pa verjetno raje odlocil za HOT LINE, kot za boranijo! :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Klo Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 Ziher je fora...sicer pa, če že ne plačuješ računov menda ja veš kaj sledi, kljub polpismenim pritožbam... :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 (popravljeno) Al se meni samo zdi, ali pa je KeC res hotel pokazati in debatirati o funkcionalni nepismenosti nekaterih. Torej bi kazalo debatirati o tem, ne pa o idiotski vsebini primerka. Seveda pa je možno priložiti še kakšen sličen primer. Takole malo za medklic in opomin! Sigurno pa ni namen teme, da bi se javljali člani MSa, ki bi nazorno pokazali svojo funkcionalno nepismenost! :devil: :P KeC, sem zadel, ali ne? :? Popravljeno September 28, 2004. Popravil HHV Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 HHV, od kdaj pa ti funkcionalno pismeno V BARVAH pišeš? :kva2: :kva2: :kva2: Na nekoga me spominjaš... :xx: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shargo Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 Sigurno pa ni namen teme, da bi se javljali člani MSa, ki bi nazorno pokazali svojo funkcionalno nepismenost:devil: :P Idiotska vsebina, je bistveni del funkcionalne nepismenosti O:-) .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
burgy Objavljeno September 28, 2004 Deli Objavljeno September 28, 2004 Dobro da ni sin kar sam napisal, kaj bi šele potem brali :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
<=YaMaHa=> Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 Ja to je pa Evropa,a ne! Mam pa tud jst en podobn spis k ga je napisu froc v 1. razredu in se kr očitno vid da otrok ni ravn slovenske narodnosti...piše v t.i. slovensko-srbo-hrvaškem jeziku :D Bi obesu da si preberete še drugi pa je fajl velik čez 3MB... .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno September 29, 2004 Avtor Deli Objavljeno September 29, 2004 (popravljeno) Še ena cvetka: Popravljeno September 29, 2004. Popravil KeC Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno September 29, 2004 Avtor Deli Objavljeno September 29, 2004 Zoom: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 Funkcionalna nepismenost.....zakaj se mi zdi, da gre v zgornjem primeru za nasploh slabo opismenjenega človeka---sej v bistvu tole sploh ni smešno, je za zjokat. Sama sebe štejem za funkcionalno nepismenega (vsaj glede tega kar jest razumem pod to)...izpoljnjevanje obrazcov in raznoraznih formalnih zadev me resnično razjezi..dostikrat ne vem kaj bi sploh radi od mene...ker so že izrazi taki, da ni za nikamor... oz. me sprašujejo nekaj česar ne vem (kdaj je bila izgubljena osebna izdana?) tudi branje raznoraznih sodnih odločb....kakšna prometna kazen naprimer ...vsi tisti...po členu tem pa tem alineja ta pa ta....ne to ni zame) Takim birokratskim zadevam se najraje na široko izognem. Da pa nisem samo jaz bedasta naj povem ko sem pred leti izpoljnevala obrazec za tretjo tablico in pod vprašanje ,,tip prikolice? _______________ Glede na to, da je bila narejena doma, tut sanjal se mi ni kakšni tipi prikolic sploh obstajajo in gospa na okencu sploh ni hotla slišat, da bi vrnila listek brez izpolnjenih vseh polj sem napisala ,,dvokolesni monocikel -Rabaruš,, ....to mi je v tisti nemočni žlehtnobi padlo na glavo (rabarbaro sem ravnokar kupila na tržnici...ženska me je spominjala na uš..rabar+uš.....ostalo pa samo, po principu ,,kdo je zdej tuki trapast,,) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 ..izpoljnjevanje obrazcov in raznoraznih formalnih zadev me resnično razjezi.. Lina brez skrbi. To ni funkcionalna nepismenost. Funkcionalna nepismenost je, ko oseba s svojim pisanjem ne zna jasno in tudi slovnično pravilno napisati vsebine, ki mu roji po glavi. (brez odvečnih barv, podčrtavanj, različnih velikosti fontov, smeškotov ... ) BTW: kadar se potrudiš si kar v redu fu. pismena .) , da ne govorim o gurujih f.pismenosti na Motosvetu ... Pepe, Brrrm,... in še kdo bi se našel. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
<=YaMaHa=> Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 Zoom: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shargo Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 (popravljeno) ... da ne govorim o gurujih f.pismenosti na Motosvetu ... Pepe, Brrrm,... in še kdo bi se našel. B) Hotschko naprimer, pa HHV, sam ce se jima da... :chase: :P Popravljeno September 29, 2004. Popravil Shargo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 Če nima za kruh za koji k*** pol more met GSM?! Cloveska pamet je zlo omejena... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno September 29, 2004 Deli Objavljeno September 29, 2004 Jaz pa tega zagotovo ne mislim preganjat, ker sem se ravno malce umiril od vseh nepotrebnih tegob in sem začel naravnost in odkrito uživat v mnogoterih krenizmih, ki sem jih lahko vsak dan znova deležen s strani tlačilcev Zemlje. Nepopisno za(je)bavno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Oktober 4, 2004 Deli Objavljeno Oktober 4, 2004 ...več o funkcionalni (ne)pismenost si preberite tukaj ...funkcionalno pismena je tista oseba, ki je zmožna sodelovati »v vseh življenjskih dejavnostih, v katerih se zahteva pismenost za vsakdanje delovanje v družbeni skupnosti, ter uporablja svoje bralne, pisne in računske spretnosti za osebni razvoj in razvoj druzbene skupnosti«... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
devilish Objavljeno Oktober 4, 2004 Deli Objavljeno Oktober 4, 2004 v šoli smo se učili da je 70% Slovencev nepismenih... pa nism verjela (ne vem kako se kliče nepismenost (da me ne bo kdo spet tepu :P), v glavnem v stilu da ne znamo obrazcev izpolnjevat, pa se na železniški postaji znajdit, pa na teletekstu itd. itd... ) no potem sm pa dobila delo na študentskem servisu... no comment... pa naj pripomnim da ne gre za obrazce nevemsamakakevsebine, ampak normalno: ime, priimk, roj. datum, davčna, št. os. izkaznce, na kateri banki si, št. računa, št. banke, pa ker letnik, šolo in smer obiskuješ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Oktober 4, 2004 Deli Objavljeno Oktober 4, 2004 Hehe, tist dopis je pa res :yea2: :yea2: :lol1: :lol1: Si nisem mislil, da sploh obstaja kakšen tako nepismen človek.. :wacko: :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ton Objavljeno Oktober 4, 2004 Deli Objavljeno Oktober 4, 2004 Si nisem mislil, da sploh obstaja kakšen tako nepismen človek.. :wacko: :hmm: Jaz skoraj vsak dan berem "podobne" neumnosti, ki jih pišejo državni uradniki. :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se