Lowrenc Objavljeno Oktober 5, 2004 Deli Objavljeno Oktober 5, 2004 Zadnič sem si dokončno odgovoril na vprašanje zakaj se tako rad vozim z motorjem!!! En model mi je povedou, d je Einstein dokazal, da se pri visokih hitrostih vsi procesi upočasnijo!!! To pomeni, da se model, ki se veliko vozi z motorjem počasneje stara? Jaz si to tako razlagam!!! Torej:˝vozim se zaradi samoohranitvenega nagona-ostati mlad˝! No, saj ne da bi mi že sive lase rasle... Mimogrede zdaj tudi vem zakaj takrat ko se vozim z motorjem grem samo enkrat dnevno srat! Al potem cestni motorji po počasneje rjavijo kot čoperji?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
batzajla Objavljeno Oktober 5, 2004 Deli Objavljeno Oktober 5, 2004 jap,glih dons sm neki okol tega poslušal na predavanju :D dejmo ga tiščat-za dobro motorja in sebe :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno Oktober 5, 2004 Deli Objavljeno Oktober 5, 2004 To je jasno kot beli dan - počasnost pohitri proces. Kdo ima hemeroide - tisti, ki se po pol ure napenja na WCju ali tisti, ki gre parkrat na dan ekspresno? Ok, anomalije sfinktra zaradi insertiranja česarkoli ne štejejo. :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Oktober 5, 2004 Deli Objavljeno Oktober 5, 2004 Ja, to je res, pa pri svetlobni se kao nehaš starat. Zato je pa un ata u reklami za suzukijevga štromarja čedalje mlajši. :grrr Pri 200kmh, naj bi se "pomladil" za kak delček sekunde. Baje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno Oktober 5, 2004 Deli Objavljeno Oktober 5, 2004 Ja, če se pri 200 + km/h razmažeš po cesti ali v kak zid/drevo/avto....ja, takrat pa res USTAVIŠ čas. Go, speed :OK: Alla :doze: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Oktober 5, 2004 Deli Objavljeno Oktober 5, 2004 Ob avtocestah ni dreves, tako da ostaneta samo še zid in avto :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lojzi Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 Ob avtocestah ni dreves, tako da ostaneta samo še zid in avto :OK: ← Ne piši neumnosti! Kaj pa varovalne ograje? Te ti definitvno v trenutku zaustavijo staranje...dokončno! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
premza Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 Najbolj pomaga, če se ponoči pelješ proti vzhodu! :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 pri 300 km/h se staranje upocasni za 7,71 * 10^-16 %. stari, sam se res splaca divjat!! ;) :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Marky Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 Torej nasvet tistim, ki še nimate izpita za ta fajn motorje. Čist pr mir bodte, pa se boste hitrejš postaral. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PoŽiG Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 ja ne, :lol1: :lol1: zaj bom še samo pri miru sedo :blush: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 ne pozabite da letimo okoli sonca s cca. 37000km/h ... vsaka hitrost, ki se jo gremo na zemlji vpliva bolj en lolekbolek na upočasnjevanje česarkoli ... .) 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 ....wir düsen düsen düsen düsen im sauseschritt, und bringen die liebe mit, von unserem himmelsritt.... :afro1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Oktober 6, 2004 Deli Objavljeno Oktober 6, 2004 Jest sem sam liebe zastopu. Pa saj je dost, ane? :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Amper Objavljeno Oktober 7, 2004 Deli Objavljeno Oktober 7, 2004 Torej nasvet tistim, ki še nimate izpita za ta fajn motorje. Čist pr mir bodte, pa se boste hitrejš postaral. .) ← Jest pa mislim da morjo ponoč na zahod dirkat. Se bojo še hitrej postaral!!! :lol1: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TinaRR Objavljeno Oktober 7, 2004 Deli Objavljeno Oktober 7, 2004 (popravljeno) pri 300 km/h se staranje upocasni za 7,71 * 10^-16 %. stari, sam se res splaca divjat!! ;) :grim ← Ja samo pri taki hitrosti se ti tudi lahko naenkrat orenk ustavi. Popravljeno Oktober 7, 2004. Popravil YZFR1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno Oktober 7, 2004 Deli Objavljeno Oktober 7, 2004 ravno včeraj sem spet vzel v roke Vesolje v orehovi lupini.. govora tudi o tem hecu (dasiravno sem včeraj požrl poglavje o Zvezdnih stezah) priporočam bukvo, čeprav je še pol povsem ne razumem :doze: (ostala polovica pa je fenomenalna O:-) ) bajdevej: a ta teorija pomeni, da bo Schumacher še veliko let na sceni :BUA: ?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Furioso Objavljeno Oktober 7, 2004 Deli Objavljeno Oktober 7, 2004 (popravljeno) ....wir düsen düsen düsen düsen im sauseschritt, und bringen die liebe mit, von unserem himmelsritt.... und die liebe liebe liebe liebe die macht viel spass viel mehr spass als irgendwas... :afro1: :OK: Popravljeno Oktober 7, 2004. Popravil Furioso Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Oktober 7, 2004 Deli Objavljeno Oktober 7, 2004 Pa kaj je to zaen komad? Se mi zdi, da sem ga nekje že slišal. :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Oktober 8, 2004 Deli Objavljeno Oktober 8, 2004 včeraj se pogovarjal z dvema študentoma fizike 4. letnik glede te predpostavke o hitrosti in času... teoretično zadeva stoji vendar je stvar zanemarljiva....med tem ko sem jima razlagal to misel s foruma sta mi rekla, da sem zgubil več sekund svojega življenja(z izdano energijo/delom, da sem to povedal) kot pa jo pridobim z več letno vožnjo pri takšni hitrosti kot je omenjena... tako da nič ne bo..... :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Oktober 8, 2004 Deli Objavljeno Oktober 8, 2004 (popravljeno) Hola! Eh, malce preveč posplošujete tole relativnost... zadeva se pozna šele pri ZARES visokih hitrostih - ja, celo več kot zmore najhitrejši Suzuki :-)) Torej takrat ko se bližamo zadnje procente proti c (svetlobni hitrosti, torej bližamo 299,792,458 m/s - pazi na sekundo(!), torej vse kar znamo danes naredit tu na naši mali, nepomembni Zemljici je dobesedno BV... Če koga zanima kaj več, priporočam npr tole (in še milijon drugih): http://www.hawking.org.uk/lectures/lindex.html (odlične Public Lectures, Physics Colloquiums pa naj se lotijo res le poznavalci zadeve, sicer se bojim da boste omagali). Veselo branje! Popravljeno Oktober 8, 2004. Popravil suzuki SharpNinja in freya 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
<=YaMaHa=> Objavljeno Oktober 9, 2004 Deli Objavljeno Oktober 9, 2004 Sej je blo nek na netu kakor kalkulator da si utipkov tvoja leta pa ti je prikazal s kolkšnim procentom svetlobne hitrosti bi se moral furat da bi se pomladil na 0 let :kva2: ...men je pršlo neki mn kt 99%! Drgač ti pa cel življenje dirkanja z motorjem doprinese kašen delček sekunde...mogoče 2! So pa zračunal kolk so astronavti k so nevemkolk časa(mislm da prb. 1 tedn)krožil okol zemlje pa delal te raziskave pri fulllllll veliki hitrosti(to so hitrosti močno preko 20.000km/h)pridobil na podaljšanem življenju pa so ugotovl da neki čez sekundo :D Predstavlite si kolk mlad zgleda šele človek k je pristaju na zemljo z najvišjo do zdej doseženo hitrostjo ki jo je dosegel človek(to je blo pristajanje Apolla 10)-malenkost pod 40.000km/h :kva2: :yea2: :yea2: :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HAWKey Objavljeno Oktober 11, 2004 Deli Objavljeno Oktober 11, 2004 Sej je blo nek na netu kakor kalkulator da si utipkov tvoja leta pa ti je prikazal s kolkšnim procentom svetlobne hitrosti bi se moral furat da bi se pomladil na 0 let :kva2: ...men je pršlo neki mn kt 99%! Drgač ti pa cel življenje dirkanja z motorjem doprinese kašen delček sekunde...mogoče 2! So pa zračunal kolk so astronavti k so nevemkolk časa(mislm da prb. 1 tedn)krožil okol zemlje pa delal te raziskave pri fulllllll veliki hitrosti(to so hitrosti močno preko 20.000km/h)pridobil na podaljšanem življenju pa so ugotovl da neki čez sekundo :D Predstavlite si kolk mlad zgleda šele človek k je pristaju na zemljo z najvišjo do zdej doseženo hitrostjo ki jo je dosegel človek(to je blo pristajanje Apolla 10)-malenkost pod 40.000km/h :kva2: :yea2: :yea2: :yea2: ← to je tist k je meu en astronaut dvojčka ki je ostal na zemlji, pol je pa postau "starejši". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
<=YaMaHa=> Objavljeno Oktober 11, 2004 Deli Objavljeno Oktober 11, 2004 to je tist k je meu en astronaut dvojčka ki je ostal na zemlji, pol je pa postau "starejši". ← Možno...nism siguren .) :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Marky Objavljeno Oktober 11, 2004 Deli Objavljeno Oktober 11, 2004 A šele pol je ratal starejši? Kar poznam dvojčkov in dvojčic še nisem slišal, da bi bila dva enako stara. Pa sej ne moreta naenkrat oba skupaj ven pokukat!! :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se