Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Nevem kje sm že v eni temi bral, da je pogoj če hočš delat A2, da rabš met vsaj 2 leti izpit za A1. Dons sm klicu na AŠ in so mi rekl da to ni res. Da lahko grem pr 18 mirno delat za A2, sam da pač odpelm 22ur. Pa pr 21 nardim še par ur in dobim A-neomejeno...

ni res. 2 let od izpita pa pri 20 neomejeno, piše v uradnem zakonu whistle.gif

Objavljeno

sevedabiggrin.gif

Sigurno? ker ima motor izvorno moč 53kw, kar je več kot 2× blokirana (25).

Objavljeno

Sigurno? ker ima motor izvorno moč 53kw, kar je več kot 2× blokirana (25).

mislim, da motor samo ne sme imeti več kot 70kw ? če je pa še to fora, smo pa res u pizdi... sad.gif

Objavljeno

Šalo na stran. Nevem če je to res, samo po mojem to ne bo prišlo veljalo, ker sem slišal da (pri avtih) greš lahko tudi s 2 urami na glavno :? . Da je 25 ur min. je pa brezveze, vsaj pri motorju, ker nobenega ne poznam, da bi imel več kot 20 ur, kvečjem manj. Aja edino če to velja za avto, ker naj bi jih malo imelo manj kot 25 ur in da bi opravljali glavno.

Jaz bi uvedel za motor 32 obveznih ... od tega 12 poligon, 20 vožnja po cesti in relacija (v mestu, regionalka, ...) ... + v roku 2 let dodatna šola varne vožnje obvezna.

Objavljeno

mislim, da motor samo ne sme imeti več kot 70kw ? če je pa še to fora, smo pa res u pizdi... sad.gif

V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg, ter trikolesa, katerih moč motorja ne presega 15 kW. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM in G.

(4) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, A1 in G.

(5) V kategorijo A spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorij AM, A1, A2 in G

Objavljeno

Jaz bi uvedel za motor 32 obveznih ... od tega 12 poligon, 20 vožnja po cesti in relacija (v mestu, regionalka, ...) ... + v roku 2 let dodatna šola varne vožnje obvezna.

dej ti nehej že sanjat, kwa misliš da sm se jest u avtošoli nauču, NIČ proti temu kar sem se sam na cesti trance_28_offtopic.gif če se maš pa sam za tako nesposobnega da bi moral delat nevem koliko ur pa še ne pomeni da smo vsi taki.

LP

Objavljeno

Sam res, kaj boš počel 12 ur na poligonu mi povej???

Objavljeno

Ne vem kako drugi gledajo na to, vendar sam mislim, da s tem ne bi rešili ničesar. Inštruktorji v avtošoli tako sami presodijo ali je kandidat pripravljen na cesto ali ne. Ponavadi vsaj 1-2 ure na poligonu, da voznik vsaj dobi "občutek" in da se seznani z motorjem.

Če si mislil, da bi z obveznimi 32 urami poučili kandidata kako in kaj... Mislim, da ni veliko inštruktorjev, ki bi ti dejansko znali povedati ali te poučiti kako in kaj. In tudi če bi bil kvaliteten inštruktor, ki bi bil sam motorist, bi bilo za 20 ur vožnje po isti relaciji, vsekakor premalo.

Sam smisel avtošole ni drugega, kot kandidata seznanit s pravili. Tako da opravi praktičen kot teoretičen izpit. Nato pa si prepuščen samemu sebi in je tvoja lastna skrb, da vadiš in se učiš, s tem da prevoziš dovolj kilometrov. Seveda pa lahko po želji opraviš še kakšno uro, kar ni nič napačnega, pa večina ljudi ne bo priznala, ker izpadeš kul "če imaš čim manj ur".

Tudi sam si verjetno prestal isto.

Predpisovanje obveznih ur ni rešitev, saj se v isti koš mečejo vsi, tako pripravljeni kot nepripravljeni kandidati, vsekakor je pa dobra zadeva, glede na to, da se lahko pri nas z 10 urami narediti izpit za avto ?? :?:topic:

Objavljeno

ni res. 2 let od izpita pa pri 20 neomejeno, piše v uradnem zakonu whistle.gif

jah tko so mi rekl. A pol rabš res met vsaj 2 let A1 da loh A2 nardiš ?

Objavljeno

jah tko so mi rekl. A pol rabš res met vsaj 2 let A1 da loh A2 nardiš ?

ja, tako je wink.gif

Objavljeno

Sam res, kaj boš počel 12 ur na poligonu mi povej???

Vaja dela mojstra, pravijo. Jaz v to verjamem.

Načeloma novinci (tisti, ki niso že prej na črno se vozili) v avtošoli dobijo kljukico za "poligon" takoj, ko jim uspe nekajkrat bolj kot ne po srečnem naključju zvoziti. Suvereni pa še zdaleč niso.

Objavljeno

strinjam se s cartmanom glede same kulture..plus to, da je opravljanje izpita oz samo ucenje voznje motorja v avtosoli zgreseno..

..ko sem sama opravljala izpit mi je na urah delal probleme samo ugasanje zmigavcev, za kar je 10.uro voznje (11.je bla glavna) istruktor totalno popenil nad mano, ce se delam norca in da mam 0,001% sans,da naredim izpiteek.gif ..ok velja, moja napaka, ampak 1uro pred glavno me je cisto spsihiral in konec koncev, ce je mislil da nimam sans, zakaj me je 11.uro potem dal na glavotrance_11_confused.gif ...v glavnem, prisla je tista glavna voznja, ki sem jo odpeljala brez napake (v enen kriziscu sem samo baje predolgo avto cakala), na koncu mi pa instruktor da roko in rece, da sem itak samo samo zarad dekolteja nardila (ker sem mela pod lederco poleti pri 30stopinjah odprto majcko!!grrr.gif )... meni je sicer tisti trenutek dol visel, kaj on misli, glavno da sem nardila, samo, ce je clovek samo malo mislil resno, nakaksen nacin potem talajo te izpite??...a je potem tistim, ki majo veze izpit kar podarjen? ...cuden sistemhuh.gif

Objavljeno

Jaz bi uvedel za motor 32 obveznih ... od tega 12 poligon, 20 vožnja po cesti in relacija (v mestu, regionalka, ..wink.gif ... + v roku 2 let dodatna šola varne vožnje obvezna.

No da te slišmo kok si mel ti ur ko si opravil izpit? Če si imel manj kot 32 zakaj nisi rekel inštruktorju da še malo povlečeta.

Objavljeno (popravljeno)

strinjam se s cartmanom glede same kulture..plus to, da je opravljanje izpita oz samo ucenje voznje motorja v avtosoli zgreseno..

..ko sem sama opravljala izpit mi je na urah delal probleme samo ugasanje zmigavcev, za kar je 10.uro voznje (11.je bla glavna) istruktor totalno popenil nad mano, ce se delam norca in da mam 0,001% sans,da naredim izpiteek.gif ..ok velja, moja napaka, ampak 1uro pred glavno me je cisto spsihiral in konec koncev, ce je mislil da nimam sans, zakaj me je 11.uro potem dal na glavotrance_11_confused.gif ...v glavnem, prisla je tista glavna voznja, ki sem jo odpeljala brez napake (v enen kriziscu sem samo baje predolgo avto cakala), na koncu mi pa instruktor da roko in rece, da sem itak samo samo zarad dekolteja nardila (ker sem mela pod lederco poleti pri 30stopinjah odprto majcko!!grrr.gif )... meni je sicer tisti trenutek dol visel, kaj on misli, glavno da sem nardila, samo, ce je clovek samo malo mislil resno, nakaksen nacin potem talajo te izpite??...a je potem tistim, ki majo veze izpit kar podarjen? ...cuden sistemhuh.gif

Če si videla, da imaš težave, zakaj nisi še dodatnih 10 ur vozila? Saj bi se lahko sama tako odločila ...

Popravljeno . Popravil mashina
Objavljeno

Če si videla, da imaš težave, zakaj nisi še dodatnih 10 ur vozila? Saj bi se lahko sama tako odločila ...

saj se je instruktor odlocil, kdaj naj bi vozila glavno-ki pa naj bi bil zmozen strokovno ocenit voznjo nekoga, ki ga poucuje (baje)...js pa tud ne vem zakaj bi placevala dodatne ure za tak nacin poucevanjatrance_11_confused.gif a ti bi jih v tem primeru?

Objavljeno

saj se je instruktor odlocil, kdaj naj bi vozila glavno-ki pa naj bi bil zmozen strokovno ocenit voznjo nekoga, ki ga poucuje (baje)...js pa tud ne vem zakaj bi placevala dodatne ure za tak nacin poucevanjatrance_11_confused.gif a ti bi jih v tem primeru?

Ne, ampak kot sem tudi jaz že nekajkrat povedal - najprej je treba narediti red v avtošolah. Promet je pomembna reč, ljudje v njem umirajo - in to zaradi slabe izobrazbe in preveč nemarnega pristopa v tem procesu izobrazbe.

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

ja, tako je wink.gif

polom trance_39_thumbdown.gif . A potem ni nobene vrjante da mam izpit pred 24 letom, če nimam za A1 narjen ?

Objavljeno

Ne, ampak kot sem tudi jaz že nekajkrat povedal - najprej je treba narediti red v avtošolah. Promet je pomembna reč, ljudje v njem umirajo - in to zaradi slabe izobrazbe in preveč nemarnega pristopa v tem procesu izobrazbe.

no, saj o tem sem govorila...

ocitno se promet ne zdi tako pomembna rec, ce vsak dobi izpit, ki naj bi ga rabil, in ne glede na to ali je sploh nadarjen oz sposoben za kaj takega...(js tudi npr. ne pojem ker ne znam, nimam posluha in to prepuscam takim, ki to obvladajo)...zato tudi mamo pa javni prometyes.gif

Objavljeno

polom trance_39_thumbdown.gif . A potem ni nobene vrjante da mam izpit pred 24 letom, če nimam za A1 narjen ?

po 18 letu delaš za A2 in ne A1, kolikor je meni znano

Objavljeno

po 18 letu delaš za A2 in ne A1, kolikor je meni znano

ja sej. Sm poklicu še na AMZS in so rekl da LAHKO delaš pr 18 za A2 ! Sam nardiš 22 ur, če bi pa meu prej že za A1 bi blo pa treba odpelat "sam" 11 ur.

Objavljeno

ja sej. Sm poklicu še na AMZS in so rekl da LAHKO delaš pr 18 za A2 ! Sam nardiš 22 ur, če bi pa meu prej že za A1 bi blo pa treba odpelat "sam" 11 ur.

WRONG. 7 ur je minimum za A2, če prestopiš iz A1. Preverjeno s strani več virov.

Objavljeno

WRONG. 7 ur je minimum za A2, če prestopiš iz A1. Preverjeno s strani več virov.

OK, ampak hotu sm povedat za A2 da lahko delaš iz "nule", ne rabš met prej A1.

Objavljeno

na naše vprašanje jeseni, 2009:

kakšen je postopek za pridobitev vozniškega dovoljenja A neomejno v primeru, da sem star dobrih 20 let in imam A2 več kot 2 leti? (naslednje leto dopolnim 21let)

smo dobili s strani avtošole B&B naslednji odgovor:

V vašem primeru morate opraviti poseben praktičen del za pridobitev kategorije A neomejeno. To pomeni, odvozite par ur in greste na izpitno vožnjo, brez teorije. Imeti pa morate veljavno zdravniško spričevalo, ki po novem velja tri leta.

zej... če sm kermu pomagow je pa druga stvar...

9ur + šolska + izpitna

Objavljeno

OK, ampak hotu sm povedat za A2 da lahko delaš iz "nule", ne rabš met prej A1.

To pa seveda normalno. Pač kompleten izpit moraš opravljat in je. In potem čez 2 leti lahko seveda prestopiš na A ob opravljanju tistih 7 ur in izpitne vožnje in si med tapravimi motoristi! :yea2:

Objavljeno

To pa seveda normalno. Pač kompleten izpit moraš opravljat in je. In potem čez 2 leti lahko seveda prestopiš na A ob opravljanju tistih 7 ur in izpitne vožnje in si med tapravimi motoristi! :yea2:

jap, kumi čakam 600, 4t  :yea2::ninja:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!