MARE 65 Objavljeno April 7 Objavljeno April 7 pred 2 urami, robertinho pravi: Bom res tako naredil, torej startal z neko touring zadevo in po potrebi nadgradil kasneje. Nisem povedal da dejansko še nimam izpita in v kratkem začnem z vožnjami in bo verjetno za tovrstni namen bolje nek touring škorenj kot kakšna hardshell enduro zadeva. Lahko kdo še pokomentira zgornji link revit škornja, pripet iz bolhe? Revit škorenj je top, udoben, zračen, fino za hodit, po celem dnevu dežja ostal suhih nog, je kot so ti omenili bolj touring škorenj. Moje mnenje pa je, da če komaj začenjaš, verjetno ne boš vozil neki hard enduro, sploh če še nimaš izkušenj verjetno za začetek ne rabiš nekih "pancerjev".
nejc74 Objavljeno April 7 Objavljeno April 7 9 hours ago, robertinho said: ima kdo tele škornje in kako se kaj obnesejo? Je to za začetnika ali bi moral vzet kakšen bolj "udoben" čevelj/škorenj? https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Forma-Terra-Evo-Waterproof-Motorcycle-Boots/SubProducts/Forma-Terra-Evo-Waterproof-Motorcycle-Boots-0002 Jaz sem jih imel, po mojem ene pet let, ca 50.000 km. Zelo udobni, bili skoraj do konca vodotesni. Nekaj zaščite je. Z njimi prevozil kar dosti TET-a, nekaj severne afrike in Ladakh-a. Za ceno se mi zdijo kt top, če ti je to ustrezen kompromis med varnost/udobnost. Se boš moral sam odločit glede tega. Zdaj ima Gaerne Dakar, imajo nekaj več zaščite, so pa tudi bolj neudobni. 1
robertinho Objavljeno April 7 Objavljeno April 7 pred eno uro, MARE 65 pravi: Revit škorenj je top, udoben, zračen, fino za hodit, po celem dnevu dežja ostal suhih nog, je kot so ti omenili bolj touring škorenj. Moje mnenje pa je, da če komaj začenjaš, verjetno ne boš vozil neki hard enduro, sploh če še nimaš izkušenj verjetno za začetek ne rabiš nekih "pancerjev". No sej tudi sam prihajam do tega spoznanja da bo za začetek bolje nek udoben touring škorenj in potem kasneje po potrebi kaj "hujšega" pred 44 minutami, nejc74 pravi: Jaz sem jih imel, po mojem ene pet let, ca 50.000 km. Zelo udobni, bili skoraj do konca vodotesni. Nekaj zaščite je. Z njimi prevozil kar dosti TET-a, nekaj severne afrike in Ladakh-a. Za ceno se mi zdijo kt top, če ti je to ustrezen kompromis med varnost/udobnost. Se boš moral sam odločit glede tega. Zdaj ima Gaerne Dakar, imajo nekaj več zaščite, so pa tudi bolj neudobni. Ej hvala za mnenje. Bom probal oba, torej revit in forma in videl kateri nudi boljši občutek
Kugelschreiber Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 10 hours ago, Luka66 said: Ej po tem tvojem zapisu, bi si človek mislil, da si profi kaskader in si zamenjeval Toma C. v filmih Mission impossible od 1 - X 😁 svaka čast, da si še cel 👍 Sej ni. Sestavlen/sešraufan je skup. 13 hours ago, robertinho said: Hvala fantje vsem za odgovore, tudi zelo nazorno/slikovno. Torej sem začetnik v motorizmu in sploh še nimam motorja...ogrevam se oz sem momentalno že kar precej odločen za CF 450 mt in želja je predvsem offroad vožnja oz čim manj asfalta. Kako bo ko enkrat motor nabavim in kam me bo peljalo bom seveda še videl ampak želja je zaenkrat takšna. Ker sem izkusil že par športov in vem da nikoli nisi čisto zadovoljen in se potem roba nabira bi rad tokrat nabavil nekaj kar bo vsaj za prvo leto zadostno, ne pa da že čez mesec iščem alternativo. Skratka adv vožnja in tudi cestni transferji oz verjetno na začetku kar precej ceste da se navadim motorja in osvojim tehniko, gibanje, motoriko. Kaj pa tile, recimo? https://www.bolha.com/obutev-za-motoriste/motoristicni-moto-skornji-cevlji-revit-oglas-13476900 Meni se to zdi super skorenj. BOA je odlicna zadeva. Tudi podplat se mi zdi dovolj grob. Na to velja bit pozoren, ce mislis vozit po makadamih ali slabsem. Brez dobrega podplata ne stopis stabilno.
DAMI34 Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 1 uro, Kugelschreiber pravi: Sej ni. Sestavlen/sešraufan je skup. Točno. Ma škornji so vedno preživeli celi 😁. Po mojem edina stvar ki je ni zavarovalnica nikol še obračunala pred 12 urami, Luka66 pravi: Ej po tem tvojem zapisu, bi si človek mislil, da si profi kaskader in si zamenjeval Toma C. v filmih Mission impossible od 1 - X 😁 svaka čast, da si še cel 👍 V filmih lažejo. 10m polet te fino razbije. 🤣 1
franc Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 @robertinho Kupi si nekaj udobnega za avtošolo in se izogibaj terena brez resnih "pancarjev" . Tisto o začetniku in postopno je bedarija (sem šel to pot in jo odsvetujem) . Kot začetnik rabiš polno in dobro opremo drugače ti bo žal. Za vse kar je več kot dobra makadamska cesta, potrebuješ (zaradi mene si lahko tudi v kratkih hlačah in natikačih) "body armor" (slovenski prevod mi ni znan) , dobre kolenčnike, rokavice, podložene "gate" in predvsem "trde škornje" (čelada je tako ali tako obvezna) . Potem pa vidiš kaj od tega ti je odveč (glede na to kje in kako se voziš) , obratna smer je "boleča" . lp 3 1
robertinho Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 (popravljeno) pred 12 urami, franc pravi: @robertinho Kupi si nekaj udobnega za avtošolo in se izogibaj terena brez resnih "pancarjev" . Tisto o začetniku in postopno je bedarija (sem šel to pot in jo odsvetujem) . Kot začetnik rabiš polno in dobro opremo drugače ti bo žal. Za vse kar je več kot dobra makadamska cesta, potrebuješ (zaradi mene si lahko tudi v kratkih hlačah in natikačih) "body armor" (slovenski prevod mi ni znan) , dobre kolenčnike, rokavice, podložene "gate" in predvsem "trde škornje" (čelada je tako ali tako obvezna) . Potem pa vidiš kaj od tega ti je odveč (glede na to kje in kako se voziš) , obratna smer je "boleča" . lp Pred kratkim sem testno vozil kove 450 rally (btw hvala Miranu) in imel sposojene alpinestars tech 7 ... ne vem, ful neugoden feedback na nogi ... Seveda nisem kredibilen, saj sem prvič imel tak pancar na nogi pa tudi ta motor prvič pod ritjo ampak vseeno prišel posledično do zaključka da rabim nek škorenj ki nudi določeno udobje (v smislu občutka bremze in prestavne ročice )in istočasno optimalno začito...optimalno v smislu da maximalno nudi motokros škorenj, minimalno pa vsak vstopni adventure škorenj. Danes probal forma terra evo (seveda samo v trgovini in ne na motorju) in moram rečt da se mi zdi da je to to. Žal niso imeli številke (samo 45 ki pa se mi zdi malenkost premajhen) tako da bom pač naročil prek neta. Razumem pa kaj misliš in hvala za nasvet. Nekje sem slišal/prebral da naj si človek vzame najbolj neudoben škorenj (neudoben v smislu zaščite...ergo boljša zaščita-večje neudobje) ki ga lahko še tolerira. Mislim da je terra evo tak čevelj zame. Popravljeno April 8. Popravil robertinho
franc Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 Škorenj je lahko povsem udoben četudi je "pancar". Mora pa ti biti prav po velikosti in obliki. Ne boš pa v njem planinaril. Če ti je neudoben ne kupuj, ker ti bo žal. Lp 1
BIF Objavljeno April 9 Objavljeno April 9 Začel sem s tem.... ...nadaljeval s tem.... ...končal in je še vedno po veliko letih v uporabi pa s tem... Vsak kos opreme, ki ga boš kupil, mora bit takšen, da med vožnjo sploh ne boš vedel da ga imaš. Ob osnovni funkciji ki jo ima vsak kos opreme (čevlji, jakna, rokavice, čelada...tudi gate...), je najpomembneje, da ti noben kos na noben način ne odvrača fokusa na vožnjo. Nobenega kosa opreme ne smeš občutiti v nobeni negativni obliki...torej...ne sme nikjer tiščat, žulit, "ribat", noben trakec te ne sme motit, ne sme ti bit vroče in ne hladno...skratka biti mora "neopazen" Pa to še zdaleč ne pomeni, da to morajo bit slovite precenjene znamke, razni gore-tex materiali, ki so mimogrede absolutno precenjeni ipd. Izbira dobre opreme (torej tudi obutve), je dolgotrajen proces. Cca 70-80% nakupljene opreme "od prve" boš zelo verjetno v kratkem času zamenjal. "Prava" oprema ne obstaja, ker je to odvisno od sto in enega individualnega elementa vsakega voznika...so usmeritve, predlogi, nekaj izkušenj...ampak vse to temelji na nekih osebnih preferencah vsakega posameznika, ki pa ima svoj pogled na vožnjo z motorjem. Sploh pa to velja za "nasvete" samooklicanih off-road voznikov, ki pa jih je tukaj v resnici samo par...pa še ti se zelo redko oglasijo. Definicija off-road vožnje je namreč pri motoristih najbolj popačena. 3
pupa Objavljeno April 9 Objavljeno April 9 Ob 7. 4. 2025 ob 18:17, robertinho pravi: Bom res tako naredil, torej startal z neko touring zadevo in po potrebi nadgradil kasneje. Nisem povedal da dejansko še nimam izpita in v kratkem začnem z vožnjami in bo verjetno za tovrstni namen bolje nek touring škorenj kot kakšna hardshell enduro zadeva. Lahko kdo še pokomentira zgornji link revit škornja, pripet iz bolhe? Na srce ti polagam, da si ne omisli nekih bikastih škornjev za delat izpit. Moji Sidi Agueda lepo čakajo v omari, sem pa zapravila še dodatnih skoraj 200 eur za city čevlje (motoristične), da lahko sploh vozim......... Za izpit si sposodi, ali kupi neke poceni rabljene...... 3
franc Objavljeno April 9 Objavljeno April 9 Pa da niso "okovani" , ker se boš "zložil" ( "za izpit" ). lp 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se