Skoči na vsebino

MOTO škornji - izbor, čiščenje, vzdrževanje..

Leteči

Priporočene objave

• 3 tedne pozneje...

Letos sem nabavil škrnje TCX Infinity Goretex. Zraven sem v vrečki dobil zaščitne kapice. Zdaj, ko dežuje, sem se spravil, da jih zmontiram, po debeli uri imam krvave roke, pa 20 minut manj življenja. A mi zna kdo povedat, kako tega hudiča našraufaš v gumo....

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos sem nabavil škrnje TCX Infinity Goretex. Zraven sem v vrečki dobil zaščitne kapice. Zdaj, ko dežuje, sem se spravil, da jih zmontiram, po debeli uri imam krvave roke, pa 20 minut manj življenja. A mi zna kdo povedat, kako tega hudiča našraufaš v gumo....

... ... potrpljenje je božja mast... :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prodam motoristične škornje SIDI Adventure z Gore-tex membrano.

Škornji so novi, nikoli nošeni v originalno embalaži št.44!

Cena 250 EUR!

GSM (031) 677-520...sem iz Hoč pri Mariboru!

ftqc.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 mesecev pozneje...
  • 3 tedne pozneje...

Katere trgovine v LJ so boljše založene s motorističnimi škornji ?

Grem v soboto na informativo pa bi skoču še za njih pogledat, ker tle v Trstu ni kej dosti, na Kozini pa je bolj tko tko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Grem v soboto na informativo pa bi skoču še za njih pogledat, ker tle v Trstu ni kej dosti, na Kozini pa je bolj tko tko.

bs center, laba, tc motoshop, kmc, dainese je pa po novem v as-u???

odvisno tudi kaj za ene škornje iščeš, sicer pa imajo vsi dobre spetne strani, tako da se lahko že prej malo pozanimaš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v moto-centru LABA ti bodo znali dobro svetovati... povrhu vsega pa še z alpinestarsovimi škornji prav gotovo ne boš "brcnil v temo".

Moji so po šestih letih še vedno super + zelo udobni so tudi na dolge proge ;)

Popravljeno . Popravil domina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz redno sledim objavam na ebay.it in sem dozdej kupil vso opremo tako kot obutev (Stylmartin Stone in SPIDI X-K) za vsaj pol cene (tudi manj) po redni cenah. ČE maš nogo malo nad standardno (jaz 45) dobiš "ostanke" na razprdajah za pol ali več manj. S čevlji in jaknami imam ful srečo, z glavo pa sploh ne saj imam najbolj popularno št. buče na plentetu (kot zgleda) in sicer M in redko dobim kak pošten deal.

Pred kratkim sem za tistih parkrat na leto ko gre žena zraven kupil jakno s ščitniki za smešen denar...

http://www.ebay.co.uk/itm/SPADA-SERENA-LADIES-WOMENS-MOTORCYCLE-WATERPROOF-CE-APPROVED-ARMOURED-JACKET-/400532788604?pt=UK_Motorcycle_Clothing&var=&hash=item9c062dfc20

Za 43€ (s poštnino vred) kot me ja stala čisto spodobna tekstilna jakna s CE ščtitniki (tudi neka pena na hrbru) je res super deal. :) Ok barvo ne moreš zbirat ampak je bila na srečo ta kot bi jo moja sama izbrala.  Aja v živo zgleda 3x boljše. ČE je kaka pupa ki rabi nekaj socialnega delno waterproof ki ima zimsko podlogo in ščitnike ter spda v velikost S toplo priporočam.

Popravljeno . Popravil Horny-et
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

gledam neke škornje ne preveč u ¨hard dirkaške¨ (če me razumeste kaj hočem povedat)

bi zgledalo malo čudno met take na 125, ampak gledam na dolgi rok, ker poleti pride močnejši motor (vrjetno sport tourer/naked)

http://www.bscenter.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=3158&detailID=11967&ime=Motoristi%C4%8Dni_%C5%A1kornji_SIDI_FUSION_RAIN

recimo neki takega, ti so mi že malo preveč u hard

http://www.bscenter.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=3158&detailID=8949&ime=Motoristi%C4%8Dni_%C5%A1kornji_SIDI_FUSION

tko, da če mi lahko kdo priporoča in linka kak specifičen model bi bil vesel

Popravljeno . Popravil Bear
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A poleti bi to fural redno? Sosed moj, crknil boš. :) Eventuelno pa boš pobil ostale ko boš si vzel odmor na klopci in jih snel. Za poleti išči nekaj hudo perforiranega pa riskiraj tistih 15€ za pvc "snežke" za dež. :)

Glede na to, da furaš cbf svaka čast da gledaš full size škornje.

Jaz sem sprejel kompromis s temi (hodim na šiht in sem prelen za se preobuvat):

http://www.ebay.it/itm/SCARPE-SPIDI-XPD-X-K-COLORE-NERO-VARIE-TAGLIE-/171198009607?pt=Abbigliamento_Uomo_Moto&var=&hash=item27dc325107

Za ta dinar je točno kar rabim... zaščite pa je dovol jza urbano okolje (upam).

Povej kaj iščeš pa ti mpomagam najt. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A poleti bi to fural redno? Sosed moj, crknil boš. :) Eventuelno pa boš pobil ostale ko boš si vzel odmor na klopci in jih snel. Za poleti išči nekaj hudo perforiranega pa riskiraj tistih 15€ za pvc "snežke" za dež. :)

Glede na to, da furaš cbf svaka čast da gledaš full size škornje.

Jaz sem sprejel kompromis s temi (hodim na šiht in sem prelen za se preobuvat):

http://www.ebay.it/itm/SCARPE-SPIDI-XPD-X-K-COLORE-NERO-VARIE-TAGLIE-/171198009607?pt=Abbigliamento_Uomo_Moto&var=&hash=item27dc325107

Za ta dinar je točno kar rabim... zaščite pa je dovol jza urbano okolje (upam).

Povej kaj iščeš pa ti mpomagam najt. :)

ne vem če ostali ne crknemo tudi on ne bo crknil. sicer te razno razne rain in goretex variante so bolj za zimske mesece, za "sezono" si za primer dežja raje vzami "dežne oblekice" za škornje. kar se toplote tiče, pa si za celodnevno vožnjo poleti itak vržeš japonke pa kratke hlače, da se recimo med kosilom malo shladiš.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Temu modelu (Fusion) se je pred časom reklo B2: sicer nista čisto enaka pa vseeno ...

Imam (B2) že kar nekaj sezon (kakšnih 6-7) in ob rednem vzdrževanju so še vedno uporabni. Na začetku sem bil malo skeptičen zaradi materiala (Lorica), ki je nekakšno umetno usnje - tudi vzdržuje se kot usnje - ampak je čisto OK. Ob dežju pa navlečem čez njih prevleko in so na suhem. Močno perforonih jaz osebno ne bi kupoval (raje malo potrpim v vročini) ker v hribih tudi zjutraj poleti ni kakšne posebne vročine in če te zebe v noge (in ker niso to Alpina čevlji za pohodništvo, kjer bi dodal še ene nogavice) si nimaš kaj dosti  pomagat.

post-1569-0-86240200-1390464462.jpeg

Popravljeno . Popravil Fazer03
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud jaz sem iskal malo manj hardcore varjanto, ki bi prenesla par dežnih kapelj. Nabavil sem Fusion Rain in sem zelo zadovoljen z njimi. Načeloma pa SIDI bolj sede na ožje podplate.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vem če ostali ne crknemo tudi on ne bo crknil. sicer te razno razne rain in goretex variante so bolj za zimske mesece, za "sezono" si za primer dežja raje vzami "dežne oblekice" za škornje. kar se toplote tiče, pa si za celodnevno vožnjo poleti itak vržeš japonke pa kratke hlače, da se recimo med kosilom malo shladiš.

A kaj ko v koček gre 2x čelada 2x rokavice nekaj standarne šare a za neke šlape pa že zmanjka :/ Morda tucano urbano dela tudi šlape nano. :P

Jaz navrh perforiranih "pol škorenjčkov" dam kar kolesarske anti rain pokrovače. če ne nameravašhodit veliko okoli peš kar lepo deluje in ne zasede omembe vredno placa.

npr.

97.jpg

Povsem dovolj za kratke srednej fure.

In tudi v perforiranih je rahlo mučno v polnem poletju zlasti ko greš v tunel in vidiš kako ti fluorescentne gljivice/bakterije najbrž igrajo ping pong notri. :/ (Pfuuuuj!)

Popravljeno . Popravil Horny-et
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Zdravo,

odločam se za nakup moto škornjev. Sedaj imam nekako v ožjem izboru te tri variante:

http://www.kmc.si/si/forma-motoristicni-skornji-freccia-i22257.shtml  - forma

http://www.bscenter.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=6328&detailID=18155   - sidi

http://www.motocenterlaba.com/s-mx-5-boot   - alpinestars

Po že prebranem je boljše vzeti ne kakšnih rain in goretex variant, pač pa je boljše kupiti zraven prevleke za dež?

Če ima kdo še kaj praktičnih izkušenj bi bilo dobrodošlo še kakšno mnenje, katere izbrati.

LP Tomaž

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mam SIDI fusion / Rain varianto; 43 cifra, trikrat obuti. če rabš mi piši na ZS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ravno za ene dve cifre premajhne. Vseen hvala za ponudbo.

Jih prodajaš ke ti ne sedejo al zarad kaj drugega?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdejle sem sel gledat. 44 so. Prodajam jih zato ker sem hornet prodal, na vstromu pa ktmju mi pa ne pridejo prav. Sicer so pa udobni skornji za mal dnarja, men se tud ni zdel da bi bli prevroci.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst mam TCX R-S2 lanski model, in morem rečt, da sm kar zadovoljen z njimi. Meni pašejo kot uliti na nogo, udobni so ful, po dežju nism meu kakšnih večjih problemov, edino kar me malo moti je to, da vsake toliko začnejo škripat, to pa itak vsi racing škornji če se ne motim :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali ima kdo izkušnje z škornji MBR Touring od MOTO BEE iz Maribora!

http://www.motobee.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=399&Itemid=358

Jaz imam ene MBR podobne tem, in so mi super ker so precej mehki,udobni in lahki, z njimi ne hodiš ko pingvin v pancerjih  :OK:  Edino kar me moti je ker ni nobenega ščitnika zato si bom kasneje vzel ene malo bolj zaščitene.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst mam TCX R-S2 lanski model, in morem rečt, da sm kar zadovoljen z njimi. Meni pašejo kot uliti na nogo, udobni so ful, po dežju nism meu kakšnih večjih problemov, edino kar me malo moti je to, da vsake toliko začnejo škripat, to pa itak vsi racing škornji če se ne motim :)

moji racing skornji nič ne škriplejo  :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!