igc1 Objavljeno Februar 13, 2019 Deli Objavljeno Februar 13, 2019 pred 19 urami, zenith pravi: Zdravo, glede škornjev imam par vprašanj ...frišen sem... Gledam tele škornje (podobne tudi) Forma Adventure, short boots waterproof https://www.motoin.de/Clothing/Boots/Offroad-boots/Forma-Adventure-short-boots-waterproof::40050.html Iščem takšne škornje s katerimi bi lahko npr. pri postankih naredil tudi kakšen daljši ogled, sprehod, vzpon na kakšno razgledno točko ipd. ali pač takšni ne obstajajo in so vsi trdi in neudobni? Zasledil sem tudi, če sem prav razumel, da bi lahko s takšnimi škornji kot jih nameravam kupit imel težave pri prestavljanju? nekje je bilo zapisano da bi moral pač to menjalno "ročico" pomaknit? To drži? Imam Hondo NX650 Dominator, če kaj pomaga ta podatek. Kako je z višino škornjev... kaj je slabost razen nekoliko slabše zaščite takšnih nekoliko nižjih škornjev? Nekoliko nižji se mi zdijo udobnejši in za namen ki sem ga zgoraj opisal bolj primerni. Klipsnam se je bolje izogibat? Vnaprej hvala za info. lp,z Živ, take škornje sem jaz uporabljal, vzel sem ta visok model in so mehki in udobni. Podplat je po mojem iz lahke penaste gume in je lepljena na usnje, približno nekaj takega, kot imajo razni lahki pohodni čevlji za sredogorje. V glavnem, škorenj je lahek, hoja noben problem, podplat se upogiba. Videz škornja samo izgleda robusten, kot kakšen Alpinin gojzar izpred 30 let, ko se Vibram podplat ni upognil niti za milimeter, v resnici pa ni tako. Glede vodotesnosti pa, jah en cajta drži, po kakšni uri, dveh pa začne mal zamakat, ni ravno Gore membrana... Jaz sem jih imel rad ravno zaradi mehkobe, in relativne lahkosti in nikol me niso ožulili. Drugače imam nogo 43, škorenj sem pa vzel 44, Italijani pač ;-) sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno Februar 14, 2019 Deli Objavljeno Februar 14, 2019 Mene pa zanima ali obstajajo škornji, ki bi imeli podplat tako zasnovan, da bi se upogibal le navzgor (za hojo), ko bi pa imel nogo na stopalki (na čoperju držim noge na sredi podplata) pa bi bil trd. Sedaj, po daljši vožnji čutim pritisk stopalke na podplat. Pa ne zanima me, kako naj držim noge, ampak ali obstajajo takšni škornji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dreja_123 Objavljeno Marec 11, 2019 Deli Objavljeno Marec 11, 2019 Poznate koga, ki se ukvarja s popravilom moto škornjev ? Zaradi ročice menjalnika se mi je deformirala trda notranja podloga nad prsti - sedaj me tišči v palec... Hvala in LP Andrej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Marec 11, 2019 Deli Objavljeno Marec 11, 2019 pred 4 urami, dreja_123 pravi: Poznate koga, ki se ukvarja s popravilom moto škornjev ? Zaradi ročice menjalnika se mi je deformirala trda notranja podloga nad prsti - sedaj me tišči v palec... Hvala in LP Andrej na hitro prelistaj 10 zadnjih strani te teme, se bo sigurno kaj našlo...Sicer pa ti bo lahko to popravil vsak dober čevljar. Vem za enega dobrega blizu Lj, na tvojem goriškem koncu pa ga prrobaj najti s pomočjo strica Googla.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Marec 16, 2019 Deli Objavljeno Marec 16, 2019 Malo pogledujem za škornji, pa imam ob tem en problem. Na začetku sem sicer nekaj malega res nosil/vozil z škornji, potem sem pa nabavil tiste bolj nizke, saj so mi bolj sedli, nogo sem imel lepo oprijeto/fiksno, kar pri visokih škornjih nisem imel ..... posledično dal podaljšati hlačnice . Par dni nazaj pa sem tko usput šel mim ene štacune, pomerim škorenj in isti problem, noga v gležnju ima kar lufta, medtem ko zgoraj lahko škorenj zategneš. Iščem nek touring/sport škorenj, ki bo tudi fajn dihal. Kolikor sem pogledoval, bi mi bil še najbolj primeren slednji, čeprav je že kar racing https://www.bscenter.si/default.asp?mid=sl&pid=modul_it&wid=15620&detailid=105425. Našu sem še nekaj od alpinstarja pa vanuccija, ampak to je pa že čisto preveč touring oz. adventure. Torej ma kdo kaki preglod za škorenj z zapnjenajem tudi v spodnjem delu, ali pa kak škorenj, ki je primeren za bolj tanke nogice? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
notranc Objavljeno Marec 17, 2019 Deli Objavljeno Marec 17, 2019 Tcx take mam in sem zadovoljen MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Marec 17, 2019 Deli Objavljeno Marec 17, 2019 pred 36 minutami, notranc pravi: Tcx take mam in sem zadovoljen kje se to dobi? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Quest Objavljeno Marec 17, 2019 Deli Objavljeno Marec 17, 2019 https://www.tc-motoshop.si/si/motoristicni-touring-skornji-tcx-infinity-evo-gtx-i49354.shtml notranc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ukica Objavljeno Marec 20, 2019 Deli Objavljeno Marec 20, 2019 On 1/20/2019 at 3:03 PM, ukica said: Kupujem nove skornje.. ogledujem si alpinestars smx plus in supertech r. Nekako se bolj spogledujem s supertech zaradi tega ker gre notranji cevelj vn.. se ksn drug predlog? Kupil smx plus v asu za norih 170e sicer iz outleta, model iz prejsne sezone.. ampak sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sanda2 Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 Imam nove škornje, zdaj jih je potrebno zmehčat, jasno. Berem pri vzdrževanjih kako in kaj - toliko vsega, da se človek izgubi. Zato eno vprašanje - jih lahko namažem z vazelinom ter hodim po hiši, ali bo to predolgo trajalo. Načeloma moram omehčati samo zgornji del pri prstih, tam preveč nasedajo ... Ali pa je kaj drugega še v igri ...IN ne, v vodi stati z njimi ne mislim, tudi v pečico dati me ne mika Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 (popravljeno) pred 4 minutami, sanda2 pravi: Imam nove škornje, zdaj jih je potrebno zmehčat, jasno. Berem pri vzdrževanjih kako in kaj - toliko vsega, da se človek izgubi. Zato eno vprašanje - jih lahko namažem z vazelinom ter hodim po hiši, ali bo to predolgo trajalo. Načeloma moram omehčati samo zgornji del pri prstih, tam preveč nasedajo ... Ali pa je kaj drugega še v igri ...IN ne, v vodi stati z njimi ne mislim, tudi v pečico dati me ne mika Seveda lahko...kako dolgo bo trajalo mehcanje za tvojo nogo pa sam bog ve.... Popravljeno Marec 26, 2019. Popravil sesir Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 Časopis namočit v alkohol in natlači notri. Če te pri prstih tiščijo. Od zunaj pa lahko s karkoli, kar mehča usnje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 debele nogavice pa na furo, se bodo že obdelali Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 pred 9 minutami, DAMI34 pravi: debele nogavice pa na furo, se bodo že obdelali Predvidevam,da bi kaj takega jz naredu...tik pred vozno pa konkretno namazal z oljem za konjska sedla... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 Pravkar, sesir pravi: Predvidevam,da bi kaj takega jz naredu...tik pred vozno pa konkretno namazal z oljem za konjska sedla... debele da te ne zažuli (preverjeno z vojske) pa premaz z voskom oziroma oljem za usnje sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Akito Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 pred 3 urami, sanda2 pravi: Imam nove škornje, zdaj jih je potrebno zmehčat, jasno. Berem pri vzdrževanjih kako in kaj - toliko vsega, da se človek izgubi. Zato eno vprašanje - jih lahko namažem z vazelinom ter hodim po hiši, ali bo to predolgo trajalo. Načeloma moram omehčati samo zgornji del pri prstih, tam preveč nasedajo ... Ali pa je kaj drugega še v igri ...IN ne, v vodi stati z njimi ne mislim, tudi v pečico dati me ne mika Tale zelo pomaga....navodila so na drugi strani spreja ...dobi se običajno v vsaki trgovini s čevlji. DAMI34 in sanda2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSM Objavljeno Maj 15, 2019 Deli Objavljeno Maj 15, 2019 Prodam, BMW Santiago, glej oglase Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marincspeedshop Objavljeno Julij 16, 2019 Deli Objavljeno Julij 16, 2019 Menjam ali prodam Alpinestars smx plus vented 43 za 42 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
blazboss Objavljeno November 24, 2019 Deli Objavljeno November 24, 2019 Pozdravljeni, zaradi padca so je poškodovan moto škorenj. zanima me če se lahko to kako popravi ? (npr. kaksnja masa ali karkoli ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno November 25, 2019 Deli Objavljeno November 25, 2019 pred 15 urami, blazboss pravi: Pozdravljeni, zaradi padca so je poškodovan moto škorenj. zanima me če se lahko to kako popravi ? (npr. kaksnja masa ali karkoli ) bo kar tule prava tema. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roger G. Jagger Objavljeno December 5, 2019 Deli Objavljeno December 5, 2019 Kolega prodaja: skornji st. 43 cena: 120€ In moto superge, st. 42 cena: 60€ oboje lepo ohranjeno kontakt: Saso 040-702-218 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Februar 17, 2020 Deli Objavljeno Februar 17, 2020 Sidi so zakon ... zamenjaš luknast podplat, ki se ti naredi od tačk Prej potem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hector Objavljeno Februar 21, 2020 Deli Objavljeno Februar 21, 2020 Zdravo, imam že treji par teh škornjev (Alpinestars Supertech) in pri vsakih vtrgam to rumeno vrv na notranjem škornju. Iščem po trgovinah, pa ne najdem nič primernega. Ima kdo idejo kje najti primerno tanko in močno vrv? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Februar 21, 2020 Deli Objavljeno Februar 21, 2020 Vezalke ( "šnernce" ) ? lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hector Objavljeno Februar 21, 2020 Deli Objavljeno Februar 21, 2020 ...vozl pri vezalkah bi me motil pri zapiranju zunanjega škornja.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se