Skoči na vsebino

Pošiljka iz EU


Erik

Priporočene objave

A ima kdo izkušnje z pošiljanjem delov iz Nemčije. Na ebayu je kar nekaj stvari, ki se mi dopadejo (mini carbon smerniki, carbon ročke (premza, kuplunga), izpuh, carbon zadnji blatnik) in cene so zelo nizke. Pošiljka pa pride od 8evrov do 21evrov. A je kakšen riziko pri tem

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem na podoben način kupoval pri enem od nemških trgovcev pred vstopom v EU, prek ebay-a pa sem le opazovalec. Mislim, da tam ni posebnega rizika, saj so prodajalci že rangirani in ocenjeni s strani kupcev. Malo preberi njihove ocene. Ne vem pa , kako je s pošiljanjem v SLO. Ko sem kupoval jaz, sem robo prejel na naslov v avstriji. Opiši kako je bilo z nabavo, če se odločiš za njo, ker bo najbrž zanimalo veliko forumašev. :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rizika ni v povezavi z pošiljanjem, ampak prej v serioznosti ponudnika.

Jaz sem do sedaj dvakrat kupil rabljene dele preko ebay-a in nisem imel nobenih težav. Dobil sem, kar sem naročil. Hitro in pošteno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na Ebayu moraš izdelek najprej na licitaciji dobiti - seveda moraš biti registriran uporabnik na Ebayu.

Jaz sem najprej bil registriran na nemški strani, vendar ker ne razumem nemško sem imel precejšnje težave. S 2.11.2004 pa so uvedli še neko novost - si nisem prebral za kaj gre - 8 A4 popisanih strani - najbrž gre za vpis nekakšne davčne številke, vsaj pri italjanih je tako in se ne moreš registrirati, če te številke nimaš - ne moreš je tudi meti, če nisi državljan Italije - najbrž je tudi na nemški strani od 2.11.2004 dalje tako.

Zato sem se registriral na ameriškem Ebayu, vsaj zastopim za kaj se gre - seveda pa lahko licitiraš tudi na nemškem Ebayu - obvestila o avkciji prihajajo v angleškem jeziku.

No torej ko se licitacija izteče in si ti najvišji ponudnik, dobiš od Ebaya obvestilo, kako postopati pri plačilu artikla, ponavadi ti sporočijo IBAN kodo in BIC kodo za plačilo preko SWIFT-a money transfer ali po slovensko Nalog za izvršitev nakazila v tujino, seveda, na banki plačaš kolikor prodajalec zahteva za plačilo in posebej so zaračunani še potni stroški - plačaš vse skupaj.

Ponavadi naj bi ves postopek trajal cca 6 delovnih dni in sicer prve tri dni za prenakazilo iz SLO v D nato pa še tri dni za pošiljko v obratni smeri.

V prvem plačilu, ki sem ga na ta način opravil je celoten postopek od plačila do prejema blaga trajal 10 dni - vmes so bili prazniki. Pri drugem plačilu pa se je zgleda nekaj zakompliciralo. Palčal sem namreč 10.11.04, danes pa sem od ponudnika dobil obvestilo, da zneska še niso prejeli in če ga ne bodo do 21.11.04 bodo smatrali, da sem odstopil od naročila. Zato sem jim poslal sporočilo, naj mi pošljejo njihov osebni email, da jim pošlem FTK plačila. Bomo videli kaj bo, bom še na banko poklical kaj je.

Potem imaš še možnost plačila preko PAY PAL-a, vendar ko sem se hotel registrirati, ni bilo Slovenije za izbiro države in postopka nisem mogel končati, pri PAY PAL-u se da plačevati z kreditno kartico. Sicer pa menda obstaja še ena možnost in sicer, da imaš pri eni od SLO bank odprt devizni račun, vendar se moraš pred tem pozanimati, če inetrnetna verzija mogoča plačevanje direkt vtujino preko SWIFT-a, pri moji banki to še ni možno, mislim, da se pri SKB to da, je za preverit.

A ja pa še to, ko kako stvar licitiraš preveri, če robo pošiljajo po celi Evropi, nekateri ja, nekateri ne, ali pa moraš priti po robo osebno.

Mislim, da sem bil dovolj izčrpen.

LP

MAre

post-2113-1100548897_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala ti, zdaj vem da lahko brez skrbi samo naročujem po izredno nizkih cenah. Komi čakam da bo spomlad da bom lahka pokazal motor. :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala ti, zdaj vem da lahko brez skrbi samo naročujem po izredno nizkih cenah. Komi čakam da bo spomlad da bom lahka pokazal motor. :kva2:

JA ampak ne vem če si dobro razumel - ne moreš kar kupit, najprej je potrebno licitirati in sicer tako, da je najprej za izdelek postavljena cena od prodajalca npr. 10€, če hočeš biti udeležen v avkciju oz. na licitaciji, morač BID-at, to je staviti oz postaviti svojo ceno za ta izdelek, ponavadi jo priporoča kar sam sistem, lahko pa vneseš tudi ceno, ki se ti zdi za ta izdelek primerna. Potem mora tisti, ki tudi spremlja licitacijo ponudit višjo ceno kot ti ( seveda če se za izdelek zanima), sicer pa on ne vidi koliko si ti stavil, saj mu sistem avtomatsko predlaga naslednjo ceno po sistemu, ki ga določi prodajalec in sicer je to npr najmanjši dovoljeni naslednji znesek, ki je višji npr. za 10centov, vendar licitacija morda ni uspešna dokler ti, ali on, odvisno kdo licitira, ne preseže najvišje postavljene cene, ki pa je ti ne vidiš oz. on.

Sistem te ob licitiranju stalno obvešča, z X ali kljukico (pravilno), da vidiš kje si.

Obvestila, če je morda kdo, ki je z licitacijo presegel tvoj znesek, dobiš na mail in ponavadi piše nekako takole Zadeva:eBay Outbid Notice:Suzuki GSX 1100 E - Cockpit (Item #7932013390), torej pomeni, da moraš ponovno licitirati, in znesek povišati, če hočeš še naprej ostati pri licitaciji.

Lahko pa se odločiš tudi za sistem Takojšnja prodaja za določeno ceno, za katero prodajalec blago proda takoj in brez avkcije na nemški Ebay piše približno takole SOFORT KAUFFEN.

LP

MAre

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa Elmark sam zanima,kako laufa tist sistem plačila prek banke ,ko sem se šel jest zanimat tja kako nakazat dnar v tujino je neki bluzla o nekem Western Wireless(al neki podobnga),ki pa ga ne Ebay-i ne priporočajo,zato mal objasn prosm kok to laufa.Sem pa sam enkrat zlicitiru eno stvar,pa prodajalcu nakazu dnar prek pošte(vrednostno pismo),pa je tud zlaufal,res pa da ni najbolš dnar po kovertah nakazvat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer vprašanje ni letelo name, ti lahko jaz povem, ker sem sam opravil že nekaj deset transakcij preko Ebaya. Denar nakažeš vnaprej, kot so že prej omenili. Prodajalec ti posreduje svoje bančne podatke. To so bančna številka, po nemško BLZ (Bankleitzahl) in številka računa, po nemško Kntnr. (Kontonummer), naziv banke, pri kateri ima račun in seveda lastne podatke. S tem lahko greš na banko in tam napraviš nakazilo denarja v tujino. Strošek nakazila je 1200 do 2000 tolarjev.

Prodajalca lahko prosiš, da ti posreduje tudi podatke IBAN in BIC/SWIFT. Znotraj EU je s temi podatki možno nakazovati denar brez stroškov, vendar zaenkrat v Sloveniji še vedno zahtevajo provizijo za nakazilo. Sam imam odprt bančni račun v Avstriji in lahko denar nakazujem po celem EU brez kakršnihkoli stroškov preko interneta.

Še ena možnost nakazila je Western Union (WU), je veliko hitrejši od klasičnega nakazila(manj kot 24ur), provizija je pa višja.

Tudi s Pay-Pal lahko denar nakažeš. Kot je že nekdo povedal, na sezanamu še ni Slovenije. Prijaviš se pač pod drugo državo, registriraš pri njih račun, na katerega si lahko naložiš neko dobroimetje s tvoje kreditne kartice (posredovat moreš št. kreditne kartice) s katerim potem lahko plačaš prodajalcu, ki more bit pravtako prijavljen na Pay-Palu.

S prodajalcem se predhodno dogovori za skupen znesek, ki mu ga moreš nakazati, kajti poštnina, ki jo ima navedeno, je ponavadi samo znotraj Nemčije.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej vem. Prvo morš sploh na licitaciji bit najvišji potem se še le lahko naprej pogovarjaš. Zanima me še, kaj pa če je končna vrednost blaga recimo 1evro a ti mora prodajalec to blago potem tudi poslati če se ne strinja z zneskom al ne? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še nakaj, nakazila z Western Union ti ne priporočam če prodajalca 100% ne poznaš. Western Union je bil ustvarjen v druge namene, z njim lahko nažeš denar ljudem, ki jih poznaš npr. sorodniku, ki so ga v Ameriki oropali, pa mu ti tja pošlješ denar...

Prodajalec na banki, kjer bo prevzel denar ne rabi imet računa, tudi banka o njem ne ve ničesar. On se samo identificira z nekim ID ali geslom in že dobi izplačan denar. Če ti robo potem pošlje ali ne je prepuščeno njemu.

Western Union na Ebayu velikokrat uporabljejo prodajalci, ki se ukvarjajo z raznimi nečistimi posli(hudo ugodno ponujajo kakšne stvari, ki jih kupec potem, ko plača nikoli ne dobi...).

Popravljeno . Popravil bambi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi če je končen znesek na licitaciji samo en(1) evro, ti prodajalec more svar, ki si jo izlicitiral prodat, seveda za 1 evro. S tem ko si podal svoj BID in si na kocu zmagal, sta s prodajalcem sklenila veljavno pogodbo, ki se je morata oba držati, ti s takojšnjim plačilom, on z dobavo objavljene robe.

Če ti robe noče prodat , ga imaš pravico tožit in boš tožbo dobil. Malo smešno se sliši, kajti v Sloveniji se ti lahko vsak mulc smeji in se lahko samo v rit vgrizneš, v Nemčiji pa bojo že za nekaj 10€ vključili odvetnika.

Predmet, ti more prodajalec dobavit takšen, kot je v opisu, tudi če on trdi da mu je padel na tla ali se kako drugače pokvaril (ker mu je cena prenizka), ti more on to kar je na Ebayu ponujal dobavit. Do izteka licitacije je imel čas le to prekinit in vse ponudbe izbrisat, če tega ni storil je po koncu dolžan izpolnit, kar je ponujal.

Popravljeno . Popravil bambi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

ja o nakup na ebay-u je težko kaj rečt.načeloma je to kaj vidiš dobiš.dostikrat pa te lahko kdo ''nategne'' in ti pošlje kaj drugega.po drugi strani pa se treba spraševati zakaj oni to prodajajo???je pokvarjeno?obrabljeno?ima tovarniške napake in je zato tako poceni??te hoče kateri okrog prinest??najboljša varjanta je da greš k svojemu prodajalcu zaupanja in pri njemu kupiš, ker če je pol kaj narobe z robo ga lahko okurcaš in tudi on ti lahko svetuje glede raznih stvari!!!!!!!!!

zamene je nakup preko neto preveč riskanten in vsakemu ODSVETUJEM nakup preko neta! ti preko neta kupiš ''klump'' in pol si na svojem.če dobiš robo,katera je vredu je vse OK.kaj pa če dobiš ''klump''???????????????????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes dobil prvo pošiljko in sem zelo zadovoljen :OK: :OK:

Da mal razložim kak je vse potekalo: Najprej sem moral dobit licitacijo in se potem zmenit s prodajlcem glede cene pošiljke (še pred licitacijo se moraš pozanimat če ti sploh pošlje v SLO). Denar sem mu nakazal prek SKB.net (1000SIT provizije) v torek in zraven uporabniško ime na Ebayu ter številko artikla za lažje sortiranje nakazil. Nakazilo se je izvršilo v četrtek in danes sem že dobil pošiljko. :D

Najtežje je dobit licitacijo, ker ti lahko nekdo zadnjo sekundo vzame iz pred nosu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 mesecev pozneje...

A mi lahko kdo pove kako pa se sploh registriraš...jst znam neki nemščine pa do tistga anmelden pa einloggen tud znam pridt sam problem je k sm tud uporabniško ime pa geslo pa use napisu pa mi je napisal da bom dobu po mejlu...pa sm mislu da je to tko k kle u sloveniji k ti takoj pošlejo en link k ga klikneš pa s tem aktiviraš to svoje uporabniško ime pa to...sam ni nobenga linka........dejte mi pomagat...

hvala

jure

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A mi lahko kdo pove kako pa se sploh registriraš...jst znam neki nemščine pa do tistga anmelden pa einloggen tud znam pridt sam problem je k sm tud uporabniško ime pa geslo pa use napisu pa mi je napisal da bom dobu po mejlu...pa sm mislu da je to tko k kle u sloveniji k ti takoj pošlejo en link k ga klikneš pa s tem aktiviraš to svoje uporabniško ime pa to...sam ni nobenga linka........dejte mi pomagat...

hvala

jure

Po pošti boš dobil kodo, s katero se boš prijavil kot ebay član

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem tudi že veliko kupoval,tako v Evropi kot zunaj nje.Zgodilo se je tudi,da česa nisem dobil ali pa sem dobil pokvarjeno robo,a še zmeraj trdim,da se marsikaj izplača,ker našim uvoznikom,še manj pa trgovcem še dolgo ne bo kapnilo,da so recimo tehnične zadeve absolutno predrage v Sloveniji...Plačila običajno izvedem preko nakazila na bančni račun prodajalca,drugače pa italijani največ poslujejo z bančnimi nakazili,vaglio postale ali neke vrste prepaid varianta,ko mu napolniš neke vrste račun.V Ameriko zadnje čase zelo malo pošiljam,ker je naša država prepožrešna in ti uturi ddv in carino na vrednost robe in stroške skupaj...običajno je šlo preko Western Uniona,vedno so tipi dobili denar,je pa tudi kar drago.Še največ sem pošiljal preko sistema BidPay,ki je namenjen prav plačevanju licitiranih izdelkov in ima tudi provizije krepko nižje od Western Uniona ali bančnega nakazila-čeka...S tem servisom sem bil kar zadovoljen,po novem pa sprejema le American Express in Visa kartico,prej tudi EC/MC.Nikoli zlorabljeno in vedno so dobili keš.Kakorkoli,Američani so pa na žalost najbolj mahnjeni na PayPal,ki ga v Sloveniji še nekaj časa ne bo.Upam,da sem kaj pripomogel k nepoznavanju ebay zadev.Pa uspešno bidanje.

Popravljeno . Popravil ponky
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

:OK: pozdravljeni,jaz pa pozivam vse ebayevce,ki ste kupovali motor preko ebaya,ki je recimo bil vreden okrog 7000 eurov,da mi se javijo z korisnimi informacijami,lahko tudi tisti ,ki niste kupili motorja O:-)

povejte vaše izkušnje ali ste bili zadovoljni z motorjem??,mislim glede ohranjenosti,poškodb in resničnih informacij,...ali je kdo že doživel,da ni bil zadovoljen z izdelkom???kaj pol narediti,a ga lahko vrneš???in kako je z denarjem,ti ga vrnejo??? :hmm: in kako je z prevozom v SLO recimo iz Italije???

Lahko mi pišete na email naslov:melesio@email.si

hvala,upam,da mi boste svetovali kako in kaj in če je to sploh dobra varianta nakupa???

kajti pri nas so motorji za pol dražji kot v Italiji

in iskorisil bi še priložnost in povprašal ali kdo pozna kakšnega dealerja v SLO,ki bi uvažal motorje malo bolj poceni,recimo HONDE ali SUZUKIJE???mogoče kje blizu MB. :slap: :whistle: .) :xx: :whistle: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

Hoj.

Jutri, bo prijatelj za tozadevo nabil 50eu.

Koliko še je približno dodat za poštnino, ker bo paket verjetno presegel 3kg?? :worship: :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ponavadi piše zraven opisa predmeta, koliko stane pošiljanje paketa.

Se pa splača, da si daš poslati h komu v Nemčijo, če imaš to možnost.

Paket v Nemčiji (DHL) stane 4€, k nam verjetno okoli 20 ali več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!