klimbra Objavljeno November 17, 2004 Opozori Objavljeno November 17, 2004 Ker je novo leto pred vrati.....smo tastari,ki se nam itaQ vedno mudi dočakat še kako leto , začeli razmišljati o SILVESTERSKEM jedilniku. Na tem mestu, bi se rad dodatno izobrazil....morda pobral kakšno novo....seveda dobrodošlo..... idejo. Rad pa bi razočaral predstavnike VEGI populacije,da se z njihovimi kulinaričnimi pridobitvami nebi ukvarjal. Striktno in samo prehrana vezana na nagravžno,rdeče, s strahom napolnjeno rdeče meso.....in njenimi derivati!!!!!!!!
Špilferderber Objavljeno November 18, 2004 Opozori Objavljeno November 18, 2004 ni važno, samo da je zjutraj sarma zagreta :wub: SARMA, NEŠTO KAO SARMA!!!
Manu Objavljeno November 18, 2004 Opozori Objavljeno November 18, 2004 Eh, ti moj prjatu...brez mene nau šlo, a ne..... na tuki, de nauš lačn... .) :D :004 Nekaj za počakanje Riževi lulčki 60 dag riža za rižoto 35 dag mletega mesa 6 jajc pol šopka peteršilja 10 dag trdega planinskega sira 15 dag poltrdega sira sol in poper moka, jajce in drobtine za paniranje olje za cvrenje Riž po navodilu do čvrstega skuhamo, nato pa ohladimo. Trdi sir drobno naribamo; poltrdi sir narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jajca stepemo ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo peteršilj in obe vrsti sira. Jajčno zmes pomešamo z mletim mesom in rižem ter maso dobro pregnetemo. Iz riževe mase oblikujemo 20 palčk; za nekaj časa jih damo v zamrzovalnik. Rahlo zamrznjene palčke paniramo v moki, jajcu in drobtinah. V globoki ponvi močno segrejemo zadostno količino olja in palčke hrustljavo ocvremo. K riževim palčkam lahko ponudimo zelenjavno ali paradižnikovo omako. Glavna jed Zrezki a'la Klimbra s prilogami 4 svinjski zrezki 5 dkg slanine 1 čebula 4 stroki česna 2 sveži papriki 2 žlici kisle smetane sol sladka paprika lovorjev list olje paradižnikova mezga Meso osolimo, malo potolčemo na eni strani, pomokamo in na razgretem olju na rahlo popečemo z obeh strani. Meso odstranimo in na isti maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in posujemo pol žličke sladke paprike ter dodamo narezano slanino in na rezance narezano papriko in paradižnikovo mezgo ter dušimo cca. 20 minut. Dodamo kislo smetano, premešamo in dodamo zrezke katere smo premazali s strtim česnom in dušimo še nekaj minut. Priloge : Cvetača z gobami 1 cela cvetača sok ene limone sol 10 dkg masla 20 dkg jurčkov 1 žlica moke 3 žlice kisle smetane 2 trdo kuhani jajčki sesekljan peteršilj paradižnik poper Celo cvetačo skuhamo v slanem kropu. Na maslu prepražimo gobice in jih podmetemo z žličko moke in malo vode, ter solimo in popramo, dodamo žličko limoninega soka, sesekljan peteršilj in kislo smetano. Omako zlijemo na toplo cvetačo in jo obložimo z rezinami paradižnika in narezanimi jajčki. Tortilja iz krompirja 400 g krompirja 1 rdeča čebula 1 rdeča paprika 100 g salame 2 žlici oljčnega olja 3 jajca 3 žlice mleka 1 žlička zeliščne soli Krompir narežemo na tanke rezine. V teflonski ponvi segrejemo oljčno olje in na njem med mešanjem v približno 7 minutah zlato rumeno zapečemo krompirjeve rezine. Papriko narežemo na koščke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Papriko in čebulo dodamo h krompirju in ju popražimo. Narežemo, dodamo in podušimo tudi salamo. Zmešamo jajca, mleko in zeliščno sol, mešanico prelijemo preko krompirja, pokrijemo in pri nizki temperaturi pečemo, da se strdi. Pečeno tortiljo narežemo na koščke in po želji na koncu postrežemo z zelišči. Solata Zelena. :kva2: In da ti nau treba zraven navadnega kruha jest :P 1 francoska štruca kruha 2 stroka česna nekaj lističev sveže bazilike 4 žlice omehčanega masla 300 g mozzarelle 4 srednje veliki paradižniki sol, sveže mlet poper Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Olupljen česen drobno sesekljamo, bazilikine lističe narežemo na tanke rezine, oboje umešamo v mehko maslo. Mozzarello in paradižnike narežemo na rezine. Francosko štruco v 2 - 3 cm razmakih narežemo, a ne prerežemo. Zareze namažemo z zeliščnim maslom, v vsako vložimo rezino paradižnika in mozzarelle, solimo, popopramo in v vroči pečici pečemo 15 minut. Sladica : Čokoladne rezine "Lidija" 11 beljakov 35 dag sladkorja 11 dag gustina (škrobove moke ali pudinga po okusu) 10 dag moke 17 dag margarine (raztopljene) nastrgana lupinica ene limone s sokom 1 vanilijin sladkor Čokoladni obliv: 10 dag jedilne čokolade žlica vode 7 dag margarine Iz beljakov naredimo trd sneg, dodamo sladkor, še vedno močno mešamo, dokler se sneg ne sveti. Nato dodamo vse ostale sestavine, margarino prej raztopimo. Vse rahlo, a dobro zmešamo in damo v pomaščen pekač ali uporabimo peki papir. Pripravljeno maso na pekaču malo stresemo in pečemo na temperaturi 150 - 160 stopinj 45 minut. Rezine ohladimo in prelijemo s čokoladnim prelivom. Pa da ne boš vsega naenkrat pojedu!!!!! B)
D-D Objavljeno November 18, 2004 Opozori Objavljeno November 18, 2004 Ti bi pa lohka napisala svojo kuharsko knjigo :grim
cvetoo Objavljeno November 18, 2004 Opozori Objavljeno November 18, 2004 Uf ..... in tole proberem zdajle konec šihta, ko sem že lačen. In potem po obedu :hmm: Sexi Manu.... sem hotel keksi Manu :naughty: Kakšna punca.
Manu Objavljeno November 18, 2004 Opozori Objavljeno November 18, 2004 Kakšna punca... ← ..ki še vedno rada afne gunca. :)
Anubis Objavljeno November 20, 2004 Opozori Objavljeno November 20, 2004 Z jedilnikom začneš že 30ega. Napisal bom samo količine, je pa se po potrebi važno je samo da ne zmanjka. Potrebujemo: -40 kosov oralnega testosterona (tablete, da ne bo pomote) -40 kosov efedrina -liter in pol tequille -5 kosov mladih bejb -vode kot poželi srce (vodo lahko uporabimo tudi za osnovno higieno ali hlajenje cevi) DDP Dekadentni Decembrski Poljub - podobne efekt kot Poljub tete Klave ampak o tem kdaj drugič 8-10 metana (oralni T.) 4 yeahfedrin 0,025l tequille na 10kg telesne teže Počakaš uro in pol nato pa začneš nadlegovat vse kar ne jaha krilc (all-the-air-ways) tisti večer. Po končanih seansah prija Valij ali Haldol. Sanoval tudi ni napačen, Ketonal pa zobamo samo če si tega zares želimo oziroma v stanju kakšne potencialne čustvene otopelost, da prebrodimo duševne bolečine v kolenih.
Manu Objavljeno November 21, 2004 Opozori Objavljeno November 21, 2004 :blink: :blink: Anubis? :? :hmm: :kva2:
fifty Objavljeno November 21, 2004 Opozori Objavljeno November 21, 2004 Gajba piva. Vmes pa malo tolminskega sira, kumaric, papričic pa kakšno skorjo kruha (recimo: ritko od Korenine). :OK: Ob polnoči pa 1/2 l Jacka (Danielsa). B)
Pervy Objavljeno November 21, 2004 Opozori Objavljeno November 21, 2004 za začetek in ko še ni alkohola preveč - fondue. malo različnega mesa in omakice na bazi paradajza, kisle smetane, skute,....... ene so nežne, ene žgejo, samo prosin ne senf-a in majoneze - premalo ustvarjalno. lahko dodatno še sirov fondue in za vsakega udeleženca vsaj 3 palčke da ne pride do pretepov. ko stopnja alkohola že rahlo povišana, prehod na drugo hrano, saj drugače zaradi kombinacije alkota in vročega olja sledijo opekline jezika, rok in še česa :devil: ajajajaj sem lačen postal :angry:
Dr. _MAXXI_ Objavljeno November 21, 2004 Opozori Objavljeno November 21, 2004 @Fifty ... tvoj meni je meni tanarbulš :notworthy: :D
gebre Objavljeno November 21, 2004 Opozori Objavljeno November 21, 2004 @Pervy...zraven paše tudi domača tatarska omaka :yea2:
klimbra Objavljeno November 22, 2004 Avtor Opozori Objavljeno November 22, 2004 Manu..... :004 :004 :004 :004 :004 pa ti si glih za kurasko knjigo spisat.... :OK: :OK: :OK: :OK: Fifty.....ma to je taprava beseda....pa če je ta gajba še zelena.....pol smo zmagal!!!!!!1 BTW.......Fondue......sploh ni slaba ideja....je simpatično gledat ldi,ki se matrajo,pa cmarijo takšne in drugačne koščke meseka u vrelem olju....predvsem,kako poizkušajo vunkaj izkopati titste koščke ki so odpadli z vilic.....hihiihiiiiii Dejmo še kej.....neki od Manu sem že pokopiral.........pa Fondue bi bla tut opcija....še kaka ideja........ Definitivno pa ne bo Bureka!!!!!!.....PREDRAGO!!!!!!!
Manu Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 .. glih za kurasko knjigo spisat.... :hmm: :hmm: :hmm: Mogoče bi se pa res začela s tem ukwarjat. :)
klimbra Objavljeno November 22, 2004 Avtor Opozori Objavljeno November 22, 2004 :hmm: :hmm: :hmm: Mogoče bi se pa res začela s tem ukwarjat. :) ← Najljubša moja gurmanka......bitje z največ kulinaričnimi idejami......tvoje sposobnosti so legendarne.....dejstvo pa je,da so moje tipkarske sposobnosti popolnoma zrjavele....... Ne glede na vse.........obožujem tvoj izbor in se na tem mestu popravljam v svoji slovnični napaki. Jimy Oliver je zate amater......rima KUHARSKA KNJIGA s tvojimi recepti v vsak Slovenski dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Manu :004 :004 :004 :004 :004 :004 :004 :004 :004
Manu Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 :doze: Ah, Klimbra..... :004 P.S. Na še enga : .) Ta je dobr, ker vem, da rad (za)pečeš palačinke... :devil: :rolleyes: :) Domača loparnica ( pa da ne boš loparja za tenis iskaw :lol: ) Za palačinke: 1 jajce 15 do 20 dag moke mleko sol Mesno - zelenjavni nadev: 20 dag mletega mešanega mesa 5 dag kraške pancete 0,5 dimljene klobase pol čebule 3 stroki česna pol glavice zelja 3 korenčki por brokoli muškatni orešček timijan šetraj preliv: jajce, 1 mala kisla smetana nariban sir Iz sestavin za palačinke napravimo testo, ki naj bo gostejše kot ponavadi. Spečemo palačinke in jih ohladimo. V ponvi prepražimo sesekljano čebulo, ji dodamo česen in panceto. Ko lepo zadiši, dodamo meso, posolimo, popopramo in dodamo klobaso narezano na kolobarje. Vse to dušimo približno 10 minut. Medtem očistimo zelje in korenček in ju naribamo, dodamo k dušenemu mesu, dodamo še por in brokoli. Začinimo z muškatom, šetrajem in timijanom. Dušimo še 10 minut. Malo ohladimo, medtem položimo palačinke po dnu manjšega pekača eno zraven druge, prelijemo s polovico nadeva, prekrijemo z ostalimi palačinkami in prelijemo še ostali nadev. Na koncu prelijemo s prelivom iz kisle smetane in jajca čez to pa naribamo sir. Ker je že vse termično obdelano, je potrebno le še gratinirati za 15 minut (oziroma lepo zapeči - da ne boš granitiral z granitom) ;) :004
Sanda7 Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 obvezno za novoletne praznike,skleda francoske solate pa raznoraznega mesa
Manu Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 skleda francoske solate pa raznoraznega mesa ← A misliš v eni skledi? :o Francoska z raznim mesom ( jagenjčki, kravce, pujski, telički, piščančki).... :hmm: Bi blo za probat tut to. :) :004
BEJBA Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 Polnjena svinjska prsa, francoska solata, za povrh pa tatarski biftek-doma narejen :OK: Predvsem pa je bolj kot hrana važna dobra družba :beer2:
Bojč Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 Sendvič z mortadelo????? Pa en bambus za poplaknit(po potrebi lahko tudi več)
SiR Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 A misliš v eni skledi? :o Francoska z raznim mesom ( jagenjčki, kravce, pujski, telički, piščančki).... :hmm: Bi blo za probat tut to. :) :004 ← kua je bolj - bosanski al francuski lonac?
Manu Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 kua je bolj - bosanski al francuski lonac? ← Lonac kot lonac. Sam da je. :)
Thundercat Objavljeno November 22, 2004 Opozori Objavljeno November 22, 2004 Manu, če mi mama doma ne bo spekla tiste palačinke, a lahko k tebi pa fifty-u uletim.... :) :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se