Skoči na vsebino

Silvestrski jedilnik


klimbra

Priporočene objave

Ker je novo leto pred vrati.....smo tastari,ki se nam itaQ vedno mudi dočakat še kako leto , začeli razmišljati o SILVESTERSKEM jedilniku.

Na tem mestu, bi se rad dodatno izobrazil....morda pobral kakšno novo....seveda dobrodošlo..... idejo.

Rad pa bi razočaral predstavnike VEGI populacije,da se z njihovimi kulinaričnimi pridobitvami nebi ukvarjal. Striktno in samo prehrana vezana na nagravžno,rdeče, s strahom napolnjeno rdeče meso.....in njenimi derivati!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ni važno, samo da je zjutraj sarma zagreta :wub:

SARMA, NEŠTO KAO SARMA!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eh, ti moj prjatu...brez mene nau šlo, a ne..... na tuki, de nauš lačn... .) :D :004

Nekaj za počakanje

Riževi lulčki

60 dag riža za rižoto

35 dag mletega mesa

6 jajc

pol šopka peteršilja

10 dag trdega planinskega sira

15 dag poltrdega sira

sol in poper

moka, jajce in drobtine za paniranje

olje za cvrenje

Riž po navodilu do čvrstega skuhamo, nato pa ohladimo. Trdi sir drobno naribamo; poltrdi sir narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jajca stepemo ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo peteršilj in obe vrsti sira. Jajčno zmes pomešamo z mletim mesom in rižem ter maso dobro pregnetemo.

Iz riževe mase oblikujemo 20 palčk; za nekaj časa jih damo v zamrzovalnik. Rahlo zamrznjene palčke paniramo v moki, jajcu in drobtinah. V globoki ponvi močno segrejemo zadostno količino olja in palčke hrustljavo ocvremo. K riževim palčkam lahko ponudimo zelenjavno ali paradižnikovo omako.

Glavna jed

Zrezki a'la Klimbra s prilogami

4 svinjski zrezki

5 dkg slanine

1 čebula

4 stroki česna

2 sveži papriki

2 žlici kisle smetane

sol

sladka paprika

lovorjev list

olje

paradižnikova mezga

Meso osolimo, malo potolčemo na eni strani, pomokamo in na razgretem olju na rahlo popečemo z obeh strani. Meso odstranimo in na isti maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in posujemo pol žličke sladke paprike ter dodamo narezano slanino in na rezance narezano papriko in paradižnikovo mezgo ter dušimo cca. 20 minut. Dodamo kislo smetano, premešamo in dodamo zrezke katere smo premazali s strtim česnom in dušimo še nekaj minut.

Priloge :

Cvetača z gobami

1 cela cvetača

sok ene limone

sol

10 dkg masla

20 dkg jurčkov

1 žlica moke

3 žlice kisle smetane

2 trdo kuhani jajčki

sesekljan peteršilj

paradižnik

poper

Celo cvetačo skuhamo v slanem kropu. Na maslu prepražimo gobice in jih podmetemo z žličko moke in malo vode, ter solimo in popramo, dodamo žličko limoninega soka, sesekljan peteršilj in kislo smetano. Omako zlijemo na toplo cvetačo in jo obložimo z rezinami paradižnika in narezanimi jajčki.

Tortilja iz krompirja

400 g krompirja

1 rdeča čebula

1 rdeča paprika

100 g salame

2 žlici oljčnega olja

3 jajca

3 žlice mleka

1 žlička zeliščne soli

Krompir narežemo na tanke rezine. V teflonski ponvi segrejemo oljčno olje in na njem med mešanjem v približno 7 minutah zlato rumeno zapečemo krompirjeve rezine.

Papriko narežemo na koščke. Čebulo olupimo in

sesekljamo. Papriko in čebulo dodamo h krompirju in ju popražimo. Narežemo, dodamo in podušimo tudi salamo.

Zmešamo jajca, mleko in zeliščno sol, mešanico prelijemo preko krompirja, pokrijemo in pri nizki temperaturi pečemo, da se strdi.

Pečeno tortiljo narežemo na koščke in po želji na koncu postrežemo z zelišči.

Solata

Zelena. :kva2:

In da ti nau treba zraven navadnega kruha jest :P

1 francoska štruca kruha

2 stroka česna

nekaj lističev sveže bazilike

4 žlice omehčanega masla

300 g mozzarelle

4 srednje veliki paradižniki

sol, sveže mlet poper

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Olupljen česen drobno sesekljamo, bazilikine lističe narežemo na tanke rezine, oboje umešamo v mehko maslo. Mozzarello in paradižnike narežemo na rezine.

Francosko štruco v 2 - 3 cm razmakih narežemo, a ne prerežemo. Zareze namažemo z zeliščnim maslom, v vsako vložimo rezino paradižnika in mozzarelle, solimo, popopramo in v vroči pečici pečemo 15 minut.

Sladica :

Čokoladne rezine "Lidija"

11 beljakov

35 dag sladkorja

11 dag gustina (škrobove moke ali pudinga po okusu)

10 dag moke

17 dag margarine (raztopljene)

nastrgana lupinica ene limone s sokom

1 vanilijin sladkor

Čokoladni obliv:

10 dag jedilne čokolade

žlica vode

7 dag margarine

Iz beljakov naredimo trd sneg, dodamo sladkor, še vedno močno mešamo, dokler se sneg ne sveti. Nato dodamo vse ostale sestavine, margarino prej raztopimo. Vse rahlo, a dobro zmešamo in damo v pomaščen pekač ali uporabimo peki papir. Pripravljeno maso na pekaču malo stresemo in pečemo na temperaturi 150 - 160 stopinj 45 minut. Rezine ohladimo in prelijemo s čokoladnim prelivom.

Pa da ne boš vsega naenkrat pojedu!!!!!

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uf ..... in tole proberem zdajle konec šihta, ko sem že lačen.

In potem po obedu :hmm:

Sexi Manu.... sem hotel keksi Manu :naughty:

Kakšna punca.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z jedilnikom začneš že 30ega.

Napisal bom samo količine, je pa se po potrebi važno je samo da ne zmanjka.

Potrebujemo:

-40 kosov oralnega testosterona (tablete, da ne bo pomote)

-40 kosov efedrina

-liter in pol tequille

-5 kosov mladih bejb

-vode kot poželi srce (vodo lahko uporabimo tudi za osnovno higieno ali hlajenje cevi)

DDP

Dekadentni Decembrski Poljub - podobne efekt kot Poljub tete Klave ampak o tem kdaj drugič

8-10 metana (oralni T.)

4 yeahfedrin

0,025l tequille na 10kg telesne teže

Počakaš uro in pol nato pa začneš nadlegovat vse kar ne jaha krilc (all-the-air-ways) tisti večer.

Po končanih seansah prija Valij ali Haldol. Sanoval tudi ni napačen, Ketonal pa zobamo samo če si tega zares želimo oziroma v stanju kakšne potencialne čustvene otopelost, da prebrodimo duševne bolečine v kolenih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gajba piva.

Vmes pa malo tolminskega sira, kumaric, papričic pa kakšno skorjo kruha (recimo: ritko od Korenine).

:OK:

Ob polnoči pa 1/2 l Jacka (Danielsa).

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za začetek in ko še ni alkohola preveč - fondue. malo različnega mesa in omakice na bazi paradajza, kisle smetane, skute,....... ene so nežne, ene žgejo, samo prosin ne senf-a in majoneze - premalo ustvarjalno. lahko dodatno še sirov fondue in za vsakega udeleženca vsaj 3 palčke da ne pride do pretepov.

ko stopnja alkohola že rahlo povišana, prehod na drugo hrano, saj drugače zaradi kombinacije alkota in vročega olja sledijo opekline jezika, rok in še česa :devil:

ajajajaj sem lačen postal :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Manu..... :004 :004 :004 :004 :004 pa ti si glih za kurasko knjigo spisat.... :OK: :OK: :OK: :OK:

Fifty.....ma to je taprava beseda....pa če je ta gajba še zelena.....pol smo zmagal!!!!!!1

BTW.......Fondue......sploh ni slaba ideja....je simpatično gledat ldi,ki se matrajo,pa cmarijo takšne in drugačne koščke meseka u vrelem olju....predvsem,kako poizkušajo vunkaj izkopati titste koščke ki so odpadli z vilic.....hihiihiiiiii

Dejmo še kej.....neki od Manu sem že pokopiral.........pa Fondue bi bla tut opcija....še kaka ideja........

Definitivno pa ne bo Bureka!!!!!!.....PREDRAGO!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm:  :hmm:  :hmm:

Mogoče bi se pa res začela s tem ukwarjat. :)

Najljubša moja gurmanka......bitje z največ kulinaričnimi idejami......tvoje sposobnosti so legendarne.....dejstvo pa je,da so moje tipkarske sposobnosti popolnoma zrjavele.......

Ne glede na vse.........obožujem tvoj izbor in se na tem mestu popravljam v svoji slovnični napaki.

Jimy Oliver je zate amater......rima

KUHARSKA KNJIGA s tvojimi recepti v vsak Slovenski dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Manu :004 :004 :004 :004 :004 :004 :004 :004 :004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:doze:

Ah, Klimbra..... :004

P.S.

Na še enga : .) Ta je dobr, ker vem, da rad (za)pečeš palačinke... :devil: :rolleyes: :)

Domača loparnica ( pa da ne boš loparja za tenis iskaw :lol: )

Za palačinke:

1 jajce

15 do 20 dag moke

mleko

sol

Mesno - zelenjavni nadev:

20 dag mletega mešanega mesa

5 dag kraške pancete

0,5 dimljene klobase

pol čebule

3 stroki česna

pol glavice zelja

3 korenčki

por

brokoli

muškatni orešček

timijan

šetraj

preliv:

jajce,

1 mala kisla smetana

nariban sir

Iz sestavin za palačinke napravimo testo, ki naj bo gostejše kot ponavadi. Spečemo palačinke in jih ohladimo. V ponvi prepražimo sesekljano čebulo, ji dodamo česen in panceto. Ko lepo zadiši, dodamo meso, posolimo, popopramo in dodamo klobaso narezano na kolobarje. Vse to dušimo približno 10 minut. Medtem očistimo zelje in korenček in ju naribamo, dodamo k dušenemu mesu, dodamo še por in brokoli. Začinimo z muškatom, šetrajem in timijanom. Dušimo še 10 minut. Malo ohladimo, medtem položimo palačinke po dnu manjšega pekača eno zraven druge, prelijemo s polovico nadeva, prekrijemo z ostalimi palačinkami in prelijemo še ostali nadev. Na koncu prelijemo s prelivom iz kisle smetane in jajca čez to pa naribamo sir. Ker je že vse termično obdelano, je potrebno le še gratinirati za 15 minut (oziroma lepo zapeči - da ne boš granitiral z granitom) ;)

:004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

skleda francoske solate pa raznoraznega mesa

A misliš v eni skledi? :o

Francoska z raznim mesom ( jagenjčki, kravce, pujski, telički, piščančki).... :hmm:

Bi blo za probat tut to. :) :004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A misliš v eni skledi? :o

Francoska z raznim mesom ( jagenjčki, kravce, pujski, telički, piščančki).... :hmm:

Bi blo za probat tut to. :)  :004

kua je bolj - bosanski al francuski lonac?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!