sladkor Objavljeno November 18, 2004 Opozori Objavljeno November 18, 2004 To bi blo treba pa ne gre: Spravt podatke na x osi v log (navadna, 10 osnova) skalo. Nekak sm poguntu kako to nardit na y osi: 2xklikneš na os-->Merilo-->odkljukaš "logar. skala"...uizi Ampak na x osi mi pa tega ne pusti oz. sploh ni tega checkboxa na izbiro!! Mogoče je fora ker narobe vpisujem nize...? Dodajam jih kr "ročno", ker če se prepustim Wizardu, mi iz dveh stolpcev vedno nardi 2 niza, pa da se ubijem zraven.... No, če kdo slučajno ve kej o tem, ker Excelov Help sploh nč ne ve o kakšnih logaritmih.
Ervina Objavljeno November 19, 2004 Opozori Objavljeno November 19, 2004 X os lahko določiš, ko delaš graf. Označiš podatke, insert, chart, typs (1/4), data range (2/4), titles (3/4). Pri slednjih izbereš na vrhu labelo zraven naslova (titles) in sicer axes (osi) in nastaviš x os. Ali že pri nastavljenem grafu klikneš na sredino z desno tipko in izbereš chart options in spet izbereš drugo labelo axes. Tu lahko določiš os x.
sladkor Objavljeno November 19, 2004 Avtor Opozori Objavljeno November 19, 2004 X os lahko določiš, ko delaš graf. Označiš podatke, insert, chart, typs (1/4), data range (2/4), titles (3/4). Pri slednjih izbereš na vrhu labelo zraven naslova (titles) in sicer axes (osi) in nastaviš x os. Ali že pri nastavljenem grafu klikneš na sredino z desno tipko in izbereš chart options in spet izbereš drugo labelo axes. Tu lahko določiš os x. ← Mislm da nism dobr razložu. Graf je že narisan, lep je in pravilen, osi so vse na svojem mestu, vendar samo y-os lahko spremenim v logaritmično skalo, ne pa tudi x-os. In jest bi mogu glih to os! Ervina, glede na to da ti edina obvladaš Excel na forumu, lahko PM?
Ervina Objavljeno November 19, 2004 Opozori Objavljeno November 19, 2004 Mislm da nism dobr razložu. Graf je že narisan, lep je in pravilen, osi so vse na svojem mestu, vendar samo y-os lahko spremenim v logaritmično skalo, ne pa tudi x-os. In jest bi mogu glih to os! Poglej mojo drugo varianto. Z desno tipko na sredino grafikona. .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se