Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Če se še kdo ukvarja z Auto CAD-om imam en problem. Formatiral c: in na novo inštaliral Auto CAD. Nastavil večino vse tako kot sem imel prej imam pa en problem. V preteklosti sem objekte enostavno brisal z tipko delete, sedaj pa mi ta zadeva ne deluje več <_< . Poizkusil z nastavitvijo "shortcut" tipke pa sprejme samo opcije Ctrl+. Se mogoče komu sanja, kaj za vraga in kje za vraga se da to nastavit?

Hvala.

Objavljeno

blage :huh: kero verzijo pa maš?

Objavljeno

Pri ACAD-u je DELETE tipka nastavljena za brisanje objektov že po defoltu in po mojem ne boš našel rešitve znotraj programa, ampak boš moral rešitve iskati v spremenjeni okolici (nastavitve tipkovnice, jezika, napake pri instalaciji programa... ) po formatiranju diska.

MHO

lp Gujo

Objavljeno

Hm zanimivo. Čeprav recimo delete dela čisto ok v ukazni vrstici med tem ko pa v model-u ne dela :hmm:

Objavljeno

Probaj 2005 ! Če ne boš našel rešitve. Sam nisem našel v čem je finta meni dela v 2004 normalno.

Objavljeno

Meni tud normalno funkciobira, verjetno ima Gujo prav

Objavljeno

Ne bi vedel zakaj ti le tisti delete ne bi delal...

Je pa vedno dobro, preden formatiraš računalnik, da si lepo shraniš vse suporte, in template file od ploterjev itd...

Potem le to povoziš in ti ni treba vse še enkrat nastavljat...

Objavljeno

vsi privrženci in zagovorci AUTO_CAD-a ... probajte s programom CATIA! ... dosti bolše ko autocad.. res....

autocad je že zastareli :) ....

no ok.. to je malo off topic mogoče... drugač pa za tipko delete, je mogoče rešitev v tem, da na novo inštaliraš.. oz. daš CD not, pa kao preinštaliraš.. oz. popraviš napake...

LP

-matej

Objavljeno

Template sem shranil vse. Edino tale delete je mal čudn. Bom poizkusil še SP2 pa lso windowse dat gor tako kot sem imel prej pa če ne bo šlo še cad reinštalirat.

Upam da ne brcam v prazno.

Objavljeno

delejt ti bi itaq mogo že po defoltu delat... tak da.. je čudno da ti ne.... probaj dat reinstal...

LP

-matej

Objavljeno
vsi privrženci in zagovorci AUTO_CAD-a ... probajte s programom CATIA! ... dosti bolše ko autocad.. res....

Se ne bi ravno strinjal z tem. Odvisno je od tega kaj delaš.

Catia je primerna za kako konstruiranje strojnih ali drugih elementov. Ima veliko bazo elementov in je vredu 3d sistem za oblikovanje.

Acad je risalna deska. Osebno pa lahko z acadom narišem praktično kar koli si zamislim. Acad je primeren za klasično 2d risanje...

Objavljeno

-matej

Tako kot je napisal mk-r je to čist nekaj drugega, programi kot so ProE, CATIA,ESPRIT,SOLIDWORKS........ se uporabljajo za 3D oblikovanje (orodjarstvo....), omogočajo tudi izdelavo NC kode za mehansko obdelavo izdelkov, analize, možnosti virtualnega preizkusa izdelka (možnost kolizije, zajedanja...)..................

ACAD pa je namenjen predvsem 2D risanju, res je da se da z njim naredit še marsikaj drugega (omogoča tudi izdelavo NC kode) samo 90% uporabnikov tega ne ve pa tudi v tem primeru je potem bolje poseči po zgoraj omenjenih orodjih.

LP

Leteči

Objavljeno

Točno tako seveda je programovje odvisno od tega za kaj ga potrebuješ. ACad mi je v osnovi začetek s katerim sedaj dokaj dobro plujem skozi arhitekturno-urbanistične vode. Seveda v nadaljevanju verjetno sledi ali ArchiCAD ali pa Nemetchek. No bomo videli trenutno se še vedno ubadam z delete :)

Objavljeno

:lol1: ... še vedno zagovarjam CATI-o ... če nočeš risat v 3d .. pa ma tudi catia lepo okolje (sketcher) ... in v njem rišeš kot v auto-cadu .. 2d .. kotiraš, vse živo.... tak da.. se ne strinjam da je catia za 3d autocad pa 2d ....

LP

-matej

Objavljeno

Kec .. če si bol začetniško pa to... ti namesto ArchiCAD-a priporočam ArCon .. program je bol enostavno naret, in lažji za uporabo.. ti pa vseeno nudi veliko možnosti spreminjanja.. ipd... probaj si ga dobit, pa pogledat...

LP

-matej

Objavljeno

No ni tako začetniško pa tudi ni :D

Bom poizkusil tudi to zadevo, čeprav glede na do sedaj videno sta ArchiCAD in pa Nemetchek daleč pred vsemi kar se arhitekture tiče. Bom pa sprobal. Hvala za nasvet. Delte pa bo moral počakat na novo kišto pa novo inštalacijo konec tega tedna. Sporočim rezultate.

Aja pa še ena zadeva: Ugotovil sem da ne morem "paste to original coordinates" med layouti v istem dokumentu, med tem ko pa iz enega dokumenta v drugega gre b.p. :hmm:

Objavljeno

Auto Cad je kot Windows... ni najlepši in ni najboljši.... ampak vsi ga imajo in tako si z vsemi kompatibilen (pride še kako prav) in z spleta lahko potegneš kupe risb, blokov, dodatkov....

lp Gujo

Objavljeno

Kec...

Bi blo zanimivo, do bi kot arhitekt dal podloge naprej nerejene z Catio ali čem podobnem :P ... Bi bili kar zanimivi pogledi ostalih projektantov...

Osebno pa če bi risal arhitekturo, bi zagotovo iz acada prešel na 3d sistem. Ampak ne z katio :grrr . Acad bau ali Nemetchek so pa dober naslov... Tej so itak vsi kompatibilni z klasičnim acadom.

Osebno vem da ne bi risal prerezov in fasad ročno... Počasi gre to v preteklost, ker ti omenjeni programi delajo to vse sami...

Ravno pred nekaj dnevi je bil pri naših arhitektih predstavnik za Nemetchek in zadeva dela reš čudeže. Oblikuješ v 3d, riše pa ti praktično vse tlorise, prereze, fasade in ima neverjetno veliko bazo podatkov (okna, vrata stopnice itd...).

Zelo je prektično ko moraš kot vedno kaj popravljati. V modelu zamakneš okno in so že popravljene tudi vse ostale risbe. Acad pa poznamo postopek :SS

Objavljeno

@ kec:

archicad ali allplan (nemetschek). mogoce probas architectural desktop kot nadgradnjo za autocad, ce zelis ostati pri acad.. osebno sem ze nekaj casa (8 let) zadovoljen z archicad. velika prednost slednjega je vpetje archiphysik v program.

Objavljeno

Jap gledal predstavitev Nemetchek, zadeva je huda. Pa draga tudi :D

Objavljeno (popravljeno)

@mr-m ... se mi zdi da si malo zamešal catio z programi za arhitekturo... čeprav se tud z catio z malo več truda nareiče hiša :)

@gujo ... tud catia podpira razne formate iz auto cada, vektorske grafike... corel datoteke, in še in še...

vam predlagam da si malo pobliže pogledate catio, preden jo kdo kritizira :) (pač zagovarjam svojo zadevo)... pač niste odprti za novo tehnologijo... zakaj mislite da še nekatere (manjše, srednje) firem še vedno na AutoCAD-u?.. ne zato ker je tak oh in sploh, ampak, ker bi jih predrago stalo komplet oprema, ter usposablanje... mogoče čez par let al pa kdaj, bo šlo... večina auto-industri uporabla catio.. za MB vem da jo uporabla Unior, pa še bi se kaj najdlo...

sicer pa tema je bla o autoCadu, in iz moje pohvale za Catijo začnete nabijat in je 1 bol pametn od drugega.. zrihtaj si program, naloži, primerjaj.. pol pa lahko poveš kaj kdo ma kaj pa nima...

:grim

LP

-matej

a ja.. ni problema, lahko kdo da kak PM če ga še kaj zanima, da nebo več nabijanja o Cati-i v temi za AutoCad....

Popravljeno . Popravil CrashOver
Objavljeno
@mr-m ... se mi zdi da si malo zamešal catio z programi za arhitekturo... čeprav se tud z catio z malo več truda nareiče hiša :)

Acad uporabljam že 10 let vsak dan in ga poznam 300%... Catio smo imeli na faksu pri strojnih elementih in sem se seznanil za načinom risanja in kaj je z njo primerno delat. Z gotovostjo ti pa povem da to ni primeren program za gradbeništvo in arhitekturo, za kar je omenil kec da uporablja acad... Z tem pa nisem rekel da se ne da objekta narisat z Catio. Je pa to prav mimo...

Mal drugače zgleda ko konstruiraš kak strojni element. Catia ima bazo podatkov za tako delo...(vijaki, vzkočniki, matice itd...) Iz področja gradbeništva, instalacij, itd pa katija nima dobeseno nič...

... pač niste odprti za novo tehnologijo...

Tukaj si pa malo mimo ustrelil...Vsak program je pač namenjen svoji uporabi... Očitno ti poznaš le catio in o sodobnosti ostalih programov nisi osveščen. Verjemi da je nemetschek hudo nova in izpopolnjena risarska oprema...

Objavljeno

moreš met zadno besedo.. no, še materjal za nasledni post, kr zgleda ne razumeš, pa se morš močnejšega pokazat...

nisem trdil da je Catia primerna za gradbeništvo.. rekel sem da se da narisat bajto v njej.. se strinjam da pa ni za to namenjena... glede gradbenih elementov v katiji se spet motiš!... 2 posebna podprograma sta v Catiji, 1 namenjen vodni inštalaciji oz. inštalaciji cevi, 2, inštalacija kablovja (samo to je bol za kablovje v avtih ipd. SE PA TUDI DA UPORABIT ZA BAJTO)...

zgleda da vas na faxu niso kaj prida naučili.. sej vem.. na faxu se dela samo elemente.. se riše 3d in razumem da ne poznač CELOTNE catije...

verjamem da acada ne poznam tako dobro kot ti, sem pa z njim začel pri svojem delu.. pa me je prepričala catija... ne rišem samo raznih odlitkov za livarne, ampak tudi funkcionalje predmete.. zadnji projekt je bil mislim da tržnica za sadje ipd..... tudi razna vezja se da naredit v Catiji, pa dvomim da mi boš tudi to verjel :) ...

skratka.. še 1x povem... oprosti če sem te učalo s tem ko sem rekel da je catia bolša od acada.. pač to je blo moje mnenje, in podal sem predlog naj pač proba še catio... verjamem da ti je acad všeč in si ga navajen, saj dosti delaš z njim... mogoče bi te catia tudi prepričala če bi jo poznal malo bolje... tisto z arhitekturi pa lahko zaklučima, saj ko sem omeno catio, ša mislim da ni blo govora o arhitekturi, pač pa o tipki Delete.. :) ... ampak moje trditve glede catie in arhitekture niso napačne.. povedal sem samo kaj se da.... nisem pa nikoli reko uporablaj to če hočeš tisat bajte :)... al? :)

LP

-matej

se veselim nadalnih besed

Objavljeno

vam predlagam da si malo pobliže pogledate catio, preden jo kdo kritizira :) (pač zagovarjam svojo zadevo)... pač niste odprti za novo tehnologijo... zakaj mislite da še nekatere (manjše, srednje) firem še vedno na AutoCAD-u?.. ne zato ker je tak oh in sploh, ampak, ker bi jih predrago stalo komplet oprema, ter usposablanje... mogoče čez par let al pa kdaj, bo šlo... večina auto-industri uporabla catio.. za MB vem da jo uporabla Unior, pa še bi se kaj najdlo...

SAm v tem segmentu ima Catia kar precej konkurence, kolikor je meni znano dela Catia s površinami (surface) večina od ostalih pa dela s telesi (solid) kar večino ljudi že v začetku odvrne od uporabe, priznam da jo imam doma naCD-ju že en lep čas pa je niti nisem naložil na računalnik. V tem segmentu bi raje stavil na ProE ( s katerim je možno delat svega in svašta) ali na Esprit ki ima to prednost da ima dobra oba dela (CAD in CAM) kar zna biti pri marsikateremu softwearu problem.

Ko že omenjaš Unior, bil sem že v obeh podjetjih (Strojegradnja in tovarna kjer delajo ključe, ojnice.....) Verjetno veš kake zadeve delajo fantje v strojegradnji, samo stoj in glej, delajo stroje za mehansko obdelavo v avtomobilski industriji (Wolkswagen, Audi........) celoten obdelovalni center zrišejo in izdelajo sami. Tudi sam sem mislil da uporabljajo neka huda orodja vendar so ravno spomladi ko sem bil tam povedali da so do nedavnega še uporabljali AUTO CAD šele zdaj pa so začeli delat tudi s ProE :blink: :blink: :blink:

Malce poglej še okoli sebe in boš videl koliko 3D modelirnikov je na trgu, ni samo CATIA, dobiš vse od modelirnikov za pol milijona pa vse do par milijonov SITnih.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!