Ice Objavljeno November 24, 2004 Opozori Objavljeno November 24, 2004 o strojnikih ne bi.........to je svet zase. ker KeC-a poznam in priblizno vem kaj dela mu lahko za prvo se enkrat dam nasvet, naj uporabi arch. desktop za AutoCAD. to je najblizje njegovemu stilu in znanju in mu ne bo potrebno se preusmeriti; razen ce se hoce. potem so tukaj po razsirjenosti se - AutoCAD je tako najbolj razsirjen, ca.3mio uporabnikov- bentley z ca. 300k uporabniki, nemetschek (allplan) in grahisoft (ArchiCAD). ker ze leta uporabljam ArchiCAD bom najbrz se nekaj casa ostal pri temu, drugi razlog ne obstaja. ravno tako bi lahko uporabljal allplan ali kaj tretjega.
CrashOver Objavljeno November 24, 2004 Opozori Objavljeno November 24, 2004 @leteči... zgleda da je tebi catia bol malo znana... to kaj si ti naštel sta samo 2 orodji v Catiji.. uporablja pa jih.. hum, pom reko 1 minimalni število... 30... torej več kot trideset.. tak da si kr lepo naloži, če jo že maš doma.. pa samo poglej 1. igoko.. klikni zgoraj levo START .. in boš mel že takoj na razpolago 11 glavnih skupn... v vsaki skupini se skriva še nekaj podskupin.. torej, poglej si, pa pol povej zakaj vse se uporablja Catia... :) ProEngenier, pa je spet drug program... ampak se mi še vseeno zdi Catia bolša... jaz mislim da nena večina avto-industrij zastonj Catie uporablja? :)... hehe lede uniora.. podatek je iz 1. roke.. kolega dela tam.. je trenuto tam zaposlen.. torej v MB .. in vse delajo s Catio.. celo izporaževanja imajo organizirana v Zagrebu... malo preveri stare podatke... ja, sej ti verjamem da ni Catia edini program.. sej v AutoCAD-u se da tudi 3d oblikovat... jaz sem pač reko da je Catija vodilni program, ki omogoča največ možnosti ipd... preveri.. če ni res, pa se pol oglasi... LP -matej
Leteči Objavljeno November 25, 2004 Opozori Objavljeno November 25, 2004 jaz sem pač reko da je Catija vodilni program, ki omogoča največ možnosti ipd... preveri.. če ni res, pa se pol oglasi... ← Ajoj, ne ne omogoča največ možnosti, sam ti si se zapičil v CATIO in vidim da si zaljubljen vanjo. Škoda debatirat naprej .) LP Leteči
CrashOver Objavljeno November 25, 2004 Opozori Objavljeno November 25, 2004 Ajoj, ne ne omogoča največ možnosti, sam ti si se zapičil v CATIO in vidim da si zaljubljen vanjo. Škoda debatirat naprej .) LP Leteči ← to lahko jaz isto rečem da si se ti zapičil v tvoj AutoCAD in se v njega zaljubil, in je škoda tebatirat s tabo o tem naprej... tak da.... sem že par postov nazaj reko da sem povedo svoje, pa da nerabite več komentirat, kr to ni tena acad vs. catia... lahka pa se po PM-jih dalje "prepirama" ... če pa hočeš met zadno besedo, pa še kr povej kakšno :) verjemi mi... omogoča catia kr precej možnosti, če ne druga, več ko AutoCAD :) hehehe LP -matej
sladkor Objavljeno November 30, 2004 Opozori Objavljeno November 30, 2004 Catia verjetno JE najboljši program za 3d modeliranje&co. evropske izdelave, če gledamo samo funkcionalnost. Če pa štejemo zraven še ceno pa šolanje na novo, je pa že vprašanje kako zgleda zraven enega relativno 'štorastega' acad2000. Catio je naredila francoska firma Dessault (med rugim naredili 'našega' Falcona) in dela module posebej za svoje največje naročnike. Zato če delaš v razvoju v Audiju, M-Benzu (za ta dva vem sigurno, so tud ostali) je najbrž poezija delat na nečem kar je bilo napisano prav zate in ne nek genrični paket. Vendar Catia JE veliko bolj požrešna od npr. acadMD 04, kar sem sprobal na lastni koži. Precej pomembno če nisi lih hardwersko u špici. Torej: dejansko drži da vsakemu svoje.
mk-r Objavljeno December 2, 2004 Opozori Objavljeno December 2, 2004 Torej: dejansko drži da vsakemu svoje. ← :grim :grim :grim
KeC Objavljeno December 2, 2004 Avtor Opozori Objavljeno December 2, 2004 Evo dobil novo kišto (močna mrcina). Naložil Windows XP, SP2 in delete spet dela kot mora. Kot je bilo rečeno je bil zgleda problem v windowsih in ne ACad-u. No v glavnem sedaj pa veselo na delo in brez živciranja z delete.
CrashOver Objavljeno December 2, 2004 Opozori Objavljeno December 2, 2004 Vendar Catia JE veliko bolj požrešna od npr. acadMD 04, kar sem sprobal na lastni koži. Precej pomembno če nisi lih hardwersko u špici. Torej: dejansko drži da vsakemu svoje. ← Catija je men laufala na: AMD 1.4G , z 512 DDr ram-a ... res da je rablo kako minuto, da se je program zagnal.. ampak pol pa delovalo brez problema... tak da, mislim da nerabiš nekih zahtev... RAZEN ČE SEVEDA ne uporablaš kakega simuliranja sil, in vzdržljivosti.. ipd... za risanje, pa brez problemof... LP -matej
KeC Objavljeno April 3, 2005 Avtor Opozori Objavljeno April 3, 2005 (popravljeno) Ok da spet po dolgem času malo aktiviram tole temo. Ali mogoče kdo pozna kakšen samostojni program ali pa program kompatibilen z ACAD-om, ki bi bil namenjen izrisu senc objekta ob določenem dnevu/uri? Vem da Nemetchek to opcijo podpira, želel pa bi is nekaj podobnega za AutoCAD. Hvala! Popravljeno April 3, 2005. Popravil KeC
BAMATO Objavljeno Avgust 9, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2005 Ali pozna kdo računalniški program Canalis in Hydra, ki delujeta v ACAD okolju in ali se da dobit tudi piratsko verzijo. Torej samo informativno! Me fajn firbec :)
sladkor Objavljeno Avgust 9, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2005 Ok da spet po dolgem času malo aktiviram tole temo. Ali mogoče kdo pozna kakšen samostojni program ali pa program kompatibilen z ACAD-om, ki bi bil namenjen izrisu senc objekta ob določenem dnevu/uri? Vem da Nemetchek to opcijo podpira, želel pa bi is nekaj podobnega za AutoCAD. Hvala! ← Delam par stvari za ORIA, ki so zastopnik za Nemčka :P v SLO. Sicer to ni moje področje ampak sem enkrat inštaliral en program DiaLUX, ki se mi zdi da bi znal nekaj takega in je bil namenjen Acad slikam. Najbolje da jih pokličeš (ne vem napamet cifre: www.oria.si, so v Zagorju oz. Lj, kar ti je bliže) Ima pa Acad Architectual Desktop nek program VIZ Render zraven, ki mogoče ima kar iščeš (spet, ni moje področje, lahko da brcam u meglo).
BAMATO Objavljeno Avgust 11, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2005 Ali pozna kdo računalniški program Canalis in Hydra, ki delujeta v ACAD okolju in ali se da dobit tudi piratsko verzijo. Torej samo informativno! Me fajn firbec :) ← :?
SiR Objavljeno Avgust 11, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2005 ja, mam pa tut še vse druge piratske programe, če rabiš kaj ... :D
GorazdH Objavljeno Avgust 11, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2005 jst delam dnevno z acad-om. le en nasvet imam ma menim da je zlat...SAVE often... :afro1:
BaTeMaN Objavljeno Avgust 12, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2005 Evo enga mojga problema, ki se ga lotevam na čuden način. Vse kar je črtkano mi v paper spaceju noče normalno printat (npr. črta pika črta), ponavadi sem mislu, da pač napačno scaliram, ampak to ni to, ker če v model spacu dam print window mi lepo prikaže tud te črte,.. tak da na koncu printam 2d načrt v model spacu, glavo pa pač v paper... nadležno. Drugače pa je program odličen :) Z SAVE funkcijo pa bi raje rekel AUTO SAVE na časovni razmik 2 minute :) Pa še vedno ko se spomniš... da ni pol :slap:
MK-R1 Objavljeno Avgust 12, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2005 Evo enga mojga problema, ki se ga lotevam na čuden način. Vse kar je črtkano mi v paper spaceju noče normalno printat (npr. črta pika črta), ponavadi sem mislu, da pač napačno scaliram, ampak to ni to, ker če v model spacu dam print window mi lepo prikaže tud te črte,.. tak da na koncu printam 2d načrt v model spacu, glavo pa pač v paper... nadležno. ← Mene če ''zajebavajo'' črte oz.srednjice,črtkane jih v propertis z linetype scale poštimam. Je pa res da mi večinoma v 2D rišemo. A ima morda kdo knjigo za SOLID EDGE??
BaTeMaN Objavljeno Avgust 12, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2005 Ja saj vem,.. da če spreminjam v properties se da zadeva poštimat ni pa logično da "what you see isn`t always what you get" ..... Mah.. zajebancija... :eek:
Gujo Objavljeno Avgust 12, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2005 Hoj Jaz večinoma kar printam iz model space in imam tudi okvirje za risbe tam narejene (za 2D je čisto ok) in tam reguliraš črte z linetype scale. Paper space ne uporabljam ravno veliko, si bom pa drznil špekulirati, da je verjetno kje kakšen scale faktor med model space in paper space, ki potem vse črte prilagodi tiskani obliki. NPR: če ti rišeš v mm, program pa misli da je unit m se ti lahko zgodi, da ti pri tiskanju vse linetype scale spremeni za faktor 1000 in seveda prikaže narobe. Mogoče. lp G
MK-R1 Objavljeno Januar 26, 2006 Opozori Objavljeno Januar 26, 2006 Kupujem printer za ACAD, dogovarjam se za HP Designjet 90r ima kdo od vas takega ali kaj podobnega? Prosim tudi za kakšen nasvet, namreč rad bi printer na katerega se da printat tudi A2, drugače pa dnevno sprintamo 10-20 A3 formatov.
Roky Objavljeno Junij 8, 2006 Opozori Objavljeno Junij 8, 2006 Pozdravljeni! Oprosite za off-topic samo zanima me,če ima kdo slovenska navodila za AutoCAD 2006 (lahko tudi starejšo verzijo saj so si podobni ane?) v e-obliki.
bigi Objavljeno Junij 9, 2006 Opozori Objavljeno Junij 9, 2006 Pozdravljeni! Oprosite za off-topic samo zanima me,če ima kdo slovenska navodila za AutoCAD 2006 (lahko tudi starejšo verzijo saj so si podobni ane?) v e-obliki. Kaj pa je narobe z angleškimi?
Roky Objavljeno Junij 9, 2006 Opozori Objavljeno Junij 9, 2006 Kaj pa je narobe z angleškimi? Mah kšne besede ne razumem al pa kej pa morm pol še po slovarju gledat...Mislm,če ima kdo slovenske bi bil zelo vesel.Hvala :)
wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Ok da spet po dolgem času malo aktiviram tole temo. Ali mogoče kdo pozna kakšen samostojni program ali pa program kompatibilen z ACAD-om, ki bi bil namenjen izrisu senc objekta ob določenem dnevu/uri? Vem da Nemetchek to opcijo podpira, želel pa bi is nekaj podobnega za AutoCAD. Hvala! Kecoff, kupi Nemetcheka.. Ne bo ti zal.. :OK:
KeC Objavljeno Februar 14, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Hm česa, nekaj 1000€ za program? Ja mi jih bo :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se