wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Licenčni ACAD in Nemetchek sta samo par € razlike... .)
doggie Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Kecoff, kupi Nemetcheka.. Ne bo ti zal.. :OK: wind a delaš z njim? kero področje? Pozdravljeni! Oprosite za off-topic samo zanima me,če ima kdo slovenska navodila za AutoCAD 2006 (lahko tudi starejšo verzijo saj so si podobni ane?) v e-obliki. imam Biblijo Autocada mislim da 2004, vendar knjiga
KeC Objavljeno Februar 14, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Licenčni ACAD in Nemetchek sta samo par € razlike... .) Za sedaj mi ACAD ustreza ker najlažje kombiniram zadeve, ki jih dobim od podizvajalcev. Za idejne projekte, pa bi se verjetno Nem bolje obnesel. Ampak trenutno ta del ne predstavlja glavnine mojega dela in se nabava ne bi izplačala.
Brihta Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Hm česa, nekaj 1000€ za program? Ja mi jih bo :D 3D max .) Ti ga dam jst za djabe.
wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 wind a delaš z njim? kero področje? Inzenirstvo, vendar delamo na firmi tudi arhitekturo... Zakon program! Odkar sem zacel delat z njim, Acad niti vec ne povoham...
doggie Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Inzenirstvo, vendar delamo na firmi tudi arhitekturo... Zakon program! Odkar sem zacel delat z njim, Acad niti vec ne povoham... z Acadom delam že 20 let, probal sem tudi allplan, je tudi vredu je pa problem z črno verzijo, recimo za doma, drugače pa je tudi acad-bau ista pesem.
SiR Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 al pa Maya ;-) hihi, če samo pomislim na computing power naše render farme :P
wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 (popravljeno) z Acadom delam že 20 let, probal sem tudi allplan, je tudi vredu je pa problem z črno verzijo, recimo za doma, drugače pa je tudi acad-bau ista pesem. Allplan = nemetchek .) Sicer pa zadnja novica, nemetchek kupil graphisoft, pomeni, da se archicadu iztekajo dnevi... :D Problem Acad-a je, da je ostal, kjer je zacel. V bistvu ni nic drugega, kot svincnik in radirka na ekranu. Nemetchek, je, za primerjavo, prava baza podatkov o konstrukciji, kjer se dinamicno spreminja vse. Pravo objektno 3d projektiranje. Popravljeno Februar 14, 2007. Popravil wind
Ice Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 eh........ spet bodo unicili en pameten program. :doze:
wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 eh........ spet bodo unicili en pameten program. :doze: Ni nujno. Jaz sem prej delal nekaj z archicadom, pa me ni preprical. Mi je nemetchek bistveno boljsi, kompletnejsi, ponuja v bistvu vse kar rabim..
Brihta Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Ni nujno. Jaz sem prej delal nekaj z archicadom, pa me ni preprical. Mi je nemetchek bistveno boljsi, kompletnejsi, ponuja v bistvu vse kar rabim.. Si že dalj časa želim spoznat all-plan, samo ne poznam nikogar, ki bi imel skrekano verzijo. Kupoval ga pa tudi ne bom. Mi lahko kdo pomaga v tej dilemi. Drugače sem mnenja, da je acad, še vedno boljši od archicada.
wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 (popravljeno) Si že dalj časa želim spoznat all-plan, samo ne poznam nikogar, ki bi imel skrekano verzijo. Kupoval ga pa tudi ne bom. Mi lahko kdo pomaga v tej dilemi. Drugače sem mnenja, da je acad, še vedno boljši od archicada. Imas na PM.. Glede ACAD in Archicad je treba locit med kakim ACAD ADT in navadnim Acad. Drugace je pa Archicad bistveno boljsi od navadnega ACADa. Sicer pa, kolikor je meni poznano, Acad kot tak vec ne razvijajo, nadomestili ga bodo zdajsnji moduli. ADT za arhitekturo, CIVIL 3D za cestarijo, itd... ki bodo dobavljivi "stand-alone" Popravljeno Februar 14, 2007. Popravil wind
SiR Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Si že dalj časa želim spoznat all-plan, samo ne poznam nikogar, ki bi imel skrekano verzijo. Kupoval ga pa tudi ne bom. Mi lahko kdo pomaga v tej dilemi. Drugače sem mnenja, da je acad, še vedno boljši od archicada. ziher imajo kako demo verzijo, a ?
wind Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 ziher imajo kako demo verzijo, a ? Obstaja, dela natanko en mesec.. Taman da te navdusi :grim
KeC Objavljeno Februar 14, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Če bo cajt bom probal, najprej bolj za dušo mogoče pa kasneje kaj več, sam bo treba nove delavce zaposlit :headbang:
Ice Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 AutoCAD in ArchiCAD kot yugo in mercedes; z obema se lahko peljes, samo cas..... :) nemetschek sem probal pred ca. 7,8 leti in je bil napram ArchiCAD porazen. predvsem pa prekompliciran. kako je danes ne vem. razne autocad module ne poznam, razen ADT in proti temu je ArchiCAD se vedno boljsi (zame; mogoce sem razvajen, saj ze ca. 14 let delam z ArchiCAD). pozna/ima kdo bentley ?
doggie Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 Autocad je standard za cad aplikacije in še en čas bo. Je pa res, da če si navajen dela z Acadom se težje navadiš na Allplan, predvsem struktura shranjevanja layerjev ali datotek je malo bolj komplicirana, ali pa ne. Z avtocadom komot rišeš 3D modela sploh z 2007 verzijo in tudi baze podatkov so velike, odvisno za katero področje gre. V arhitekturi in gradbeništvu je bil Acad-Bau prej na trgu kot Allplan, kateri je bil v začetku namenjen konstrukterjem, je pa veliki del allplan skopiral iz Baua kateri se sedaj uporablja v arhitekturi in res je v določenih segmentih Allplan že daleč naprej. Archicad koliko sem ga spoznal pa je bolj za polpismene projektante.
Brihta Objavljeno Februar 14, 2007 Opozori Objavljeno Februar 14, 2007 (popravljeno) Archicad koliko sem ga spoznal pa je bolj za polpismene projektante. Ne glih za polpismene. Prej bi rekel, za manj zahtevne. Kar kaže tudi dejstvo, da vsaj 90% študentov na našem faxu uporablja acad in ne archicad. Popravljeno Februar 14, 2007. Popravil Brihta
doggie Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 Ne glih za polpismene. Prej bi rekel, za manj zahtevne. Kar kaže tudi dejstvo, da vsaj 90% študentov na našem faxu uporablja acad in ne archicad. drži lepše povedano manj zahtevne :OK:
wind Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 Autocad je standard za cad aplikacije in še en čas bo. Je pa res, da če si navajen dela z Acadom se težje navadiš na Allplan, predvsem struktura shranjevanja layerjev ali datotek je malo bolj komplicirana, ali pa ne. Z avtocadom komot rišeš 3D modela sploh z 2007 verzijo in tudi baze podatkov so velike, odvisno za katero področje gre. V arhitekturi in gradbeništvu je bil Acad-Bau prej na trgu kot Allplan, kateri je bil v začetku namenjen konstrukterjem, je pa veliki del allplan skopiral iz Baua kateri se sedaj uporablja v arhitekturi in res je v določenih segmentih Allplan že daleč naprej. Archicad koliko sem ga spoznal pa je bolj za polpismene projektante. Sam sem zacel delat z acadom davnega leta 93, ali pa mogoce celo kako leto prej, z verzijo 10, ki je laufala se v dosu. Zadeva se, zal, do danes konceptualno ni spremenila cisto nic. Se vedno je princip dela z acadom 2d planarna risba, z OMEJENO sposobnostjo 3d modeliranja. ACADov 3d modelirnik pa je en izmed najslabsih, kar sem ga videl (primerjam z nemetchek in microstation, s katerima sem do zdaj delal). Boolova algebra kot taka premore samo par ukazov operacij, ni jasne drevesne strukture zdruzevanj (kot jih ima npr. microstation), pa se bi lahko nasteval. Dejstvo pa je, da je ACAD standard za cad, predvsem format zapisovanja dwg. Ampak to iz enega samega razloga. Acad se je v preteklih letih blazno razsiril, vsi ga uporabljajo. Razlog? Svoj cas res ni bilo boljsega.. Ampak cas ga je konkretno povozil. Glede kopiranja med programi pa tako: nemetchek je v 2006 verziji skopiral od acada zoom in pan na miski, pa selekcijo, medtem ko je acad skopiral od nemetcheka sheet sete, princip dela z vecimi datotekami na enem nacrtu. V bistvu vsi kopirajo od vseh. Kar je prav .)
Ice Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 Archicad koliko sem ga spoznal pa je bolj za polpismene projektante. ocitno ga nisi dovolj spoznal. :) acad je tako storast program za arhitekturno risanje, da je joj. razen ce si navajen na rocno risanje, potem je acad idelen; namesto na papir rises crte v monitor. vse dodatne funkcije (preseke, poglede, detajle itd.) moras tudi risati. v archicad ne, razen detajlov, kjer jih je potrebno dodelati (odvisno od prvotne nastavitve detajliranja). enako je pri ostalih programih, kolikor sem imel priloznost jih sprobati (nemetschek, vector works). .dwg ni standard (je samo autodeskov format shranjevanja vektorskih grafik), temvec .dxf (tudi od autodeska; je bil pac prvi, ki je to uporabljal in vsi konkurenti so morali biti kompatibilni) zaradi prenasanja med uporabniki acad ali razlicnimi programi. BTW le zakaj tehnicni svet tezi k standadizaciji standardov ? npr. IAI, IFC, STEP in IGES tako "od oka". bentley ? anyone ?
Ice Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 samo en dodaten tool (kot maya ali cinema4d ali 3ds max) za polepsavanje scenerije.
wind Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 To so vse programi za vizualizacije, ne pa za nacrtovajne. Ergo: za predstavitev investitorjem, za inzenirsko delo popolnoma neuporabni...
Ice Objavljeno Februar 15, 2007 Opozori Objavljeno Februar 15, 2007 seveda so vizualizacijski programi; saj sem napisal za polepsavanje (renderjev, animacij itd.). vcasih/vecinoma (?) je en dober render vec vreden kot tri pole A0 nacrtov. :)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se