Honda je za letošnje modelno leto prenovila svoji 125 in 150 kubični PCX-i. Mi smo se zapeljali z večjo, a sta nam na snemalni dan dež in veter podrla načrte, zato smo video posneli “pod streho”.

Čeprav prenova ni dramatična in gre zgolj za drobne popravke, model pa v grobem ostaja enak predhodniku, so nam pri uvozniku namignili, da so pri Hondi tokrat res poslušali pripombe uporabnikov in skuterček popravili tam, kjer je bilo res potrebno – pa smo preverili, če je temu res tako.

Lakirane plastike za učinkovitejše šminkiranje.

Poleg kozmetičnega pilinga je dobila tudi nekaj uporabnih nadgradenj. A najprej k šminki – če boste skuter kupovali z glavo, vas nov, malce bolj športen žaromet, lakirane plastike pred koleni voznika in preoblikovana armaturna plošča najbrž ne bodo zanimali. Morda bodo vašo pozornost bolj pritegnili preoblikovan in udobnejši sedež – na letošnji različici je malce mehkeje zarisan in ne grize več v zadnjo plat. Sila praktična nadgradnja je blažilec, ki sedež drži odprt, da lahko vso kramo (neverjetno kaj vse je moč stlačiti pod sedež tega drobnega skuterja) mirno in brez izgubljanja živcev zložimo v prtljažni prostor.

Preoblikovan sedež je udobnejši.

Ker smo pred dvema letoma potarnali, da se ne bi branili zmogljivejših zavor, smo bili pozorni tudi na te. PCX 150 je opremljena s kombiniranim zavornim sistemom CBS in v letošnji ediciji ta za spoznanje bolj odločno grize v zavorna koluta. Agregat, 153-kubičen SOHC, odlikuje trpežnost, prožnost, poskočnosti in – danes zelo cenjena, varčnost. Za novo modelno leto je bil “optimiziran” in naj bi bil primerjavi z različico, ki smo jo vozili pred dvema letoma, varčnejši. Z litrom goriva prevozi 44 kilometrov in ker je rezervoar goriva na novi različici malce večji, kar pomeni, da se boste med postanki na bencinski črpalki vozili (vozil in vozili) še dlje.

Sistem Idling stop se samodejno izklopi po potrebi.

Sistem Idling stop nas ja navdušil že leta 2012, letošnja različica je še nekoliko bolj dodelana . Opremljena je namreč z merilnikom napetosti v bateriji – če je ta prenizka, se sistem Idling Stop samodejno ugasne ter tako prepreči izpraznjene baterije. Praktično. In, ah seveda..baterija je zmogljivejša.

Preoblikovan žaromet s tehnologijo LED za večjo svetilno moč in varčnost.

Skratka – prenovljena PCX150 je enaka kot tista, ki nas je očarala pred dvema letoma, a ne čisto. Je boljša tam, kjer je smiselno. Malce varčnejša, malce bolj priročna, pa tudi malce čednejša. Mi bi jo zagotovo kupili.

Glede na to, da pri uvozniku cene s prenovo niso dvignili in je zanjo še vedno potrebno odšteti toliko kot pred dvema letoma, torej 2990 evrov, je “deal” zelo dober.

OCENA
Tiho delovanje agregata
Prožen, a varčen agregat
Okretnost
CBS
Nadgradnje so resnično uporabne in "na mestu"
Ni v naši garaži
Prejšnji članekTest: Honda NC750 X
Naslednji članekTest: BMW R1200 GS Adventure 2014
Mateja Pivk
Od leta 2009 urednica. V desetletju novinarskega udejstvovanja nabirala znanje kot del ekipe Avtomagazina, Playboya, siolovega Avtomoto portala in revije Motorist, kjer se je dobro leto dni udinjala tudi kot izvršna urednica in fotografinja.
test-honda-pcx-150-2014Skratka – prenovljena PCX150 je enaka kot tista, ki nas je očarala pred dvema letoma, a ne čisto. Je boljša tam, kjer je smiselno. Malce varčnejša, malce bolj priročna, pa tudi malce čednejša. Mi bi jo zagotovo kupili.

14 COMMENTS

  1. pa da samo od lufta živiš, ni šans, že če obuvam skuter ali pa tebe si že dražje zaradi pogostosti :-), verjam, skuter je cenejši, čeprav je takojšnja investicija večja 😛