Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj v letu 2007


krava

Priporočene objave

Dans namesto pasje šole :yea1: z MDR in Anno do Trojan, kjer smo na krofih snele Marjo in naprej do Žalca pa nazaj čez Tuhinjsko. :kva2:

Je pasal za spremembo od relacije: služba-domov varianta tam nekje od prvomajskih. Fuj. :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ravnokar prišla domov dopoldne štartala na morje in nazaj na rakek,brez večjih posebnosti le da so me ustavili taplavi a ni bilo panike,potem šla na mk krokar u cerknico od tam pa u besnico iz kjer sem se ravnokar vrnila napol premrznena celo 9stopin je kazalo,kskoupno našopala 342km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes prva daljša turca

postojna - koper - umag - poreč - limski kanal - rovinj - pula - zgubljanje po istrianski vaseh (marčana, krnica) - pazin - poreč (mislil sem it na buzet, pa sem falil cesto) - koper - senožeče (avto pred mano nabasal srno :( ) - postojna.

Lepih in prijetnih 430 km.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 12.00 štartali z Bluespeedom izpred Gamsa v Slov. Bistrici-Logarska dolina (kavica z čudovitim razgledom)-Pavličevo sedlo-Jezersko-Kranj-Besnica pri Kranju (obiskali Raubritterje, pomalicali pasulj :worship: )-Lahovče (kosilo v piceriji Botana :OK: )-Tuhinjska dolina-Slo.Bistrica (pijačka za konec)-Maribor :OK:

Vreme zelo lepo, družba odlična, motoristov srečali ogromno, na števcu dnevnih kilometrov se je odvrtelo

čudovitih 348 km. :yea1:

FOTKE :photo:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V petek...počasna furca iz LJ preko Rid do Postojne.. kufetek z Renco in Gorazdom... ter povratek v LJ.

Sobota...z MDR se odpraviva iz LJ preko Ribnice do Kočevja - Dvor - Črnomelj. Obvezno kosilo z Marjanom, Slavi, Viki in Krunom. Po odličnem kosilu :OK: in preozkem kombinezonu se odpravimo preko Metlike do Novega mesta, kjer naju Marjanova družina zapusti se z MDR odpraviva še proti Krškem - Zidani most - Hrastnik - Litija do Ljubljane.

Nedelja.. spet užitkarska vožnja do Postojne...s Snoopijem spijeva pijačo in se odpeljeva v LJ do Maksijeve delavnice varne vožnje. Sam sicer ne vozim na poligonu (sem preveč štorast) je pa užitek gledati mojstre. Sem pa vesel, ker sem srečal ogromno znanih ljudi, s katerimi sem rade volje tudi malo pokremljal :OK: .

To je blo čez vikend... sedaj pa nov delovni teden :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes lep izlet na morje v lagano turističnem stilu.

A nekaj mi ni šlo v glavo. Poleg nekaj padalcev, ki so odhrumeli mimo je bilo na cesti polno, res polno nobel motorjev, ki so me redno prehitevali v naseljih. Seveda se takih zelo razveselim in jim z malo rezerve sledim, saj so dobrodošli zajci za radarsko past. A kaj ko sem jih potem moral vedno znova prehitevati izven naselij, najsi bo na odprti, še več pa na ovinkasti cesti. Seveda s previdnostjo, saj je motorista, ki ti "kockasto" zvozi ovinek, čeprav z najnovejšo FJR nevarno motiti s prehitevanjem, da se mu kaj ne zaplete.

Očitno so ceste polne začetnikov z dobrimi, celo predobrimi (premočnimi) motorji. Še bo pokalo letos. :cry:

Sem se pa valjal od smeha ob pogledu na navdušeno pozdravljanje. Očitno to tem novoprišlekom v motorizem veliko pomeni. Dobro, saj odzdravljam, ker mi to že vljudnost veli, a prvi pozdravljati sem z današnjim dnem prenehal. Razen, če bom prepoznal znanca, seveda.

Ja, vsak začetnik je težak.

Aja, pa še to. Z veseljem sem peljal na easy za eno od Furij in še nekom pred njo z alu kufri, ko smo mimovozili pred častno tribuno na Ridah. Dostojanstveno in počasi kot se le da. :lol:

Furija je imela neko zanimivo zadevšno na levi strani čelade v višini ušes? Le kaj vraga bi to bilo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Furija je imela neko zanimivo zadevšno na levi strani čelade v višini ušes? Le kaj vraga bi to bilo?

Mogoče je zjutraj pozabla palčko za ušesa ven potegnit :P

No drugače pa ena (pre)kratka furca po okolici :glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes šel sprobat puncin suzuki z novimi zavorami. Lj.-Vodice, Kamnik, Mengeš, Domžale, Ljubljana. Ena kratka, pa sladka. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sobota, štirje mopedi, 5 folka

ljubelj, visoke ture, murau, solkpass,trautenfels,bad aussee,hallstatter see,gosau,eben,flachau,obertauren,katchberg,korensko sedlo

dobrih 530km, lepo, malce hladno vreme.. gut :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj spet ena lepa turca: PP-Vrhnika-Horjul-Gorenja vas-Škofja Loka-Železniki-Soriška planina-Bohinjska Bistrica-Bled-Kranj-Ljubljana-PP. Se je nabralo skoraj 200km :yea1: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj lepa turca proti morju-Logatec-Cerknica-Prezid-Delnice-Liš-Novi vinodolski-Reka-Grobnik-Opatija-preko Učke-Buzet-Kozina-lj.

pa se je nabralo lepih 450 km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj ena lepa skupinjska nedeljska furca:

Zagorje - Moravče - Kranj - Jezersko - Avstrija - Pavličevo sedlo - Logarska dolina - Mozirje - Trojane - Zagorje.

Lepih 200 km!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj ena lepa "nedeljska" fura, prav tako iz Zagorja:

Zagorje - Litija - Ljubljana - po stari cesti do Logatca - Rakek - Bloška polica - Gerovo - Crikvenica, nato pa nazaj čez Delnice, Kočevje, Dvor, Žužemberk, Trebnje, Bogenšperk, v Šmartnem levo proti Trebeljevem, nato čez Dol, Ihan, Dob v Kamnik, od tam pa čez Tuhinjsko dolino, v Motniku čez hrib v Trojane, pa domov. Skupaj 532 km.

Ride v Gerovem so kar razočarale, saj kvaliteta asvalta ni enakomerna in zame so ovinki preveč zaprti. Zanimiva je cesta naprej proti morju, vendar asvalt ni najboljši.

Vreme je bilo delno oblačno, čeprav je ponekod grozila lokalna ploha. Dopoldne je bilo kar hladno popoldne pa prav prijetno. Bilo je veliko ovinkov, najbolj pa sta me utrudila levi in desni :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto po naporni službi dopoldan sem se dala peljat Matjažu in sva jo mahnila proti Žužemberku in to čez Krko, pa sva naletela na makadam. Ampak ni bilo panike, je kar šlo. No, in v Žužemberku levo na Trebnje, potem pa naprej na Radohovo vas in čez Veliki Gaber do našega vikenda v dolini Temenice ( na hribu). Potem pa po počitku nazaj čez Ivančno g., Višnjo goro, pa ćez Žalno in Grosuplje nazaj v Ljubljano.

120 km je bilo, a tudi to je užitek.

Popravljeno . Popravil renca
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kranj, Villach, Lienz, Grosglockner, Hochtor, Edelwaisspitze, Mitterstill, Felbertauern tunel, Podkoren, Kranj. Vreme vec kot odlicno, kaksno stopinjo kvecjemu prevroce.

Nabralo se je 550 km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dons sem se mal po kokoški vozil: Kranj, Ljubljana, Portoroz, Ljubljana, Obrezje (pri Bregani), Ljubljan, Sentilj in domov. Nabralo se je 738 km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto se je obetal lep dan in sem startal ob 8 uri preko prehoda Rateče in Tarvisia v Pontebbo preko prelaza Cereschiatis-1066m v Moggio Udinese, mimo Tolmezza in Ampezza preko Passo di Pura-1428m v Sauris in naprej preko Selle Ciampigotto kjer sem se ustavil za pol urce. Potem pa naprej namesto na levo proti Cortini d Ampezzotudi desno skozi 3km predor v San Stefano di Cadore skozi prekrasno Sappado nazaj v smeri Tolmezza na Plockenpass-1362m in v Avstrijo kjer sem natočil gorivo ter se naprej podal preko Nassfeldpassa-1530m v Pontebbo in nato preko Selle Nevea-1190m na Predel-1156m in naprej preko Vršiča-1611m v Kranjsko.

Dan, ki je zjutraj obetal je ob povratku okrog 20 ure popolnoma izpolnil pričakovanja: temperatura ravno pravšnja, nebo brez oblačka, fantastična vožnja - 610km. :010

post-11137-1180037998_thumb.jpg

post-11137-1180038076_thumb.jpg

post-11137-1180038109_thumb.jpg

post-11137-1180038145_thumb.jpg

post-11137-1180038179_thumb.jpg

post-11137-1180038238_thumb.jpg

post-11137-1180038271_thumb.jpg

post-11137-1180038310_thumb.jpg

post-11137-1180038343_thumb.jpg

post-11137-1180038455_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes moja druga daljša tura :)

postojna - logatec - idrija - tolmin - kobarid - mangart (do snega) - nazaj v dolino - vršič - kranjska gora - gorje - dražgoše - škofja loka - ljubljana - logatec - ride (prišel lih na nesrečo :( (po moje kak italijan, ker je blo tam zraven ful italijanov in kot so rekli nič hujšega)) - postojna

lepih 400km..

zdej me pa zapestje tko boli da ga skor ne čutim.... kondicije manjka :unsure: :unsure:

Popravljeno . Popravil bborutt
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sem se odločil, da grem malo jodlarje pogledat in sem ob 9ih štartal preko prehoda Rateče in Trevisia proti Arnoldsteinu in nato proti Hermagorju.

Pri St Stefanu odcep desno na Windsche hoe, potem pa preko Feistritz am Drau proti Milstatterskemu jezeru. Jezero je dolgo cca 10 km in cesta speljana ob obali tako, da so res lepi pogledi.

Na koncu jezera odcep desno proti Gmundu. Tam se prične dolina malte - Maltatal.

Po plačilu 8€ me je kmalu presenetil SEMAFOR čakalna doba 16 minut. Prijetno na vročem soncu. Po par kilometrih še eden.

Po cca 25 km pa pride tisto pravo na 1933m hidrocentrala Maltatal s svojo impozantno pregrado in zg. ter sp.umetnim jezerom. Po moji oceni se splača iti na to lokacijo le zaradi končne postaje in narave tamkaj, kajti cesta ni nič posebnega ob vseh predorih in semaforjih.

Po postanku nazaj in v Gmundu levo proti Nockalmstrasse.

Po plačilu 7€ se pa res prične veselje v vožnji po krasni in kvalitetni ovinkasti cesti s cca 50 serpentinami in razgledi na krasno naravo.

Splača se vzeti čas za postanke. Imel sem namen prevoziti celo traso vsaj 2x vendar je na vrhu 2042m pričelo deževati tako, da sem jo potegnil naprej. Skratka vzemite si čas za 30 km uživancije v naravi in vožnji.

Imel sem namen iti še preko Visokih tur vendar sem zaradi grozečih oblakov v hribih obrnil proti Celovcu in naprej preko Ljubelja v SLO.

Lepa fura, oblačno in rahlo vroče - 450km.

post-11137-1180249758_thumb.jpg

post-11137-1180249779_thumb.jpg

post-11137-1180249815_thumb.jpg

post-11137-1180249848_thumb.jpg

post-11137-1180249871_thumb.jpg

post-11137-1180249891_thumb.jpg

post-11137-1180249933_thumb.jpg

post-11137-1180249961_thumb.jpg

post-11137-1180249991_thumb.jpg

post-11137-1180250019_thumb.jpg

post-11137-1180250061_thumb.jpg

post-11137-1180250078_thumb.jpg

post-11137-1180250104_thumb.jpg

post-11137-1180250124_thumb.jpg

post-11137-1180250139_thumb.jpg

post-11137-1180250152_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj relacija:

Iz Litije ob Savi proti Hrastniku in Radecam, ter na to na Lisco. Iz Lisce smo sli v Bostajn in nato proti Mokronogu, mimo Mirne v Trebnje na moto zbor malo pogledat. Iz Trebnjega pa potem preko Bogensperka nazaj proti domu.

V glavnem po celotendenskem garanju v sluzbi in doma se je bilo :worship: zakon spet malo peljat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes odpeljal ene 90 km po okoliških krajih, nobene gužve na cesti, že skor prevroče za 'kuhanje' v ledru

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj ponovno štart proti Pavičinom po stari trasi: Lj.- Postojna - Črni kal - Sočerga - Buzet- do Učke - navzdol po dolini do Plomina - Labin - Luka Raša -Barban - Krnica - Pavičini. Popoldan še do plaže v Uvali, kopanje, nato košnja trave, obiranje češenj in spanček. 225 km

Danes po isti poti nazaj, le da naju je pralo od Barbana pa do Buzeta. Od tam do Ljubljane nič več. 225 km.

Čeprav bi človek rekel, da cesto poznam tako dobro, da bi vozila v miže in da poznam celotno pokrajino, je vedno nekaj novega, lepega, tudi po dežju.

Včeraj sva se ustavila v Buzetu v banki in potem sedla še k šiptarju na sladoled in kavo. Prav prileglo se je. Malo poklepetaš z ljudmi, pogledaš okoli sebe.....

Motor je čez noč vedril pod streho, se nama je kar smilil, da bi ga ponoči pralo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sva se ustavila v Buzetu v banki in potem sedla še k šiptarju na sladoled in kavo. Prav prileglo se je. Malo poklepetaš z ljudmi, pogledaš okoli sebe.....

.. :worship: ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto Lj.-Kozina (mednarodno srečanje moto guzzi), skupinska vožnja do Kopra in nazaj, v nedeljo vrnitev v Lj. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!