Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Hja, drugi način je da ješ veliko mesa ... ena od pogostih diet je namreč taka, da ješ več mesa in manj OH. Uspeh sicer je, jasno pa potem vse nazaj dobiš dvojno, kot pri vsaki dieti. To vem celo jaz, ki me - verjemi - diete niti najmanj ne zanimajo :D

Objavljeno

OK-delam u fitnesu pa lohk jaz povem kako je z bodibilderji. tipi ki se grejo ekstreme poleg raznih OH praškov, preparatov, L-carnetinov za kurjenje maščobe, ipd... pojejo za do cca 3000SIT mesa/dan! seveda odvisno tudi od tega ali se pripravljajo na tekme, al delajo za sproti, povečujejo maso, hujšajo, oblikujejo mišice ipd... zašel bom s teme. pred tekmami ponavadi 2-3tedne žulijo samo ribe...in podobno.

profijem to nekak znese, ker jih s pripravki zalagajo razni sponzorji..

Beljakovine (proteini) pa služijo predvsem regeneraciji mišic po vadbi in nadomestek miljontriljonom jajc in podobnih stvari, s katerimi običajno vnašamo beljakovine v telo. proteinski pripravki so predvsem "lažja" varianta. ne obremenjujejo prebavnega trakta kot meso,jajca,mleko ipd. proteinov je tudi več vrst-mlečni, skutini, sojini... in imajo vsak svoj specifičen namen. najučinkovitejši pa so sojini. hiter vnos v kri in dostava mišičnim celicam ter so tako primerni za zaužitje takoj po vadbi, ko so mišična vlakna natrgana in mišice izrabljene. mlečni, jajčni, skutini ipd.. pa služijo bolj kot dopolnilo ali nadomestek obroka... ipd ipd..

pa zarad zaužite količine mesa niso prav nič agresivni, krvoločni ipd.. čisto normalni ljudje z mal večjimi mišicami..

naj kdo proba kakega heavy-duty-workerja ki premeče 2toni apna al pa cementa na šiht prepričat, da začne samo zelenjavo jest... :xx: po moje bi revček po 2tednih zaprosil za delo v pisarni...

Objavljeno
Cyc, rataj vegetarianec.

Meni meso diši. Kuhano, pečeno in surovo. in takega tudi konzumiram.

Bemti, grem kar šnicl iskat.......  :yea2:

Alla B)

MMMMMMMMMMMMM še posebej lepo diši tisto na oglju pečeno. :OK:

Objavljeno
najučinkovitejši pa so sojini. hiter vnos v kri in dostava mišičnim celicam ter so tako primerni za zaužitje takoj po vadbi, ko so mišična vlakna natrgana in mišice izrabljene. mlečni, jajčni, skutini ipd.. pa služijo bolj kot dopolnilo ali nadomestek obroka... ipd ipd..

:slap:

da me šef zdej sliš, dobim prec odpoved..

najučinkovitejši so sirotkini in ne sojini.. soijini sodijo med tiste, ki nadomeščajo obroke...

a boste zdele za praznike kako konkretno šunko potamanili? :devil: men se vse zdi, da bomo še žar na vikendu prvič letos zalaufal, če bo sončk... :D

Objavljeno

naj kdo proba kakega heavy-duty-workerja ki premeče 2toni apna al pa cementa na šiht prepričat, da začne samo zelenjavo jest...  :xx:  po moje bi revček po 2tednih zaprosil za delo v pisarni...

In v naši družbi je največ takih.

Vse kar dvigne je rit in jo odvleče do avtomata za kavo in 5 kil težke špegle, ko jih postavi na nos. :doze:

Objavljeno

Sinopsis: sem proti mučenju živali, vendar rad mažem zrezke, kebabe, hamburgerje, sendviče in šunko (v normalnih količinah seveda) :OK: To ne pomeni, da sem popolni mesojedec, ker pojem pomoje več zelenjave kot kaki vegetarijanec :whistle: Načelo večine je... vsega malo... moje pa: vsega dosti :lol1:

Objavljeno
Sem enkrat bil v klavnici, pa še to po klanju ... videl del razkosanja teleta, smrad je bil nepopisen ... verjemite, par dni mi res ni bilo do mesa, pa pravzaprav še nič nisem videl takega ... v mesu zavohaš oni vonj, ki te spomni na zelo ojačano varjanto vonja iz klavnice ... ;)

te bom enkrat vzel zraven na koline pa se zmenil tako, da boš lahko ti prasca počil in mu kri spustil .. :P pa pol a bova z noži razmontirala pa meso lepo v vrečke spakirala za zmrzovalnik ...

Njami :P

Objavljeno

Hehe a to bo naslednji korak, ker do sedaj sem prisostvoval temu samo pri zajcih :D

Objavljeno

Sym... ne me drazt :angry: Jebela je skrinja cist prazna... Ceprou zdejle je mal pretoplo ze... Se ne bi meso ohladil...

A se lohka zmenmo sam za fentat.... z mesom pa nared kar ces... magar ce ga pesu vrzemo...

<_<

Objavljeno
Sym... ne me drazt  :angry: Jebela je skrinja cist prazna... Ceprou zdejle je mal pretoplo ze... Se ne bi meso ohladil...

A se lohka zmenmo sam za fentat.... z mesom pa nared kar ces... magar ce ga pesu vrzemo...

<_<

:doze: mam znanca ki ima trgovino za male živali.....med drugim tudi zajčke..... :wub: .....ti so v zadnjih letih strašansko priljubljeni pri otrocih, katerim starši ne pustijo imet pesa....a zlomka ko ljudje kupujejo samo za dve pesti velike srčkane zajčke...tistih malo večjih pa nekako ne....... :doze: <_<

ti ne gredo v prodajo niti kot hrana za ljubljenčke takih fantov kot je Ein.... :doze:

če maš kakšne posebne želje.... :doze:

ti dam telefonsko pa se bosta z lastnikom štacune zmenila :naughty: ???? :photo:

Objavljeno
če maš kakšne posebne želje.... :doze: 

ti dam telefonsko pa se bosta z lastnikom štacune zmenila :naughty: ???? :photo:

:blink: A rabis sveze meso za psa? :devil:

Ma, kaj pa vem... V bistvu me zanima, ce kravam kri bolj sprica kot prasicam :evilgrin:

Objavljeno
:blink: A rabis sveze meso za psa?  :devil:

Ma, kaj pa vem... V bistvu me zanima, ce kravam kri bolj sprica kot prasicam :evilgrin:

ne, k prasica pogosteje spizdi iz zagrade s prebodenim krvovodom... in potem tista kri šprica po celem hofu naokoli ... Krave pa bolj tesno zazihrajo, da ne morjo vsega potrgat v tistih smrtnih krčih... mali odojki pa itak ne morjo spizdit, ga trdno držiš, ko ga pehneš...

Objavljeno
:blink: A rabis sveze meso za psa?  :devil:

Ma, kaj pa vem... V bistvu me zanima, ce kravam kri bolj sprica kot prasicam :evilgrin:

predvidevam da je odvisno kam zabodeš :doze:

Ene, k prasica pogosteje spizdi iz zagrade s prebodenim krvovodom... in potem tista kri šprica po celem hofu naokoli ... Krave pa bolj tesno zazihrajo, da ne morjo vsega potrgat v tistih smrtnih krčih... mali odojki pa itak ne morjo spizdit, ga trdno držiš, ko ga pehneš...

:doze: ..pestro znanje...ampak zakaj smo mi pol skos neke umetne župe iz vrečke jedl, pa hrenovke iz stacune pa McDrek :doze: :? :? :?

Objavljeno
prasica pogosteje spizdi iz zagrade s prebodenim krvovodom... in potem tista kri šprica po celem hofu naokoli ... Krave pa bolj tesno zazihrajo, da ne morjo vsega potrgat v tistih smrtnih krčih...

Tole mi izgleda kot logisticni problem... al organizacijski :?

Nam dosedaj ni se nobena usla :devil:

Je pa res, da smo si duse privezali sele potem, ko je ona svojo spustila ... :whistle: ...v vecna lovisca, al kamorkol ze grejo svinjske duse

Vcasih pa sele takrat, ko se je meso ze hladilo.

:)

Objavljeno

SYM-takoj, ko se bodo začele koline na vasi te obvestim, vedno se namreč rabi močnega človeka, da svijo iz svinaka potegneš...tako jo objameš za vrat in zagrizeš v njen uhelj. Zadne noge se zaveže za traktor in bitka se začne...prasica tuli kmetavzarji skoraj v transu nad posledjo arijo napnejo vse svoje moči in prava moška moč stopi v ospredje in najboljši so deležni obudojočih pogledov zavaljenih bab v rožastih, flekastih predpasnikih z rumenimi umetnimi zobmi in od mraza premzlih kratkih prstov, ki najbolj spominjo na safalade. Svijo se vrže na šrogl in takrat nastopi mojster...bog i batina tistega dne.....v usnjenem predpasniku, z rdečim nosom in velikim nožem.

No ko se brcanje konča in je kri ujeta je na vrsti škripec in prava paleta vonjav....ni ga čez vonj črevesne masti, ki napolni zrak, ko se prereže vamp...tista topla soparica z topim vonjem, ki premga rezek zimski zrak.....baje človek neverjetno enako smrdi, ko ga prpeljejo s črevi v rokah na urgenco......stare kavke potem operejo čreva...to morajo biti iskušene ženske, saj nočeš, da bi krvavice srmrdele po svinjskem dreku, one malo mlajše mavžajo glavo, medem pa mesar poiskuša surova maso za krvavice in ostala ženčad čaka, da bo rekel..,,dost je krvi,,...da ostanek odnesejo v kuhinjo in stresejo iz lambarja...čist gosto, črno, delno strjeno kri, ki se vleče kot smrkel iz razbitega nosu, da se naredi prvi obrok iz te živali...krvna pogača.

Objavljeno
predvidevam da je odvisno kam zabodeš :doze:

:doze: ..pestro znanje...ampak zakaj smo mi pol skos neke umetne župe iz vrečke jedl, pa hrenovke iz stacune pa McDrek :doze:  :?  :?  :?

k si ti kuhala ... pa razkuhane makarone pa njoke pa tko ... edin kar si od mesa zrihtala so bili piščančji kroketi :P

Objavljeno

Krvna pogača alias "pečena kri" je super ... priporočam vsem.

kar se tiče smradu trebušnega maščevja - se strinjam. ta smrad je res neverjetno gost in zatohel.

mi kot otroci na kmjatih smo se dostkrat zagrebli za še tople ledvičke, ki smo jih potem vlačili po rokah in si jih dali skuhat/spečt vkuhinji še preden so gospodinje uštimale pečeno kri za celo klavsko posadko.

Je pa mesar vedno imel en posebn status tam na kmetih - bil sem še zelo mlad, ampak dozdevalo se mi je, da je to moški, ki lahko "dobi" vsako žensko, ki si jo zaželi. Bil je tako močan, rdeč v lica, zgledla je zdrav, pa še surovo meso si je upal jesti, in imel je velikega ... nož mislim :P

No, po drugi strani - tudi nekaj mojih stricev je mesarjev. .. in dedek je bil mizar ... in dost jih je na kmetih ... vsi pa so bli znani ženskarji daleč naokoli... ok, jst se tega nism navzel. Edin klat pa znam :P

Objavljeno (popravljeno)
k si ti kuhala ... pa razkuhane makarone pa njoke pa tko ... edin kar si od mesa zrihtala so bili piščančji kroketi :P

selektivni spomin ali demenca.... :closedeyes:

pol si pa mogu ti revez bogi od lufta zvet ko sem pekla pohanega purana pa piščanca,..pa tud ne vem kam so zginle vse une pečene kurje fluge pa bremze....

sej mogoče sva pa res vse sama s psom pojedla.....ti si pa stradal....bogi.....se dobr da si se tko popravu zdej....da ni videt kako sem te matrala :closedeyes:

a pa un golaž iz srne je tud nekam zginil :grrr

:whistle:

Popravljeno . Popravil Nagaya
Objavljeno

ok, pa odličn rižev narastek :)

+ pohan puran s špinačosom :)

:OK:

:fredy:

Objavljeno

oki...da ne bojo kere zmote se sirle o meni :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!