Skoči na vsebino

Hribolazenje

pupa

Priporočene objave

jest grem tud v bližnji prihodnosti nazaj v hribe...na Krnska jezera,Krn pa Rombon.....za vikend....sam....a gre kera z mano?? :unsure: :devil:

Naslednji vikend grem tud jst na Kanin, Lopa, Črnelske špice pa na koncu Rombon, vse skup dva do tri dni, komi čakam...

Aja, na Krnu je blo pa včerej "peklensko" vroče :BUA:

Tkole je zgledal že ob 6.30h...

post-15567-1184483674_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naslednji vikend grem tud jst na Kanin, Lopa, Črnelske špice pa na koncu Rombon, vse skup dva do tri dni, komi čakam...

Aja, na Krnu je blo pa včerej "peklensko" vroče :BUA:

Tkole je zgledal že ob 6.30h...

hehe, verjamem, gore na tem območju so znane po neizprosni vročini, ter kačah na prisojnih legah, sam sem bil pred parimi leti na krnčici, in ker sem bil "pameten", sem hodil brez majce in se nisem dovolj namazal (to pa zato ker ni blo nobene dekline zraun da bi me ona :D) --- posledica so bli mehurji in neznosne bolečine po ramah še kake 3 dni, tak da vsakomu ki se odpravlja v visokogorje priporočam dobro zaščito predvsem glave, ter tudi ostalega telesa, bolje da malo več pač švicate ko pa da pol tulite od opeklin, ker UV žarki v hribih so res ubijalski :BUA:

....no se pa počasi odpravljam po parih letih hribovske pavze enkrat v naslednjih tednih, ko vročina popusti, na visoki rokav....baje je ful krušljivo, smeri so največ ocenjene z II ali III, tak da plezarije ne bo dosti, je pa baje ful dost brezpotja....ma kdo kakšne izkušnje mogoče s to turco?

Popravljeno . Popravil _Nejko_
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jutri gremo!!!

Kam?

Povem,ko pridem nazaj!!! :P

če greš slučajno na via italiano na mangart, daj prosim slikaj malo stanje v steni, ker me zanima zaj po 3 letih, v kakšnem stanju so zajle :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kake tri leta nazaj so bile zajle kar ok na Mangart, edino folk je čisto blesav. Pred nama so se spravili na ferate eni loleki, ki so nam kamenje dol metali na glavo. Imam take luknje po čeladi, kot bi jo ob tla metala. Pa bolj ko sem dopovedovala, da naj pazijo, kako hodijo, bolj so se smejali in še naprej metali. Pa da ne bo pomote, niso bili smrkavci, ampak odrasli ljudje, stari okoli 40. let....

Sem takrat sklenila, da ne grem več v take ferate, ki se jih spravijo plezat ljudje, ki pojma nimajo o gorah, o obnašanju v gorah. Torej gore, ki so tako množično obiskane, kot je tudi Mangart......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če greš slučajno na via italiano na mangart, daj prosim slikaj malo stanje v steni, ker me zanima zaj po 3 letih, v kakšnem stanju so zajle :D

Te moram razočarat,ne bo tako zanimivo. Naskakovat grem spet Triglav! :trance_33_sleep:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kake tri leta nazaj so bile zajle kar ok na Mangart, edino folk je čisto blesav. Pred nama so se spravili na ferate eni loleki, ki so nam kamenje dol metali na glavo. Imam take luknje po čeladi, kot bi jo ob tla metala. Pa bolj ko sem dopovedovala, da naj pazijo, kako hodijo, bolj so se smejali in še naprej metali. Pa da ne bo pomote, niso bili smrkavci, ampak odrasli ljudje, stari okoli 40. let....

Sem takrat sklenila, da ne grem več v take ferate, ki se jih spravijo plezat ljudje, ki pojma nimajo o gorah, o obnašanju v gorah. Torej gore, ki so tako množično obiskane, kot je tudi Mangart......

ja, mam podobne izkušnje, in sicer ko smo plezali platke v raduhi... smer je čista plezalna, brez zajl, tako da rabiš popolno plezalno opremo zraven.... bli pa so neki čehi pred nami, zgleda prvič v kaki malo bolj resni smeri, in sn že dobil kamen v roko (kljub temu da platke niso krušljive), roka mi je v trenutku otekla, vendar sem še lahko nekako plezal, samo sn jih pa preklel frdamane čehake :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem hribolazil, o ja

in sicer po simbolu slovenstva, torej Triglavu. 7 uric gor pa dol, z vmesno malico

zdej pa ne morem hodit :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in sicer po simbolu slovenstva, torej Triglavu. 7 uric gor pa dol, z vmesno malico

Lahko bi prpel kakšno fotko, da vidmo kako zgleda gor :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kje si šou, čez plemenice, al morda po kereih od smeri v severni steni???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ok, jedno pitanje - a obstajajo kakšne GPS programirane gorniške (ne alpinistične!) ture pri nas?

recimo od mariborskega do slovenjgraškega pohorja pa take neumnosti, primerne za turistične semi-gornike?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz tut bil gor!

Mi smo štartali v dolini Krme (spet),v smeri proti Planiki.Bila nas je skupina 19 modelov,oziroma 17 modelov in 2 modelki! :yes:

Do koče smo hodili skoraj 5 ur (me je skoraj sram,ker je Python celotni podvig izpeljal v 7 urah),lagano,z veliko čvekanja. Vreme je bilo super. Na Planiki smo pomalicali in naskočli vrh. V zajlah ni bilo pretirane gužve,tako ,da smo tekoče napredovali.

Okrog 13 ure smo bili na vrhu. Nobenega vetra,razgled pa ni bil ne vem kako dober. Seveda krst novincev,fotkanje, spust v dolino v smeri Kredarice. Na Kredarici pobiranje žigov,seveda so kolegi fentali nekaj rogačev in rdečkotov. :OK:

Pot nas je vodila proti Staničevi koči,kjer smo imeli rezervirana prenočišča. Spali smo v manjši stavbi zraven koče. Skupna ležišča so dobra, nekaterim so koce smrdele,so pač pričakovali hotel s 5 zvezdicami!

Prijazna,simpatična oskrbnica! Ne bom opisoval,kaj se dogaja v koči,ko se čaka na spanje! :grrr :P

V nedeljo zjutraj smo se odpravili nazaj v dolino Krme. Hodili smo cele 4 ure! (maček)

Skoraj pozabil: punci na koči Planika :004 ! Me je čist :wub: ! Če jo kdo pozna,... :blush:

Slikice bom prpopal v kratkem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz tut bil gor!

Mi smo štartali v dolini Krme (spet),v smeri proti Planiki.Bila nas je skupina 19 modelov,oziroma 17 modelov in 2 modelki! :yes:

Do koče smo hodili skoraj 5 ur (me je skoraj sram,ker je Python celotni podvig izpeljal v 7 urah),lagano,z veliko čvekanja. Vreme je bilo super. Na Planiki smo pomalicali in naskočli vrh. V zajlah ni bilo pretirane gužve,tako ,da smo tekoče napredovali.

Okrog 13 ure smo bili na vrhu. Nobenega vetra,razgled pa ni bil ne vem kako dober. Seveda krst novincev,fotkanje, spust v dolino v smeri Kredarice. Na Kredarici pobiranje žigov,seveda so kolegi fentali nekaj rogačev in rdečkotov. :OK:

Pot nas je vodila proti Staničevi koči,kjer smo imeli rezervirana prenočišča. Spali smo v manjši stavbi zraven koče. Skupna ležišča so dobra, nekaterim so koce smrdele,so pač pričakovali hotel s 5 zvezdicami!

Prijazna,simpatična oskrbnica! Ne bom opisoval,kaj se dogaja v koči,ko se čaka na spanje! :grrr :P

V nedeljo zjutraj smo se odpravili nazaj v dolino Krme. Hodili smo cele 4 ure! (maček)

Skoraj pozabil: punci na koči Planika :004 ! Me je čist :wub: ! Če jo kdo pozna,... :blush:

Slikice bom prpopal v kratkem!

post-12013-1185818322_thumb.jpg

post-12013-1185818351_thumb.jpg

post-12013-1185818383_thumb.jpg

post-12013-1185818422_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ooo halsi :wacko: ...ti si čist nor, da si tokrat na triglavu :D...jz pa čakam da triglav pride k men :whistle: :whistle: .)

Težko boš dočakala,da triglav pride k tebi! Je zlo trmast! :P

Ko bi ti vedla,kak zanimivo zna bit na skupnih ležiščih,bi tut začela planinarit! :grim :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Težko boš dočakala,da triglav pride k tebi! Je zlo trmast! :P

Ko bi ti vedla,kak zanimivo zna bit na skupnih ležiščih,bi tut začela planinarit! :grim :naughty:

tole z ležišči zna bit zanimivo ja :whistle: :whistle:

a ti samo zarad tega tok planinariš?? :D .)

Popravljeno . Popravil minca
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tole z ležišči zna bit zanimivo ja :whistle: :whistle:

a ti samo zarad tega tok planinariš?? :D .)

:grim O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se mi je kr zdel ja :whistle: ....a me vzameš sabo enkrat? :whistle: .)

:grim :naughty: :winkiss: O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:grim :naughty: :winkiss: O:-)

:010

kdaj greva? :naughty: ...samna eno bl kratko turco bi prosila, nimam tok kondicije :whistle:

Popravljeno . Popravil minca
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem ponosen planinc :yea1: in z veseljem hodim v gore..tudi živim v gorah no bi lohk reku :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!