oks Objavljeno December 14, 2012 Opozori Objavljeno December 14, 2012 (popravljeno) ja velka planina, prejšno soboto organiziral nočni pohod na velko poklical še dva prijatelja in dve prijateljici in smo šli na nočni pohod, ki se je zaključil v domžalskem domu z plesanjem in noro zabavo, prisotni mi in punce ki delajo v koči. In ko je najbolj luštno se te dve naši dečvi odločita za odhod, res pa da je bila že bolj jutranja ura kot pa večerna, pa ker punci ne znata sami nazaj do avta, jih moram odpeljati dol in pustiti ostala dva prijatelja gor, ker se odločita ostati na zabavi in prespati v domu. Jaz pa domov in drug dan nazaj po zamudnika. Danes pa skoraj ista ekipa na nočno v Tamar, upam, da bo podobno kot na velki. Popravljeno December 14, 2012. Popravil oks
Sanda7 Objavljeno December 14, 2012 Opozori Objavljeno December 14, 2012 to bi blo zame imam željo na veliko za božič pa sm zmeri nekje u tujini in tud letos bo tako... zgleda da mi res ni usojena... Eno uprašanje kje nej dobim knjigco za štemplat hribe...?si morm nabavt da bo lažje na stara leta spomine obujala
Tedybear Objavljeno December 14, 2012 Opozori Objavljeno December 14, 2012 V vsaki planinski koči. Pa mogoče tudi tu: http://www.pzs.si/trgovina.php Pa verjetno tudi na sedežu najbližjega planinskega društva. Recimo tule: http://www.pzs.si/drustva.php?pid=34 Kmet2 1
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno December 19, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno December 19, 2012 (popravljeno) Spet sem ga zgazla!! In to na 12. 12.2012 mal pred 12 uro!! PRAVLJICA!! MIR! TIŠINA!! NEKI ČASA SAM MOJE SLEDI IN TIK PRED VRHOM ŠE POGLED PO DOLINI IN OKOLIŠKIH HRIBIH IN KOČA NA ČAVNU (1242 nv) Upam,da zime še ni konec!! Popravljeno December 19, 2012. Popravil BMWRIDER Mia, SIMPLE MEN, Keiko in 9 others 12
Zivnorc Objavljeno December 20, 2012 Opozori Objavljeno December 20, 2012 Hribolazci, vas lahko prosim za kako idejo hribolazenja? Malo sem že naveličan trim kabineta- Šmarne gore in bi rad zlezel še kam višje (do 2 uri vzpona). Pogoj je, da ni zahtevno, da je dokaj blizu Lj... Skratka neka malo večja Šmarna gora. Hribov pa res ne poznam zato se opravičujem, če sprašujem neumnosti. Hvala! Krim. genau 2 uri.. igorkr in BMWRIDER 2
corser Objavljeno December 20, 2012 Opozori Objavljeno December 20, 2012 Grem zdele še na Šmarko za vikend pa moogče res Krim. A je kaka pametna pot (taka, kjer se ne vozjo šminkerski GS-i...- aja, ti gredo itak sam po cesti :lol: ) Kmetica2 in umetnica51 2
BMWRIDER Objavljeno December 20, 2012 Opozori Objavljeno December 20, 2012 Grem zdele še na Šmarko za vikend pa moogče res Krim. A je kaka pametna pot (taka, kjer se ne vozjo šminkerski GS-i...- aja, ti gredo itak sam po cesti :lol: ) Iz jezera gor vem,da je zlo lepa..Sporoč kake so snežne razmere.Upam,da ga bo za vikend še kaj namelo.. Aja,da neuš presenečen....za GSa take razmere niso noben problem... Uživej! Kmetica2 1
umetnica51 Objavljeno December 21, 2012 Opozori Objavljeno December 21, 2012 Mene mika spet peš na Veliko planino za novo leto iz Jurčka gor.. Je bilo sicer mal zdrsov nazaj...sam nepozabno
Tedybear Objavljeno December 24, 2012 Opozori Objavljeno December 24, 2012 Evo...od februarja so v omari ležali novi turni pancarji Garmont. NIč, sprobat...preden se lotim kake zaresne ture. Preverim mal forume..povsod žalost za turno smuko. Mah nič, grem tja, kjer je zmeraj vsaj mal ziher. Blejska koča na Lipanci, pa pol naprej desno na Debelo peč, al pa levo na Mrežce. Že sam začetek...bolj žalosten. Snega malo, kamenje po poti. NIč, bo zgorej boljše. In rezultat. Na vrhu Mrežc južno, se je med smučanjem vdiralo do jajc, pa mam skor 1,90. Skorej. Eno samo garanje gor in še večje dol. V tistem gnilem snegu naredit kak zavoj.....no go. Zjeban v dolino, vmes še na polno čez kamenje za ovinkom...ampak...čevlji pa trenajo. Brez žuljev. Kmet2, Keiko, corser in 6 others 9
Tedybear Objavljeno December 30, 2012 Opozori Objavljeno December 30, 2012 En kratek skok na Kriško goro. Matr...cela božja pot. Ljudi kot okol Blejskega jezera. Pač..eni danes kolovratijo naokoli z Dunlopkami, Metzelerkami, Pireliji...eni pa z Alpino, Lowo, Garmontom...al pa Salomonom. Kmet2, Keiko, gsxf750 in 6 others 9
FLY Objavljeno December 30, 2012 Opozori Objavljeno December 30, 2012 Na vrhu Mrežc južno, se je med smučanjem vdiralo do jajc, pa mam skor 1,90. Skorej. Tedy to je čisto zavajanje javnosti! Lahko se ti je vdiralo samo 50cm ali pa celih 80cm... Sicer pa super ajerobika. LP
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno Januar 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 1, 2013 Naj bodo celo leto jutra najlepša .Po jutru se dan pozna!! Vstanem sred noči z namenom,da pozdravim prve sončne žarke v tem letu in prehitim sončni vzhod nekje okrog 1000mnv in nekje sred gore se mi je začel svitat.. In spet zajamem moj mir,tišino in pozdravim mesto,ki še spi SREČNO IN TUDI V HRIBIH VELIKO UŽITKOV V LETU 2013... corser, Zivnorc, vinko40 in 17 others 20
Popularna objava Keiko Objavljeno Januar 6, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 6, 2013 Je bil že včeraj tako lep dan, da me je med vračanjem s sprehoda pod Nanosom zamikalo it nekam višje. Ker sem že prejšnji mesec kupla novo karto z namenom raziskovanja novih pohodnih poti, sem si zvečer pogledala kam bi lahko šla in dobila idejo – Javornik... Zapeljala sem se do Hrušice – malo naprej se na desni začne planinska pot. Zamenjat čevlje, palce v roke in gasa Presenečena – pot gre po širokem makadamu (sem pričakovala bolj stezico) v smeri proti severu oz. kasneje proti severozahodu. Pot se počasi se vzpenja – ravno prav za prvi letošnji potep in blago do moje malo bolj boge kondicije Sonce, tišina, mir – skoraj! kot na motorju – le adrenalina ni Čez slabe pol urce na poti ostanki snega… Še kar na sever, mimo Malega vrha do »križišča« Naprej pod gozdičkom nad Vodicami In naprej pod Špikom in Dednim vrhom in mimo "pijanih dreves"... Še malo pa bom na vrhu - nad hišo se že vidi Javornik… Malo spodrsavanja po strmem in kopnem bregu proti vrhu Javornika (1240 m) in na vrhu... Kljub strahu pred višino je seveda zmagal ženski firbec :grrr in se je blo treba povzpeti na stolp. Srce je razbijalo bolj kot pri hoji navkreber do stolpa, na vrhu je malo treslo, ma razgled odtehta vse Škoda edino ker ni bilo čisto jasno – bi se sigurno vidlo še dlje.. Pogled na sever… In na jug – od koder sem prišla – levo spodaj se vidi koča Še pogled na severovzhod… Ker je zgoraj močno pihalo, se je močno majal tudi stolp zato sem se dokaj hitro odločla da se spustim nazaj dol… Saj je šlo… spodaj je že čakal en stric, tako da sem bla kar hitro dol in vesela ko sem spet stala na trdni zemlji ^_^ Še spust proti koči… Zunaj sem na hitro pozobala eno energijsko rezino in malo spila, potem pa me je veter pregnal notri na toplo. Tam sem v družbi spila eno kafe, rekli smo par besed, se pohecali kolko je tam okrog medvedov (sem zelo vesela, da nisem nobenega srečala ), potem pa je bil že čas za it nazaj. Še hiter ogled info table in kažipota pri koči… In lepo nazaj na jug – še zadnji pogled proti severu in Javorniku sem pomahala v slovo… Za nazaj je že kar pošteno pihalo, tako da sem bila vesela da sem s sabo vzela svojo moto-rutko. Pa spet malo po snegu… in sončku v dolino… Nabralo se je okrog 16 kilometrov, nasmešek na obrazu in preluftana glava. Če že ne morem na motor, je lepo vsaj tako izkoristit čudovit sončen dan Tedybear, BMWRIDER, markII in 17 others 20
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno Januar 6, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 6, 2013 OLLAAA!!! Pa smo preživeli!! Še en nepopisno lep,pester,noro družaben in prekrasen zimski vzpon na KRNSKA JEZERA!!!! Najprej je bil to sam moj plan,a so me iz samote hmal potegnli ZMEŠANCI!!! Nabral se nas je komičnih 8!! Kljub ubitačno jutranji uri,ni nihče zaspal,se premislil,al zamudil!! Ljubljanski del ekipe je na stično točko priletel čez Predel,goriško-vipavski del ekipe pa kar po znani soški dolini do Bovca,kjer smo v hotelu Mangart iz posle vrgli lastnico hotela(vsaj mislim,da to je),da nam je kavo skuhala..Iz mrzle Lepene štartamo mal pred 7mo uro,še v temi.. Hitra hoja,je kri hmal po telesu zacirkulirala,da so obleke hmal začele dol letet!! Nekje ob 7.30 pa so nam sončni žarki začeli božat visoke vrhove Kaninskega hribovja (pogled iz steze na krnska jezera proti Rombonu) Vzpenjanje steze in ledeni tereni,so nas prisilili,da smo na obuvala montirali '' kramparce'' .. In dobra volja se je nadaljevala vse do jezera. . Gašperju se je baje ornk pokvarlo vodno hlajenje,pa mu je mal zakuhal!! (pri - 5ih stopinjah) (lep pogled in razgled) Jezero je pri teh krutih stopinjah naredilo debelo plast in je zmešance več kot odlično preneslo.Kake norčije in akrobacije so se gor ustvarjale,bo v slikovnem materialu pokazala Damy..men je uspelo pofotkat umirjene momente Pri koči pa smo si gospodsko privoščili pojedino in ornk olajšal sebe in nahrbtnike..Uf,kok je pa to pasal!!! Če bi blo mogoče,bi se s polnimi želodci najraj na toplo nekam zleknli,a žal jo je blo treba mahnt v dolino..In še zadnji pogledi na Krnsko gorovje In končno vsi srečno na cilju (Lepena) Damy je IgorKr obljubu NEBESA!! In to lepoto smo zahteval še ostali člani odprave,ker drgač bi njegova Yamaha zihr spremenila barvo (NA ČRNO!!) Vredno ogleda in postanka!! Kmetu pa ni dal miru in je moru tud not pofirbcat ...(baje,da je slišal ,kako ga ena not kliče) In seveda,kjer je večina GS-ovcev se vedno najde kak offroad...Ta je bil ornk leden... Pohvale vsem sotrpinom!! Kondicijski test več kot odlično prestali ,velik se spet presmejali,se fino meli,fajn prešvical,dobr jedel,arcnije so ble zdravilne,(gvišn ne bomo zbolel),..Kmet2.Kmetica,IgorKr,Corser,Simplemen,Gasper,Damy in moja malenkost smo sklenil,da to ni bil zadnji podvig ''ZMEŠANCEV''..Plani se že delajo!!! Tokrat še VIŠJE!!! SAKRAMENSKO DOBR JE BLO IN ŠE BOOOO!!!! ;) Mia, corser, RobiRoberto in 17 others 20
Popularna objava corser Objavljeno Januar 7, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 7, 2013 (popravljeno) Dodam še jaz malo fotkic na temo Krnsko jezero... Popravljeno Januar 7, 2013. Popravil corser markII, igorkr, SIMPLE MEN in 10 others 13
Popularna objava gandi Objavljeno Januar 10, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 10, 2013 Nekej mojih Decembrskih in Januarskih... Storžič Stol Dovška Baba Viševnik Blegoš Krnska jezera Mogoče sm kerga še pozabu napisat, ne bi vedu, k jih je blo dost... :grrr Keiko, Kmet2, Sanda7 in 14 others 17
gusar Objavljeno Januar 12, 2013 Opozori Objavljeno Januar 12, 2013 (popravljeno) Tole pa sem zagledal nekje na pol poti proti sv.Jakobu nad Preddvorom. Popravljeno Januar 12, 2013. Popravil gusar umetnica51, Kmetica2, Zivnorc in 4 others 7
Popularna objava Keiko Objavljeno Januar 13, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 13, 2013 Ker je bil včeraj še en dan za izkoristit, sem se spet odpravila malo višje – tokrat na Nanos, a z druge strani kot ponavadi. Zapeljala sem se do Stran, kjer se začne pot. Iz vasi gor po kolovozu – do prvega razgleda in naprej. Kolovoz je kar pošteno razmočen na enih delih, ma se je dalo hodit. Vmes mi je v enem razcepu celo uspelo falit (sem sledila oznakam za Vojkovo kočo misleč, da se bo pot seveda vzpenjala), a po kakšne pol ure hoje po poti, ki se je polagoma spuščala sem zmeda šele vidla, da to ni pravo Potem sem vzela ven karto in pogledala oris poti, ki mi jo je zrisal moj »tracker« na telefonu in ugotovila, da bo treba nazaj. In sem šla … No ja – je bilo ogrevanje pač malo daljše. Na poti so me presenetli znanilci pomladi, ki nič niso vedli, da jih že kmalu čaka nova pošiljka snega… Nazaj do razcepa in tam desno do novega razcepa, kjer sem končno zagledala tudi oznake za pot… Naprej navzgor mimo studenčka (mmm je dobra voda – je pasala ko sem se vračala nazaj ) in mimo cerkvice (na desni v ozadju) navkreber čez gozd… Pot postane bolj skalnata, malo višje so prvi ostanki starega snega… Prvi razgled v dolino in Snežnik v ozadju… Malo višje gor se s poti odpre še pogled nazaj - na greben … Zgoraj je »križišče« na katerem sem ubrala pot za Suhi vrh. Kmalu za tem me je razveselil nasmejan obraz na drevesu Najprej se pot nadaljuje skozi gozd, že kmalu pa se priključi gozdni cesti.. Zgoraj se že vidijo pobeljene krošnje dreves… S ceste čez nekaj časa skrene pot na levo, spet v breg… Zimprovizirana klopca za ta zmatrane, ma ni blo časa se ustavljat… Pot nato spet pride na gozdno cesto, ki vodi mimo lovske koče… Tu je ratalo že kar fajn hladno, sneg je bil že čisto zmrznjen, tako da je na mestih prav fajn drselo (sem bla vesela, da imam palce). Malo naprej od koče je eno ogromno brezno – seveda je blo treba it pofirbcat (očitno nisem bla edina, saj so bile v snegu videt stopinje do tja ^_^ ). Hja – globoko je… Tule pa je vzrok belih krošenj - se vidi kako brije burja tu gor… Žleda res ni manjkalo Pa še malo naprej in čez čas s ceste desno gor v strm breg… V tem delu pa je res pošteno drselo, zato sem šla na mestih prav po polžje… »Zastavice« so bile vedno daljše in v gozdu je vse cingljalo ker jih je veter lomil z vej... Malo pod vrhom je bivak. Po tleh pa je bilo tako, kot bi hodil po zlomljenem steklu… In končno – Suhi vrh in zimska pravljica… Pogled na vzhod in severovzhod… Pa sever… Na jugozahod in zahod pa se na žalost ne vidi … Skrinjca z žigom in knjigami… Po hitri malci (ker je zgoraj zaradi vetra zelo zeblo) sem se spustila dol po drugi strani vrha. Ta pot je bila še bolj zabavno ker je res pošteno drselo… Pot se kasneje priključi cesti do koče. Na poti do koče me je zgoraj zdramilo lomastenje po gozdu – pogledam gor in vidim dva gamsa. Vsi trije smo obstali in se nekaj časa gledali – zato sem lahko enega ujela v objektiv … Tu nekje je tudi začel naletavat droben, zrnat sneg, ki me je spremljal vse do vznožja pri Studenem. Še en lepo preživet dan Kmetica2, corser, BMWRIDER in 17 others 20
SharpNinja Objavljeno Januar 19, 2013 Opozori Objavljeno Januar 19, 2013 Danes sva lovila in ujela sončni vzhod na Sv. Primožu pa še za minuto hitrejša sva bla kot en teden nazaj, kljub snegu in ledu na poti (pozabla ketne hahahah) Kmet2, HyperJack, igorkr in 5 others 8
Kmet2 Objavljeno Januar 20, 2013 Opozori Objavljeno Januar 20, 2013 Danes sva lovila in ujela sončni vzhod na Sv. Primožu pa še za minuto hitrejša sva bla kot en teden nazaj, kljub snegu in ledu na poti (pozabla ketne hahahah) 2013-01-19 09.17.54.jpg2013-01-19 09.17.39.jpg 2013-01-19 09.12.37.jpg2013-01-19 09.12.23.jpg Znamka pri kateri držiš prst dol ....maš prov ......to ni za ženske :grim Drugače pa super,koliko si potrebovala do gor?
SharpNinja Objavljeno Januar 20, 2013 Opozori Objavljeno Januar 20, 2013 Znamka pri kateri držiš prst dol ....maš prov ......to ni za ženske :grim Drugače pa super,koliko si potrebovala do gor? Tole izjavo sm pa že velikrat slišala ja.......se strinjam, bmw je za pussye hahahahaha Od parkinga pr Calcitu do vrha 39 minut (delamo na tem, da pridemo na 35 vsaj, ampak v tehle razmerah k je sneg pa led na poti brez ketn žal ni šlo hitrejš :grrr, že tko sm skor pljuča vn splunla) Kmet2 1
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno Januar 27, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 27, 2013 Sneg,SONCE, znosne temperature in klic smatanastih vrhov so nas zopet pregnali ven iz hiše..In,ja!! Zopet smo se imeli krasno!! Ob 8ih štartamo iz Prešnice.Korajžno čez tire,kjer za las zgrešimo vlak s polnimi cisternami PETROLINEGA goriva!! (Igorkr je skalkuliral,da bi mu ena zadostovala za en lep čas in po tihem upal,da se po nesreči od vlaka odklopi ) Damy je pripeljala še svojega zvestega čuvaja Pogled proti morju iz razgledne točke In nadaljevanje proti vrhu Pogled proti Nanosu In koča na Slavniku Malica in dobrote,ki so nam jo ostali prišleki zelo zavidal..(mi prnesl,mi pojedl,nobenmu dal ) Privezal smo duše,mal odpočili telo,se ob Igorjevih arcnijah segreli in počasi spakiral v dolino..Še par slikic na samem vrhu ob smerokaznem stolpu..Razgled pa preko naših alp do avstrijskih in na zahodu čez vse Dolomite..BOŽANSKO!!! (in spet zakolnem in bemtim čez nikakve zmožnosti mojga žepnega fotoaparat) Spust je bil velik bl toplejši,prijetnejši z veliko lažjim tovorom.. Damy in njen prečudovito vzgojeni LUKA,Eva,Igorkr,Simple men in moja malenkost smo zopet preživeli en prečudovit dan na 1028 m.. In za konec nam je zadišala kava pr VIKIJU...Pa smo šli...... vinko40, corser, RobiRoberto in 12 others 15
Popularna objava gandi Objavljeno Januar 27, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 27, 2013 Sneg,SONCE, znosne temperature in klic smatanastih vrhov so nas zopet pregnali ven iz hiše..In,ja!! Zopet smo se imeli krasno!! Ob 8ih štartamo iz Prešnice.Korajžno čez tire,kjer za las zgrešimo vlak s polnimi cisternami PETROLINEGA goriva!! (Igorkr je skalkuliral,da bi mu ena zadostovala za en lep čas in po tihem upal,da se po nesreči od vlaka odklopi ) Slavnik 27.1.13 003.JPG Damy je pripeljala še svojega zvestega čuvaja Slavnik 27.1.13 006.JPG Pogled proti morju iz razgledne točke Slavnik 27.1.13 005.JPG Slavnik 27.1.13 007.JPG In nadaljevanje proti vrhu Slavnik 27.1.13 008.JPG Slavnik 27.1.13 012.JPG Slavnik 27.1.13 013.JPG Pogled proti Nanosu Slavnik 27.1.13 016.JPG In koča na Slavniku Slavnik 27.1.13 018.JPG Malica in dobrote,ki so nam jo ostali prišleki zelo zavidal..(mi prnesl,mi pojedl,nobenmu dal ) Slavnik 27.1.13 020.JPG Privezal smo duše,mal odpočili telo,se ob Igorjevih arcnijah segreli in počasi spakiral v dolino..Še par slikic na samem vrhu ob smerokaznem stolpu..Razgled pa preko naših alp do avstrijskih in na zahodu čez vse Dolomite..BOŽANSKO!!! (in spet zakolnem in bemtim čez nikakve zmožnosti mojga žepnega fotoaparat) Slavnik 27.1.13 021.JPG Slavnik 27.1.13 023.JPG Slavnik 27.1.13 024.JPG Slavnik 27.1.13 025.JPG Spust je bil velik bl toplejši,prijetnejši z veliko lažjim tovorom.. Damy in njen prečudovito vzgojeni LUKA,Eva,Igorkr,Simple men in moja malenkost smo zopet preživeli en prečudovit dan na 1028 m.. In za konec nam je zadišala kava pr VIKIJU...Pa smo šli...... Vi ste bli na Slavniku, mi pa na sosednjem Snežniku... :grim igorkr, umetnica51, pik1 in 9 others 12
igorkr Objavljeno Januar 28, 2013 Opozori Objavljeno Januar 28, 2013 Vi ste bli na Slavniku, mi pa na sosednjem Snežniku... :grim DSC00887.jpg DSC00898.jpg DSC00907.jpg DSC00914.jpgDSC00977.JPG Se mi je zdelo da sem vas videl ... umetnica51 1
Tedybear Objavljeno Januar 28, 2013 Opozori Objavljeno Januar 28, 2013 (popravljeno) Vi ste bli na Slavniku, mi pa na sosednjem Snežniku... :grim A bi se dal odsmučat dol tam do Sviščakov.??? Oziroma....me zanima, ali je tolk snega, da bi ta Snežnik enkrat obdelal še z turnimi dilami. Popravljeno Januar 28, 2013. Popravil Tedybear gandi 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se