Skoči na vsebino

Dolomiti

suzuki

Priporočene objave

Ma me letos zopet mikajo...s to razliko da se mi ne da več noret iz prelaza na prelaz...Če bom že šel bom malo planinske čevlje zraven vzel, pa malo planinaril.... :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

50-60 km/h bruto (torej število km/številom vseh ur, vključno s postanki) je že kar težko doseči. Bolj 40-50 ali še manj.

Kar pomeni, da če si na poti cca 10 ur potem je to 400-500km/dan.

Sam ponavadi za po teh zavitih računam na 300-350 km/dan maksimalno, če ne si po dveh treh dneh preveč utrujen.

BTW: Če češ do Livigna prit v enem dnevu, potem spusti ven tale začetni prelaz (Paso del Canzon di Lanza) in/ali Timelsjoch(pso. Rombo). Pol gre ven brez problema. Sva šla z Mutiko lani in bla iz MB - Livigno po cca tej poti in prišla ob 20:00 kljub temu, da sva šla šele ob 11:00 od doma.

Jaz bom rabil še kako urco več ker sem malo počasnejši, bom pa zelo zgodaj odšel od doma, približno tak čas, kot vsako jutro vstajam, tako da upam, da bo še čas za kako :photo: vmes .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Neki mi ni jasno glede nalaganja mape iz google maps na garmina zumo 550. In sicer ko pritisneš tipko send bi morale biti tri možnosti email, car, GPS. No pri meni je samo opcija email :?

Tretji z istim problemom na Garminu 765! :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pretekli vikend sem se potepal z Italijanskimi kolegi po Dolomitih. Zemljevid o prevoženi poti, če kdo rabi je na Google maps. Vreme čudovito, ceste lepe, gneča motoristov kar velika predvsem Nemcev (zaradi praznika). Spali smo v Canazei-u. Po prihodu domov je bilo potrebno menjati gume (Dunlop Roadsmart zdržala le 8.000 km).

Srečno

Tonček

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že četrti :krneki:

Ste ze probali po tem receptu: link kopiras v Google Earth, tam shranis zadevo kot .kml file ki ga nato z gps babel pretvoris v -gdb file, ki ga lahko odpres z MapSource-om. Potem pa ruto samo shranis v Garmina.

Zadeva dela bp....ze veckrat preizkuseno.

Tista zgoraj opisana zadeva pa tudi meni ne dela.

Pretekli vikend sem se potepal z Italijanskimi kolegi po Dolomitih. Zemljevid o prevoženi poti, če kdo rabi je na Google maps. Vreme čudovito, ceste lepe, gneča motoristov kar velika predvsem Nemcev (zaradi praznika). Spali smo v Canazei-u. Po prihodu domov je bilo potrebno menjati gume (Dunlop Roadsmart zdržala le 8.000 km).

Srečno

Tonček

Mas kaksen link mogoce? Hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ste ze probali po tem receptu: link kopiras v Google Earth, tam shranis zadevo kot .kml file ki ga nato z gps babel pretvoris v -gdb file, ki ga lahko odpres z MapSource-om. Potem pa ruto samo shranis v Garmina.

Zadeva dela bp....ze veckrat preizkuseno.

Tista zgoraj opisana zadeva pa tudi meni ne dela.

http://gps.about.com/gi/dynamic/offsite.ht...ogle-video.html

Kako tule vse zgleda enostavno? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:headbang::headbang::headbang: Stvar deluje, če poskusiš prenesti recimo eno picerijo v ZDA. Žal je zgleda bolj komercialno naravnana ta storitev in je to problem googla in ne garmina. :headbang::headbang::headbang:

Takole pa zgleda

post-5391-1245355300_thumb.png

Popravljeno . Popravil bmwslo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, jaz sem tisto drugo Godyjevo ruto od SLO do Livigno "prepikal" za ZUMO-ta .

Če kdo rabi -> PM

:whistle:

P.S.

Od Rateč do Livigna znese cca 655 km. Do Rateč, oziroma do karavaškega predora bom pičil po AC, dalje po Godyjevi ruti. Če me kaj zj***e , mam pa bližnjico ali pa prespim kje drugje. Sam da se tolk ne bo ogladilo, da bom mel frišen sneg :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, tole uporabljam že 3 leta in vse zahvale avtorju, da je naredil tako učinkovit programček. :worship:

Kakršnokoli ruto iz GoogleMaps ali Earth ali rute iz GPS-ov drugih proizvajalcev v par sekundah prenesem na Riderja. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, tole uporabljam že 3 leta in vse zahvale avtorju, da je naredil tako učinkovit programček. :worship:

Kakršnokoli ruto iz GoogleMaps ali Earth ali rute iz GPS-ov drugih proizvajalcev v par sekundah prenesem na Riderja. :D

Res je,eden boljših programov za planiranje poti,tudi jaz ga uporabljam ene tri leta :worship: :worship: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, jaz sem tisto drugo Godyjevo ruto od SLO do Livigno "prepikal" za ZUMO-ta .

Če kdo rabi -> PM

:whistle:

Jebat ga. Nam ZUM(O)-ašem ostaja prepikat ruto, pa tudi to ni tako hudo. Evo, tudi tisto povratno Godyjevo sem spravil v Garmin format. Narjena je od Livigna do Rateč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jebat ga. Nam ZUM(O)-ašem ostaja prepikat ruto, pa tudi to ni tako hudo. Evo, tudi tisto povratno Godyjevo sem spravil v Garmin format. Narjena je od Livigna do Rateč.

Pa GPSbabel http://www.gpsbabel.org/ ziher zna pretvoriti v primeren garminov format ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jebat ga. Nam ZUM(O)-ašem ostaja prepikat ruto, pa tudi to ni tako hudo.

Sicer smo malo preveč zašli z Dolomitov ampak za zaključek mislim da imam rešitev tudi za Garminovce.

Ugotovil sem, da lahko Tyre program, ki ga uporabljam za TomTom uporabljate tudi za Garmin:

Naložiš Tyre na PC

Zaženeš Tyre, klikneš na drugo ikono zgoraj levo "Run Google maps" in si ročno napraviš ruto v Google maps ter potem to ruto shraniš v formatu ki ga prepozna Mapsource (GPS exchange files ).

Lahko pa v Tyre uvoziš ruto tudi s pomočjo linka rute že napravljene v Google maps kot jih objavlja gody01(gumb Files in nato "import from website" ) in jo shraniš kot GPS exchange files.

Ruto nato odpreš iz Mapsourca in potem izvoziš v Garmina.

Upam da sem vam olajšal posel.

Srečno !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa GPSbabel http://www.gpsbabel.org/ ziher zna pretvoriti v primeren garminov format ...

Tole mi ni ratalo :headbang:

Sicer smo malo preveč zašli z Dolomitov ampak za zaključek mislim da imam rešitev tudi za Garminovce.

Ugotovil sem, da lahko Tyre program, ki ga uporabljam za TomTom uporabljate tudi za Garmin:

Naložiš Tyre na PC

Zaženeš Tyre, klikneš na drugo ikono zgoraj levo "Run Google maps" in si ročno napraviš ruto v Google maps ter potem to ruto shraniš v formatu ki ga prepozna Mapsource (GPS exchange files ).

Lahko pa v Tyre uvoziš ruto tudi s pomočjo linka rute že napravljene v Google maps kot jih objavlja gody01(gumb Files in nato "import from website" ) in jo shraniš kot GPS exchange files.

Srečno !

Bom poskusil še tole

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naložiš Tyre na PC

Srečno !

meni špila :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sem si MapSource upedenu pa Garmina na N95 inštaliru od a-ž, sprobu, zadovoln in pika.

Pa hvala za vse nasvete in namige.

Edin nosilc za N 95 morm še zvohat pa bo (mogoče pozna kdo kero internetno stran za to)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom poskusil še tole

Škoda ko nimam zumota, da bi lahko sprobal in dal navodilo gor.

Sem pa našel še tole:

http://www.elsewhere.org/journal/gmaptogpx/

Za rute, ki imajo več vmesnih točk pa tale servis poskrbi, da jih v gogole earth in tudi v raznih converterjih upošteva cele (drugače samo prvi del):

http://www.nearby.org.uk/multi-to-kml.php

Da gremo nazaj na temo.

Ma kdo namen v četrtek it proti Dolomitom ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Škoda ko nimam zumota, da bi lahko sprobal in dal navodilo gor.

Sem pa našel še tole:

http://www.elsewhere.org/journal/gmaptogpx/

Za rute, ki imajo več vmesnih točk pa tale servis poskrbi, da jih v gogole earth in tudi v raznih converterjih upošteva cele (drugače samo prvi del):

http://www.nearby.org.uk/multi-to-kml.php

Da gremo nazaj na temo.

Ma kdo namen v četrtek it proti Dolomitom ?

Zumota lahko dobis pri meni za probo.

Kdaj se mislis vracat iz Dolomitov?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!