boych Objavljeno Februar 4, 2012 Opozori Objavljeno Februar 4, 2012 Jaz sem bil 18 decembra, takrat še je bil asvalt normalen ... no malo snega je bilo gor ...
eltrinajst Objavljeno Februar 4, 2012 Opozori Objavljeno Februar 4, 2012 A so tisti odseki novega asfalta pred Lučami zdaj taki kot je treba? Morda sem se jaz vozil po "polizdelku"...
cesko Objavljeno Februar 4, 2012 Opozori Objavljeno Februar 4, 2012 A so tisti odseki novega asfalta pred Lučami zdaj taki kot je treba? Morda sem se jaz vozil po "polizdelku"... Luče? Si mogoče lahko malo bolj natančen, ker nevem kje to misliš. Je to na ta hitri strani (iz Eibiswalda na soboth) al je iz Lawamunda gor do gostilne. Če je na ta hitri ti ne bi znal povedat, ker tam že dolgo nisem bil, iz Lawamunda gor je bil pa vedno vredi asfalt.
KeC Objavljeno Februar 5, 2012 Opozori Objavljeno Februar 5, 2012 Tukaj se je nekdo izgubil ali pa šel okoli riti v žep Luče so na poti v Logarsko dolino ali pa na Pavličevo sedlo, oboje je pa vsaj kakšno uro vožnje oddaljeno od avstrijske golice
Darko3g Objavljeno Februar 5, 2012 Opozori Objavljeno Februar 5, 2012 Luče? Si mogoče lahko malo bolj natančen, ker nevem kje to misliš. Je to na ta hitri strani (iz Eibiswalda na soboth) al je iz Lawamunda gor do gostilne. Če je na ta hitri ti ne bi znal povedat, ker tam že dolgo nisem bil, iz Lawamunda gor je bil pa vedno vredi asfalt. Morda je mislil Lučane (Leutschach). To je na poti iz prehoda Jurij proti Ivniku (Eibiswald) preko Arneža (Arnfels), medtem, ko je Labod (Lavamünd) na drugi strani Golice (Sabota - Soboth)
eltrinajst Objavljeno Februar 5, 2012 Opozori Objavljeno Februar 5, 2012 Se posipam s pepelom... Lučane sem imel v mislih in odsek ceste od Gomilice (Gamlitz) do gostilne.
bna Objavljeno Februar 5, 2012 Opozori Objavljeno Februar 5, 2012 tudi meni je prišlo na ušesa da naj bi avstrijci porezkali ovinke :grim
cesko Objavljeno Februar 5, 2012 Opozori Objavljeno Februar 5, 2012 tudi meni je prišlo na ušesa da naj bi avstrijci porezkali ovinke :grim Pol pa možno da je vse res
bmwslo Objavljeno Februar 5, 2012 Opozori Objavljeno Februar 5, 2012 Upam, da je Golica še vedno taka kot je bila, me pa srce boli, ko berem tule takšne ko so "asvalt" . A ste že slišali, da se cesto asvaltirali ASFALT je prava slovenska beseda http://sl.wiktionary.org/wiki/asfalt
jupiter Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 (popravljeno) :mellow: OOO... tale cesta ima svojo temo. Super, moram več viseti na motosvetu Preteklo sezono sem prvič v moji moto karieri prevozil relacijo do Soboth-a (iz Gorenjske smeri), cesta pa je resnično zanimiva, zato sem obisk tudi kmalu ponovil. No, da se ne bom hvalil - dvakrat na Soboth v osmih letih res ni ravno nek dosežek Že samo to, da na relaciji večji odstotek vsega prometa predstavljajo motoristi, pove veliko. Seveda pa je bilo na cesti lepo videti tudi kakšne bolj interesantne dvokolesnike, kot jih običajno videvam pri nas - opazil dva Benellijeva TnT-ja, Bimoto DB5, BMW-jev HP2 Sport, Morinijevega Corsarota, nekaj MV Agust... :notworthy: To, da je bilo opaženih tudi 47 GS-ov, pa vas najbrž tako ne zanima :yawn: Upam, da cesta ostane tudi naprej v takšnem stanju in da resnično kdo ni izvajal kakšne frezerkse umetnosti na tem kosu asfalta. Popravljeno Februar 9, 2012. Popravil jupiter
honda2000 Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Lani tud jaz bil 3x gor. Cesta fenomenalna. Ampak sranje, ko sem izvedel šele konec sezone kam vse se spravijo njihovi policaji z radarji, jaz pa tak brez skrbi več kje preko omejitev seveda. še danes z strahom odpiram poštni predal, da me nebi kakšen pozdrav čakal .
boych Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Upam, da je Golica še vedno taka kot je bila, me pa srce boli, ko berem tule takšne ko so "asvalt" . A ste že slišali, da se cesto asvaltirali ASFALT je prava slovenska beseda http://sl.wiktionary.org/wiki/asfalt A ti se pa nikol ne zmočiš al kako??? Kot sem napisal ASFALT 18. decembra še ni bil zreskan, mi je pa par tednov nazaj na uho prišla novica, da bi naj zmanjšali omejitev za enosledna vozila in s tem omilili divjanje motoristov, novica ni preverjena in tudi sam upam, da je to samo ''baba čula, baba rekla še malo več kot čula ...'' pa lep pozdrav vsem še posebaj slavistom tukaj gor
gody01 Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Kot sem napisal ASFALT 18. decembra še ni bil zreskan, mi je pa par tednov nazaj na uho prišla novica, da bi naj zmanjšali omejitev za enosledna vozila in s tem omilili divjanje motoristov, novica ni preverjena in tudi sam upam, da je to samo ''baba čula, baba rekla še malo več kot čula ...'' pa lep pozdrav vsem še posebaj slavistom tukaj gor Kam pa še lahko znižajo omejitev. Saj je že sedaj 70 km/h, tako da te z avtomobili ganjajo, če se je držiš
Snečer Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Po serpentinah tudi 70 voziš? Saj z druge strani imaš še vedno omejitev 100 km/h.
bobk56 Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Kolk verjetno pa je, da bi namerno poskodovali asfalt, z razlogom upocasnitve motoristov? Motoristi bi v tem primeru upocasnejevali zaradi nevarnosti zdrsa. Bi se hitro najdu kdo, ki bi naredu celo stalo v primeru padca.
TakeALookAround Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Kaj pa lahko dosezes, ce mas na zacetku tablo, kjer te opozarja, da je tak pa tak svfalt in da pazi. Vrjetn lahko galamis kokr hoces, pa brez uspeha.
KeC Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 (popravljeno) :mellow: OOO... tale cesta ima svojo temo. Super, moram več viseti na motosvetu Preteklo sezono sem prvič v moji moto karieri prevozil relacijo do Soboth-a (iz Gorenjske smeri), cesta pa je resnično zanimiva, zato sem obisk tudi kmalu ponovil. No, da se ne bom hvalil - dvakrat na Soboth v osmih letih res ni ravno nek dosežek Že samo to, da na relaciji večji odstotek vsega prometa predstavljajo motoristi, pove veliko. Seveda pa je bilo na cesti lepo videti tudi kakšne bolj interesantne dvokolesnike, kot jih običajno videvam pri nas - opazil dva Benellijeva TnT-ja, Bimoto DB5, BMW-jev HP2 Sport, Morinijevega Corsarota, nekaj MV Agust... :notworthy: To, da je bilo opaženih tudi 47 GS-ov, pa vas najbrž tako ne zanima :yawn: Upam, da cesta ostane tudi naprej v takšnem stanju in da resnično kdo ni izvajal kakšne frezerkse umetnosti na tem kosu asfalta. Javi se kaj, pa spijemo kak kufe gor. Mi je to ena najbolj priljubljenih destinacij, potem pa potegnem še preko Weinebene do Twimberga in od tam do Koflacha pa še skok na Gaberl in počasi nazaj preko relacije St. Andra -Griffen. Kakšnih 300km samih ovinkov, normalnih voznikov in pa relativno lepe okolice. Pa še link: http://tinyurl.com/7sxmwc7 http://tinyurl.com/8667qmy Popravljeno Februar 9, 2012. Popravil KeC
bobk56 Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Kaj pa lahko dosezes, ce mas na zacetku tablo, kjer te opozarja, da je tak pa tak svfalt in da pazi. Vrjetn lahko galamis kokr hoces, pa brez uspeha. To je pa res ja. A pa je drugače to praksa, da uničijo asfalt ?
Darko3g Objavljeno Februar 9, 2012 Opozori Objavljeno Februar 9, 2012 Omejitev 70 je samo za enosledna vozila (sicer pa v tistih ovinkih redko kdo pušča eno sled) in še to le na Koroškem, na štajerskem pa mislim, da je ni (ste opazili, da je jezero na štajerskem, čeprav je nad Muto, v Sloveniji pa je Koroška že skoraj do Fale - do šturmovega potoka). Je pa na Hrvaškem kar nekaj cest tako porezkanih (frezanje je germanizem - slavisti press), morda zaradi pregladkega asfalta ali nevarnosti aquaplaninga, občutek vožnje pa je kar neprijeten. Menda za avtomobile ni nevarno, polaganje ovinkov pa gotovo ni pravi užitek.
gody01 Objavljeno Februar 10, 2012 Opozori Objavljeno Februar 10, 2012 Po serpentinah tudi 70 voziš? Saj z druge strani imaš še vedno omejitev 100 km/h. Tam so glih 4 serpentine, omejitev je pa po celem Koroškem delu. Zanimivo, da so na štajerskem delu dvignili omejitve iz 70 na 80, kjer pač so - ob naseljih ...
gody01 Objavljeno Februar 10, 2012 Opozori Objavljeno Februar 10, 2012 Omejitev 70 je samo za enosledna vozila ... Saj to je ravno problem. Kaki športno nastrojeni štirikolesnik (avto) te potem ganja po onih ovinkih ...
Snečer Objavljeno Februar 10, 2012 Opozori Objavljeno Februar 10, 2012 Pa saj ga lahko spustiš mimo še pred kratkim je bil na youtube posnetek "divjaka", ki je v začetku iz koroškega dela vozil tudi preko 200.
vuk76 Objavljeno Februar 10, 2012 Opozori Objavljeno Februar 10, 2012 Javi se kaj, pa spijemo kak kufe gor. Mi je to ena najbolj priljubljenih destinacij, potem pa potegnem še preko Weinebene do Twimberga in od tam do Koflacha pa še skok na Gaberl in počasi nazaj preko relacije St. Andra -Griffen. Kakšnih 300km samih ovinkov, normalnih voznikov in pa relativno lepe okolice. Pa še link: http://tinyurl.com/7sxmwc7 http://tinyurl.com/8667qmy Soboth, Griffen,Packsattel,Gaberl...potem pa za domov se na Weinebene...moja standardna furca vsaj enkrat mesecno.
sayo Objavljeno Februar 11, 2012 Opozori Objavljeno Februar 11, 2012 Daj naj se tam kakšen BLIŽNJI zapelje gor in malo poslika, da vidimo kakšna zgleda Golica v SNEGU
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se