Geiger Sturzflug Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 A te kiršne so spet iz dojčlandščine pobrane? Tko k fogležni ? bravo aplauziram, ti! Kirsche, die, (-, -n) češnja; mit ihm ist nicht gut ~n essen z njim ni dobro češenj zobati; (Sanerkirsche) višnja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TI TO Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 A te kiršne so spet iz dojčlandščine pobrane? Tko k fogležni ? Pa tak ko kurac (kurz, der Kurzer) ; ) Če mene fprašaš, nimam kurca, ampak lengera :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Geiger Sturzflug Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 Pa tak ko kurac (kurz, der Kurzer) ; ) Če mene fprašaš, nimam kurca, ampak lengera :) lang1 1. Adjektiv dolg, Mensch: dolg, velik; ~er Kerl dolgin; Soße, Suppe: redek; Wein: vlečljiv; ~e Finger dolgi prsti; ~e Finger machen/haben imeti dolge prste; ~e Zeit dolgo, dolgo časa; vor ~er Zeit davno, pred dosti časa; vor ~en Jahren pred davnimi leti, pred mnogo leti; vor nicht ~er Zeit še ne dolgo, nedavno; ein ~es Gesicht machen dobiti dolg nos, nos se je povesil (er machte... nos se mu je povesil); ~e Ohren machen našpičiti ušesa; ~e Zähne haben imeti veliko željo (auf po); auf ~e Sicht dolgoročno gledano; auf die ~e Bank schieben odlagati; mit ~er Nase abziehen ostati z dolgim nosom; von ~er Hand dolgo časa; des ~en und breiten na dolgo in široko; fallen: so ~ er ist/war kot je (bil) dolg in širok; seit ~em že dolgo; ~ und breit na dolgo in široko 2. Adverb ves, vsa, vse, sein Leben ~ vse življenje; kar, cel; zwei Jahre ~ kar dve leti, celi dve leti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sam dePihlja Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 A te kiršne so spet iz dojčlandščine pobrane? Tko k fogležni ? Pa še marsikaj drugega bi se našlo :grim Včeraj sn meu glih cajt za eno šnel rundo okol britofa, tam srečam totngrobarja in tišlarja, z vsakim šluknem en pir, zakurblam, mi iber fseka iz fergazerja v aufspuf tak da me je skoro šlag trofo, na belih štumfih pa flek frdamano! Nisn ziher kaj je to, cinšpula, frtajler, štrom al pa je kaj na lajtngah? Grem na servis, nimam kaj falit . Me majster nekaj farba, meri s šublerjem, odšraufa gas zajlo jo da v šraufštok, nekaj gleda na turnceler… krucefiks, sn mislo, da bo še večji šajs naredo. Ko je mašina zalaufala je pa še po kablih šlatal...totalni kurcšlus naredo, pa so šle vse zihrunge!!!! :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 Pa še marsikaj drugega bi se našlo :grim Včeraj sn meu glih cajt za eno šnel rundo okol britofa, tam srečam totngrobarja in tišlarja, z vsakim šluknem en pir, zakurblam, mi iber fseka iz fergazerja v aufspuf tak da me je skoro šlag trofo, na belih štumfih pa flek frdamano! Nisn ziher kaj je to, cinšpula, frtajler, štrom al pa je kaj na lajtngah? Grem na servis, nimam kaj falit . Me majster nekaj farba, meri s šublerjem, odšraufa gas zajlo jo da v šraufštok, nekaj gleda na turnceler… krucefiks, sn mislo, da bo še večji šajs naredo. Ko je mašina zalaufala je pa še po kablih šlatal...totalni kurcšlus naredo, pa so šle vse zihrunge!!!! :lol: To bo ga sam z širhaklom mogu prek kepe zafršolat pa bi vse poštimal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sam dePihlja Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 Trije so me bremzali, da ga nisn s kelo prek kurbusa vsekal :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lejcek Objavljeno Marec 26, 2008 Deli Objavljeno Marec 26, 2008 (popravljeno) Omg ene besede nisN zaštekawa. Obupni ste flugeščlni štojerski. :rtfm: Popravljeno Marec 26, 2008. Popravil lejcek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TI TO Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Trije so me bremzali, da ga nisn s kelo prek kurbusa vsekal :grim neja neke plozaj daj no čuj ti hohštapler du! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mutika Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Kdo kaj proti štajerščini? Sn pa včeraj, ko sn malo cajta mela, pucala mopeka, da bi ga te lahko zakurblala, pa sn ga še s štaubzaugerom malo spihala; te pa sn rabla nove fuzeklne in sn morala v štacuno; pa sn mimogrede vidla sosedovega Hauptmanovega purša, kak je na hofi tepihe klopfal! Te pa mi je kuj na frštant vdarlo, kak je tisti cimerman reko, ko je na dilah frštengle popravlo ... je reko, ko se je s hamrom po geplu fseko, ko je vse baročne cuzace vun pošpuko, pa je te furmanova Cilka, ta stara je prava nerfnzega, kuj v eno šrajala, da kak se te grdo anbenema, te pa se je celi razkurjen vun na vun drl, kak je naša špraha rajn špraha, nima fremdnih ausdrukov! Če bi jih pa mela, bi jih pa glih vun austrajbali! :evilgrin: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
halls Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Omg ene besede nisN zaštekawa.Obupni ste flugeščlni štojerski. :rtfm: Koroščina! :grim Drgač pa smo fejst :topic: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TI TO Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Sn pa včeraj, ko sn malo cajta mela, pucala mopeka, da bi ga te lahko zakurbala Kak te mopeka kurbaš? :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sam dePihlja Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Kak te mopeka kurbaš? :) Z ajnlaserom :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mutika Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Koroščina! :grim Drgač pa smo fejst :topic: :yes: Š'ta ... :OK: ! Hja, seveda smo :topic: , Hallsi, ... itak je marsikaj. :( Kak te mopeka kurbaš? :) Kdo kaj proti štajerščini? Sn pa včeraj, ko sn malo cajta mela, pucala mopeka, da bi ga te lahko zakurblala, pa sn ga še s štaubzaugerom malo spihala; ... :evilgrin: Ti, Maršalu, Pušenje zabranjeno ... :whistle: ! Još nisi crko? :P :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TI TO Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Ti, Maršalu, Pušenje zabranjeno ... :whistle: ! Još nisi crko? A tako si bila vrijedna pionirka ... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mutika Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 A tako si bila vrijedna pionirka ... :whistle: Fulac. Naučila mnogo toga o tebi. :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko U2nc Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 :naughty: po en stran je pa fajn bit sam nobenmu ni treba racunov pokladat gres prides kadar se ti zljubi :whistle: :whistle: :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha Z. Objavljeno Marec 28, 2008 Deli Objavljeno Marec 28, 2008 (popravljeno) Kdo kaj proti štajerščini? Sn pa včeraj, ko sn malo cajta mela, pucala mopeka, da bi ga te lahko zakurblala, pa sn ga še s štaubzaugerom malo spihala; te pa sn rabla nove fuzeklne in sn morala v štacuno; pa sn mimogrede vidla sosedovega Hauptmanovega purša, kak je na hofi tepihe klopfal! Te pa mi je kuj na frštant vdarlo, kak je tisti cimerman reko, ko je na dilah frštengle popravlo ... je reko, ko se je s hamrom po geplu fseko, ko je vse baročne cuzace vun pošpuko, pa je te furmanova Cilka, ta stara je prava nerfnzega, kuj v eno šrajala, da kak se te grdo anbenema, te pa se je celi razkurjen vun na vun drl, kak je naša špraha rajn špraha, nima fremdnih ausdrukov! Če bi jih pa mela, bi jih pa glih vun austrajbali! :evilgrin: :blink: k bi jest vedu kaj ti pišeš..... Popravljeno Marec 28, 2008. Popravil Miha Z. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mikena Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 če koga ne morem videt, ne slišat, so to štajerci. dejte se odcepit že enkrat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
no_name Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 Točn to. Pa s "štaubsaugerom" ali sesalnikom po slovensko se sesa ne piha, razen če ga imaš še iz dobe "A je to", da samo ror na drugo stran priklopš :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 če koga ne morem videt, ne slišat, so to štajerci. dejte se odcepit že enkrat. Saj imamo v planu. Ampak smo se dogovorili, da ne gremo, dokler te ne nažgemo. Če želiš pospešiti zadevo, veš kaj ti je storiti...... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mikena Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 s štajercem ne bi fukala, da je zadnji na svetu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 s štajercem ne bi fukala, da je zadnji na svetu. Jaz tudi ne!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 huh, kar sem slišal od štajerk meče neko čudno luč na štajerce, ma ker smo primorci vedno bili s štajerci v dobrih odnosih jim bomo priskočili na pomoč, da bo štajerka...ee štajerska spet srečna in zadovoljna :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 če koga ne morem videt, ne slišat, so to štajerci. dejte se odcepit že enkrat. Malecka zatvori oči i uši slobodno....i usta......jako ti smrdi iz njih......... s štajercem ne bi fukala, da je zadnji na svetu. Slobodno se onda pojebi sama..... :winkiss: Saj imamo v planu. Ampak smo se dogovorili, da ne gremo, dokler te ne nažgemo. Če želiš pospešiti zadevo, veš kaj ti je storiti...... Ti bi sad i sirotinjo, da jebaješ? Nemoj tako druže Vapo, ipak vi Štajerci imate ukus...... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno Marec 31, 2008 Deli Objavljeno Marec 31, 2008 Malecka zatvori oči i uši slobodno....i usta......jako ti smrdi iz njih......... No no no, nikar tako grobo kolega!!! :nono: Oči i uši može, ali usta slobodno može otvorena da pusti..... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave