Skoči na vsebino

Slovenija v NATO

Thundercat

Ali ste za to, da Slovenija vstopi v Nato!!  

42 članov je glasovalo

1. 1. Ali ste za to, da Slovenija vstopi v Nato!!

• Da!
      64
    • Ne!
      56
    • Politika me ne zanima!
      8

Priporočene objave

A ni letališče v Mariboru prodano Preventu SG?

Bi morda bil NATO bolj zainteresiran za letališče v Cerkljah (tudi podzemni objekti).

Sicer pa MB od baze nikakor ne bi imel škode, bi vanj stalno tekel svež denar.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja mariborsko letališče je kupil prevent in ostali. mogoče so že kalkulirali tale nato pri nakupu? pri njih nikoli ne veš. denarja pa bi z natom bilo.... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja mariborsko letališče je kupil prevent in ostali. mogoče so že kalkulirali tale nato pri nakupu? pri njih nikoli ne veš. denarja pa bi z natom bilo.... :D

JA, vsi bi imeli nekaj od tega, od tistih, ki sem jih prej naštel, preko bližnjih gostincev do lokalnih kurb!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še naši mariborski motorsvetovci bi lahko služili. Bi pozimi za zamorčke organizirali šolo za poke. :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To moraš iti v mariborsko sekcijo in si tam ogledati slike z njihovega sankanja na MB Pohorju. Na nekaj slikah boš videl, da držijo v rokah čudna snežna prevozna srtedstva, imenovana pok.

Je pa to odrezani sprednji del smučke (od krivine do mesta za vezi, približno), na keterega je pritrjen lesen sedež z ročajčkoma.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sem pa 100% za nato

-ker bomo mel pol velikrat u kopru Ameriške ladje zasidrane....in bojo kurbe fejst zaslužle

-ker bomo lahko državno letalo fejst oborožil.....pa bo vsaj za kej služu

-ker bomo natu podarili kup razpadajočih objektov od bivše JLA....pa jih bodo potem sami popravl.....no sam klošarji pol ne bojo mel več kje pančkat

-ker bo Janša kmal spet minister za obrambo....pa bo potem lahko še z Natovsko uniformo okol paradirov........ma mu tok paše,da me mika d bi tut jest sestra postal.

Aja.....pa za EU sem tut 100%

-ker bo kmetijstvo propadlo....pa ne bo nihče več po cestah gužve s traktorji delal

-pa nič več se ne bo gnojilo....pa bomo mel dišeč zrak

-pa vse fabrke bojo kupl...pa ldi na cesto dal....pol bomo pa vsi dobival dinarčke kar od države....EVO KOMUNIZMA

-pa vse bo tok pocen,kokr je zdej u Italiji,pa Avstriji.....pa ne bo treba po nakupih tja hodt....kok bo več denarja za bencin za motorje ostal

-pa na bankomatu bom kar Evre ven dobu.........

-pa zdravniki bojo takoj mel evropske plače......

-pa ceste nam bodo financiral....mi pa fino drago delal(uuuuuuh kok bom meu keša)......ups.....tole pa se ne ujema čist s tistim par vrstic viši....ma sej je vseen....važn d bomo mel dobre ceste

-in cedila se nam bosta mleko in med(hahahah uvožen seveda....ta pa je zmer bolš k domač...a ne???)

Klimbra..in Chupa Cups.....čisto oralno zadovoljstvo

Super, pri Natu lahko dodam še samo to:

- da bojo stroški dolgoročno manjši

- tisti, ki zagovarjate bojevanje naših vojakov izven meja.....naši vojaki so že bili tudi v bosni

- hrvati bojo cvilili ko mladi prašički, ko nebojo mogli do zaliva

- če ne gremo v Nato nas bojo smatrali kot državo tretjega sveta (če nisi za nas, si proti nam)

- razmere glede vonj se spreminjajo (sosedi nas nikol niso meli radi, še leta 1991 smo meli vojno, torej smo interesantni za druge države pa je takrat skoraj vsak mislu, da vojne več ne more bit - WRONG!)

- meli smo slabo preteklost - iz Karantanije smo se zmanjšali na Slovenijo in je skrajni cajt, da nas nehajo druge države jebat

- če ne moremo sami delovat homogeno je pač najboljše, da nas nekdo vodi, bomo vsaj organizirani

- če bi prišlo, do kakih konfliktov, bi se naborniki posrali pa leteli domov k mamicam (vemo, da od zadnje vojne ni daleč minilo)

- če nam slučajno nebi blo všeč, bi po enem letu še zmeraj lahko odstopli

- od kje vam ideja, da NATO napada Irak? To je vojna ZDA, VB in Avstralije.

- Poleg tega nima Bush nobene vloge pri NATU. Predsednik Nata je Kofetar Annan in ne Gregor Grmičnik!

Za Evropsko unijo pa nimam skoraj kaj dodat, tista o zdravniških plačah mi je všeč (ker bo končno več keša pri bajti, ne pa, da še za bencin životarim). Ja, pa mej nebo! Skrajni cajt.... :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm dobro vprasanje. Nato nam prinasa dobre in slabe strani drzavi. Res je da nismo "ogrozena" drzava kjer bi nas napadal eni x. Sam dobr je pa bit pripravlen kajti kaj ves kaj se lahko se vse zgodi. Kot mamo zdej primer Afganistan- Slovenija je dol vozila hrano ipd. TOrej smo nekak miroljubna drzava. Ce prestopimo k Natu bomo "ne miroljubna" (Odvisno za koga). Torej ce smo v natu bomo pol tudi mi ogrozeni ce gre ena drzava ki je tudi v natu v boj z eno ki ni bo pac tista drzava izven nata zacela napadat tudi ostale ki so v natu saj nasa vojska se bo tud borila na tujem ozemlju...

Torej sem za in proti

Sanci

Sonček, to o ogroženi državi bom prešprical, ker ni dolgo od zadnje vojne pa so se tut vsi varno počutli...Glede miroljubne države; NATO pomeni North Atlantic Treaty Organisation, kar pomeni, da se zavzema za mir....Nato nikol ni naredu vojne, je pa s silo prepreču širjenje...Naša vojska je tudi sodelovala v operacijah v Bosni, kar pomeni, da tako ali tako bi posredovala na tujem ozemlju...mislim, da je že dostava humanitarne pomoči posredovanje v vojno pa tudi ogroženost ni izključena...kot recimo poboj ameriških marincev iz zasede, ko so le te hoteli oskrbet svoj tabor s hrano... :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako, kot je zapisal RAN.

Zemeljska krogla se počasi reorganizira v zgornjih 25 % in preostanek. Ena od vstopnic v zgornjih 25 % je tudi NATO, druga je prav gotovo EU, pa naj stane kar hoče.

V zgornjih 25 % biti pomeni, da lahko motorcikle vozimo za zabavo, v 75 % preostanku pa je komaj še vozeči se moped luksuz 1 A kategorije, bicikel pa komaj dosegljiv, na internet pozabiti.

Brrrm

Točno to. Upam, da bojo tudi vse bedarije v zvezi s avtocestami odpravljene, ker ne mislim plačevat enako ceno kot avtomobili, ki so 7-krat težji od mojega motročiča in s tem nedvomno prispevajo k uničevanju asfalta. Da o tistem minimalnem stroški za tovornjake ne govorim.

O zavarovalnicah bom pa kr tiho, ker vsako noč molim, da bi prišla kakšna tuja v Slovenijo in nam ponudla boljše pogoje (kasko itd.).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako kot je zapisal Ran in Brrrm.

Pa še odgovor na plakate, da se vpisujemo v kljub elitnih morilcev. Ja kljub kakšnih morilcev je pa na drugi strani?? Ker ko zagusti vojna, ne prideš daleč z mirovništvom! A si naš ali pa njihov, obakrat ga pop...š!

Jebi ga, pamet ne bo srečala ne enih ne drugih!

(Človekčlovekučlovekpress)

Razn, če se mislijo tele Flower Powerji borit proti ostalim z "Mercedesovimi znakci". Dajte nam rožic, ne pušk... :lol: :lol: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadnjih par postov ste napisali da ste za vstop v NATO.

To argumentirate s tem, da boste ceneje motorje vozili, da se svet reorganizira na 25% in ostale...

Se vam ne zdi tako razmišljanje malce (ali veliko) sebično. Tako je razmišljanje tudi naše vlade. sebično. Saj največ koristi bo imela prav vlada. Kakšne ne bi razlagal, saj sami veste.

Potem se pa vprašajte, kako se reorganizira ta svet? Z Ameriko na čelu, jedrsko bombico v levi roki in hamburgerjem v desni. Ne, hvala sem raje v preostanku?

Sicer se pa lahko vprašate kaj bo z našim svetom čez 200 let. Če boste vsi tako sebični, ga bo bolj malo ostalo.

Pa brez zamere, samo mi je narave žal.

MM

To, kar si ti napisal so televizijske vizije prihodnosti. Mogoče ni treba skoz samo terminatorja gledat. Francozi so tudi v Uniji pa povej, če so podobni Američanom. Sicer pa, Slovenci se zmeraj bojimo nekaj novega in neznanega. Vse hočemo, kar najbolj preučit, ne vemo pa sploh kakšna so dejstva. Pustimo to raje politikom. Verjetno vejo, kaj je za Slovenijo najboljše, ne pa da se mi, ki sploh nismo iz te stroke delamo pametne. To je tak, ko če bi ti z enim zdravnikom filozofiral in ga učil, kako mora intubirat. Pa tolko o tem...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozabil sem še dopisat.

Vprašajte se zakaj so vojne, kje je vzrok v vojnah, kdo jih vodi ipd.

Kdo pa rabi vojno? Jaz ne, pa NATA glih tako.

MM

Vojne so zaradi bedakov, NATO pa je zato, da odgovori na njihovo delovanje in grožnje. Z rožicami se proti takim, ki v svojem življenju niso druga poznali kot puške žal ne moreš borit. :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a bi se lahko Slovenija razglasila za neodvisno? tako kot Svica?

Ne, ker prvič nima financ, drugič ma pa Švica redno služenje vojaškega roka do 60 leta. To ne pomeni, da si skoz v vojašnici, ampak, da te lahko do 60-leta vpokličejo, če te rabijo. :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... proti....

tako ali tako bojo moral opremo čez Slovenijo vozit! (Logistične poti pa ja valda varuješ)

.... PLO in podobno.... NATO na te org. nima odgovora (učinkovitega)

lp, Onim

GSF {Genuine Suzuki Fun}

Ti jih pa še vidu neboš...pa čeprav se boš trudu. To gre vse po železnici, ki je itak v minusu in hvalabogu bo malo zaslužla.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ne bo pomote. Švica popuši v vojni v mesecu ali dveh. Jih izstradajo kot zajce. Švica je nevtralna zato, ker so se drugi tako odločili in ne zato, ker je sama oklicala nevtralnost.

Ko so se Švicarji nekoč v zgodovini spraševali, kaj bi pa mi lepega delali, so se odločili za banke. In ker vsaka vojna stane in ker v vsaki vojni nastane vojni dobiček, so banke potrebne obema stranema, zato sta bili švici 1. in 2. svetovna vojna prihranjeni. Če bi Dolfe v štiridesetih letih zmagal in deloma zavzel, deloma pa politično obvladoval Evropo, bi tam nekje proti letu 1950 padla tudi Švica s svojo nevtralnostjo vred.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vse lepo in prav....a vi vsi zivite po bozji besedi? ko vas nekdo klofne nastavite se drugo lice? suuuuuuper.

vceraj sem poslusal RGL - neka oddaja (valda hec) drnovsek vs.tito; samo to vseeno ni bilo res....80% poslusalcev,ki so klicali na RGL je bilo za tita; vsi so imeli vse,bilo je vse boljse,zdaj je pa vse slabse.po kavo in cokolado ni sel pa nobeden v avstrijo in italijo?!

ene take bedarije ze res dolgo nisem slisal.mislim,zaradi mene je ok...vi kar lepo nazaj med neuvrscene srotlete,pa komunizem naj zivi in diha,delal ne bo spet nobeden....hura partija.ne recem da je drnovsek resitev na obzorju (vse prej,kot..),ampak samo tarnati in krivdo valiti na druge....eh! lepa resitev."jaz nic kriv,un je bil komunist." absolutno BEDNO spricevalo nekega suverenega ljudstva!

politike ima vsak take,kot jih zasluzi.

aja: kaj ima to veze z natom? mogoce nobene,samo na jetra mi gre to patentno antinatovstvo - kot da je NATO kriv za vse tezave na svetu.sicer se pa strinjam: make love not war.

samo kaj,ko se pa tega nekateri impotentnezi ne drzijo.

-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Popravil/a - Ice dne 05/05/2002 ob  21:04:30

Pa goli otok si pozabo, pa da je takrat, ravnotako kot danes (komunizem pač) vsak kradel drugim in dajal v svoj žep. Smo da takrat smo živeli v prepričanju, da je taka ureditev najboljša in vsi lepo živimo. Nobedn pa ni povohal partije in davčna se sploh ni hotla oglasit od kot Jožeku Mercedes pa nova hiša. In še mnogi tako živijo, ker je cajtng sredstvo, ki ga že od leta 78 niso vidli. :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

- Poleg tega nima Bush nobene vloge pri NATU. Predsednik Nata je Kofetar Annan in ne Gregor Grmičnik!

hear hear :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, pa še nekaj pol pa zaključim. Najpomembnejši del dneva je, da sem odkril forum politiziranja :D Industrija bi začela cvetet, posebej vojaška, saj vemo, da je Valuk ena boljših stvari v Sloveniji in da so po njemu spraševali celo Američani. :wink: Zaj pa dost.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tomosaki,

kofetar annan sploh ni predsednik nicesar..... on je generalni sekretar UNO

:arrow: http://www.un.org/News/ossg/sg/pages/sg_biography.html

predsednik 57.generalne skupscine je jan kavan :arrow: kavan.jpg

vir: http://www.un.org/ga/president/57/pages/president.html

generalni sekretat NATO je The Rt. Hon. the Lord Robertson of Port Ellen :arrow: s-robertson01.jpg

vir: http://www.nato.int/cv/secgen.htm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....razen da je the good ole U.S. of A najvecji vplacnik v proracun UN - sicer zamuja s placili (kot vecina),a vseeno....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Brrrm, kaj praviš na tale iziv; Nato baza na letališču Maribor :!: :P Jaz takoj ZA! :P :wink: 8)

Rocky enkrat sem nekaj tednov živel v bližini NATO letališča v Veliki Britaniji. Imeli so redne polete kot železnica vlake. Frekvenca morilska + nizki preleti. Je bilo pa popizdit. Nikoli več ne želim podobnega, ker se kvaliteta življenja vsaj zame s tem močno zniža. So stvari, ki mi pomenijo več kot denar.

Se spomniš, ko so »Top Gun« piloti zrušili gondolo v Italiji? Bi rad, da vam preletavajo Pohorje? Domačini imajo teh fantičev poln kurac. Glej malo kaj se dogaja v okolici večjih nemških civilnih letališč, kjer ljudje apelirajo in lobirajo za zmanjšanje letalskega prometa. Bodi vesel, da živiš v kolikor toliko mirni SLO i naj te tistih nekaj fičnikov ne premami.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

..v Sloveniji bo imel (NATO ) tudi svojo vojaško bazo... :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!