Skoči na vsebino

Registracija


Kamba

Priporočene objave

zivjo

mam eno oprasanje js nameravam kupt skutrja in me zanima on je ss ptuja js pa z jesenic in midva ispovneva kupoprodajno pogodbo in on gre plact davek ( a more bit davk placan da ga poj js pri ns registriram a ga nam mogu brez placnga davka??) am a on lahk use to sam uredi a morm bit zravn kok bi prsu davekk motor je vredn 250k kok bi pol placov za davk?? :eek: a morva se kj uredit a je to vse pa a lahk use sam uredi z ispovneno kupoprodajno ?? hvala LP Kamba

Popravljeno . Popravil Kamba
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prodajalec rabi samo tvoje ime priimek in naslov ulico hišno številko in pa poštno številko naredi prepis najlažje kar pri enemu posredniku kateri prodaja rabljene evtomobile plača cca 3000 sit. potlej pa gre na občino in overi pogodbo za cca 250 sit. potlej pa tebi preda motor in originalno overjeno pogodbo z to pogodbo pa potlej ti prideš na tehnični pregled predvidevam da na jesenicah in ob registraciji mopeda dobiš prometno dovoljenje na svoje ime z predloživijo te pogodbe-SIMPL

prepis lahko naredi prodajalec sam te nikjer ne potrebuje poleg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najceneje je, če pogobdo naredita pri komisionarju (posredniku), tako kot ti je že rekel @trco. V nasprotnem primeru plača kupec 5% davek od zneska nakupa. To opravi na svoji davčni enoti.

Torej znaša 5% davek za kupnino 250.000 SIT ... 12.500SIT.

Komisionar pa vzame približno 1% oz. mislim, da od 3.000 SIT naprej.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa zanima koliko denarja dobis nazaj po 3 mesecih ce te komplet registracija pride 25ksit.Koliko te v bistvu sploh pride cist polna registracija z novo tablco?

Zanima me ce se sploh splaca odjavlat iz prometa motor,ce ga cez zimo ne vozis in nato marca spet na novo prijavlat in placevati tisti dnar za tehnicnega?

A je lahko v stanju mirovanja registracija ce recimo motor prodam in nocem dati naprej registracije,cez 2 meseca si pa omislim nov motor in dam to registracijo gor?Pomoje da ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...
Brez homologacije ga nemoreš registrirat, razen če je motor starejši od 12 let.

Ni povsem tako. Če je govora o novem oz. še nikoli registriranem kolesu z motorjem, homologacij pred 1. majem 1998 (ko je začel veljati takratni ZVCP) za kolesa z motorjem praktično ni bilo in se za ta vozila ne zahtevajo.

Če gre za v preteklosti že registrirano vozilo, pa je morda odjavljeno in bi načeloma moralo imeti homologacijo (ker je morda staro le nekaj let), se pridobi nadomestna homologacija.

lp

TSC LABA d.o.o. - oddelek Tehnični pregledi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce izgubis homologacijo se da narediti duplikat :unsure:

Takorekoč. Pravzaprav se izdela nova, t.i. nadomestno potrdilo o skladnosti. Povprašajte na LPP Ljubljana v Šiški - oddelek za homologacije.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem imel skuter Italjet Formula 50 LC letnik 1998 in ko je bilo potrebno leta 2002 registrirati kolesa z motorjem, nisem imel homologacije, čeprav je bil skuter kupljen junija 1998. Poklical sem v Koper uvoznika za Italjet, ki mi je ponovno izdal homologacijo in vozilo sem lahko brez problema registriral.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 9 mesecev pozneje...

Mene pa zanima ce ve kdo kje v Ljubljani je dober ta posrednik in kater racuna 100% 3000sit,ker nekateri hocejo celo do 6000sit?

Potem grem overit pogodbo 250sit na katero koli obcino,na kater salter pa?

Zanima me pa se,sem drugi lastnik motorja,narejena je bila takrat kupoprodajna pogodba,takrat sem dobil se prometno in pa registrsko tablico,sedaj me zanima ali mora to novi lastnik dobiti ali ne,ali pa ce hoce on registrirat na obstojeco tablco,ker takrat je bil motor se registriran sedaj ko ga prodajam pa ni in tudi na moj ime ni bil registriran,al mu dam samo novo kupoprodajno pogodbo,od mene,njemu pa je?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Carplus BTC tm za Harvey Normanom, drgač pa itak usi komercialisti bi ti mogl računat 3000sit 100% (ni važno od cene vozila)

Za overt greš tm na mačkovo, sej piše gor na oknčkih kaj je kje, drgač se mi pa zdi da je 3ka.

Kupec mora imet uverovleno pogodbo, ti pa dubiš še eno kopijo, ki je ni treba overovit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa glede registracijske tablce in pa prometne,prometna je pisana na prvega lastnika,glede novega lastnistva je pa samo kupoprodajna pogodba narejena.Cudi me ker me nihce ni kontaktiral da bi mogu recimo tablco vrnt,no najbolj me zanima ce moram jest to novemu lastniku dat al ne.

A ni upravna enota tudi obcina?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prometna more bit odjavlena in gor more bit štempl da je uničena (če maš še od 1. lastnika, si mogu ti oz. on odjavit iz prometa) za tablico pa ne vem, zdej je tko da ko odjaviš oz. ne podalšaš reg. morš dt tablico nazaj, ker jo uničijo. Use kar maš od tega motorja, se pravi: prometno, tablico, kupoprodajno (uverovleno) daš novemu lasniku. Tebi ostane kupoprodajna (neuverovlena) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tablico lahko obdržiš al se pa odločiš, da boš kupil novo, kar te pride 3k. Kakor se pač dogovoriš z prodajalcem. Pri mopedih to še ni tak važno, ker zavarovanje in registracija ne staneta tolko. Pri avtih se pa to že bolj pozna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!