Skoči na vsebino

Čistilna sredstva, čiščenje, pranje

Priporočene objave

Objavljeno

Pod sedežem sem imel spravljeno dozo s peno za polnjene predrte pnevmatike. Med vožnjo mi je nekeko počila in pena je stekla izpod sedeža po rorih, ketni itd..... Pa še fajn se je zapekla na rore. Sem mislil, da se bom matral, ampak ko se je posušila ta pena, je šla relativno lahko stran. Podobno kot vinjeta, ko se ti rastrga, potem jo pa z nohti odstranjuješ.

Nauk: naslednjo dozo v plastično vrečko!!!

Objavljeno

mene pa zanima z katerim čistilom oz kremo pucate kombinezone(usnje)?

aja pa če obstaja tut kakšna krema ali pa kej podobnega za škornje? :)

Meni se odlično obnese nek effax iz lojzeta.

https://www.louis.de/en/artikel/effax-leather-cream/10038881

Tudi na škornje dam. Še lepo diši edino čebele te imajo bolj rade po nanosu...

Objavljeno

Zanima me, če morda kdo uporablja kako zaščito, da bi se svinjarija ki jo od sprednjega kolesa nameče po mašini nebi tolk zapekla gor? Ali z kakim čistilom, bi ta zadeva šla dol, če sploh? Sem že probaval z šamponom za predpranje, šamponom za pranje ter čistilom za platišča ter podrgnil z krtačko, pa ne gre vse dol.

Objavljeno

Ena od rešitev je lahko fenda extenda ali pa silikonski sprej (kot zaščina plast).

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Včeraj sem poliral skuter, pasto sem imel primerno za plastiko, pleksisteklo, kovinske barve, itd. Po poliranju so ostali grdi beli fleki na delih z črno hrapavo plastiko, ki jih nikakor nisem mogel odstraniti. Skratka sem nato malo pobrskal po tujih portalih in ugotovil da WD-40 zasušeno polirno pasto odstrani odlično, brez drgnjenja in težav.

Mogoče bo komu ta informacija prišla prav. :)

Objavljeno

Zanima me, če morda kdo uporablja kako zaščito, da bi se svinjarija ki jo od sprednjega kolesa nameče po mašini nebi tolk zapekla gor? Ali z kakim čistilom, bi ta zadeva šla dol, če sploh? Sem že probaval z šamponom za predpranje, šamponom za pranje ter čistilom za platišča ter podrgnil z krtačko, pa ne gre vse dol.

Jaz vsakič ko motor operem in ga zvozim da se voda posuši pošpricam z teflonskim šprejem vse tiste hrapave plastike, blok motorja in vse konektroje in kable...torej vse okoli motorja... prvo motor ostane lepo črn in ne bel od vode in sicer se smeti prej zalepijo gor vendar ko ga operem gredo tudi lepše dol... takle šprej kot spodaj na sliki... tale mi traja za vsaj 7-8 pranj probal sem wd -40 ptfe tanovi ki so mi je trajal le 3 pranja.

GT85-can-cut-out_bordered.jpg

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Kaj obstaja motopralnica kje na obali,je že dal kdo oprat motor komu v avtopralnico.Vem,da je najbolje si vzet cajt in ga sam spucat,ma ko nimaš veliko časa na razpolago,me zanima,če je kdo vreden zaupanja,da bo motor po pranju videti kot nov,predvsem pa cel?Hvala za odgovore.

Objavljeno

Tudi mene je to zanimalo in sem ugotovil da sam bolje in predvsem manj zjebem... pa še ketno bi najbrž edino jaz pazil...

Sedaj ko sem zverziran potrebujem 20min pa lahko jem iz nje. Pa še všeč bi mi bilo če nebi sosedi dajali opazke (da se ne bo preveč svetil, preveč pucaš ipd smeti) praktično edina res tečna stran negovanja vozila.

Objavljeno

Očitno morem na obali odpret pralnico za motorje  :OK:   

Drugače pa niti jaz ne zaupam nobenemu motora, bolj me je strah da bi z pritiskom blizu kašnih kablov.. jaz za na hitro oprat grem na avtoplus na žetone in potem doma še enkrat operem tako kot treba. 

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni!

Ščem spravite organske ostanke od muh, mušic in ostalih zadev iz maske, šipe, ogledal,.....

Mi že kar lepo živce muči ta zadeva......

Lp, M

Objavljeno

Motul ima celo kolekcijo ... tudi za insekte ...

:krneki:

Objavljeno

na Petrolu tudi dobiš odstranjevalec insektov

Objavljeno

Bom jutri pogledal ko grem tankat. Upam da cenejši kot MOTUL :)

Objavljeno

Pozdravljeni!

Ščem spravite organske ostanke od muh, mušic in ostalih zadev iz maske, šipe, ogledal,.....

Mi že kar lepo živce muči ta zadeva......

Lp, M

Na tak drek sm jst vedno dal namočene papirne brisače za neki minut in potem probal če gre dol, če ne pa ponovi vajo. Še posebi dobr rezultat dajo pa vlažni robčki za dojenčke. Z njimi se tud pobriše dol lepo. Probi, zgubit razen par centov nimaš kej.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

nimam pojma kej dajejo v te bejbi robčke sam to nese dol prav vse. žužke, ketensprej, za feltne pucat so glih tolko dobri k brake cleaner, pa k končaš si še šmir dol z rok pobrišeš. a pa za sedež brisat so tudi super.

me pa zanima a je kdo naredu kako "raziskavo" keri robčki najboljš pucajo. jst mam nivea soft and cream pa so kul.

Objavljeno

robčki za dojenčke je samo za kombinezon - usnje, da ne bi kdo drgnu po šipci ... čistilo za ketne pa uporabljam sprej za čiščenje feltne ... kar se tiče kozmetike za čiščenje motorja uporabljam vse od motula, pa ne delam reklame, tudi ketensprej (race line) uporabljam in ni vse fsrano ... malo je pa vedno ;)

Objavljeno

sedeža pa felten ti bejbi robčki glih ne bojo uničli. za šipo pa plastike pa verjetno niso. nism probala.

pa tudi kombinezon ni ravno za pustit, da je vse prekrito z musicami prej k se lotiš pucat. je fajn že kej sproti, ker več časa ko se zapekajo težje grejo dol.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Motul ima celo kolekcijo ... tudi za insekte ...

Ja odlična zadeva,jaz njihove izdelke uporabljam že leta in leta.
Objavljeno

Tole je zakon :OK:  2 komponentno čistilo za razmaščevanje in pranje, reči se tudi 1:50, 2 litra pa pride okoli 12 €

post-11617-0-16358600-1424975642_thumb.jpg

Objavljeno

Autosol, Chemical Guys, Autobrite, Wolf's ... Sami bombončki za pedenanje motorina. ;)

Objavljeno

Hvala, ker ste me opomnili! :worship:

Jutri  vzamem čebelji vosek in kombinezon pregonim, da se zopet sveti, odbija vodo in mušice!!

Objavljeno

A ima kdo kaksne osebne izkusnje z Chemical Guys ter Muc Off cistilni sredstvi za motorje? Zanima me saj sem do sedaj uporabljal nekaksna genericna cistila iz Louisa s katerimi nisem bil prevec zadovoljem. Bi si pa rad za novo sezono nabavil nekaj kvalitetnega.

Objavljeno

A ima kdo kaksne osebne izkusnje z Chemical Guys ter Muc Off cistilni sredstvi za motorje? Zanima me saj sem do sedaj uporabljal nekaksna genericna cistila iz Louisa s katerimi nisem bil prevec zadovoljem. Bi si pa rad za novo sezono nabavil nekaj kvalitetnega.

eno neumno vprašanje: po kakem groznem sranju se vi vozite, da navadn avtošampon iz petrola ne očisti motorja?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!