RoadTo600 Objavljeno Marec 1, 2015 Opozori Objavljeno Marec 1, 2015 V radiju 300km ni petrola Salo na stran, kar se tice s strani nimam nikakrsnih problemov. kar se tice umazanije pod zadnjim sedezom ter pod hladilnikom ja to je pa mal tezje z spucat. Strugat pa drgnit ne zelim prevec, zate ne vem, ampak svojo nalozbo cenim.
cikadina Objavljeno Marec 1, 2015 Opozori Objavljeno Marec 1, 2015 keten spray iz zadka nese dol brake cleaner, al pa če se mi ne da špricat baby robčki. z nobenim ni treba prav nč drgnit. za sedež so spet baby robčki, vse ostalo šampon in goba. to je to.
RoadTo600 Objavljeno Marec 1, 2015 Opozori Objavljeno Marec 1, 2015 Probam zapisano takoj ko spravim motor iz zimskega spanja. cikadina 1
cikadina Objavljeno Marec 1, 2015 Opozori Objavljeno Marec 1, 2015 sej ta kozmetika z linka zgleda privlačno. ampak dvomim, da bo lar magično vse nesla dol brez uporabe krpe. za lepo ščiščen moped je še najboljše imet veliko časa pa volje za vse kotičke prebrisat. jst med sezono perem ce je umazan, pred zimskim spanjem pa lepo vse plastike dol pa veselo na delo.
Dr_Jakob Objavljeno Marec 1, 2015 Opozori Objavljeno Marec 1, 2015 Čiščenje... hmmm.. zakaj bi to počel? Mogoče sam pozimi, da sol dol spereš, drgač pa škoda cajta, moped je za vozit, ne za pucat KARMEN1 in Mavti 2
Kmet2 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Čiščenje... hmmm.. zakaj bi to počel? Mogoče sam pozimi, da sol dol spereš, drgač pa škoda cajta, moped je za vozit, ne za pucat Še sama sreča da se poleti ne voziš :grim Probam zapisano takoj ko spravim motor iz zimskega spanja. Brake Cleaner se izogibaj saj ne deluje dobro na plastiko in aluminij ,pušča bele lise itd....sprobano ,za ta namen si kupi sprej ki je namenjen pranju mašin,pošpricaš ,pustiš par minut potem s toplim curkom spereš ,če še nisi zadovoljen ponoviš ,nad rezultatom boš presenečen ,potem pa še mal ;MaxiBrilla po plastiki al pa tud po vseh kotkih in naslednjič samo voda pod rahlim pritiskom in gre vse stran brez čistil ,lp builder 1
cikadina Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 meni ni nikoli delalo nobenih lis, ne na plastiki ne nikjer drugje. zdej ne vem a je fora v različnih brake cleanerjih al v mopedu
dog66 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Jst sm meu neko bauhausovo čistilo za mašine. Nikol več! Pošpricu mau po bloku motorja in pustu kakšne 2 minute, rezultat? Tam kjer je teklo čistilo dol, se poznajo take razbarvane lise. Sicer se po tolkih in tolkih drgnenjih z raznimi čistili pozna samo še minimalno Nauk: Bauhaus ni za motorje
maus Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 vsa čistila za razne namene čiščenja motorja ( plastike, ketno, itd itd:) uporabljam samo od motula, saj so izdelki namenski. Tisti večnamenski (za posodo, za ploščice, gumo, železo, blato, scavnico) so mi mau sumlivi. :krneki: bajkr88 in builder 2
DAMI34 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Js se držim preverjene stare šole, krpica pa nafta ali petrolej. Lepo obrišem potem pa avtošampon, nato sperem obrišem s krpo in ponavadi povoskam ali pa kar z maxibrillom čez, pa je moped ko nov. cikadina 1
jany Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Jaz po pranju plastike in mašino pošpricam z teflonskim šprejem in se sveti ko rožica, pazit treba samo na kolektorje ker ko se segreje se začne kadit
Kmet2 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 meni ni nikoli delalo nobenih lis, ne na plastiki ne nikjer drugje. zdej ne vem a je fora v različnih brake cleanerjih al v mopedu Angleška kvaliteta,nimaš kej:-D
cikadina Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Angleška kvaliteta,nimaš kej:-D ne po moje je zato, ker je brake cleaner nemški ne vem no, imamo ga od wurtha in lepo čisti, nikjer nobenih flekov. res pa da ne motorja "perem" v tem spraju, pa tudi vse sproti pipsnem in pobrišem. sicer ketenspraja, je od kar se uporablja nils in wurth kar občutno manj razmetanega naokrog. ga pa enkrat na leto še spoliram, da se lepo sveti. sicer verjetno uporabljam "napačno" pasto, ker je kar navadna avtomobilska od sonaxa. drgač pa, če se komu zdi, da ma bolj občutljiv moped, nej razmaščevalna sredstva prej na kakem skritem kotičku sproba. pa po gumijastih delih tudi ni za polivat s temi "razmščevalci". sicer pa se mi zdi, da je končni rezultat še najbolj odvisen od tega kolko časa si vzameš. pa fajn je met dobro gobo, pa krpo, ki kej briše
RoadTo600 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Jst sm meu neko bauhausovo čistilo za mašine. Nikol več! Pošpricu mau po bloku motorja in pustu kakšne 2 minute, rezultat? Tam kjer je teklo čistilo dol, se poznajo take razbarvane lise. Sicer se po tolkih in tolkih drgnenjih z raznimi čistili pozna samo še minimalno Nauk: Bauhaus ni za motorje To je razlog zaradi katerega sem zelel nekaj preverjenega, pa nisem vedel ali naj napisem ali ne da ne bi si kdo mislil da pametujem tukaj. Morda pa bom imel srece kakor cikadina saj je tud moj made in UK
bstulic Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 To je razlog zaradi katerega sem zelel nekaj preverjenega, pa nisem vedel ali naj napisem ali ne da ne bi si kdo mislil da pametujem tukaj. Morda pa bom imel srece kakor cikadina saj je tud moj made in UK Šampon Chemical Guys Mr. Pink Polirna pasta AIO (all in one) ki je polirno sredstvo, glaze in vosek obenem od Chemical guys ali pa Auto finesse Za konec pa še kakšen dober sealant da povdari barvo oz. njeno globino Za platišča, za zaščito, Auto finesse mint rims Plastike, zaščita Aerospace protectant razpršilo In tvoj motor bo Ena A.
StaraFeltna Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 In v denarnici pa črna luknja... no samo da je lep... Jaz podpiram strogi minimum: razmaščevalec iz eurospina 1~€ 750ml (ne najeda japonskega pleha ) white spirit - merkur 4€ liter ali nekje tam (feltne and co) prvi najcenejši avto vosek brake cleaner silikonski sprej (takisto merkur ene 4e) par ton starih rjuh Purol pasta (za kolektorje če so iz inoxa) Vmes je še wd40 ki služi občasno za tiste tricky dele. Dokaj socialno in deluje! Za rjuhe/prte vprašajte po hotelih (seveda za odslužene in OPRANE!) ni boljšega. Kmet2 1
bstulic Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Šampon Chemical Guys Mr. Pink Polirna pasta AIO (all in one) ki je polirno sredstvo, glaze in vosek obenem od Chemical guys ali pa Auto finesse Za konec pa še kakšen dober sealant da povdari barvo oz. njeno globino Za platišča, za zaščito, Auto finesse mint rims Plastike, zaščita Aerospace protectant razpršilo In tvoj motor bo Ena A. Navedeno, skupaj z parimi mikrokrpami in aplikatorjem za nanos, pride okoli 80 eur. In vse to zadostje za tri sezone. Ali je to veliko denarja ali ne, bo vedel vsak zase... Eno je pa ziher: na koncu moto tretmaja se ti samo še smeji.
bobi1001 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 In v denarnici pa črna luknja... no samo da je lep... Jaz podpiram strogi minimum: razmaščevalec iz eurospina 1~€ 750ml (ne najeda japonskega pleha ) white spirit - merkur 4€ liter ali nekje tam (feltne and co) prvi najcenejši avto vosek brake cleaner silikonski sprej (takisto merkur ene 4e) par ton starih rjuh Purol pasta (za kolektorje če so iz inoxa) Vmes je še wd40 ki služi občasno za tiste tricky dele. Dokaj socialno in deluje! Za rjuhe/prte vprašajte po hotelih (seveda za odslužene in OPRANE!) ni boljšega. Tudi krpe dobiš v merkurju(oprane)cca4,5€ za 10kg,in verjemi jih ne porabiš v treh sezonah. :hooray:
Kmet2 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Tudi krpe dobiš v merkurju(oprane)cca4,5€ za 10kg,in verjemi jih ne porabiš v treh sezonah. :hooray:No s temi opranimi krpami potem obriši črn motor,pa boš vidu kakšne lepe mikro pise dobiš po laku,mogoče tebe to niti ne moti,osebno pa obolim:-S
jany Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 Se da kje iz neta od Motula stvari naročit ? Glede krpe pa jaz uporabljam mikrofibro za plastike ki jo vsake 2 meseca vržem za brisanje felten in manj občutljivih stvari za pastike pa kupim novo. (2€ 3 krpe)
bobi1001 Objavljeno Marec 2, 2015 Opozori Objavljeno Marec 2, 2015 (popravljeno) No s temi opranimi krpami potem obriši črn motor,pa boš vidu kakšne lepe mikro pise dobiš po laku,mogoče tebe to niti ne moti,osebno pa obolim:-S Mam črnga in jst teh krp ne uporabljam za motor -hotu sm sam povedat,da se da dobit pocen roba če hoče kakšen šparat,in ni treba hodit glih po hotelih,ker tam to vse poberejo kar je dobrega zaposleni. Popravljeno Marec 2, 2015. Popravil bobi1001 Kmet2 1
Jetam Objavljeno Marec 3, 2015 Opozori Objavljeno Marec 3, 2015 Js se držim preverjene stare šole, krpica pa nafta ali petrolej. Lepo obrišem potem pa avtošampon, nato sperem obrišem s krpo in ponavadi povoskam ali pa kar z maxibrillom čez, pa je moped ko nov. Samo vprašanje A celi motor z nafto prebrišeš????? :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:
mladench Objavljeno Marec 3, 2015 Opozori Objavljeno Marec 3, 2015 (popravljeno) DELETE, napačno okno Popravljeno Marec 3, 2015. Popravil mladench
DAMI34 Objavljeno Marec 4, 2015 Opozori Objavljeno Marec 4, 2015 Samo vprašanje A celi motor z nafto prebrišeš????? :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: Neee, samo feltno, kjer je pač mastno, pozimi pa še spodaj rore in kamor svinjarija najbolj leti. Nafta ni agresivna ko benzin, pa ker je mastna pozimi deluje tut kot zaščita, je pa res da se svinjarija še bolj potem lepi na prebrisane dele.
cikadina Objavljeno Marec 4, 2015 Opozori Objavljeno Marec 4, 2015 Neee, samo feltno, kjer je pač mastno, pozimi pa še spodaj rore in kamor svinjarija najbolj leti. Nafta ni agresivna ko benzin, pa ker je mastna pozimi deluje tut kot zaščita, je pa res da se svinjarija še bolj potem lepi na prebrisane dele. ma te ne moti k pol vse smrdi po nafti?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se