cyc Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 In pol mamo drugi frustracije :hmm: Jaz se pa s PERVYjem kar strinjam :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 (popravljeno) po mojem znanju razne pmr postaje(uporabljamo jih v airsoftu), ki imajo baterije(akumulatorje) z po 600 mA in stanejo kompleti postaj 12.000 sit zdržijo do 8 ur pogovora s temperaturnim razponom -5 do xx stopinj...kakšno postajo uporablja Humar mi ni znano......dvomim pa, da je to dokaz o tem, da je sedel v baznem taboru ob ognju.... http://www.conrad.si/category.asp?catalog%...0A010252&Page=1 Popravljeno Avgust 10, 2005. Popravil Thundercat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CPU Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 aha pa še glede medijev - tomaž je edini alpinist v sloveniji ki je tudi na tem področju nekaj dosegel - prej so vsaki jebeni vaški ligi v fuzbalu dali več prostora. IN SLOVENSKI ALPINIZEM SE NI ZAČEL Z HUMARJEM, SLOVENSKI ALPINISTI SO CENJENI ŽE OD 70' LET DALJE ZARADI SVOJIH USPEHOV, AMPAK SEVEDA ITAK DA POZNATE SAMO ČESNA IN HUMARJA! ZAKAJ, A JE TAKO SLABO ČE MEDIJI SPREMLJAJO VRHUNSKE PODVIGE ALPINISTOV ČE NA POL STRANI BEREM KAKO NAŠI ATLETI IZPADAJO V ČETRTFINALU NEKEGA JEBENEGA TEKMOVANJA KI JE ITAK VSAKIH 14 DNI! :SS :SS :SS :SS :SS ← Seveda da ni slabo da o tem poročajo, na živce mi gre da šele potem, ko gre kaj narobe, delajo iz tega tak cirkus in senzacijo, ker vejo da se to prodaja.....mrhovinarji :devil: Sej Tomaž in ostali alpinisti niso nč krivi, jaz bi novinarje nekam poslal :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Avgust 10, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Seveda da ni slabo da o tem poročajo, na živce mi gre da šele potem, ko gre kaj narobe, delajo iz tega tak cirkus in senzacijo, ker vejo da se to prodaja.....mrhovinarji :devil: Sej Tomaž in ostali alpinisti niso nč krivi, jaz bi novinarje nekam poslal :grim ← zato ker je smrt največji biznis in se o tem največ govori........ jebatga..... to smo pa mi potrošniki krivi. Kdaj je nastala ta debata in je večina od vas začela spremljati kaj se dogaja? Ko sem napisala, da je nekaj narobe... mater, je tema zanimiva ratala..... prej pa noben ni hodil na njegovo stran in bral o tem, kako se je aklimatiziru in prišel nazaj itd..... aja, to sploh ne veste, da obstaja..... :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CPU Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Zaradi tega, ker je sposoben brez hrane zdržati 10. dni brez baterij pa ne.... .) aja, pa še to... ker je hrana težja kot baterije........ sicer pa je imel če se ne motim 6. parov baterij. In ko so mu brali maile je uporabljal tiste, ki so bile toliko porabljene, da je slišal še, govort pa ni mogu........ :slap: ajaaaaaa... .to je vse zarota.... so tut na to mislili, zato so tudi tako pisali :slap: stupid me :D ← Pa sej ni svinjske polovice gor s sabo vleku. Razni visokokalorični praški in powerbari pa niso ne vem kaj težki in tud ne vem kolk prostora ne zavzamejo. Pač se je mal uštel...shit happens :o Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Zaradi tega, ker je sposoben brez hrane zdržati 10. dni brez baterij pa ne.... .) super clovek, ce lahko v taksnih pogojih zdrzi 10 dni brez hrane. aja, pa še to... ker je hrana težja kot baterije........ sicer pa je imel če se ne motim 6. parov baterij. prioritete. je ze nekdo omenil, da jih ima malce pomesane. In ko so mu brali maile je uporabljal tiste, ki so bile toliko porabljene, da je slišal še, govort pa ni mogu........ :slap: ajaaaaaa... .to je vse zarota.... so tut na to mislili, zato so tudi tako pisali :slap: stupid me :D ← yes, stupid you. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 In na koncu se je izkazalo...da so baterije bolj važne od hrane....kako pa si predstavljaš, da bi sploh lahko reševali če bi bil Tomaž brez ,,linije,, ...mogoče bi lahko pa drobtinice drobil kot janko in metka :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 prioritete. je ze nekdo omenil, da jih ima malce pomesane. ← ice...s spoštovanjem...a dvomiš v to, da bi izkušen alpinist Humar v gore ponesel nekaj česar ne rabi?? mogoče prioritete za take izlete v gore tebi pač niso znane ali logične.... kaj bi se zgodilo če bi na pot odšel z več hrane in baterijami, ki bi po 3 dneh odpovedale? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Avgust 10, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 super clovek, ce lahko v taksnih pogojih zdrzi 10 dni brez hrane. prioritete. je ze nekdo omenil, da jih ima malce pomesane. yes, stupid you. ← če tvoje prioritete niso enake njegovemu, potem je tvoj problem. Ti pa predlagam (in vsem ostalim tudi, ki dvomite o zdržanju brez hrane), da se slečete do pasu in pogledate sebe v ogledalo in njega na sliki na 24ur.com. In potem se vprašite, če vi mogoče nimate kil malo narobe razporejenih........ Jaz umrem po 1. dnevu, priznam.... (imam tudi narobe razporejene kile :devil: ), ampak ne bom pa zaradi tega trdila, da pa on ne zdrži. To so leta in leta treningov in vaj, da to uspeš...... aja.. avtogeni trening -tudi tu. am i? :hmm: or..... :xx: :xx: :xx: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Avgust 10, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 tale tema že bolj smrdi na: how to convince that UFO exist if I say so! .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 aha pa še glede medijev - tomaž je edini alpinist v sloveniji ki je tudi na tem področju nekaj dosegel - prej so vsaki jebeni vaški ligi v fuzbalu dali več prostora. IN SLOVENSKI ALPINIZEM SE NI ZAČEL Z HUMARJEM, SLOVENSKI ALPINISTI SO CENJENI ŽE OD 70' LET DALJE ZARADI SVOJIH USPEHOV, AMPAK SEVEDA ITAK DA POZNATE SAMO ČESNA IN HUMARJA! ZAKAJ, A JE TAKO SLABO ČE MEDIJI SPREMLJAJO VRHUNSKE PODVIGE ALPINISTOV ČE NA POL STRANI BEREM KAKO NAŠI ATLETI IZPADAJO V ČETRTFINALU NEKEGA JEBENEGA TEKMOVANJA KI JE ITAK VSAKIH 14 DNI! :SS :SS :SS :SS :SS ← :yes: :yes: :yes: in hudo je ker smo Slovencelni tak zajeban narod da mormo vrhunske dosežke delati v tujini in šele potli k nas tujci v zvezde kujejo lahk doma rečemo " Ej Janez, ti pa sloh nisi tok švoh" :slap: Za vse kvazi alpiniste iz naslonjača pa priporočam knjigo od Nejca Zaplotnika Pot ... mogoče se vas bo vsaj malo dotaknila :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brihta Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 ZAKAJ, A JE TAKO SLABO ČE MEDIJI SPREMLJAJO VRHUNSKE PODVIGE ALPINISTOV ČE NA POL STRANI BEREM KAKO NAŠI ATLETI IZPADAJO V ČETRTFINALU NEKEGA JEBENEGA TEKMOVANJA KI JE ITAK VSAKIH 14 DNI! :SS :SS :SS :SS :SS ← Spet primerjanje sporta (tokrat kraljice sporta) z alpinizmom. Treba je vedt da je na svetu samo pescica alpinisticnih drzav, tecejo pa vse drzave. Kenijci in temnopolti americani ne hodijo v hribe. Zato je slovencu laze bit vrhunski alpinist kot priti v finale v teku na 100 metrov na SP-ju. Konkurenca je 10000x vecja v kosarki, atletiki, v nogomet......kot v alpinizmu. Za uspeh v nastetih sportih rabis talent in trdo delo, v alpinizmu rabis le trdo delo in finance. Laze bi bilo meni osvojiti Everest, kot skociti v daljino osem metrov in pol. (ce bi oboje zacel ze v otrostvu). Svaka cast Humarju, vesel sem da je ziv prisel dol. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CPU Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 (popravljeno) Dokazov, da tukaj vse skup nekaj smrdi res ni, je pa nekaj stvari ki ne štimajo. Helikopter: tolk je blo enga govora, da ne more tko visok, kaj šele da bi tam lebdel, potem pa lahko kr na enkrat.....strange. Še Viki je priznal, da je to praktično nemogoče. Pet dni je bil na mrazu brez hrane...mislm vsak naj pr seb pomisli, da verjetno telo tud more nekje dobit energijo, da se greje, pa če je še vem kako dobr prpravljen. Potem se je pa na vrvi do baze držov. Na obrazu nima čisto nobenih vidnih posledic. Tud če je mel cel ostal telo zaščiten. bi se morala vsaj mal rdečica od mraza poznat ali kaj podobnega, pa menda naj bi mu povrh vsega še kamen na tilnik padu?? Ko je pršu v bazo, pa če se že dolgo ni pošteno spal, bi ga moral samo zmanjkat. Tako pač je, ko ni več adrenalina in napetosti v živcih, ko vse popusti. Sej res da je dober prpravljen, ampak ni pa mašina hudiča. Še enkrat nikogar ne obtožujem, samo par stvari se tle res ne poklapa. Sicer pa, vsak k kork tolk mal alpiniste pozna, ve, da se na takih odpravah dogaja svašta. Popravljeno Avgust 10, 2005. Popravil CPU Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 ice...s spoštovanjem...a dvomiš v to, da bi izkušen alpinist Humar v gore ponesel nekaj česar ne rabi?? mogoče prioritete za take izlete v gore tebi pač niso znane ali logične.... kaj bi se zgodilo če bi na pot odšel z več hrane in baterijami, ki bi po 3 dneh odpovedale? ← si narobe oz. prepovrsno razmisljal, oz. nisem dovolj detajlno razlozil; s prioritetami mislim tukaj humerjevo skrb (ali pomankanje le-te) za druzino. kar on misli (ali ne) s seboj vzeti na svoje "izlete" je njegov problem, saj bo on moral vlaciti nesnago na hrbtu. ali pa bo klel, ker ne bo imel zraven. redko, da pri tako ekstremnih podvigih vse klapa kakom je planirano (1. murphy´s law :naughty: ). če tvoje prioritete niso enake njegovemu, potem je tvoj problem. Ti pa predlagam (in vsem ostalim tudi, ki dvomite o zdržanju brez hrane), da se slečete do pasu in pogledate sebe v ogledalo in njega na sliki na 24ur.com. In potem se vprašite, če vi mogoče nimate kil malo narobe razporejenih........ Jaz umrem po 1. dnevu, priznam.... (imam tudi narobe razporejene kile :devil: ), ampak ne bom pa zaradi tega trdila, da pa on ne zdrži. To so leta in leta treningov in vaj, da to uspeš...... aja.. avtogeni trening -tudi tu. am i? :hmm: or..... :xx: :xx: :xx: ← pupa, niti ne mislim odgovarjati. kot je ze napisal lojzi "se prerekati po netu je kot....". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 hmmm seveda da ne, če bi imel dan 5. ur... in če bi bil vseh pet ur na vezi........ .) ← "Da je skoraj zmrzni (noč je bila namrče jasna in mrzla), da ni spal niti za hip, se ogreval s kopanje snega, komaj zdržal do jutra in nato – zaspal" Tole je bilo več kot 5h ... In ostale dneve je bilo podobno. Tvoja teorija o "hibernaciji" se mi ne zdi verjetna. Sicer pa niti nima veze. Da ima jajca sem mu vedno priznal. Na kozlanje mi gre ves ta medijski cirkus okoli njega in jokcanje na gori, ko ne gre več. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Laze bi bilo meni osvojiti Everest, kot skociti v daljino osem metrov in pol. (ce bi oboje zacel ze v otrostvu). ← jao primerjave :slap: pa si pomislil, da lahko 50 let skačeš v daljino brez poškodbe oz. zvin gležna je vse kar si lahko narediš...medtem ko je osvojitev neke ekstremne gore malo bolj riskantna zadeva.....malo bolj smiselne primerjave v prihodnje.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Avgust 10, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 HHV smo dojeli :lol1: :naughty: sej vem.. probleme imaš :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 s prioritetami mislim tukaj humerjevo skrb (ali pomankanje le-te) za druzino. ← ja dober si, da si upaš nekomu očitat, da nima svojih osebnih prioritet, kakršna je družina, poštimanih...a ni to njegova/njuna/njihova skrb...a te moje prioritete glede družine tudi zanimajo? a če niso take kot tvoje me boš obsojal zaradi tega? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Avgust 10, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Kar se pa njegove družine tiče je pa tako. Človek je v prvi vrsti itak ločen že 2. leti..... ampak drugo stvar bi rada izpostavila. žena je vedela s kom se je poročila. Ni ratal alpinist čez noč. Ko je prvič zanosila, je vedela, kaj jo čaka - tako kot njega........ in zdej samo njega obsojat, ker ima otroke in se gre to, je krivično. In zdej žena boga, ker mora to prenašati in to je tudi bullshit............ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brihta Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 jao primerjave :slap: pa si pomislil, da lahko 50 let skačeš v daljino brez poškodbe oz. zvin gležna je vse kar si lahko narediš...medtem ko je osvojitev neke ekstremne gore malo bolj riskantna zadeva.....malo bolj smiselne primerjave v prihodnje.... ← Primerjati si zacel ti, drugi je bil Pervy. Pa se ena primerjava. Na svetu je registriranih vsaj milijon igralcev nogometa. In Zahovic je bil na 12 mestu letne lestvice. Na svetu je okoli 1000 alpinistov. Humar je med boljsi (pomoje samo med pogumnejsimi). Kdo je dosegel vecji uspeh. Bedna primerjava, sam mi je ze idej zamanjkalo. Pa se enkrat, nisem jaz zacel s primerjavami. Primerjave niso mogoce. Humar je car, vesel sem da je ziv prisel dol. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nagaya Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 (popravljeno) njigo od Nejca Zaplotnika Pot . brala :hmm: ampak kaj mislim pa ne bom povedala :grim pa u bistvu poznamo od alpinistov še unga k je smuču z everesta pa unga k je pol uno tazajebano knjigo o njem napisal...pa unga k je tud urednik pleyboja bil.... ups...sami moji sodelavci bivši :kva2: pa še vedno ne bom povedala kaj si mislim :grrr Popravljeno Avgust 10, 2005. Popravil Nagaya Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Kdo je dosegel vecji uspeh. ← Humar...zakaj vprašaš? zahovič..... :lol: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 Laze bi bilo meni osvojiti Everest, kot skociti v daljino osem metrov in pol. (ce bi oboje zacel ze v otrostvu). ← NE! ker samo trening ni dovolj ampak je 80% alpinizma v glavi. vrhunske uspehe alpinistov bi bil po fizičnem naporu pripravljen ponoviti marsikdo pa nima jajc. In en vrhunski alpinist rabi manj denarja kot vrhunski atlet - gore in odprave so cenejše kot mitingi in hoteli po svetu, treningi in mega zdravniki in seveda še legalni ali nelegalni dopingi. aja pa še praktično vsi imajo službe zraven, če že ne redne pa vsaj višinska dela in podobno kjer se da hitro denar zaslužit - profijev pravih ni razen tistih ki so zaposljeni v vojski, ampak alpinistov je zelo malo, pa še ti niso samo "uradno" zaposleni ampak res tam delajo in ne morejo cele dneve samo športu namenit kot nekateri drugi "uradno" v SV zaposleni športniki (PS: humar ni!). brihta sorry za plezanje pač nimaš jajc, pa brez zamere jaz sem tudi atletiko treniral in dosegal rezultate pa sem ugotovil da to ni za mene. pač nisem imel psihe za to - mi je bilo dolgčas laufat. PS: mogoče ima atletika naziv "kraljica športa", ampak kdo je pa kralj? vsekakor je atletika naporen šport ampak nič posebnega - pač laufanje, jebi ga to zna vsak, mogoče ne tako hitro ampak vseeno - to zna vsak! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 TC, ampak svoje mnenje se lahko povem? seveda samo na osnovi prebranega tukaj in z vsem ponizanjem napram vseznalicam; ker posteno povadano mi humar, blago receno, dol visi. (sorry, pervy, that´s the way it is. mislim, da tebi foster ali calatrava tudi nic ne pomenita.) sem zadovoljen, da je ziv in zdrav, samo ne zdaj zganjati revolucije samo zato, ker nekateri pac ne kupimo vse kar poptv prodaja. @ TC: kaj ima upati tukaj veze z cimerkoli? bi se ti rad kregal ali debatiral? ce prvo, obstajajo special olympics, be my guest. v slednjem primeru pa lahko debatirava. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 10, 2005 Deli Objavljeno Avgust 10, 2005 saj debatirava, ali pač? :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se