Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
mariborčan tomaž barada.... za moje pojme alfa in omega kar se tiče borilnih veščin v sloveniji in svetu....

Zanimiw, kolk majo spuščen gard med borbo (oz. ga sploh nimajo). Čudn, da večkrat ne dobijo kontre pr teh fensi Taekwondo udarcih z nogo.... :huh:

Taek-wan-do je res za pusije. B)

Objavljeno

če se zmenijo, da je fight z nogami, je pač z nogami, a ne

Objavljeno
Zanimiw, kolk majo spuščen gard med borbo (oz. ga sploh nimajo). Čudn, da večkrat ne dobijo kontre pr teh fensi Taekwondo udarcih z nogo.... :huh:

Če še nisi opazil je to borba iz distance, tako da imaš še vedno nekaj časa za izmik in pa to ni ful kontakt (čeprav se ruka na polno) in zaradi tega si lahko privoščijo tak gard. Drugače Taekwondoisti tudi tekmujejo v kickboxu, kjer je pa stil malo drugačen in so pa prav tako zlo konkurenčni kickboxarjem.

Pa ne neki govorit in nabijat o pusijih, če še tega nisi nikol sprobal, kaj šele da bi jih fasal :naughty:

Objavljeno
...

...

He, he, povej to Tomažu ...

Objavljeno

Dimenzije ringa so drugačne kot npr. v box ringu in je zato, tudi umik lažji :evilgrin:

Kateri koli TKD-ITF borc se lahko spusti v borbo v stilu KickBox-a (semi ali full kontakt) :naughty:

Kaj je za tebe, no pusi "martial art" :? (vale-tudo, UFC, box,.......barski pretep :? )

če se zmenijo, da je fight z nogami, je pač z nogami, a ne

To je WTF TKD :yes: , malo imate pomešane kategorije!

Če še nisi opazil je to borba iz distance, tako da imaš še vedno nekaj časa za izmik in pa to ni ful kontakt

Je SEMI KONTAKT :P

Objavljeno

Vem to jaz :P, pa hvala za dopolnilo :D;)

Objavljeno
Kaj je za tebe, no pusi "martial art" :? (vale-tudo, UFC, box,.......barski pretep :? )

Ah, mal heca more bit... :rolleyes:

Pusi je blo mišljen tako-tako. Glede na to, da sem samo teoretični fan, imam veliko posnetkov borb iz Muay-Thaia in se precej razlikujejo od teh semi-kontaktov pri večini TKD borb...Sej vem, pač drugačna pravila.

Sej prawim, TKD je za pusije. B)

Objavljeno (popravljeno)

Če bi bil TKD ful kontakt, bi tudi borbe zgledale malo drugače. Bolj zaprti gardi, udarci z nogo redkejši in veliko močnejši, ampak nastane problem, da je treba vse udarce izvajat v pravilni tehniki in od pasa navzgor. Zato tudi zgleda, da so udarci tako rahli, čeprav so zlo hudi, tako da so se že lomile čeljusti, roke, zbijali zobje,... Krošejev in aprekatov,... v TKD ni ;) :fight1:

Popravljeno . Popravil MX_Peter
Objavljeno
Zato tudi zgleda, da so udarci tako rahli, čeprav so zlo hudi, tako da so se že lomile čeljusti, roke, zbijali zobje,... Krošejev in aprekatov,... v TKD ni ;) :fight1:

Kokr vem, je tud M. Filipović začel s TKD-jem, pa zdej lomi kosti in zobe... B) No, občasno je tud sam nalomljen. :evilgrin:

Objavljeno
...

Ne vem, kje si pa to pobral. Če že primerjaš športno borbo v TKD s kick-boxing-om, je le-ta po moči udarcev še najbolj podoben light contact borbi v kick-boxingu. Čeprav je TKD kontakt med borcema še mogoče malo trši.

Ne vem, zakaj je za vas vsak šport, kjer KO nasprotnika ni nagrajen z zmago, šport za pussy-je. A tako radi padate dol? :P

Objavljeno
Ne vem, kje si pa to pobral. Če že primerjaš športno borbo v TKD s kick-boxing-om, je le-ta po moči udarcev še najbolj podoben light contact borbi v kick-boxingu. Čeprav je TKD kontakt med borcema še mogoče malo trši.

Ne vem, zakaj je za vas vsak šport, kjer KO nasprotnika ni nagrajen z zmago, šport za pussy-je. A tako radi padate dol? :P

Povem mi kdaj si kej ti šparal z udarci na borbah :naughty: ;) Vsaj zase, ko sem še treniral, vem da nisem nikoli :evilgrin: Se mi je je pa najbolj v spomin vtisnila moja prva borba z aktualnim državnim in evropskim prvakom, ko me je tak nalamal, da mi je kri curljala iz obeh nosnic nos nalaman, vse bolelo, jaz cel krvav, ampak predal borbe nisem :whistle: Mi je pa ene dve bombi le uspelo vrnat hohoho

Objavljeno (popravljeno)

Očitno nekaterim ni vse jasno :angry:

Če bi bil TKD ful kontakt, bi tudi borbe zgledale malo drugače. Bolj zaprti gardi, udarci z nogo redkejši in veliko močnejši, ampak nastane problem, da je treba vse udarce izvajat v pravilni tehniki in od pasa navzgor. Zato tudi zgleda, da so udarci tako rahli, čeprav so zlo hudi, tako da so se že lomile čeljusti, roke, zbijali zobje,... Krošejev in aprekatov,... v TKD ni ;) :fight1:

TKD - WTF disciplina je ful kontakt s pridržanimi pravili za noge in roke drugače!

Roke lahko uporabljajo z vso silo in xxx udarcev v del telesa, kjer je tudi ščitnik (od glave dol oz. od

pasu navzgor = prsni del)

Noge lahko uporablja oz koristi za udarce nad pasom!

Gardi so zaprti samo velikokrat borec na tekmovanju z leti izkušenj povzame sebi naj bolje udoben gard!

Sodnik ne prekinja borbe med udarci, razen če so prekinitve aktivnosti s strani borcev!

Če bi začetnika (s 5 predhodnimi borbami) dal v ring z borcem, ki ima za seboj vsaj 100 borb,

bi kaj kmalu opazili kako je začetnik zagrajen! (primerjam samo mojstrske borce in ne začetnika s 6 meseci izkušenj !!!) :angry:

SEMI KONTAKT je TKD - ITF disciplina, ki je podobna KickBox-u in je malo tudi podobna "Shoringju" karateju, kjer po parih

udarcih oz enemu sodnik (odvisno od reakcije sodnika) da borca narazen in ponovno začneta z borbo isti trenutek!

Če pa gre že neki borec iz TKD (ITF-a) v KickBox, se loti kar fullkontakta, ker mu je to nekako naslednja stopnja (svojega zadoščanja)!

P.S. katero koli borilno veščino prakticirate, sami veste oz vsaj tisti, ki jo, veste da je prav vsaka zase specialna in lahko tudi smrtno nevarna za družbo!

V "fightu" pa ne govorim za tekmovanja, je zadosti samo ena kmečka roka, ali ena štorasta noga, katera je lahko usodna!

Vse borilne veščine so vsaj zame umetnost :ninja:

Popravljeno . Popravil nofrus
Objavljeno
...

SEMI KONTAKT je TKD - ITF disciplina

...

Še enkrat, ITF ni SEMI kontakt !!!

Objavljeno (popravljeno)

Se opravičujem nisem vido teme boks..

Popravljeno . Popravil Stuntman
Objavljeno

haha, morš kdaj probat kak je ko te kak tak pussy z nogo v glavo opali, boš pol ti pussy ko boš 3 mesce na slamici :D

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
haha, morš kdaj probat kak je ko te kak tak pussy z nogo v glavo opali, boš pol ti pussy ko boš 3 mesce na slamici :D

si že kdaj bil? Je bil kak kolega?

pravljice

Objavljeno
si že kdaj bil? Je bil kak kolega?

pravljice

Vem za nekoga, ki je še vedno...

Objavljeno
...

Ti, Granata... kaj bova pa zdej midva trenirala, k mava bolj švoh kolena??? Si že kej študiral?

• 5 tedne pozneje...
Objavljeno

Kje je se kaksna uredu trgovina z opremo za borilne vescine razen Budo Shopa na Dolenjski?

Sem se odlocil da pocasi spet zacnem s kickboxom, pa bi rabil par stvari, budoshop mi pa ni ravno simpaticen :glare:

Objavljeno
Kje je se kaksna uredu trgovina z opremo za borilne vescine razen Budo Shopa na Dolenjski?

Sem se odlocil da pocasi spet zacnem s kickboxom, pa bi rabil par stvari, budoshop mi pa ni ravno simpaticen :glare:

Kotaktiraj kak TKD klub. Vsaj za Hvarang Maribor vem, da imajo Top Ten opremo. Uvoznik je mislim, da

Barada

Objavljeno
... budoshop mi pa ni ravno simpaticen :glare:

In zakaj ti ni simpatičen? :hmm:

Material je boljši, kot nam ga je rihtal klub, pa še cena je bila ugodnejša ;)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

za top ten je barada glavni se mi zdi vem ko smo hlače pa vso kompletno opremo pri njemu vzeli.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno
Ti, Granata... kaj bova pa zdej midva trenirala, k mava bolj švoh kolena??? Si že kej študiral?

Jogo :worship:

http://www.youtube.com/watch?v=6mnTXwB6LR8, pa če se komu življenje zameri, ali pa ob drastičnem padcu IQ-ja...

UFC, ali Pride je zakon, tale RioChio pa že malo meji na gladiatorje. Kolk morš bit tumpast, da se greš tole brez rokavic, pravil?

Objavljeno

Justbrasil na internetu...Naročiš, dobiš po pošti. Vrhunska roba

Objavljeno (popravljeno)

Kot je že bilo povedano, Barada in Justbrasil (imam izkušnje z obojim, preden me začne kdo spraševat, če sem že probal ali na pamet govorim)

Popravljeno . Popravil Čamac

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!