Valentin Objavljeno Maj 15, 2007 Opozori Objavljeno Maj 15, 2007 Sava MC28 imajo verjetno najboljši oprijem, posledično pa ne zdržijo prav dolgo, sploh na 500cc maksiju. Ko smo bili v Budipešti, sva z Bukijem gledala njegovo gumo pri 4.000km in verjetno ne bodo zdržale še enkrat toliko. Se pravi bo Sava za zamenjat nekje pri 6.000 do 8.000 km. Izkušenj z drugimi gumami nimam. Testiram gume za Savo že drugo leto. Prvo leto so bile za zamenat že tam po 7.000km. Mislim, da mi bo pa sedaj uspelo naklepat okrog 12.000km. So kar precej zboljšal tole gumco, ja...
jetman Objavljeno Maj 15, 2007 Opozori Objavljeno Maj 15, 2007 Upam, da bo tudi moja zdržala 12.000 km.
Tomozuki Objavljeno Maj 15, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Maj 15, 2007 Do sedaj sem sprobal Michelin Booper, Dunlop GT 301, Maxxis M6029, Heidenau K-61 in Metzeler M17. Michelin je zelo mehka guma, vendar to še zdaleč ni merilo za oprijem. Porabil sem jo po 5000km, sicer na Aeroxu. V suhem je bila OK (neka srednja žalost), v mokrem pa je izgubila svoj čar. Heidenau K-61 sem pravtako imel na Aeroxu in je bila OK guma za svoj denar. V ovinkih je skuter ležal dobro in ni za razliko od Michelina nikoli spustila oprijema, vendar ji mokre razmere pravtako niso bile preveč naklonjene. Zdražala je okoli 6000km. V Maxxis je bil oblečen Kymco in gume me je bilo groza in strah. Sčasoma sem spoznal, da ni tako slaba, kot sem predvideval in se lahko kosa s kakšnim Heidenauom. Zdržala je 5000km. Potem sem skuter odel v Metzelerjeve pnevmatike, ki so bile nekaj takšnega kot Michelin. V suhem OK, v mokrem pa sranje. Sedaj imam zadnjo pnevmatiko Dunlopovo GT-301 in bom verjetno pri tej tudi ostal. Guma je, ne samo trpežna, ampak ima tudi dober oprijem tako v suhem kot mokrem in vliva toliko zaupanja, da sem prišel že do njenega roba. Baje vzdrži okoli 15000km na manjših lažjih skuterjih.
Scarabeo 500 Objavljeno Maj 15, 2007 Opozori Objavljeno Maj 15, 2007 Ob nakupu sem imel nov komplet gum Michelin - Gold standard, vseskozi sem imel neprijeten občutek na označbah, narebričenem asfaltu ga je nosilo sem ter tja, stiki asfalta in kačice - motor je zanašalo gume so slabo držale smer - neprijetni občutki v zadnjici, haha. S sprednjo sem naredil okoli 12000 km, zadnjo pa 9000 km. Zadnjo sem zamenjal s Savio mc 28 in jo zradiral v 7000 km. Sedaj imam komplet gum Pirelli st 66, ne morem verjeti motor se obnaša neprimeno boljše na vseh podlagah - kot da imam nov motor. Priporočam. Scarabeo
skuterist Objavljeno Maj 15, 2007 Opozori Objavljeno Maj 15, 2007 Načeloma imam občutek da s Michelinom ni nihče preveč zadovoljen. Bom še malo prečekiral www strani proizvajalcev in se pozanimal za cene pri Moto Mariu, kamor gre maxi v kratkem na servis. Bom sporočil svojo odločitev, čeprav zadnja dva dni tega občutka ni več in sedaj sem v dilemi :headbang: :hmm:
Tomozuki Objavljeno Maj 15, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Maj 15, 2007 Načeloma imam občutek da s Michelinom ni nihče preveč zadovoljen. Ne smo na skuterjih, tudi tiste za motorje so večinoma za en drek. Foter jih je dobil na Blackbirdu (Macadam) in jih je nemudoma menjal za Metzeler.
Valentin Objavljeno Maj 16, 2007 Opozori Objavljeno Maj 16, 2007 (popravljeno) Jaz bom pa verjetno ostal kar pri Savi, sploh sedaj, ko so ji zgleda obrabo zboljšal. Sem čisto zadovoljen z oprijemom, tako po mokrem kot po suhem. Čeprav moram priznati, da po mokrem asfaltu ne izzivam usode preveč... Dva kolesa sta pač dva kolesa - razen če nimaš MP3 ali Fuoco-ta... :D Popravljeno Maj 16, 2007. Popravil Valentin
jetman Objavljeno Maj 16, 2007 Opozori Objavljeno Maj 16, 2007 UU...Pri MP3 in Fuocotu ti pa po mokrem samo zadek pleše kot kakšni turški lepotici. Noro.
jetman Objavljeno Maj 17, 2007 Opozori Objavljeno Maj 17, 2007 Danes sem podaljšal registracijo mojega X9. Plačal sem vse skupaj 89€ :OK: - AO + nezgodno zavarovanje + zelena karta ... 68€ - povračilo za uporabo cest + upravni stroški ... 21€ Sweet :grim
BRANE Objavljeno Maj 17, 2007 Opozori Objavljeno Maj 17, 2007 jest imam original mišlinke gor.. sej nisem glih en cestni dirkač (po ovinkih mi scarabeo ni še podrsal potleh) ampak ko sem se v dežju 3. maja vozil po cesti do Sinja mi je zadeva tako hudo plesala, da se nisem sploh več počutil sigurnega. večkrat. stalno tisti yeben občutek kukr da vozim po zebri, mokri. Z mojo sva se odločla, da ne greva riskirat po mokrih cestah bosne, ampak sva se raje vrnila. (dol proti splitu , na avtocesto in domov) ja, pa sploh ni blo kako noro tiščanje po tistih ovinkih. čisto normalna vožnja v koloni z avti.. ma kaj so te original mišlinke res tako za en klinc?
zvone500 Objavljeno Maj 20, 2007 Opozori Objavljeno Maj 20, 2007 moja izkušnja z Savo mc 28....samo 5500km in vidim platno.Vendar,zelooooo dobra na cesti. :OK:
Gespann Objavljeno Maj 22, 2007 Opozori Objavljeno Maj 22, 2007 Hm, hm.... upal sem, da bom tu deležen pomoči za katere gume naj se odločim, pa sem v še večji dilemi :hmm: Na avtu imam michelinke, zelo sem zadovoljen! Vaša mnenja me prepričujejo, da na maxiju niso ravno najboljše. Serviser mi je priporočil savo. Res, da se hitreje znuca, je pa oprijem v dežju dober, pa še cena je ugodna. Zdajšnje Dunlopke so mi zdržale 8000 km, vendar je treba upoštevati dejstvo, da se na mojem motorju gume hitreje znucajo. No ja, karkoli bom dal gor, se bom veselo vozil :OK: :OK: Pozdrav in veliko varnih kilometrov
boter Objavljeno Maj 24, 2007 Opozori Objavljeno Maj 24, 2007 (popravljeno) Pozdravljeni vozniki maxijev, vprašal bi vas, s kakšnim režimom vožnje ste utekali vaše skuterje. Po napotkih proizvajalca, naj nebi presegel 80% zmogljivosti, to se pravi tam do nekje 6000 vrtljajev na minuto prvih 1000km. Je boljše, če voziš bolj dinamično, ali na nekih konstantnih vrtljajih? LP Popravljeno Maj 24, 2007. Popravil boter
jetman Objavljeno Maj 24, 2007 Opozori Objavljeno Maj 24, 2007 Preberi tole do konca. Sicer pa se jaz kupil rabljenega in se z vtekanjem seveda nisem ukvarjal. Kateri skuter pa vtekaš? :naughty:
boter Objavljeno Maj 24, 2007 Opozori Objavljeno Maj 24, 2007 Hvala za link! Sicer pa utekam Nexus 250. LP
jetman Objavljeno Maj 25, 2007 Opozori Objavljeno Maj 25, 2007 Iz katerega konca pa si? Bi rad enkrat videl ta novi model v živo ;)
skuterist Objavljeno Maj 25, 2007 Opozori Objavljeno Maj 25, 2007 Pozdravljeni vozniki maxijev, vprašal bi vas, s kakšnim režimom vožnje ste utekali vaše skuterje. Po napotkih proizvajalca, naj nebi presegel 80% zmogljivosti, to se pravi tam do nekje 6000 vrtljajev na minuto prvih 1000km. Je boljše, če voziš bolj dinamično, ali na nekih konstantnih vrtljajih? LP Meni so za mojega priporočili da vozim čimbolj "dinamično" do cca 75-80% zmogljivosti, se pravi s čimanj konstantnimi obrati. Vendar brez sunkovitega dodajanja plina, obrati bi naj naraščali lepo zvezno, ne v stilu 0 in 1. Sicer pa prvih 1000km hitro mine. LP
boter Objavljeno Maj 25, 2007 Opozori Objavljeno Maj 25, 2007 Iz katerega konca pa si? Bi rad enkrat videl ta novi model v živo ;) Notranjska.
Tomozuki Objavljeno Maj 27, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Maj 27, 2007 Jaz sem svojega "utekal" okoli 1000km (mogoče malo manj). V navodilih je pisalo, da naj ne bi presegel 6000 obratov, kar je pomenilo okoli 80km/h. Tega sem se striktno držal, ampak sedaj agregat špila tako kot mora. Mogoče, da bi tudi brez utekanja, ampak raje nisem reskiral. Brezveze to ne pišejo zraven :hmm:
jetman Objavljeno Maj 28, 2007 Opozori Objavljeno Maj 28, 2007 Mene takšne plohe zaenkrat še odvračajo od vožnje - nakup dežnega kombinezona še ni na vrsti. Sicer pa, kakšne izkušnje imaš sicer s svojim? Kombinezon je teh par močnih ploh zdržal b.p. Čez rokavice sem dal kar tiste plastične rokavice iz črpalke. Stranske torbe sem prekril s priloženim plastičnim prekrivalom. Tesnenje čelade je bilo tudi 100%. Pravi test bi bilo nekajurno pranje npr. iz Črne gore proti Sloveniji, kajne @Buki :naughty:
zvone500 Objavljeno Maj 28, 2007 Opozori Objavljeno Maj 28, 2007 jetman... zanima me glede tekstilnih stranskih torb, če so namenske za tvoj motor ali so univerzalne? imaš mogoče kje slikane, da bi jih videl? lp
jetman Objavljeno Maj 29, 2007 Opozori Objavljeno Maj 29, 2007 To so univerzalne stranske torbe od Kappe. Fotografiral jih nisem, so pa zelo podobne temle: Kappa TK714
Jan2503 Objavljeno Maj 29, 2007 Opozori Objavljeno Maj 29, 2007 Pozdravljeni ! Na netu sem zasledil zanimivo predstavitev prenovljene Yamahe Majesty. Zgleda da zaenkrat samo na japonskem. Predelava zgleda zanimiva in od resnejsih predelav je videti spremembo na podvozju kjer so Yamahi namenili centralno vzmetenje. Upajmo, da bo to izboljsalo vozne lastnosti, ki do sedaj niso bile najboljse. V vsakem primeru pa je Majesty v izdelavi in v koncni obdelavi par razredov nad vsemi skuterji, kar sem si jih do sedaj poblize ogledal. No dovolj modrovanja, predstavitev je tule: http://www.yamaha-motor.jp/mc/majesty/showroom/index.html Lp Jani
jetman Objavljeno Maj 29, 2007 Opozori Objavljeno Maj 29, 2007 Sem si pogledal zadevo. Škoda, ker ni nikjer napisanih tehničnih karakteristik. Videl sem samo enojni disk spredaj, izpuh ima grd, po obliki sodeč bo za 400cc agregat. Očitno pa gre še za koncept. Bo potrebno počakati na uradno predstavitev.
Drejči Objavljeno Maj 29, 2007 Opozori Objavljeno Maj 29, 2007 (popravljeno) Lep pozdrav, še en novopečeni voznik maxija tukaj :naughty: @jetman: a te stranske torbe so povezane s trakovi in jih s sedežem pripreš, ter tako fiksiraš? @Jan2503: lep tale nov Majsty, ni kej. Pa tudi ogromno prostora pod sedežem ima, nekaj česar moj Nexus nima :BUA: Popravljeno Maj 29, 2007. Popravil Drejči
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se