Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 uro, Ninč. pravi:

Nimas dustopa :nono:

cuskomlati z majonezo,njamiiiiiiiii :)

Objavljeno
pred 2 urami, Grut pravi:

cuskomlati z majonezo,njamiiiiiiiii :)

Na usak druh prestopn let :jezik:

Objavljeno

Kvazi šmorn, s pirino in ajdovo moko. Pa domača višnjeva malmelada

 

IMG_20210226_083307.jpg

Objavljeno
pred eno uro, ligenjček pravi:

 

IMG_20210228_105707_466.jpg

 

 

Na takšni grmadi so svoje cajte tudi kakšno čarovnico skuril...:smoke:

Pa še vprašanje. Kako se ti obnese sač na takem relativno malem kurišču. Podobnega ima tast, ga je uporabljal samo kot roštilj, pa mu je po dolgem počil...

Objavljeno
pred 16 minutami, izibajker pravi:

Na takšni grmadi so svoje cajte tudi kakšno čarovnico skuril...:smoke:

Pa še vprašanje. Kako se ti obnese sač na takem relativno malem kurišču. Podobnega ima tast, ga je uporabljal samo kot roštilj, pa mu je po dolgem počil...

Čarovnico bi pa jaz že drugače "skuril" :D 

Kar se tiče sača, je kurišče ravno pravšnje, nikoli nisem imel težav, da ne bi dosegel želenih temperatur, je pa res, da ne uporabljam kupljenega oglja ampak si ga vedno delam sam. Ena takšna "grmada" je ponavadi dovolj, če je res velik kos mesa pa si dodatno žerjavico delam posebej zraven na "mobilnem" kurišču, in jo po potrebi dodajam zraven...

Kar se pa tiče tegale kaminčka, tudi jaz precej roštiljam na njem, in je zaradi visokih temperatur pri pripravi oglja tudi meni počil, imam v prihodnosti plan izdelati novega, večjega, iz "klinker" opeke, ampak dokler bo pa moral še zdržati :smoke: 

Objavljeno
pred 7 urami, maus pravi:

prvi današnji kitajc :P

Opis ni na voljo

Ti tolk kitajca poješ, da te zato zanč v avtu nisem prepoznal... si že pravi kinez ?

Objavljeno
Ob 2. 3. 2021 ob 7:50, Frenk 67 pravi:

Jaz to vedno delam na tleh v gmajni ob parceli. Mam precej večji kamin, a se mi zdi še vedno premajhen, ker rabiš še kurit za zamenjavo žerjavice.

peka1.jpg

peka2.jpg

kuriš lahko posebej za žerjavico..

aja pa če meso pustiš v enem kosu ostane bolj sočno, res traja dlje da se speče ampak se splača :D 

Objavljeno
pred 6 urami, ligenjček pravi:

kuriš lahko posebej za žerjavico..

aja pa če meso pustiš v enem kosu ostane bolj sočno, res traja dlje da se speče ampak se splača :D 

Tukaj je kakšnih 4, 5 kil mesa, težko to spečeš v kosu. Že tako sem pekel več kot 3 ure. Dvanajst ljudi ni moglo vsega pojest.

  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 5 urami, Frenk 67 pravi:

Tukaj je kakšnih 4, 5 kil mesa, težko to spečeš v kosu. Že tako sem pekel več kot 3 ure. Dvanajst ljudi ni moglo vsega pojest.

Seveda ne, k si nas pozabu.... Bi blo še premal :whistle: :lol1:

Prou ti je, dej boš pa še 3dni to žulu :P

Objavljeno

Sicer sem bolj zaspane sorte, a za tole se splača vstati bolj zgodaj ?

20210307_075334.thumb.jpg.7e65913c55dfbc4aa636ea971bfa80a0.jpg

Objavljeno

Restan krompir bo ziher:)

Njam njam - Stran 419 - Kr' neki (Splošne debate o vsem) - motosvet.com

  • Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 10 minutami, Mavti pravi:

Restan krompir bo ziher:)

Njam njam - Stran 419 - Kr' neki (Splošne debate o vsem) - motosvet.com

pri nas ne dajemo vegete.. ocvirki malce bolj pašejo.. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, thumper pravi:

pri nas ne dajemo vegete.. ocvirki malce bolj pašejo.. 

Pri nas pa enkrat tako drugič drugače v tretje spet kaj spremenimo v glavnem vse smo pojedli:whistle: ,sedaj pokam na kavču:)   boh ne de me motit:devil:, za našega petelina in kokoške pa nič ,spet bodo protestirale:naughty:

Razbijamo 9 najpogostejših mitov o pomivalnih strojih | Vse za druzino na  najdi.si novicah

Popravljeno . Popravil Mavti
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 urami, motozajebant pravi:

Sicer sem bolj zaspane sorte, a za tole se splača vstati bolj zgodaj ?

20210307_075334.thumb.jpg.7e65913c55dfbc4aa636ea971bfa80a0.jpg

@motozajebant, dej mi prosim povej, kje dobiš tako mesnate in velike kose. Pa poduči me prosim še, kako se jih lotiš pečt. 

Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?.

Vsakič poberem mreno stran in "kuham" jih na mesno stran dol. Sem probal tudi na kosti dol, pa se mi je zdelo, da je bolje, če je obratno.

Pomagaj, prosim?...

 

  • Všeč mi je 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!