nejc74 Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 20 minutes ago, GoBobi said: Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?... Osnovni princip: pečeš dovolj dolgo da kosti odstopijo, pri čemer paziš, da se meso ne izsuši (zato folija, eni zavijejo najprej v plastično, nato v alu folijo) ali zažge (zato ne previsoka temperatura). Pečeš na kosti ker je precej bolj okusno. Na youtube ima+ verjetno 999.999 videov na to temo. recimo: 3-4 ure na 130-140°C (4-5 če imaš velike prsi, hočem reči bolj prsni del) mam recept za goveja rebra, 24 ur na 90°C, goveja krača, 8 ur na 120°C etc, ampak saj vidiš princip motozajebant in notranc 2
thumper Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 (popravljeno) pred 36 minutami, GoBobi pravi: @motozajebant, dej mi prosim povej, kje dobiš tako mesnate in velike kose. Pa poduči me prosim še, kako se jih lotiš pečt. Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?. Vsakič poberem mreno stran in "kuham" jih na mesno stran dol. Sem probal tudi na kosti dol, pa se mi je zdelo, da je bolje, če je obratno. Pomagaj, prosim?... Tudi rebra sem pekel. A mi je bolj blizu potrebušina.. našpikam na 5 cm s slanino , nasolim in malo popopram .. pistim čez noč v hladilniku in naslednji dan spečem na žaru v inox posofi pokrito z alu folijo.. na koncu odstranim folijo da se zos malo zgosti - za pomakat.. kot maslo je Mesarija domes dol pri ljubljani - potrebušina in njihova ptekahena slanina Popravljeno Marec 7, 2021. Popravil thumper notranc in motozajebant 2
thumper Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 Tako zgleda RobiRoberto, notranc, VS800 in 2 others 4 1
motozajebant Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 pred 7 urami, Mavti pravi: Restan krompir bo ziher Ma vegeta? A to še kdo nuca? ? Kugelschreiber in Ninč. 1 1
motozajebant Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 pred 5 urami, GoBobi pravi: @motozajebant, dej mi prosim povej, kje dobiš tako mesnate in velike kose. Pa poduči me prosim še, kako se jih lotiš pečt. Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?. Vsakič poberem mreno stran in "kuham" jih na mesno stran dol. Sem probal tudi na kosti dol, pa se mi je zdelo, da je bolje, če je obratno. Pomagaj, prosim?... Imaš zs pred 4 urami, thumper pravi: Tako zgleda A tele frofatuke maš za mačke, da te ne motijo ko potrebušino ješ? ?? Ninč. 1
thumper Objavljeno Marec 8, 2021 Opozori Objavljeno Marec 8, 2021 pred 11 urami, motozajebant pravi: A tele frofatuke maš za mačke, da te ne motijo ko potrebušino ješ? ?? @Ninč. se že reži k se je na prekmursko hobotnico spomnila.. drugače pa nekako tako.. sam tega kar si napisal pač ne smem zaradi tvojega zdravlja pokazat okoli..
thumper Objavljeno Marec 8, 2021 Opozori Objavljeno Marec 8, 2021 Danes kuham zase... DAMI34, notranc, Mavti in 4 others 6 1
Mavti Objavljeno Marec 10, 2021 Opozori Objavljeno Marec 10, 2021 Kure pridno nesejo jajca ,s fotrom pa lačna kot volka jih pridno porabljama pa še tak ne dohajama proizvodnje Spasku, notranc, RobiRoberto in 4 others 5 2
Ninč. Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Piše 2 šniti na obrok... Pa dve mi niti do rit ne prideta Spasku, VS800, kaizer in 5 others 2 6
Buschi Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Ninč, dobronameren nasvet: prosim, prosim, vrži to kemijo stran. V prekmurju imaste veliko mlinov, vzami prekmursko pirino moko, mal sode bikarbone, mal jogurta, mal vode, mal soli in si speci domač pirin kruh. Ker je brez kvasa, je bolj ploščat, podoben tej tvoji kemiji. Gor namaži domačo prekmursko tunko in ti bo šlo v življenju precej bolje. Verjemi. Niso zastonj naše babice pravile, da ljubezen gre skozi želodec. RobiRoberto, thumper in Mavti 1 1 1
Frenk 67 Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 pred 12 urami, Mavti pravi: Kure pridno nesejo jajca ,s fotrom pa lačna kot volka jih pridno porabljama pa še tak ne dohajama proizvodnje Tole zgleda bl k prepeličja jajca. Futraš ti kej tele kure? ? Mavti, Scarabeo 500, Ninč. in 5 others 7 1
Ninč. Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 pred eno uro, Buschi pravi: Ninč, dobronameren nasvet: prosim, prosim, vrži to kemijo stran. V prekmurju imaste veliko mlinov, vzami prekmursko pirino moko, mal sode bikarbone, mal jogurta, mal vode, mal soli in si speci domač pirin kruh. Ker je brez kvasa, je bolj ploščat, podoben tej tvoji kemiji. Gor namaži domačo prekmursko tunko in ti bo šlo v življenju precej bolje. Verjemi. Niso zastonj naše babice pravile, da ljubezen gre skozi želodec. Moj najvecji greh je trenutno cuker in je v delu, da ga minimaliziram kokr pac lahko. Ker je vir še drugih težav, ne sam da mi rit raste...
Buschi Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Cuker rabiš, sam tazdrav cuker...fruktoza je odgovor. RobiRoberto 1
Buschi Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 (popravljeno) In, velika ritka je samo plus na plus na plus. Popravljeno Marec 11, 2021. Popravil Buschi Ninč. 1
Ninč. Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Ma pejt u rt s cukrom... Zdele bi eno dobro cigansko pecenko, fajn načesnano pa skledo motovilca.... Da ti vidis pol rumantiko RobiRoberto, thumper, Scarabeo 500 in 1 other 1 3
Buschi Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Hm, a ni u ciganski pečenki zelenjava pečena zraven kotletov? Vsaj pri nas smo jo tako delali.... A ti daš česen zraven kot tržaško omako???? Ninč. 1
Ninč. Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Ah kje pa... Cigansko mi sam fajn popecemo, pa se česen gor "nadrobi" z unmu stiskacem
GeeSXer Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 Nič več cigansko. Etnično neprimerno, ker se jo pojmuje kot izrazito diskriminatorno. rom, romi, romski Ninč. 1
Scarabeo 500 Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 pred 31 minutami, GeeSXer pravi: Nič več cigansko. Etnično neprimerno, ker se jo pojmuje kot izrazito diskriminatorno. rom, romi, romski Daj prevedi https://www.kulinarika.net/recepti/mesne-jedi/bosanski-lonec/28/ da bo etično sprejemljivo.
thumper Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 pred eno uro, GeeSXer pravi: Nič več cigansko. Etnično neprimerno, ker se jo pojmuje kot izrazito diskriminatorno. rom, romi, romski a potemtakem jo lahko pečeš samo v kvadratni ali pravokotni posodi?
Mavti Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 (popravljeno) pred 11 urami, Frenk 67 pravi: Tole zgleda bl k prepeličja jajca. Futraš ti kej tele kure? ? Vsega imajo plono rit, ker so hišne ljubljenke še posebaj petelin pa čez dan so zunaj svobodne, je pa res ,da so vse še čisto mlade in s tem so malo manjša jajca No danes sedem jajčk med regratovo solato in ovčja pečenka zraven božansko slik ni ker ni nobeden slikal pojedli vse ostalo nič Takole se pa s starejšo kokoško zgodi potemko rata debela Popravljeno Marec 11, 2021. Popravil Mavti Ninč., nejc74, notranc in 1 other 1 3
bajkr88 Objavljeno Marec 11, 2021 Opozori Objavljeno Marec 11, 2021 a tko jo posušiš za kurji pršut dobra tehnika notranc, Mavti, Ninč. in 1 other 1 3
Kaldu Objavljeno Marec 12, 2021 Opozori Objavljeno Marec 12, 2021 pred 10 urami, Mavti pravi: No danes sedem jajčk med regratovo solato in ovčja pečenka zraven božansko Vsaka čast, da lahko ješ pečeno ovco . Ovčje meso uporabimo samo za hrenovke. No, za probo smo lansko leto naredili ovčji "pršut" je bil celo užiten. Mavti 1
Ninč. Objavljeno Marec 12, 2021 Opozori Objavljeno Marec 12, 2021 S temle zakon kuhat... Ne pa olje, da čvapka, curi vseokoli VS800, ProdriveR, thumper in 2 others 4 1
Darko3g Objavljeno Marec 12, 2021 Opozori Objavljeno Marec 12, 2021 Al pa jajčka z bomboni od pujsa. Tud ne rabiš nobene maščobe. thumper, VS800 in Ninč. 2 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se