Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
20 minutes ago, GoBobi said:

 Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?...

Osnovni princip: pečeš dovolj dolgo da kosti odstopijo, pri čemer paziš, da se meso ne izsuši (zato folija, eni zavijejo najprej v plastično, nato v alu folijo) ali zažge (zato ne previsoka temperatura). Pečeš na kosti ker je precej bolj okusno. Na youtube ima+ verjetno 999.999 videov na to temo.

recimo: 3-4 ure na 130-140°C (4-5 če imaš velike prsi, hočem reči bolj prsni del)

mam recept za goveja rebra, 24 ur na 90°C, goveja krača, 8 ur na 120°C etc, ampak saj vidiš princip

  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 36 minutami, GoBobi pravi:

@motozajebant, dej mi prosim povej, kje dobiš tako mesnate in velike kose. Pa poduči me prosim še, kako se jih lotiš pečt. 

Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?.

Vsakič poberem mreno stran in "kuham" jih na mesno stran dol. Sem probal tudi na kosti dol, pa se mi je zdelo, da je bolje, če je obratno.

Pomagaj, prosim?...

 

Tudi rebra sem pekel. A mi je bolj blizu potrebušina.. našpikam na 5 cm s slanino , nasolim in malo popopram .. pistim čez noč v hladilniku in naslednji dan spečem na žaru v inox posofi pokrito z alu folijo.. na koncu odstranim folijo da se zos malo zgosti - za pomakat.. kot maslo je

Mesarija domes dol pri ljubljani - potrebušina in njihova ptekahena slanina

Popravljeno . Popravil thumper
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Tako zgleda20200830_165905.thumb.jpg.32da112c520478acab51bbc4f432ae50.jpg

Objavljeno
pred 7 urami, Mavti pravi:

Restan krompir bo ziher:)

Njam njam - Stran 419 - Kr' neki (Splošne debate o vsem) - motosvet.com

Ma vegeta? A to še kdo nuca? ?

  • Všeč mi je 1
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 5 urami, GoBobi pravi:

@motozajebant, dej mi prosim povej, kje dobiš tako mesnate in velike kose. Pa poduči me prosim še, kako se jih lotiš pečt. 

Baby-back ribs sem speku v pečici (v foliji) že vsaj ene 15 krat, a ne najdem variante, da bi bili res mehki, da bi odstopali od kosti kot na videih iz youtuba. Včasih so blizu, potem pa naslednjič na enak čas in temperature, trdi kot kotleti?.

Vsakič poberem mreno stran in "kuham" jih na mesno stran dol. Sem probal tudi na kosti dol, pa se mi je zdelo, da je bolje, če je obratno.

Pomagaj, prosim?...

 

Imaš zs :)

pred 4 urami, thumper pravi:

Tako zgleda20200830_165905.thumb.jpg.32da112c520478acab51bbc4f432ae50.jpg

A tele frofatuke maš za mačke, da te ne motijo ko potrebušino ješ? ??

Objavljeno
pred 11 urami, motozajebant pravi:

A tele frofatuke maš za mačke, da te ne motijo ko potrebušino ješ? ??

@Ninč. se že reži k se je na prekmursko hobotnico spomnila..

drugače pa nekako tako.. sam tega kar si napisal pač ne smem zaradi tvojega zdravlja pokazat okoli.. :P

Objavljeno

Danes kuham zase...

20210308_180221.thumb.jpg.0a551eef1a3fabe1bbaf88b18a14ff40.jpg

Objavljeno

Kure pridno nesejo jajca ,s fotrom pa lačna kot volka jih pridno porabljama:) pa še tak ne dohajama proizvodnje:naughty:

 

20210310_163726.jpg

Objavljeno

Piše 2 šniti na obrok... Pa dve mi niti do rit ne prideta :huh:

 

IMG_20210311_081858.jpg

Objavljeno

Ninč, dobronameren nasvet: prosim, prosim, vrži to kemijo stran.

V prekmurju imaste veliko mlinov, vzami prekmursko pirino moko, mal sode bikarbone, mal jogurta, mal vode, mal soli  in si speci domač pirin kruh. Ker je brez kvasa, je bolj ploščat, podoben tej tvoji kemiji. Gor namaži domačo prekmursko tunko in ti bo šlo v življenju precej bolje. Verjemi.

 

Niso zastonj naše babice pravile, da ljubezen gre skozi želodec.

Objavljeno
pred 12 urami, Mavti pravi:

Kure pridno nesejo jajca ,s fotrom pa lačna kot volka jih pridno porabljama:) pa še tak ne dohajama proizvodnje:naughty:

 

20210310_163726.jpg

Tole zgleda bl k prepeličja jajca. Futraš ti kej tele kure? ?

Objavljeno
pred eno uro, Buschi pravi:

Ninč, dobronameren nasvet: prosim, prosim, vrži to kemijo stran.

V prekmurju imaste veliko mlinov, vzami prekmursko pirino moko, mal sode bikarbone, mal jogurta, mal vode, mal soli  in si speci domač pirin kruh. Ker je brez kvasa, je bolj ploščat, podoben tej tvoji kemiji. Gor namaži domačo prekmursko tunko in ti bo šlo v življenju precej bolje. Verjemi.

 

Niso zastonj naše babice pravile, da ljubezen gre skozi želodec.

Moj najvecji greh je trenutno cuker in je v delu, da ga minimaliziram kokr pac lahko. Ker je vir še drugih težav, ne sam da mi rit raste...

Objavljeno

Cuker rabiš, sam tazdrav cuker...fruktoza je odgovor.

spacer.png

  • Hvala 1
Objavljeno (popravljeno)

In, velika ritka je samo plus na plus na plus.

:naughty:

Popravljeno . Popravil Buschi
Objavljeno

Ma pejt u rt s cukrom... Zdele bi eno dobro cigansko pecenko, fajn načesnano pa skledo motovilca.... Da ti vidis pol rumantiko :P

Objavljeno

Hm, a ni u ciganski pečenki zelenjava pečena zraven kotletov? Vsaj pri nas smo jo tako delali....

A ti daš česen zraven kot tržaško omako????

Objavljeno

Ah kje pa... Cigansko mi sam fajn popecemo, pa se česen gor "nadrobi" z unmu stiskacem

Objavljeno

Nič več cigansko. Etnično neprimerno, ker se jo pojmuje kot izrazito diskriminatorno.  

rom, romi, romski 

:)

Objavljeno
pred eno uro, GeeSXer pravi:

Nič več cigansko. Etnično neprimerno, ker se jo pojmuje kot izrazito diskriminatorno.  

rom, romi, romski 

:)

a potemtakem jo lahko pečeš samo v kvadratni ali pravokotni posodi?

Objavljeno (popravljeno)
pred 11 urami, Frenk 67 pravi:

Tole zgleda bl k prepeličja jajca. Futraš ti kej tele kure? ?

Vsega imajo plono rit, ker so hišne ljubljenke še posebaj petelin pa čez dan  so zunaj svobodne, je pa res ,da so vse še čisto mlade in s tem so malo manjša jajca :) 

No danes sedem jajčk med regratovo solato in ovčja pečenka zraven :whistle: božansko:worship:

slik ni ker ni nobeden slikal:blush: pojedli vse ostalo nič:naughty:

 

20210129_162431.jpg

Takole se pa  s starejšo kokoško zgodi potemko rata debela:whistle:

20210218_185647.jpg

Popravljeno . Popravil Mavti
Objavljeno
pred 10 urami, Mavti pravi:

 

No danes sedem jajčk med regratovo solato in ovčja pečenka zraven :whistle: božansko:worship:

 

Vsaka čast, da lahko ješ pečeno ovco :worship:

Ovčje meso uporabimo samo za hrenovke. No, za probo smo lansko leto naredili ovčji "pršut" je bil celo užiten.

 

Objavljeno

S temle zakon kuhat... Ne pa olje, da čvapka, curi vseokoli :doze::BUA:

IMG_20210312_095916.jpg

Objavljeno

Al pa jajčka z bomboni od pujsa. Tud ne rabiš nobene maščobe.

  • Všeč mi je 2
  • Zmeden 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!