Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih fur 2006


Sanda7

Priporočene objave

Danes sem si lepo malo odpel jakno, ker je blo vroče, in mi je priletel noter en grdgrd kosmat čmrlj...in me je ugriznu. Tako da vtisi od danes niso nič kaj čedni :(

Ja, zelo neprijetna zadeva, ko te kakšna osa začne pikat po vratu ali zgornjem delu hrbta, da o piku kašne čebele zraven očesa sredi dopusta niti ne govorim .) Sorry za :topic:

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

21/22.7. Maribor - Ptuj - Gruškovje(gužva za popizdit,na srečo je bil nasprotni pas večinoma prazen in sva bila dokaj hitro mimo vseh kolon) - po avtocesti do Karlovca nato pa čez Slunj-Plitivička jezera-Gračac-Knin-mimo Splita-Makarska-Ploče-prečkanje BIH pri Neumu-nato pa čez Pelješac do Orebiča in s trajektom na Korčulo. Nekaj vožnje ponoči,stara cesta napol prazna,tu int am kakšen avtobus čeških turistov,največjo nevarnost so predstavljale povožene lisice,katere sem naštel kar štiri komade. Štart iz MB je bil okoli 00.00, na Korčulo pa sva prispela nekaj čez 10 uro in prispela samo pol ure za kolegi,ki so šli z avtom, štartali pa dve uri pred nama.

29.7. povratek v MB, tokrat z trajektom do Drvenika,cca. dve uri vožnje & uživanja na palubi & 'debati' z italijanskim Ducati fahrerjem(sicer bolj z rokami,ampak je vseeno šlo)-nato po jadranski magistrali do Splita,kjer sva nato zaradi prevelike gužve obupala in se iz Splita odpravila proti Sinju-Drnišu (tukaj imela več sreče kot pameti,saj je lučka za benz utripala že 40 km,bencinske črpalke pa ni in ni hotelo biti na spregled,za križiščem za Knin našla bencinsko in natankala skoraj 17 l, tank pa drži 18l)-od tam nadaljevala proti Kninu-se ustavla na Plitvičkih jezerih-v Karlovcu spet na avtocesto proti Gruškovju/Maclju,kjer so nas preusmerili na Rogatec. V Rogaški po posvetovanju z domačimi raje oblekla dežne kombinezone in jih čez par km tudi dobro preizkusila in na srečo v suhem ledru prispela domov.

Na Korčuli bilo odlično,vreme čudovito,več lenarjenja kot potepanja,samo enkrat sem se popeljal z motorjem po otoku(ful čuden občutek samo v kratkih hlačah & majici),za ostale poti smo raje uporabljali avto,ki ga je bilo lažje napolniti z vso kramo za na plažo. Preizkusili smo tudi koktejle v 'kuli', coctail baru ki se nahaja v stolpu nekdanjega obzidja,posebnost je da na vrh/teraso prideš samo po lestvi,kar se je ob odhodu izkazalo za rahlo težjo nalogo kot ob prihodu :D Zelo dobre izkušnje tudi z našimi južnimi brati,niti najmanjšega problema na poti ali pa na samem otoku,povsod zelo ustrežljivi,tudi hrvaški policisti niso nič komplicirali,ko sva se prebijala skozi razne kolone.

Še par slikic:

post-5882-1154284149_thumb.jpg

post-5882-1154284170_thumb.jpg

post-5882-1154284185_thumb.jpg

post-5882-1154284204_thumb.jpg

post-5882-1154284425_thumb.jpg

post-5882-1154284486_thumb.jpg

post-5882-1154284507_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

cca 220 km Jesenice- Koper Obisk Rumene noči ful OK[attachmentid=77293][attachmentid=77294][attachmentid=77295]

post-6886-1154288555_thumb.jpg

post-6886-1154288670_thumb.jpg

post-6886-1154288758_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:BUA: zadnja dva posta--VTISI!!!

Torej, Kočevje-Bloke-Razdrto turisticno po razdrtem klancu pa malo hitreje. Zelooo malo prometa gor in dol. Od tam s prjatlom Tadejem cez Col do Kalc. Leeepo. Čeprav se tam dosti peljem z avtom in se mi zdi malo ozka, sva se fletno pelala. Od Kalc do Idrije..Kej cm rect..Od Hotedrscice do Idrije SM heaven. Tam koncno crpalka, ker Tadeju njegova kubikaza dosti pije :krneki: . Pol se Tminc s stilom, samo ni blo prave kelnarce :wub: Pa smo se kregali ker ma lepsi motor...Vazno je ker ma bolsga :whistle:

No in pol nazaj malo žešče čez Črni vrh. In na eni serpentini Tadej zgodaj odpre gas in potegne taaaaako lepo crto :yea1: :photo: Samo kaj ko še kar odpira :slap: :slap: :slap: in pol potegne se eno dalso BELO črto. Dobro da zmerom nosi s sabo velik dnarja, ker zmerom misli da bo nekje na poti ubodu enga poceni 950sm. Pojasnilo je fotka...in se dve posledic, u temi nesrece.

Strici in mame so se lepo ustavlali in sprasevali ce je use uredu ,drugi pa so se sprasevali: "Kaj mata pa ta dva pavzo sredi najbolsih ovinkov?"

In res sva na serpentini debatirala u travi kaj je blo, olje al gas. Jes pravim gas, on olje. Meni je guma drzala tko al tko O:-) No in pol dalje malo posrano, ampak sej usak ve, ko zalaufas motor...Po prvem hardu (serpentina) spet na hard... :nono: Eh :)

Po Colu zavijemo na Nanos in po neki drseci cestici do enga velkega medota. Zival ma fuuul majhno kletko. Matr sej je tut ful zrastu... Res majhno. Samo mu lahko prides na meter.

Dobro, dalje po makadamu gutamo prah in spet drseca cestica do Podnanosa. Tam smo spoznavali sestrice :wub: in se odpravli domov. Brez kaksne sopotnice :xx:

Blo je okrog 9ih in ker ma Ktm namest luci eno svohno baterijo, kaj se prtozujem, če bi blo usaj to prou nastavleno... No, da sm kej vidu na cesto sm se mogu DOBESEDNO pelat po prvem. Sm pa usaj skos lahko vozu z dolgimi in gledau netopirje ki visijo z drevja :eek:

Do Cerknice sm se lahko prsu po mraku, dalje sm pa moral loviti avte, da sm sploh kaj vidu. Folk (3) tera 140 cez najbl nevarna obmocja divjadi...Ma jih nism smeu pustit. Hvala vam useeno. Sm biu vsaj hitro doma-22.15

Ammm, naredu 330km brez da sm mogu uklopit rezervo, guma finito (in ce cm jutri it kam ze zjutraj, treba prej menjat...), rit se se vedno trese pa morm rec da je u formi, Katiem pa lepo cingla u garazi in se hladi :worship:

post-3618-1154300841_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po skoraj mesecu dni zaradi takšnih in drugačnih obveznosti mi je danes uspelo prevozit 295km. Ne sam, ampak v kompaniji .)

Sprva sem mislil skočit le do Bovca, potem pa sem v Desklah srečal prijatelja, kateri je za mojo prisotnost izvedel šele v Tolminu:) Na petrolu se pozdraviva, ko pa prijatelju povem moj namen, se mi pridruži in skupaj skočiva do Bovca. Tu se od znotraj ofrišava s "Tolmincem" in se odločiva, da preko Predela skočiva pogledat do Rabeljskega jezera.

Sledi manjši postanek in ko se že skoraj odločim, da jo odrinem domov po isti poti mi prijatelj reče, da bi raje izbrali drugo pot. Zato se odločiva, da jo odrineva čez Sella Nevea, Chiusaforte, Targento, passo di Tanamea (Uccea), Žago do Kobarida, kjer na petrolu spet sledi osfežitev in rahlo razgibavanje. Se mi pač pozna upad kondicije :D No, potem pa spet po "soški" nazaj domov. Na poti pa sva na srečo zgrešila vse plohe :D "Lpu je blu" :D

Jutri pa nov dan .)

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je minilo dosti časa odkar sem se zadnjič drenjal po cesti......

Vse se je začelo z kratkim SMS - Ase kam gre. In smo šli, v najboljši zasedbi(Tržičan, JerryTDM).

Začel sem doma in se odpravil v Lesce na zborno mesto. Ko se odpeljem, si mislim- lepo počasi, z bogom, dolgo se nisi vozil. A žival v meni hoče svoje in glej ga vraga, na dogovorjenem mestu sem bil celo 2 minuti pred dogovorjenim časom.

Dogovorimo se, da gremo čez Trbiž , Chiusaforte in nazaj čez Učejo na Kras, a se vmes na kofetku premislimo in se odpravimo čez Tolmezzo Dolomitom naproti.

Pot nas odnese čez Maurio, Lorenzago, Pieve di Cadore, Paso di Cibiana, Forno di Zoldo, Cortino d*Ampezzo, Auronzo in po isti poto nazaj do Slovenije.

Pot po Dolomitih je bila prav prijetna. Ni bilo kakega silnega prometa, zlahka smo prehitevali in nizali ovinek za ovinkom. Asfalt, pregovorno dober, a kakšno luknjo smo vseeno našli.

Kljub relativno slabi vremenski napovedi smo pred dežjem bežali le enkrat, okoli enih, tik pred Maurio.

Škoda le, da smo šli za en dan in nam je že spet zmanjkalo časa za pobližji ogled gorskega cvetja.

Zvečer smo se prijetno utrujeni vrnili v Slovenijo, čez mejni prehod v Ratečah. Tam smo motorje zamenjali z pnevmatskimi kladivi, tistimi XXl za razbijanje betona in se z njimi odpelajli proti Jesenicam.

V nekaj kilometrih nas je tako pretreslo, kot nas prej ni cel dan. Še dobro, da vozim Yamaho, sicer bi mi verjetno odpadel kakšen vijak.

Razšli smo se v Lescah z obljubo, da se danes zagotovo odpeljemo v Rezijo.

Če bo vreme.

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislil sem v Avstrijo, vendar sem zaradi vremena zacvikal in se odločil, da jo pihnem raje bližje. Preko Dornberka, Bukovice in Mirna se odpravim na Kras, potem pa preko Opatjega Sela, Komna, Kobje glave in Tomačevice do Štanjela. Sledi rahlo razgibavanje in osvežitev, potem pa čez Dobravlje, Senožeče in Postojne do Planine (ride), da še osebno vidim to ograjo :) Vsaj ena dobra lastnost te ograje, ovinek je čist kot suza :D Sicer se ne ustavljam, grem kar naprej, v Kalcih pa zavijem levo proti Hotedrščici in potem čez Črni Vrh, Col, Predmejo, Lokavcem nazaj domov v Batuje .)

Prevozil sicer le 170km, ker sem hitel gledat F1 .) Je pa bilo vreme za mene odlično. Oblačno in zato nizke temperature, kar se je poznalo pri "švicanju" in kot sem že v temi Vreme povedal, očitno zaradi bojazni dežja ful malo prometa. Mi je prav pašalo .)

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vceraj zjutraj ob 8h start iz rakeka proti slovaski cez mejni prehod sentilj mimo gradza,dunaja do bratislave in naprej do partizansky ter do previdze kje se bom zadrzala nekaj dni skupno 700km v mrazu megli,dezu iín soncu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

[attachmentid=78095]Po dolgem času sva dobro izkoristila sončni dan ob 8h se dobiva z Dragotom v Medvodah na kavici potem pa gas na Ljubelj-Celovec-Feldkirchen-Goldnitz-Murau-Solkpas-Schladming-Radstadt-Obertauern-Predlitz-Turracher hohe-Bad kleinkirchheim-Beljak-Korensko sedlo in v prvo gostilno na zasluženo malce pozno kosilo.Prevozila sva 520 km po večinoma praznih in lepih cestah edino kar je kvarilo dan je bil močan veter in v hribovitem svetu temperatura ki ni bila kaj dosti v plusu.Zelo lepa fura mogoče za koga malo predolga ampak je vredna teh kilometrov jo priporočam.

še nekaj slik

in še slike

slike

post-11915-1155067511_thumb.jpg

post-11915-1155067572_thumb.jpg

post-11915-1155067763_thumb.jpg

post-11915-1155067809_thumb.jpg

post-11915-1155067918_thumb.jpg

post-11915-1155067977_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Midva pa sva se danes odpravila na passo di Mauria (na poti srečala toliko Slovencev, da sva se počutila kot doma :D ). Prijetnih 680 kilometrčkov!

Komaj čakam na ponovitev :kva2: ker je bilo MEEEGAAA !! B)

Cvetoo je vsega kriv! :P p.s.: Hvala :OK:

post-5182-1155084929_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil BolhA^
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mi2 pa iz slovaške natančneje Predvidze do mejnega prehoda z mađarsko,Komarno proti Bratislavi ki sva jo zapustila ob 17h nadaljevala pot proti avstriji oz glavnemu mestu nato proti gradcu,na poti naju spremlja mogan veter vndar brez držja,mejnemu prehodu šentilj,mariboru,mal potelefoniram domov in zvem da naju bo na poti še pralo to se tudi zgodi v celju naletiva na močan dež in popolno temo potovalna hitrost se zmanjša nekje do logatca na uncu dol in prihod v rakek ob 22h po 850km priznam da sm bla kr zmatrana in zaoteklih nog :? ampak blo je fajn :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

učeri na mali Lošinj :OK: pri Ilirski Bistrici dva zaporedna radarja :angry2:, pravi cajt jih vidu :P

za nazaj patrulja pri Pivki :angry: ,na Razdrtem en italjan prehitevu kolono pred ovinkom tko da sem mogu skoraj ustavit in umaknit s ceste :angry2: matr kaj bi ga :fight1:

drgač pa cesta polna pločevine.....

fajn je blo :OK:

ratal pa je okol 480km :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dons'?

Brez slik in brez argumentov, ampak je blo fejst hudo dober!!!!!!!!!!!!!!! :OK: :OK: :OK: :OK:

Da bi b'lo vsaj sedemkrat na teden p'r englih tako!!! :yes: :grim :D :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da bi b'lo vsaj sedemkrat na teden p'r englih tako!!! :yes: :grim :D :OK:

ja da bi blo.........kej bi dal :OK: :OK:

Popravljeno . Popravil Miha Z.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes lepih 250 supermoto km.

Bled-Jezersko-Pavličevo sedlo-po panoramski cesti do Črne (uletela direktno v sejem na glavni cesti in se z motorji prebijala skozi gnečo ljudi) - Šoštanj (prvič tukaj čez :OK: )- Velenje (malica in pijača ob jezeru) - Mozirje- Gornji grad - Kamnik (z zadnjimi kapljicami bencina) - Kranj - Bled

Vreme idealno, ponekod precej gužve na cesti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lj - Rakitna ni neka relacija, ampak če jo prepelješ z novim motorjem je pa noro.

PS: Na parih ovinkih je bilo nekaj peska...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes sem jo po dolgem času mahnil čez Avstijo do Šentilja, pol pa nazaj čez Prlekijo pa mal skočil prek na HR in domov....lepih 180 km, vreme super, srečal veliko motoristov :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ploden dan!!!... Dobrih 400 in veliko vtisov. :yes:

Zadovoljen! :OK:

Pozdrav vsem, ki ste me poznali... :hmm: :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje: a vi tele furce po 400km+ naredite v enem dnevu (npr. Mali Lošinj, Italjia itd) ?

Če jih... bravo.

Popravljeno . Popravil corser
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje: a vi tele furce po 400km+ naredite v enem dnevu (npr. Mali Lošinj, Italjia itd) ?

Če jih... bravo.

En odgovor: a ti furce po 400km+ delaš v enem tednu a ? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dons prov fajn turca Bled-Korensko sedlo-Hermagor-Nassfeldpass-Ponteba-Trbiž-Bled

Srečov skor več motoristov kt pa avtomobilov :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje: a vi tele furce po 400km+ naredite v enem dnevu (npr. Mali Lošinj, Italjia itd) ?

Če jih... bravo.

Tko dnevno (od jutra do večera) če je zelo dobra fura tudi do 800km. Danes naredil 400km z veliko ustavljanja (kavica, pivo, čevapčiči, piknik)

V 24 urah za sedaj max 1300km (od 6 popoldan do 6 popoldan naslednjega dne z 2 urama spanja)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tko dnevno (od jutra do večera) če je zelo dobra fura tudi do 800km. Danes naredil 400km z veliko ustavljanja (kavica, pivo, čevapčiči, piknik)

V 24 urah za sedaj max 1300km (od 6 popoldan do 6 popoldan naslednjega dne z 2 urama spanja)

Pa to pomoje ni lih varno in priporočljivo :hmm:

No drgač sm jih pa jst danes nardila samo 150... (NG - Bovec - NG).. sm spala do 15h :blush: Je bla pa lepa furca, sicer sm se bala da me ujame dež, ker je blo nad Bovcem vse črno, pa se je vse izteklo odlično.. :D

lp ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!