Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih fur 2006


Sanda7

Priporočene objave

Preko Lj, Tuhinjske, Vranskega, (srečala eno hudo bejbo in enga hudga bejbaka :D ) včeraj skočila na Maričko, pa na Litijo in domov. Je pa lih tolk mal dež padal, da je bla cesta za en kur*, no, pelat se je vseen dal :grim .

Popravljeno . Popravil era
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj Dvor-Kočevje (največ adrenalina), danes pa Rakitna (najboljši asfalt) in Ride (najbolj ''racing''). Sam še Grobnik fali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robert :OK: A lahko prlimaš še kak zemljevidek s te fure ??

Evo jo .) Prilagam ti avstrijski del, ker te slovenski po moje ne zanima :) S prijateljem sva pot med točko 4 in 7 odpeljala pod jezerom, pač po glavni cesti za Spitall. Meni je boljša ta, ki ti jo dajem, zraven jezera, odločitev pa tvoja .) Nockalmstrasse pa se nahaja med točko 10 in 11, to verjetno že veš :blush: Ostali dve jezerci pa se nahajata med točko 12 in 13, no saj boš videl, ko boš šaril po zemljevidu :D

Pozdrav od Roberta

post-106-1156088777_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No še današnji vtisi. Sprva sem mislil le eno krajšo lokalno, potem, pa sem se odločil, da malo obiščem predele Britofa, Brkinov, Cerkniškega jezera s končno destinacijo grad Snežnik.

Pot me je najprej vodila čez Kras in sicer Batuje, Branik, Štanjel, Dutovlje, Divača, potem pa sem tu nadaljeval naravnost proti Ilirski Bistrici. V Ribnici zavijem desno in potem pred Ilirsko Bistrico spet desno za Prem. Ta predel je bil oblačen.

V Premu posije sonce, zato zaradi slikavosti, ki jo ti predeli ponujajo veselje še večje. Iz Prema nadaljujem mimo Pregarjev do Obrova in pridem ven na glavni cesti za Rijeko. Seveda ne mislim prečkat meje, ampak za Podgradom zavijem za Harije in pridem ven v Ilirski Bistrici. Tu zavijem proti centru in po par deset metrov levo za Knežak. Še vedno me spremlja sonce, ki pa se počasi proti Knežaku izgublja dokler se ne popolnoma "izgubi". Nadaljujem proti Postojni. Da Suzika res ne bi postala "mula" se moram ustavit in tankat. Sebi pa si privoščim kosilo, čokolado "Kit Kat" :D

Po par minutah počitka, nadaljujem za Planino, vendar takoj po Postojni zavijem desno za Unek proti Cerknici. Sprva sem se mislil ustavit pri Cerkniškem jezeru, ker pa postaja vedno bolj sumljivo za dež, jo kar naprej udriham mimo Grahovega, Bloške Police in Kozarišča proti gradu Snežnik. Ko prispem, pa sledi razočaranje. Jst "mona" se nisem pozanimam, kakšno je stanje, čeprav sem pred časom slišal, da ga bodo obnavljali. In res, grad doživlja korenito prenovo. Ker je bil poln gradbenega materiala ga še slikal nisem :blush: So pa določeni deli že obnovljeni in ti so res v nulo in zgleda, da ko bo popolnoma obnovljen, bo res vreden ogleda :D Zaradi bojazni pred dežjem takoj obrnem in jo ucvrkam proti domu.

V Cerknici spet pogledam proti nebu in se glede na stanje odločim, da jezero obiščem en drugi dan. Vračam se nazaj proti Postojni, potem pa uberem pot proti Planini. Ker pa pridem ven na koncu Planine in zavijem za Kalce, famoznih rajd ne obiščem :D Je pa zato toliko lepša pot Kalce, Hoterdščica, Godovič. Ti ovinki so pravi balzam za dušo :D V Godoviču opazim, da se je vreme stabiliziralo, zato jo lepo počasi popiham čez Col v Ajdovščino za Batuje.

V Selu, samo kilometer do doma, občutim, da ni še dovolj in da bi lahko naredil še en majhen krogec, zato do Batuj izberem pot prek Črnič, Ajševice, Šempetra, Vrtojbe, Bilj, Prvačne in Dornberka. Pred Biljami sem se nekaj časa dajal z mislijo, da bi lahko šel še čez Miren, Opatje Selo, Komen in Branik domov, vendar so moja zapestja imela že dovolj :blush: Vseeno se je nabralo 290km-jev. No, ta vikend je bil kar lepo izkoriščen :D

Še par slikc .)

Pozdrav od Roberta

post-106-1156091620_thumb.jpg

post-106-1156091633_thumb.jpg

post-106-1156091646_thumb.jpg

post-106-1156091661_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes Pag-Rakek,nč posebnega sam paše magistralka še pa še

čeprav mi je obratna smer monogo bolj ušeč .) :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V podaljšanem vikendu od sobote do torka v družbi Lumpe, Marcija in Hanne v smeri MB, CE, čez Tuhinjsko dolino v Kamnik, nato v Škofjo Loko, Železnike, Dražgoše, Kropo, Radovljico, Bled, Jesenice, Kranjsko Goro, Vršič do prve nočitve v kraju Soča. Naslednji dan seveda ob ogledu vseh znamenitosti do Kobarida, v smeri Tolmina, N. Gorice, Portoroža in končnega cilja Hrvaškega Novega Grada.

Nazaj čez Portorož, Lipico, Sežano, Postojno, Rakek, Unec, Ljubljano v kateri je najlepši kažipot za smer Maribora. :P

Ljubljana je nas Štajerce za dobrodošlico pričakala z nevihto in nalivom. Hvala Ljubljančanom za tako lep sprejem. :P :worship: :worship: :worship:

:hmm: Med Logatcem in Vrhniko so občinski veljaki v teh krajih z županom na čelu očitno zaspali. :eek: Cesta je katastrofa od katastrofe.

Na cesti srečali ogromno motoristov, da me je že bolela roka od pozdravljanja. Krizna situacija je bila samo ena, ko nas je mali italijanski avtobus z ostarelimi Italijani pri spustu v Dolino Trente, skoraj stisnil v ovinku v oporni zid. Gostinci v tem prečudovitem kraju ob Soči se hudujejo nad turisti iz Izraela, ker jim zapustijo v restavracijah in prenočitvenih sobah pravo razdejanje. Tudi Italijani, baje niso nič boljši. V Lipici se je prav tako nad njimi hudoval natakar ko so italijančki plačali kosilo in se odpravili na ogled kobilarne. Miza in pod mizo je ostala prava štala. Zaupal nam je informacijo, ki jo bom povedal samo Štajercem pri ML.

Na zelo prijetni furi smo skupno v štirih dnevih prevozili 933 km.

Pred vzponom na Vršič.

Stari spaček s Francosko registracijo je prisopihal na Vršič.

Naslednji dan pred odhodom na morje iz kraja Soča.

Hrvaško morje brez meduz.

Slovenski Lipicanci.

post-9142-1156410778_thumb.jpg

post-9142-1156410932_thumb.jpg

post-9142-1156411087_thumb.jpg

post-9142-1156411119_thumb.jpg

post-9142-1156411242_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes 305 km: Rob-Krka-Žužemberk-Trebnje-Sevnica-Rimske Toplice-Trbovlje-Marija Reka-Vransko-Kamnik-Ljubljana-Rakitna-Ig-Rob.

IPB Slika

IPB Slika

IPB Slika

IPB Slika

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Včeraj po službi kratka, a luštna furca: Vrhnika-Logatec-Kalce-Stara pošta-Col-Godovič-Kalce-Logatec-Vrhnika-3M-Vrhnika

Ne bi bilo posebej omembe vredno, če nebi v Dragomerju za nama s Kosovelom začel trobiti tovornjak s polpriklopnikom in ko sem se ozrl kaj je, mi je začel kazati kaj se obiram, naj dam gas in se začel zaganjati TIK za nama :eek: pogledam na števec, 57 kph, avti pred nama, naselje (halo, kaj bi rad, butl???) in mu vljudno pokažem naj gre pač na sosednjo, ~50 m oddaljeno AC če mu gre tu prepočasi, kar ga je šele razkačilo in je začel voziti še bolj v rit in hupat :kva2:

k sreči je bilo že konec hiš in sva se hitro "skrila" par avtov naprej ampak kak kretenozaver :slap: !!! sem moral kar nekaj kepic polizat na 3M da sem se pohladil :)

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes padla ena lepa turca :OK:

Vrhnika - Cerknica - Gerovo - Brod na Kupi - Kočevje - Ribnica - in nazaj do Vrhnike :yea1: , bilo nas je 15 motorjev.

Popravljeno . Popravil TinaRR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes padla ena lepa turca :OK:

Vrhnika - Cerknica - Gerovo - Brod na Kupi - Ko?evje - Ribnica - in nazaj do Vrhnike :yea1: , bilo nas je 15 motorjev.

Hello!

Vceraj iz LJ v Zrecen, tam prespal (seminar), danes do MS, kjer se ravnokar nahajam (tuki bom dons spal), jutri pa nazaj v LJ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem se odpravil šele ob 10:30 in se odločil, da ne prevozim preveč dolge furce, ker bi rad čimprej nazaj, zvečer me čaka fantovščina :D

Preko Dornberka odrinem do Zelenaga Gaja, kjer imajo Orli zbor, vendar iz glavne ceste ne vidim nekega dogajanja, zato pospešim naprej na Kras. Preko Branika najprej do Štanjela, potem pa čez Dutovlje, Koprivo do Divače. Tu se odločim, da skočim najprej do Mošuna, potem pa še do Cerkniškega jezera, ker se nazadnje zaradi bojazni dežja nisem ustavil.

V Divači grem naravnost za Vremski britof, vendar nekaj km pred njim zavijem levo za Pivko. Po tej cesti se nisem vozil že par let, zato mi zelo prija. Še vreme je čudovito :D Vse gre lepo po maslu, dokler ne dobim enega tipa v škarje. Na srečo sem imel hitrost med 50 in 60km/h, tako da mi uspe motor ustavit in se umaknit dobesedno zraven ograje, da ne poči. Srce mi razbija in ob rahlem tresenju mu izpod čelade izrečem vse kletvice, ki mi v tistem momentu pridejo na plan. Ves živcen in tudi usran .) se čez par km-jev ustavim v vasi Kal, kjer si s fotkanjem skušam umirit. Privoščim si minuto dve in jo odrinem proti Pivki. In tu me čaka druga prigoda.

Ne bom niti govoril, kako bedarijo sem naredil, vendar mi motor na mestu prevagne in se zvrne na tla. Skoraj doživim živčni zlom. Ker še nisem bil na nobeni delavnici "Maksija" mi seveda ne uspe pobrat motorja, zato ustavim mimoidočega avtomobilista, kateri mi ga pomaga dvignit. Lepo se mu zahvalim, on pa mi zaželi varno pot. Rezultat popraskano ogledalo in rahlo popraskana plastika na sprednjem delu motorja .)

Glede na prejšnje škarje in mojo neumnost, razmišljam, kaj me danes še čaka in ali je mogoče bolje, če obrnem in grem lepo domov. Potem pa se odločim, da je bolje če se umirim in vse skupaj vzamem mal na "filozoski" način. Rečem si, mogoče pa je moj angel varuh z "Unim gor" :D naredil eno kupčijo in sicer morebitno nesrečo in težjo poškodbo ali celo smrt izpred par kilometrov pokompenziral z padcem motorja na tla .) Mogoče smešno razmišljanje, vendar mi pomaga, da doživim nek notranji mir in lepo nadaljujem s furo.

Kljub vsemu, mi vsake toliko misli bežno uidejo k tema dvema pripetljajema tako, da v Pivki pozabim zavit za Knežak in Mošun, tako, da nadaljujem kar naprej proti Postojni in sem že skoraj tam, ko se zavem, da bi za Mošun že moral zavit :slap: Ne obračam nazaj, ampak grem lepo naprej čez Radje do Planine, kjer zavijem za Rakek in Cerknico. V Cerknici zavijem desno za Cerniško jezero, kjer se ustavim in pretegnem, malo pofotkam ter podebatiram z dvema poboma :D Eden izmed njiju se pač zanima za nakup enakega motorja kot ga imam jaz.

Po par minutak odrinem naprej in sicer žez Grahovo, Bloško Polico proti Sodražici. Po tej cesti Bloška Polica, Sodražica se nisem že veliko časa vozil in sem že pozabil kakšna pokrajina me čaka. Res je lepa tako, da tistim, ki tu živijo, prav rahlo zavidam .)

Pred Vasjo Žlebiči zavijem levo proti Turjaku in Ig-u, kjer se odločim, da potem čez Bresto, Jezero, itd odrinem proti Vrhniki, vendar zaje**m in se ponovno vrnem na Ig. Ker nočem več poizkušat sreče raje odpeljem za Ljubljano in potem tu čez Logatec, Godovič (srečam ustavljenih en kup motoristov z GO tablico), Črni Vrh in Ajdovščino nazaj domov.

Kljub tistim dvem pripetljajom sem vesel, da sem se odločil za to furo. Vreme je bilo čudovito, prevozil pa sem 280 km-jev. NO, upam, da današnja fantovščina ne bo preveč huda, da jo jutri še kam ucvrem :D

Še par slikc .)

post-106-1156618213_thumb.jpg

post-106-1156618227_thumb.jpg

post-106-1156618240_thumb.jpg

post-106-1156618255_thumb.jpg

post-106-1156618278_thumb.jpg

post-106-1156618290_thumb.jpg

post-106-1156618302_thumb.jpg

post-106-1156618314_thumb.jpg

post-106-1156618327_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zborno mesto Shadowk je blo v Kranju nato Logatcu uštimale lepo vreme in jo mahnile na Hotederščico,Col,Ajdovščino,Novo gorico,Sveto goro,kjer smo si privoščle mal pavze z razgledom na Brda in morje nato pa nazaj spust v gorico do Dornberka natančneje v Zeleni gaj na moto zbor,na katerega smo se pripeljala točno ob 17h genav na krožno vožnjo spile par drinkov ena posadka se je odločila da tam ostane ostala pa se je vrnila v mraku oz temi proti domu,bilo je ODLIČNO

post-265-1156619271_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bi bilo posebej omembe vredno, če nebi v Dragomerju za nama s Kosovelom začel trobiti tovornjak s polpriklopnikom in ko sem se ozrl kaj je, mi je začel kazati kaj se obiram, naj dam gas in se začel zaganjati TIK za nama :eek: pogledam na števec, 57 kph, avti pred nama, naselje (halo, kaj bi rad, butl???) in mu vljudno pokažem naj gre pač na sosednjo, ~50 m oddaljeno AC če mu gre tu prepočasi, kar ga je šele razkačilo in je začel voziti še bolj v rit in hupat :kva2:

k sreči je bilo že konec hiš in sva se hitro "skrila" par avtov naprej ampak kak kretenozaver :slap: !!! sem moral kar nekaj kepic polizat na 3M da sem se pohladil :)

Neboš verjel ampak podobna stvar se je men v petek okol 23h zgodila,ko sem se vračal iz Bleda v Kranj,na glavni cesti,malo naprej od Radovljice (Podvin,če poznaš kej te konce :) ) Uglavnem en šlepar mi je vozil za ritjo,blendal,trobil,vse možno.Vozil sem 80 - 90,omejitev je pa 70 pa še video nazdor prometa. :huh:

Nevem kaj določenmu folku ni jasno :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ojla

Včeraj kar posrečena fura iz Postojne po stari cesti do Ljubljane , potem Trojane, skozi Velenje, Slovenj Gradec do Dravograda, ob Dravi do Maribora, srečal ogromno BMWejev ( srečanje??? ), iz Maribora po stranskih cestah do Celja, kjer sem se zaradi zapore centra malo zgubil, :? nadaljeval mimo Žalca, pred Trojanami zavil v Tuhinjsko dolino, kjer mam še neporavnane račune z enim ovinkom, :blush: je včeraj dost lepš ratal, nato pa Kamnik, Ljubljana do Postojne nazaj. Blo je res v redu tko da :yea1: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hello!

Vceraj iz LJ v Zrecen, tam prespal (seminar), danes do MS, kjer se ravnokar nahajam (tuki bom dons spal), jutri pa nazaj v LJ.

Saj. Jaz se moram pa sam vozi okol. Tko, da včeraj sam pal na Gorenjsko.Sam ene 130 km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zborno mesto Shadowk je blo v Kranju nato Logatcu uštimale lepo vreme in jo mahnile na Hotederščico,Col,Ajdovščino,Novo gorico,Sveto goro,kjer smo si privoščle mal pavze z razgledom na Brda in morje nato pa nazaj spust v gorico do Dornberka natančneje v Zeleni gaj na moto zbor,na katerega smo se pripeljala točno ob 17h genav na krožno vožnjo spile par drinkov ena posadka se je odločila da tam ostane ostala pa se je vrnila v mraku oz temi proti domu,bilo je ODLIČNO

Pet bab u life, pa ne sporočiš da gremo zraven? :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes en kratek izlet. Ljubljana-Kočevje-Novo Mesto-Litija-trebeljevo-Besnica-Ljubljana. Približno 200 km. Ovinki pa skoz lepa cesta. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav!

Sevnica-Šmarješke toplice-Novo mesto-Kostanjevica-Sevnica, cca 120 prijetnih km :D

Nekaj razlite nafte (iz rezervoarjev tovornjakov) v ovinkih na odseku Novo Mesto-Šentjernej, drugače pa super furca...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tako... preostala enota shadowk, ki je ostala v zelenem gaju čez noč, se je v družbi parih kranjčanov preko ajdovščine in cola v poznem dopoldnevu pripeljala domow. Ker pa to ni bilo dovolj, sem že po parih urah zopet sedla na motor in se preko rovt zapeljalo do vrha sv. treh kraljev na pijačko in klepet :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto sem šel pogledat prekrasen sončni zahod v Slovenskem morju.

Jasno ne direkt iz Žabarije. Čez Podkraj, Col, Vipavo, Komen, Gorjansko, via makaronija na Debeli Rtič in v Strunjan. Nazaj pa kar klasična stara cesta.

Je prišlo fajn za glavo spucat, pa še ribce za nedeljsko kosilo sem domov prinesel. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem dodobra izkoristil prosti dan. Odpravil sem se že zjutraj, takoj po kavici.

Obiskal sem naslednje kraje: Ljubljana, Medvode, Šk.Loka, Železniki, Cerkno (do tu zanič ceste, naprej pa :OK: ), Idrija, Godovič, Col, Predmeja, Ajdovščina, Nova Gorica, Dornberk, Sežana, Divača, Il.Bistrica,

Šembije, Postojna, Ride, Cerknica, Nova vas, Žlebič, Rašica, Rob. Naredil celih 400 km. Sploh je bilo fajn, ker nisem naletel na dež, ni bilo prevroče in skoraj nič muh in podobne nadležnosti. Pa zelo malo prometa in nič peska :D.

IPB Slika

IPB Slika

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

štart iz rakeka proti cerknici,sodražici,na turjak pa dol na škoflco,ljublana(kofi čvek)in nazaj na vrhniko,logatec,rakek skupno 135SSkilometrov NORO :oK:odlično,razn če pozabim par šleparjev ki so me mal nervirali in ene dva ki sta mi mal pot zapirala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!