Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih fur 2006

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Brez skrbi tistih 1300km je prav pasalo, če bi blo treba bi se prej ustavil tako pa je kar šlo in šlo :D

Aja drugače pa današnjih 400km bilo enkratnih :OK:

Vse od Severa do Juga Slo.

Popravljeno . Popravil KeC
Objavljeno

Aja pa še nekaj tistih 1300km gre veliko lažje če imaš dobro družbo :D

Objavljeno

Še naša družinska fura: Tržičan in jest + boljši polovici

Je v Italiji blizu meje; :OK: :eek: drugo pa ugotovite sami :whistle:

[attachmentid=78551]

Val Resia

post-1463-1155673492_thumb.jpg

Objavljeno

..sem prejle pozabil.....moram se še zahvalit motoristu s čoperjem, ki me je danes v bližini Radenec opozoril na radarsko kontrolo :OK: :blush:

Objavljeno

danes preko trbiža do bordana v hišo metuljev ,nazaj na pontebo in po avstrijski strani nazaj čez korensko domov.

post-3097-1155674308_thumb.jpg

post-3097-1155674359_thumb.jpg

post-3097-1155674399_thumb.jpg

post-3097-1155674444_thumb.jpg

post-3097-1155674520_thumb.jpg

post-3097-1155674581_thumb.jpg

post-3097-1155674633_thumb.jpg

post-3097-1155674685_thumb.jpg

post-3097-1155674739_thumb.jpg

post-3097-1155674800_thumb.jpg

post-3097-1155674847_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Eno vprašanje: a vi tele furce po 400km+ naredite v enem dnevu (npr. Mali Lošinj, Italjia itd) ?

Če jih... bravo.

Kaj pa vem, kako bi ti odgovoril?... :hmm:

Včasih po toliko kot sem zapisal. Včasih 14 dni nič... Včasih 10 kilometrov v tednu, ali pa 15.000 na mesec. Zavisi kakšne sem volje... :unsure: :rolleyes: :hmm:

Samo ne mi rečt', da sem ubrisan. :grrr

Če sem, pa to vzamem v zakup. :o :o :yes: :naughty: O.K?

Popravljeno . Popravil fičo
Objavljeno

Eno vprašanje: a vi tele furce po 400km+ naredite v enem dnevu (npr. Mali Lošinj, Italjia itd) ?

Če jih... bravo.

In se ti zdi to velik????? Men pa še kakšnemu ne. Bi te vzel letos v Turčijo. Iz Ljubljane do Čiflika ( Bela palanka ) v Srbiji v enmu dnevu. Pa si poglej kok je to kilometrov.

Objavljeno

Ljubljana - Kamnik - čez Tuhinjsko dolino do Ločice - Trojane (tolk folka da bi na krof čakal dva dni) - Izlake - Zagorje - Litija - Ljubljana.

Po 14 dneh deževne pavze prav prijetnih 140km.

Objavljeno (popravljeno)

No, pa še moji današnji vtisi .)

Ker mi prejšnji teden ni ratalo na Turracherhohe it, sem to naredil danes. Pot sem si splaniral tako, da sem skušal zajet čimveč cest, ki jih še nisem prevozil. Po Avstriji seveda .)

Odpravim se ob 7:30 in kot ponavadi traso začnem po soški dolini do Bovca, kjer sledi prvo razgibavanje in frišanje Suzike s 95 oktanskim benzinom :D Rahlo sem premražen, vendar se počasi sramežljivo skozi oblake prikaže sonce in moji prsti se začnejo hvala bogu toplit :D

Pred Logom pod Mangartom vidim v daljavi plave luči in razmišljam:"Lepo se je dan lotil". Ko prispem do tja vidim, da je ena šjora totalno zmečkala sprednji del avtomobila. Zletela je iz ceste in to na ravni cesti in se zabila v skalo ter jo izruvala. Pojma nimam, kako ji je to uspelo, mogoče je zaspala ali kaj šarila po avtu. V glavnem na srečo je bilo z njo vse okej.

Na Predel prispem še v soncu, ko pa se začnem spuščat proti Rabeljskemu jezeru me pričaka megla. Hvala bogu se je že dvigala, tako, da jo v dolini praktično več ni bilo in jo preko Tarvisia udarim v Avstrijo. Pred Arnoldsteinom zavijem za Notsch oziroma Bad Bleiberg. Po odcepu Labientschach-Bad Bleiberg-Villach West se vozim prvič. Po prvih kilometrih tega odcepa mi je pokrajina nezanimiva, vendar kmalu spremenim mnenje :) Cesta je lepo speljana, ponekod celo na novo asfaltirana, tako, da je pravi užitek vozit po tem delu. Moram pa opozorit, da je vseeno pred Villachom približno 3km cesta obupna, zato previdnost ni odveč .)

Naslednji odcep, ki ga še nisem prevozil je Innere Einode-Arriach-Weisenbach-Wiederschwing. Ko sem v Villachu, se odločim, da na omenjen odcep preidem preko Toplitsch-a in Puch-a od tod pa proti Treffenu, vendar še preden pridem do njega, zavijem levo za Winkleren in potem sledim tablam "Arriach". Tudi ta del je prava poezija, balzam za dušo :D

V Wiederschwingu zavijem desno za Turracherhohe. Delno sem ta del že prevozil, ko sem osvajal Nockalm, potem pa večino poti spet vozim prvič. Turrachhohe osvojim ob dvanajstih. Ravnoprav, da se pretegnem in pomalicam. To naredim na klopci zraven jezera Turrachsee :) Seveda je bilo potrebno še kaj pofotkat, drugače ne bi bil zadovoljen :D Privoščim si pol ure počitka, potem pa spet počasi naprej in sicer proti Predlitz-u. Tukaj potem zavijem desno za Stadl, v Stadlu pa spet desno za Flattnitz ter Glodnitz. Ponovno uživam, cesta spet lepo vijugasta speljana po lepi pokrajini. Zato se vmes ustavljam in fotkam.

Ko prispem do Glodnitza zavijem desno za Feldkirchen tu pa potem proti Ossiacher See do Villacha in preko Korenjskega sedla do Kranjske Gore, kjer postane Suzika ponovno žejna. Ja, od prejšnjega tankanja v Bovcu je za mano že skoraj 300km :blush:

No, v Kranski Gori se odločim, da ne bom hodil spet čez Predel domov, ampak da to naredim prek Vršiča in čudovite Trente. Hja, kolikor je bilo v Avstriji prometa malo, ga je tu preveč. Zgleda, da nas je veliko izkoristilo današnji praznik za razna potepanja :D

Ob petih sem doma, za mano pa 507km-jev. Zmartranosti sicer ne čutim, čutim pa roke, sklepe na dlaneh, ki mi bojo vsak čas odpadli :blush: Vtisi po Astriji po celotnem predelu so čudoviti. Všeč mi je bilo, da je bilo zelo malo prometa in vreme čudovito. Več ali manj sončno, temperature pa zelo ugodne za motoriranje in kar je najbolj pomembno čudovita pokrajina :D

No pa še par slikc iz poti. Ene so bolj ene manj obdelane. V HDR tehniki le tri in še te bolj na hitro .)

post-106-1155681472_thumb.jpg

post-106-1155681486_thumb.jpg

post-106-1155681502_thumb.jpg

post-106-1155681521_thumb.jpg

post-106-1155681536_thumb.jpg

post-106-1155681551_thumb.jpg

post-106-1155681568_thumb.jpg

post-106-1155681582_thumb.jpg

post-106-1155681597_thumb.jpg

post-106-1155681617_thumb.jpg

post-106-1155681678_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Robert
Objavljeno

Včeraj:

Zagorje - Domžale - Jesenice - Vršič - Mangartsko sedlo - mejni prehod Predel - Mangartska jezera - mejni prehod Kranjska gora - Domžale - Zagorje.

Dobrih 380 km, lepo vreme, dobra družba!

:OK: :OK: :OK: :OK:

Objavljeno (popravljeno)

Včeraj na poti SG-Radlje ob Dravi malo ven iz SG pozdravim nasproti vozečega "letečega". Očitno je takoj za tem obrnil in me v Radljah ob Dravi dohitel: "Prometno in vozniško, a vi veste kako sem moral divjat da sem vas komaj dohitel???" :D

Pa sem res lepo in brez divjanja vozil no :blush:

Sva se pa potem lepo pogovorila in si zaželela lep dan pa srečno vožnjo :OK:

P.S. Če dotični "leteči" to bere: sem upošteval nasvet in varno prišel domov.

Popravljeno . Popravil KeC
Objavljeno

P.S. Če dotični "leteči" to bere: sem upošteval nasvet in varno prišel domov.

Meni, pa so nekje na soški z roko mahali, da naj grem kao bolj počasi, pa sem komaj prilezel mimo njih in jim nakazal, da vozim počasi :blush: Je pa res, da sem na ravnini pred tem ovinkom kjer so se nahajali imel cca 110km v riti in so verjetno slišali motor :P

Pozdrav od Roberta

Objavljeno (popravljeno)

Ker nobeden nič ne napiše, dodajam še dve slikci iz včerajšnjega potepanja .) Ja, zdej bom pa nehal :)

post-106-1155747850_thumb.jpg

post-106-1155747866_thumb.jpg

Objavljeno

v nedeljo prek N.G.-Ajdovšina-Col-Kalce-Postojna-Il. Bistrica-Kozina-Portoroz-ta plavi z radarjem na vrh črnega kala-pa do N.G. čez kras....

učeri spet u Portoroži <_< za nazaj spet ta plavi na istem kraju kot v nedeljo :angry2: :angry2: :angry2:

dones pa dežna fura do Vršiča...... :OK:

skupi okol 850km .) (srečnih) :OK:

klinc pa to "drkanje" po cestah k sem jih že nešteto krat prevozu.......

Objavljeno

Jst pa danes v Slovenski Bistrici... štart je bil v NG, čez podkraj do Ljubljane, potem pa se je vse skupaj tako zakompliciralo, da niti ne vem več kako smo najdli Slovensko Bistrico.. :wacko: Uglavnem moj konjiček je pokazal, da bi lahko skorajda konkuriral kroskam.. kar neki makedama je namreč pustu za sabo :slap: Se zgodi :whistle:

+ še kritika nekemu kamijonistu.. :angry2: Vozil je normalno, dokler se ga nisem odločila na neki ravnini prehiteti, ko je dal gas do konca in ko sem šla mimo in ga pogledala, je držal volan z obema rokama, stisnjen k njemu in se smejal kot idiot :angry2: Mi ni jasno, da taki res ne razumejo, da lahko na tak način tud kake škarje pa kako nesrečo izzovejo? :angry2:

V glavnem za sabo po večini lepih in avanturističnih 440km :D

lp ;)

Objavljeno

:OK: V torek sem naredil krog ! Preko Ljubelja po A. čez Jezersko in nazaj . Na A. strani proti Jezerskem je nov asfalt , tako ,da je kar lepa furca . Na naši strani se pa kar nekaj lomiš po tistih luknjah in krpah.

post-5346-1155791695_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

:OK: V torek sem naredil krog ! Preko Ljubelja po A. čez Jezersko in nazaj . Na A. strani proti Jezerskem je nov asfalt , tako ,da je kar lepa furca . Na naši strani se pa kar nekaj lomiš po tistih luknjah in krpah.

Kolenčni raj... :rolleyes: sam bl težko s tdm-o vendar tudi že vidu...

Popravljeno . Popravil Terminator
Objavljeno

Vtisi fure do Bleda; gužva k pr norcih :wacko: ...

Objavljeno

Včeraj štart iz Postojne prek Cerknice, Starega trga, Gerovega(ride :OK: ), Delnic, Ogulin do Plitvičkih jezer. Tam ogled ter kosilo potem pa do Senja, Reke, Ilirske Bistrice nazaj do Postojne. Nabralo se je tam okrog 500km :OK: , mogoče kakšen več ali manj.V zadnjem delu poti precej prometa :( , pri Reki tudi nekaj kapelj dežja, drugače pa lepa pot, plave angele ( hr in naše) videl nekajkrat vendar so me pustil na miru :nono: , in po moji stari navadi sem šele v Plitvicah ugotovil da sem doma pozabil fotoaparat :? :rolleyes:

Objavljeno

Včeraj štart iz Postojne prek Cerknice, Starega trga, Gerovega(ride :OK: ), Delnic, Ogulin do Plitvičkih jezer. Tam ogled ter kosilo potem pa do Senja, Reke, Ilirske Bistrice nazaj do Postojne. Nabralo se je tam okrog 500km :OK: , mogoče kakšen več ali manj.V zadnjem delu poti precej prometa :( , pri Reki tudi nekaj kapelj dežja, drugače pa lepa pot, plave angele ( hr in naše) videl nekajkrat vendar so me pustil na miru :nono: , in po moji stari navadi sem šele v Plitvicah ugotovil da sem doma pozabil fotoaparat :? :rolleyes:

Boljše,da si ga pozabil doma,kot pa na Plitvicah :naughty:

Boljše,da si ga pozabil doma,kot pa na Plitvicah :naughty: :naughty:

:naughty: :naughty: :naughty:

Objavljeno (popravljeno)

Še dobro, da si povedal, ker me je mikalo, da bi danes skočil gor .)

Zdaj pa še malo včerajšnjih vtisov. Ponovno destinacija Avstrija in sicer prevozit Nockalmstrasse :D Letos je še nisem, pa prijatelj, ki je šel z menoj, tam še nikoli ni bil.

Odpraviva se okoli 8h zjutraj, jaz še prej na OMV-ju natankam, potem pa počasi proti Bovcu, kjer nameravamo dotočit, da bomo imeli do Kranjske Gore, ko se bomo vračali mir. In res v Bovcu dotankava, prijatelj si nabavi še kosilce in potem jo čez Predel udariva do Rabeljskega jezera, kjer sledijo prve fotke. Privoščiva si par minutk, potem pa jo skozi Tarvisio, Feistritz in Matschiedel odrineva do Windische Hohe. Tukaj se spet ustaviva in pretegneva ter malo pofotkava.

Vreme je čudovito in kot vedno do sedaj (vsaj letos) temperatura odlična in malo prometa, tako, da je pravi užitek vozit. Iz Windische Hohe se potem spustiva proti Villachu, vendar malo prej zavijeva levo za Spittal in nadaljujeva za Gmund, Kreuschlach, Kremsbrucke, kjer zavijeva desno za Innerkrems, kjer je potrebno vplačati 7 EUR za Nockalmstrasse. Malo pred njo se ustaviva in malo razgibava ter ponovno par minut izkoristiva za fotkanje in zdaj tudi najino osvežitev.

No, plačava 7 EUR in vstopiva na to famozno cesto. Kakšen užitek, meni osebno mi ta pot bolj leži kot Grossglockner varjanta. Veliko se ustavljava in slikava, meni mi je tam tako všeč, da bi skoraj vsak kamen slikal :D Vstaviva se na Eisentalhohe in si privoščiva malo daljši počitek. Ura je že preko ene midva pa lačna kot volka. Zato tukaj pojeva in potem kot velikokrat prej, fotkava :D

Naslednji postanek je druga najvišja točka na tej poti. Gledava proti dolini in vidiva zelo sumljive oblake. Nič, upam, da ko bomo v dolini zavili desno proti Villachu, da se jim izognemo. In res ko v dolini zavijeva desno za Wiedweg se tem oblakom izogneva. Spet nam je ratalo, nič ne bo s dežjem :D

V Wiedwegu zavijeva desno za Bad Kleinkirchheim in potem pri Radenthein levo za Feld am See, kjer zraven jezera Brennsee sledi rahlo počivanje v povezavi s fotkanjem :D Ustaviva se tudi pri Afritzer see in dejanje ponoviva, potem pa jo čez Villach in Korensjo sedlo udariva proti Kranjski Gori, kjer je sedaj potrebno ofrišat še naše "mule" :D Tu pojeva še kar nam je ostalo od kosila :) in jo potem čez Vršič, Trento , Bovec ter "soški" odrineva domov :D

Doma sem malo pred osmo zvečer, tako, da sva bila s prijateljem celih 12 ur na poti. Fotkanje in ustavljanje nam je vzelo veliko časa :) Ni problem, važno, da so vtisi o preživetem dnevu čudoviti :OK: Prevozila sva cca 460km, na poti pa srečala ogromno motoristov. Razumljivo največ na Nockalmstrasse in okolici .) Ko sem prišel domov sem slišal, da so imeli dež. Ha, ha, midva niti kapljice :P

Drugi teden, če bo vse po sreči, pa do Maltatata .) Danes pa potem nič Bleda, raje ena bolj lokalna krajša furca :)

Še mal utrinkov iz poti .)

Pozdrav od Roberta

Še dve .)

post-106-1156054553_thumb.jpg

post-106-1156054567_thumb.jpg

post-106-1156054583_thumb.jpg

post-106-1156054595_thumb.jpg

post-106-1156054619_thumb.jpg

post-106-1156054639_thumb.jpg

post-106-1156054663_thumb.jpg

post-106-1156054679_thumb.jpg

post-106-1156054692_thumb.jpg

post-106-1156054705_thumb.jpg

post-106-1156054721_thumb.jpg

post-106-1156054846_thumb.jpg

post-106-1156054858_thumb.jpg

Objavljeno

Robert :OK: A lahko prlimaš še kak zemljevidek s te fure ??

Objavljeno

To je pa to, ker se prej ne pozanimate pri lokalcih kje se izognit gužve .)

Objavljeno

:naughty: :naughty: :naughty:

Tud res :? :? , hvala za tolažbo :lol1: :lol1:

Objavljeno

:OK: Včeraj je padlo lepih preko 450 km. Domžale , Marija reka , v Šempetru na črpalki kolega slučajno najde žebelj v gumi (lepenkar). Guma tudi malo ni spustila. Najdeva vulkanizerja , ki je bil pripravljen dat enekcijo v gumo . Tako sva šla naprej do Dravograda in preko Vič v A. Padla je Golička (super , super , super...) Modrih angelov ni bilo videti , malo naju je skrbelo zaradi Akrapotov. Na punktu pojeva sendwich in greva naprej čez mejni prehod Radelj , kjer pa je nastal problem , ker je kolega pozabil osebno doma .

Policaj je mal za kompliciral in nekoli več časa porabil za preverjanje , kajti vozniška mu ni bila dovolj.

Nato pa gasa proti Celju preko Vitanja , kjer je zelo lepa ovinkasta cesta. Potem do Krškega in na zbor v Kostanjevico na Krki. Postanek cca. 2 uri in nato po dolenjki (obupna kolona) proti domu.

:worship:

post-5346-1156061343_thumb.jpg

post-5346-1156061459_thumb.jpg

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!