don3 Objavljeno September 6, 2006 Opozori Objavljeno September 6, 2006 V nedeljo s kolegi do Postojne, kjer so se naše poti razšle, jaz pa urno do Ribnice, kjer me je čakal Gera. Prijazno me je opozoril, da mi fali tablica :devil: :devil: :devil: Po tem po isti poti nazaj, postanek v Sodražici. Vsake toliko vrgel oko za zgubljeno tablco, vendar brez uspeha :( :( Ni se nabralo dosti kilometrov sam pa so bili sladki. :D :D
HHV Objavljeno September 7, 2006 Opozori Objavljeno September 7, 2006 Od doma čez Razdrto in Ajdovščino, Gaberje, po šodru na Štanjel (gasaaaaa), čez Komen in preko Gorjanskega v Trst, Milje in Strunjan na kosilce. Pečen krompir in kumarce z jogurtom ob pečenih molih, iglah in skuši. Po kavici povratek po isti poti čez Komen do Solkana in čez Brda nazaj v dolino Soče, čez Vršič in Kranj pa povratek domov mularijo preštet. Ta mau, kuzla in tašča na broju. Ta velk kot ponavadi na terenu. Izkupiček? Dva tanka bencina in vedenje, da niso vsi maloobmejni prehodi prevozni samo z osebno izkaznico. Stric pulicaj povedal, ko sem malo spraševal. V okolici Trsta še vedno eno samo veliko gradbišče obvoznic in avtocest. :blink:
šokac Objavljeno September 7, 2006 Opozori Objavljeno September 7, 2006 Danes ob 10. uri velika, velika skupina motoristov iz smeri MB, skozi Šentilj, SV, v smeri Trat. Od zadaj spremstvo reševalnega vozila. Vsi motoristi so bili označeni s številkami. :hmm: Kdo kaj ve o tem?
Sanda7 Objavljeno September 7, 2006 Avtor Opozori Objavljeno September 7, 2006 danes popoldne rakek-lublana-rakek-111km KK stil :blush:
janih Objavljeno September 7, 2006 Opozori Objavljeno September 7, 2006 danes čez podkoren na faker see potem pa čez ljubelj na visoko dobrih in lepih 320 km janih
toma Objavljeno September 7, 2006 Opozori Objavljeno September 7, 2006 (popravljeno) [attachmentid=80607]v soboto zjutraj odhod proti kr.gori-trbiž-tolmezzo-ampezzo-pso mauria-auronzo-pso del zovo-pso m.croce-dobbiaco-vipiteno-pso pennes-pso giovo in leonardo tu pa v lov za sobo in na zasuženo večerjo.našli apartma za 5 oseb 60€ ugodno.vreme sončno na prelazih vetrovno,kaj naj rečem-super nedelja * pso rombo-solden-kuhtai sattel-innsbruck-gerlos-zell am see-grosglockner-lienz-brunico-la villa. prespali v lepem manšem hotelčku soba z zajtrkom 25€.vreme nam ni bilo tako naklonjeno kot v soboto rombo in grosglockner dež ostal del poti pa bolj oblačno z malo sončka,a vseeno krasno. ponedeljek * corvara-pso gardena-pso sella-pso costalunga-predazzo-pso rolle-pso di creda-pso duran-pso cibiana-tolmezzo-slo.vreme ta dan prečudovito poletno že kar prevroče. zelo lep izlet s prečudovitimi na trenutke tudi hitrimi 1400 km dolomiti,alpe nasvidenje prihodnje leto :yea1: še nekaj slik Popravljeno September 7, 2006. Popravil toma
50cent Objavljeno September 7, 2006 Opozori Objavljeno September 7, 2006 3.9.2006 Maribor - Sl.Bistrica - Poljčane - Podčetrtek - Brežice - Bregana(HR) - Kostanjevac - Karlovac - Duga Resa - Brinje - Senj - Karlobag - Paklenica - Posedarje - Benkovac - Šibenik - Primošten - Trogir - Split. 5.9.2006 Split - Solin - Dugopolje - Brnaze - Kamensko(BiH) - Livno - Kupres - Bugojno - Jajce - Mrkonjič Grad - Ključ - Sanski most - Prijedor - Jasenovac(HR) - Novska - Lipik - Daruvar - Grubišno Polje - Virovitica - Koprivnica - Varaždin - Čakovec - Središče ob Dravi(SLO) - Ormož - Ptuj -Maribor. Skupaj 1317km :)
RobiRoberto Objavljeno September 8, 2006 Opozori Objavljeno September 8, 2006 Idrija - Ajdovščina - Nova Gorica (zemenjal gume - Z7) - Goriška Brda - Tolmin - Idrija. 150 km - nove gume ulavfane :rolleyes:
Robert Objavljeno September 9, 2006 Opozori Objavljeno September 9, 2006 (popravljeno) Glede na to, da sem v sredo zamenjal zobnike in pogonsko verigo, jo je bilo potrebno danes stestirat :D Včeraj sem si splaniral cca 500 km dolgo pot, zato sem se odločil, da jo danes čimprej odrinem. Spanca sicer ni bilo veliko, ker sem bil na Šank Rock-ih v Novi Gorici,vendar vseeno dovolj. Štartam ob 7:15, najprej do OMV-ja(Ajševica) nafutrat Suziko in potem kot večino letošnjih fur po soški do Bovca, kjer dotočim, ker imam namen na povratku domov v Bovcu ponovno tankat, vmes pa prevozit cca 330km-jev. Potem pa standard Bovec-Predel-Rabeljsko jezero-Arnoldstein-pa vse tja do Hermagorja, kjer zavijem desno za Kreuzberg (1077m). Še preden pridem do Greifenburga zavijem desno za Weissensee. Dan je čudovit in na jezeru je ful pestro :) Ustavim se kar na mostičku, ki prečka jezero ter fotkam tako iz leve kot tudi iz desne strani :blush: Zamotim se nekaj časa, potem pa obrnem in jo odrinem proti Greifenburgu. Tu zavijem desno za Lurnfeld, pri Lurnfeldu pa levo za Obervellach. Čas hitro mineva, ker je pokrajina slikovita, jaz pa enostavno uživam ob njenem "skeniranju" in fotkanju :D V Obervellachu zavijem proti Winklernu. Osvojim ga ob 12h. Seveda opazim tablo za Grossglockner, ta pa je le "streljaj" od tu .) Že dve leti je od mojega zadnjega obiska in komaj se mu odrečem, ker sem pač prijatelju obljubil, da to narediva skupaj v oktobru ( upam, da bo vreme :blush: ) Zato nadaljujem naprej po začrtani poti in sicer levo za Iselsberg (1204m). Ker je že čas za kosilo, meni pa že pošteno kruli, se ob spustu proti dolini ustavim na klopci ob cesti in pomalicam. Po "kosilu" nadaljujem za Oberdrauburg ter preko Gailbergsatella do Mauthena. Tu premlevam ali naj grem raje čez Plockenpass ali naprej proti Nassfeldu. No odločim se za slednjega, čeprav sem letos bil gor že dvakrat, vendar pa poti Mauthen-Tropolach letos še nisem prevozil. Pri vspenjanju na Nasfeld ugotovim, da bi bilo bolje, če bi šel raje na Plockenpass. Malo pod vrhom rijejo in manjka kar nekaj ceste (nekaj ovinkov). Namesto asfalta je sedaj seveda makadam, ki spominja na kros pisto :angry: Na vrhu se pretegnem, naredim par fotk ter malo pokramljam s nemško družino, ki je na potepanju po Avstriji in Italiji. Mož in žena ter trije majhni otroci, en motor je imel zraven "prikolico" :) Od tu jo preko Chiusaforte, Sella Nevea, Predela odrinem nazaj proti Bovcu, ker imam že na rezervi :blush: Ob spuščanju iz Predela naletim verjetno na oljni madež :devil: Na srečo vse okej, vendar prvič izkusil kaj takega. Počutil sem se kot, da gravitacija ne bi več delovala in jaz s podlago ne bi imel več stika. Kot da bi lebdel, jaz pa nad motorjem nobene kontrole :slap: Prispem do Kluž in tukaj cela žurka :D Gledam, kaj se dogaja in vidim, da gre za poroko. :D Ob cesti pa njuno življensko pot "nazdravlja" en avstrijec v narodni noši. Seveda ne s kozarcem vina, ampak s pokanjem in ognjem iz rorov, mislim da HD-ja. Folk pa je skupaj s novoporočenci ploskal in tulil :D Mogoče se je oženil kakšen član XY kluba :grim , ker je avstrijec imel čez narodno nošo lajbič z oznako kluba .) V Bovcu spet dotočim, vendar čakam kar nekaj časa, ker je Petrol zabit s motoristi. Švabi, kdo drugi :D Potem pa po soški nazaj domov .) Nabralo se je 510 km-jev, vreme čudovito, ne pretoplo. Prometa pa je bilo na posameznih odsekih za znort, motoristov pa kot dreka :D Jutri pa nov dan :D Še nekaj utrinkov iz poti .) Pozdrav od Roberta Popravljeno September 9, 2006. Popravil Robert
Nagaya Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 včerajšnja skupinska vipavsko-kočevska furca je bila definitivno ena izmed boljših zadev v zadnjih 14ih dnevih....če izvzamem burjo v vipavski dolini... :doze: ....najboljša pa je je bila brez dvoma današnja solo pela iz Osilnice ob Kolpi do Ljubljane. Od mejnega prehoda Brod na Kolpi pa do vrha griča me je spremjala tako gosta megla, da nisem vedela ali se mi rosi vizir na notranji, zuanji ali na obeh straneh. Nekje okoli Kostela se je megla razprla. Sonce. Sinje modro nebo. B) Ustavila sem se na prvi avtobusni postaji, pogrela premrle prste in naročila kavo v Ljubljani čez eno uro. Cesta je bila do Kočevja skoraj izključno moja. Pa nekaj perverznega je v tem, da štartaš, ko se trava še kopa v rosi in se ob pol desetih zjutraj/dopoldne pelješ v nasprotno smer kot vsi ostali motoristi. :photo: slikc ni. ni bilo časa :kva2: pegaso je zlezel pod kožo :wub:
Sanda7 Objavljeno September 10, 2006 Avtor Opozori Objavljeno September 10, 2006 tud mene je zeblo zutrej štart ob 8h iz sončnega rakeka proti vrhniki,kjer se je že nabirala gosta megal,obvezno brisanje vizirja na 30sek vse tja do konca ljubljane,potem pa po soncu do kranja oz še mal naprej,in prestop iz motorja v avto ter iz kranja nazaj na ljubljano proti litiji,ter nazaj proti kranju zunaj že prijetno toplo zopet iz avta na motor in skok do bleda oziroma bohinja,iz bohinja pa nazaj na bled radovljico(kosilo-večerja)naklo-ljubljana-vrhnika in nazaj na rakek nabralo se je z motorjem 251km avta pa itak ne štejemo
jose Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 danes sem se malce vozičkal po naši okolici, vreme glih ta pravo, je pa blo polno odpadlega listja po cestah, tako da previdno
RobiRoberto Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 SOBOTA: ob 9.00 start iz Idrije - Žiri - Škofja Loka - Kamnik - Črnivec - Gorni Grad - Velenje - Slovenj Gradec - Dravograd - Maribor - Gornja Radgona - Ljutomer :cry: (pripeljal par minut po nesreči motorista s smrtnim izidom - bela plahta na cestišču pusti zelo globok vtis ...) NEDELJA: ob 10.00 Ljutomer - Terme Banovci (kopanje do 13.00) - Ptuj - Slovenska Bistrica - Celje - Vransko (ogled muzeja motorjev) - Trojane (obvezen krof) - Ljubljana - Logatec - Idrija. V soboto 340 km, v nedeljo 260 km. Vreme več kot odlično. V nedeljo srečal kar nekaj motoristov, ki bi se bolje počutili na Grobniku ... pl, Robi
METAL4EVER Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 [attachmentid=81030]Danes popoldan čez Jezersko v Železno Kaplo in naprej v Žitaro vas.Nato do Sonneggersee.Kratek postanek,pivo in sončanje potem nazaj čez Pavličevo sedlo,Kamnik,kjer je bila p'rireditev narodnih noš na ene sardelce in pomfri,v temi domov.cca.200 km. Ideja.vsak ki bo šel čez Pavliča naj se podpiše na cestarsko hišico na Avstiski strani,na ovinku pred vrhom,kjer je počivališče. Še slikice.To je pred hiško.
Zdrawc Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 ne wem, če bodo glih zadovoljni jodlarji z tem <_< ker sem glih danes bral kaj piše na tisti tabli :eek: " To je last republike Avstrije - cestnega podjetja!" " Plaketiranje prepovedano !" Drugače smo jo pa mi glih kontra užgali, škoda da se nismo prej čuli :slap:
simonsi Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 Čedalje hladneje postaja. :cry:
METAL4EVER Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 Sej zato je pa skrit zadej,da hajder nav vidu.Ejga Zdrawc mej mel,da bi na plakat ob cest hajderju narisov brke od adolfa sam je bla premal tema. :lol1: " To je last republike Avstrije - cestnega podjetja!" Sej je miza tud,pa je vsa zrisana. :OK:
Robert Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 Glede na to, da je začetek sezone bil za mene totalno v kur*u, pa še na dopust nisem upal, rešujem sedaj kar se rešit da :D Ta vikend sem res fenomenalno izkoristil. Danes startal spet ob 7h in ponovno preko soške doline, ki je bila zjutraj na posameznih predelih lepo prekrita s meglo, katera je pričarala nepozabne prizore, Bovca in Predela do Arnoldstaina. V Arnoldstainu sem zavil za Hermagor in nadaljeval po Karnische dolomitenstrasse do Siliana. Razgibana cesta in pokrajina je od Mauthna do Silliana zares čudovita. Res sem užival tako v fotkanju kot tudi vožnji :grim Letos tu še nisem bil, zato sem se že včeraj odločil, da ta kos poti prevozim danes. V Mauthen-u sem videl motor s MB registracijo, verjetno kakšna dvodnevna odprava na Grossglockner :? :blush: Sem imel še kar nekaj poti pred seboj, zato se nisem ustavil .) V Sillianu sem nadaljeval za Innichen, za njim pa sem zavil v "dolino" Valle di Sesto in se povspel na Kreuzbergpass. Sledi spust proti Comelicu. V Comelicu sem že pošteno lačen zato je postanek pač nuja. Poln energije nadaljujem levo za Sappado, potem pa proti Ovaru. Sprva sem mislil, da bi skočil do Tolmezza preko Paluzze, potem sem se pa premislil in to naredil preko Villa Santine. Nadaljeval za Chiusaforte, Sella Nevea, Log pod Mangartom, Bovec in ponovno po soški domov. Po vtisih nekaterih, vidim, da vas je zeblo. Meni je bilo super. Ne bom rekel, da me zjutraj občasno ni streslo, vendar mi je zelo prijalo :grim Na živce mi je edino šlo, da preden prideš do Predela moraš čakat na treh semaforjih, jaz pa imam itak tako srečo, da zelene nikdar ne trofnem :D Na Predelu pri spomeniku pa restavrirajo tiste podrtije in to ravno na delu kjer poteka cesta med hišama in seveda tam še kamion zidarjev. Zraven pa en kup delavcev z dvema levima rokama. Da bi tisti, ki so gledali vzrak vsaj promet usmerjali :devil: Mogoče da so, le da so pri meni imeli "malco" :P Domov sem prijadral ob 17h, seveda poln vtisov, za seboj, pa sem imel prevoženih popolnoma enako km-jev kot včeraj in sicer 510, če sem natančen 700m manj :D Ja, super vikend je za mano :yea1: Še nekaj slikc iz poti .) Pozdrav od Roberta
simonsi Objavljeno September 10, 2006 Opozori Objavljeno September 10, 2006 Kako ti ratajo take lepe slikce? :worship:
Mitja99 Objavljeno September 11, 2006 Opozori Objavljeno September 11, 2006 Včeraj popoldne: Ljubljana - Ivančna Gorica - Žužemberk (postanek za kavo) - Kočevje - Ljubljana. V Rašci pripeljal na prizorišče prometne nesreče (avto povozil peško), kar je pokvarilo sicer prijetne vtise.
METAL4EVER Objavljeno September 11, 2006 Opozori Objavljeno September 11, 2006 še ena od včeraj pred Železno Kaplo.Poslikano na skali ene 5 m. visoka slika.Se vidi s ceste. :OK:
kitka Objavljeno September 11, 2006 Opozori Objavljeno September 11, 2006 Včerej: medvode-Ljubljana-Ig-Rakitna-Cerknica-Rakek-Laze-Logatec-vrhnika-Borovnica-Podpeč-LJ-Medvode vmes pa martinčkanje na soncu....enkat bi kmal padla dol s klopce :blush: k.
Cegi Objavljeno September 11, 2006 Opozori Objavljeno September 11, 2006 Včerej: ....enkat bi kmal padla dol s klopce :blush: k. a ni blo nobenga, da bi pazil nate.... :naughty:
kitka Objavljeno September 11, 2006 Opozori Objavljeno September 11, 2006 nop...sm bla samaaaaaaaaaaaaaaaaa pa sej ni blo visok...kaj pa vem mogoče 45 cm od tal :hmm: k.
Priporočene objave