Skoči na vsebino

POMOČ - A kdo dela v vojski??!!!

pupa

Priporočene objave

Vojska-zanimivo. Podpiram te v tvoji odlocitvi. Tud sama se odlocam delat tam po koncanem studiju ali pa v obvescevanju. Placa za navadnega vojaka je nizka (96.000,00SIT), zato ti priporocam podcastniska sola. Imeti moras 5.stopnjo izobrazbe in hodis na usposabljenje 6 mescov. Tam se ucis o vojski, predmeti so zgodovina, politika, pa metode dela....Delovna doba ti zacne takoj teci, pa se placajo ti povrh 100.000-120.000,00 SIT/mesec. Po koncanem solanju se odlocih ali se bos zaposlila noter ali ne. Imas izbiro, da podpises pogodbo na 5 let ali 10 let. lahko pa tudi po koncani soli ne gres v vojsko, samo placas jim nazaj tisti denar, ki so ga tebi dali v casu solanja. Imas pa tudi castnisko solo, ki je po istem postopku, edino ker rabis najmanj 7.stopnjo. Pupa to ti lahko povem, da zenske nafukajo noter. Moska populacija jih psihicno totalno zjebe. Ce si kos moskim je to zate. Zaenkrat tuk vem v vojski. Ce hoces vec informacij, poklic MO. Mene pa zanima, ce bi mi znal kdo povedat, ce se da delat v vojski predo studenta, lahko tud v pisarni????

Pupa ti kr, podpiram te iz vseh strani.

Dubi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP Pupa!

Sicer tole glih ne bo nasvet, so taksna in drugacna dejstva, ki nam jih v letih ucenja posredujejo... kot namrec izhajam iz teh logov (koncujem studij obramboslovja), tako da upam, da ti bom se malo lahko razsirila obzorja, lahko recem da je bilo veliko pametnega ze napisano. Kot prvo moras vedeti, da sama zelja da bi delala v vojski ni dovolj, to da bi prisla v vojsko po vezah (po mojem skromnem mnenju) se manj, ker trenutno nikjer ne zaposljujejo (kadrovska sluzba MO) razen na podrocju 10. bataljona (tudi imenovan bataljon za mednarodno sodelovanje - iz tega lahko sklepas kaj to pomeni), trenutno jih rabijo 600, nadaljno do popolne zapolnitve pa se nekje 10.000, predvideno stevilo poklicnih vojakov RS naj bi bilo okoli 25.000. To, da prides v 10.bataljon sploh ni problem, problem je v tem, da moras v enem letu opraviti fazo, ki te pripelje do rdece baretke, fazo imas pravico opravljati trikrat, ce ti v prvo ne uspe, moras pa jo opraviti v enem letu, drugace te prijazno odslovijo (razen, ce se poskudujes na urjenju in te potem zaposlijo na kaksnem drugem podrocju v vojasnici, polozaj in napredovanju tukaj ni omembe vreden), ob vsakem sprejemu vojakov je tudi nekaj zensk, ki v povprecju koncajo fazo 1 od 8 (ocitno zelo malo), kajti fizicni napori so res hudi, psiholosko pa se hujsi, tako da jih marsikatera ne uspe preskociti in niti ne dokoncajo urjenja ampak "prej pobrisejo domov" Se nekaj zelo zanimivega... v vojski (kot pomembni instituciji v drzavi) mora vladati nek red in hierarhija, da se zadeva sploh lahko obnese, da poenostavim, vojaki ne smejo prevec razmisljati s svojo glavo, slediti morajo poveljem svojih nadrejenih, recemo lahko (citirano po Haltinerju, svicarskemu vojaskemu strokovnjaku) da ljudi, ki se prikljucijo v vojsko z visjo izobrazbo, se pravi intelektualce mora vojska potlaciti navzdol, tiste ki pa so v povprecju ali pod povprecno intelektualno ravnijo (takih je vec) pa morajo malo raztegniti, da dobijo neko povprecje in s tem poslusnost... pa ne da bi hotela s tem kaksnega zaliti, tako je to dokazano pri sociologiji vojske. Se pravi, da sicer malo je odvisno od vsakega posameznika, veliko vlogo igra prilagajanje in sprejemanje dominantnosti ter hierarhicne ravni.

Uf upam, da nisem prevec zakomplicirala :)

Da kot zenska v vojski niti nimas velikih moznosti napredovanja, razen ce si briljantna sportnica (kot ves nasi sportniki skoraj vsi delajo v vojski ali policiji) ali pa opravis vsa solanja (podcastniska, castniska sola).

ko opravis fazo usposabljanja v 10. bataljonu in pridobis rdeco baretko, pa se zadeva spremeni na boljse, zmanjsa se predvsem psiholoski napor in tudi fizicni, manj je straz... (sedaj s posebnim urjenjem zacenjajo s strazo tudi zenske, na zacetku niso hodile na straze, ker niso imele opravljenega vojaskega roka in s tem pomanjkljivo vojasko/orozno znanje) sele postane bolj zanimivo. Glede plac, niti niso tako majhne (kakor za koga, nekateri imajo tudi pri pol miljona besedo majhna placa), straze prinasajo vecjo placo (mislim, da teden straze doprinese k placi 35.000), dobro dobis povrnjene tudi potne stroske, mislim da vojak iz okolice LJ, povprecno dobi placo okoli 135.000 SIT (ne me drzat za besedo), poznam primere, ki se vsak dan vozijo iz MB v LJ v vojasnico Moste, ker se jim baje splaca zaradi potnih stroskov...

Glede sodelovanja v mednarodnih mirovnih operacijah, niti ni nujno da gres hitro na to in zasluzis lepe denarce (temu primerno je tveganje lastnega zivljenja), vse je odvisno od tvojega uspeha., lahko pa si kasneje premescena na druge oddelke (tu uporabis svoje veze) in se znebis garanja v 10. bataljonu in lagodno opravljas delo poklicne vojakinje (temu primerno trpi druzina, ce jo nameravas imeti, ker posledicno pomeni tudi razna dezurstva tako med tednom, kot med vikendi, daljse tedenske odsotnosti...) pa da ko gres na porodnisko sploh ne omenim kako tezko zopet prides v grebatorske vrste za visji cin (ce seveda imas ustrezno izobrazbo, ce ne si lahko samo navaden vojak, kvecjemu kaksen cin vodnika lahko dobis)

Mislim, da lahko realno recem, da neke strasne zasluske v vojski ne mores pricakovati (v tujini je to malo drugace), na mirovne operacije pa v nedogled niti e mores hoditi, ker se vojaki menjujejo.

Seveda pa ce je tvoja zivljenjska zelja, da bi nosila uniformo, bila poklicna vojakinja, imas veliko fizicno in psihicno vzdrzljivost, je tole zadeva zate. Aja v vojski lahko sodelujes tudi na polozajih kot so stiki z javnostjo in podobno, tam pa je rezim malo drugacen... ce si slucajno kaj takega mislila civilne zadeve v vojski...

Tko sedaj sem pa se posteno razpisala, nabrz sem kar nekaj pozabila, ker po mojih mozganih se sprehja veliko informacij, ce imas kaksno konkretno vprasanje, ni problema, bom skusala najti odgovor.

Uzivaj, upam da prides do uresnicitve svojih zelja!

Karisma

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja se nekaj, tole je samo moje skromno mnenje in znanje, ki nam ga posredujejo na nasih veleumnih fakultetah, tako da ce ima kdo kaksno drugo informacijo... ne trdim da je zgoraj napisani komentar tudi 100% pravilen, najboljse in napravilnejse informacije so se vedno na Ministrstvu za obrambo

Uzivajte v maju, Karisma

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

A gre ktera namesto mene v vojsko?

Hehehe noise, sem lihkar hotel nekaj takega vprasat

Sej - ce bi tja morala it, bi cisto drugace gledala na vse skupaj, to je vedno tako hehe

--

Andraz, cyc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj to so pravilne informacije ? Jaz sem slisal, da bo generalno ukinjeno sluzenje vojske leta 2004 in rezervni sestav 2009, tako da tudi tistim, ki imamo knjizice ne bo treba sluzit po 2004.

quote:

Kaja je prov povedala, plače so bedne!Razen če si v Albaniji pa se s strici kregaš....

Glede naborništva je pa tako!!

Do leta 2004 bodo ukinili NABORNIŠTVO - kar pomeni da tisti ki smo na NABORU že bili in prijeli VOJAŠKE KNJIŽICE bomo morali služiti Vojaški rok vse do leta 2009!Takrat pa uvedejo izključno profesionalno vojsko!

Glede dela v vojski pa nebi sedaj ker ni vredno omembe...

Thundercat

J.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Pupa in ostala dekleta ki vas zanima vojaška služba.

Če imaš srednjo šolo ali več (kolikor vem imaš več)in če si pametna,pa čeprav ti je lepo pogledati uniformo RECI NE in raje glej uniformo na drugih ne na sebi.Razen če si...Pač vprašaj če te kaj zanima,rade volje ti bom povedal dejstva.DAN je malo preveč zagret, ko opisuje možnosti in bajne zaslužke,morda je svež v vojski,pa se še ni soočil z dejstvi,ki jih sprejmejo naivni ,nezaposleni tipi ko se jim ponudi služba v 10bataljonu.

Vsak ima svoje poglede na te stvari.VSAK ima možnost napredovanja je pa odvisno izključno od njega samega.Je treba mal v šole hodit!!!

Nikoli nisem omenil,da se no kdo obogatil v vojski,ker se sigurno ne bo...

V vojski sem pa že skoraj predolgo,v 10 bat. pa niti pod razno,raje dam odpoved!

Fast,ne sklepaj prehitro!

Pupa se bo pa itak sama odločila,kaj je zanjo in kaj ni!!!

LP DAN

If you need A BIKE that´s faster you´re either a)WSB Champion b)New to biking

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

DAN,nisem te hotel zaliti ali kaj podobnega,hotel sem s cim manj besedami napisati(opisati)razmere,ker to ostalih ne zanima, Pupa naj mi pa le pise in ji bom tudi podrobno opisal.Ker si ze dovolj casa not,kako tudi jaz,dobro ves da ni zaposlovanja,razen 10 bataljon(kamor ti nebi sel niti slucajno).Napredovanja seveda so,saj so ti razmere dobro poznane, kako se premesca s polozaja na polozaj ,ampak zal samo tam kjer si ti DAN in v vojasnicah z naborniki,ne pa v 10 bataljonu. 10 bt.,je ze dovolj star,da ima dovolj svojega usposobljenega kadra,tudi specializiranega v USA in lahko mi verjames ti in ostali da ne bodo novinci tako hitro napredovali do ne vem kasnega polozaja,ker so ti zasedeni,kajti zaposluje in potrebuje se VOJAKE ,cifra je vazna.Normalno pa je,da obljubljajo nebesa,kdo jih pa ne?Pupa,ce zdrzis prvo fazo 3-4 mesece (psihicno in fizicno)pol si na konju in se ti kmalu obeta vojaski cin pod desetnik in kmalu desetnik,naprej ne racunaj prekmalu,pa pogodbo za 5 let,pa upaj da ne bos dobila kaksne poskodbe pri usposabljanju,zlasti trajne ker se bo sicer kariera tudi koncala po 5 letih,posledice pa boš imela do konca svojih dni,ki te bodo morda celo ovirale pri nadaljnji zaposlitvi.Bolniškega staleza ne marajo,kaj sledi veš.

Nocem te odvracat od tvojih zelja,dajem ti samo na znanje,da je zivljenje kruto in da dobro razmislis,preden se podas na to avanturo,ki te lahko drago stane.Seveda je situacija drugacna ce imas kakega ozjega sorodnika na GS,ali na MORS,ki bi ti lahko zrihtal kaksno prijetno sluzbico,kje drugje ne pa v 10 bt. .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje skromno mnenje je pa tako da tisti ki dela v vojski zagotovo ne dela tam zaradi denarja(razen mogoče mirovne enote) ampak zaradi same službe!

Mislim da nobena služba v RS ni primerljiva z službo v vojski(mislim kot vojaka, ne pa administracije)!

Je ena družinska prijateljica v vojski(nekaj več kot poročnik po činu) tako da PUPA če te zanima kaj iz prve roke mi sporoči po mejlu!

AJD!

Thundercat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PUPA.....čist na kratko:

NE SERI,PA UMIR HORMONE,bova raj kakšen sladoled pojedla........in to brez "DOVOLILNICE ZA IZHOD!!!!!!!!!!!!"

Klimbra..in Chupa Cups.....čisto oralno zadovoljstvo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolega je v 10. bataljonu, pa prav da je totalna jeba - k v filmih. Sicer ma zdej bolnisko, k mu je sou glezenj...

Še tole navintlamo, mal popokamo pa gremo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!