Fritz Objavljeno April 11, 2011 Deli Objavljeno April 11, 2011 Hja mene skrbi da me bodo obravnavali kot da sem brez izpita v primeru nesreče(bohnedaj). Saj te tudi bodo, če imaš kje v dokumentih navedeno izvorno moč, ki je več kot 2x višja od blokirane. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sharko Objavljeno April 11, 2011 Deli Objavljeno April 11, 2011 v prometni je 25 v homologaciji pa 53. Pa homologacije ne rabš met s sabo ne Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
k0ci Objavljeno April 11, 2011 Deli Objavljeno April 11, 2011 če je motor predelan moraš imet homologacijo vedno pri sebi, da se vidi da so predelave vpisane v kartonček imajo ti predpisi neka varovala (kot je tale), da ne more kar vsak ki ima 5 minut časa policaju mutit kakor se mu zahoče Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stankolovski Objavljeno Maj 3, 2011 Deli Objavljeno Maj 3, 2011 Pozz.! Se opravicujem ce je to ze kje napisano, zanima me blokada za yamaho fz6, ali obstaja tudi 35kw, ali samo 25kw..Ter koliko to kaj stane, in kam najbolje peljati to vgraditi in kupiti..Ce jo ima kdo doma, se tudi priporocam:) Lp,S. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha27 Objavljeno Maj 3, 2011 Deli Objavljeno Maj 3, 2011 Pozz.! Se opravicujem ce je to ze kje napisano, zanima me blokada za yamaho fz6, ali obstaja tudi 35kw, ali samo 25kw..Ter koliko to kaj stane, in kam najbolje peljati to vgraditi in kupiti..Ce jo ima kdo doma, se tudi priporocam:) Lp,S. Za FZ6 obstaja 35kW. Pokliči Servis Štern LINK. Ne me držat za besedo ampak se mi zdi da je cena 180€ z vgradnjo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aleksandergabriel Objavljeno Maj 3, 2011 Deli Objavljeno Maj 3, 2011 Pozz.! Se opravicujem ce je to ze kje napisano, zanima me blokada za yamaho fz6, ali obstaja tudi 35kw, ali samo 25kw..Ter koliko to kaj stane, in kam najbolje peljati to vgraditi in kupiti..Ce jo ima kdo doma, se tudi priporocam:) Lp,S. blokade na zgornjem linku imaš seznam vseh blokad ki jih delajo pri alpha technik-ku in juh vgrajujejo pri šternu. Blokada pride 180 eur, delo še dodatnih 60 eur (vsaj pri meni je bilo tako, mislim pa da velikih odstopanj v ceni ni) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
honda15 Objavljeno Maj 3, 2011 Deli Objavljeno Maj 3, 2011 živjo. zanima me če ima kdo od vas za prodat 25kW blokado za honda cbr 600rr. lahko je rabljena ali nova. zanima me pa tudi kdo ima cenejše blokade, čarman ali štern, in v kolikšnem času to sestravijo na servisu. Hvala za odgovor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stankolovski Objavljeno Maj 3, 2011 Deli Objavljeno Maj 3, 2011 Štern mi je napisal, blokada stane 180e, 40e cca. delo, in pa 50e stroski vpisa, tako da si hitro na 270e.. Blokada se caka nekje 4 dni ker nimajo na zalogi..Pozanimal se bom kako je z temi cenami se pri elisi.. Lp,S. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spade Objavljeno Maj 4, 2011 Deli Objavljeno Maj 4, 2011 No mene še zanima kako je z blokadami za ducati monster s2r? Pri alpha techniku so samo 25kw našel sem pa tudi neko stran katera ima tudi 35kw. Klikni me -> ATIMPEX Kdo ve kaj bolj podrobnega? (kje bi se dalo vgraditi, cena itd.) Hvala, LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
honda15 Objavljeno Maj 4, 2011 Deli Objavljeno Maj 4, 2011 a mi daš od šterna cifro da ga pokličem pa naročim, al ma prek neta kej? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Maj 4, 2011 Deli Objavljeno Maj 4, 2011 živjo. zanima me če ima kdo od vas za prodat 25kW blokado za honda cbr 600rr. lahko je rabljena ali nova. zanima me pa tudi kdo ima cenejše blokade, čarman ali štern, in v kolikšnem času to sestravijo na servisu. Hvala za odgovor. Mislim, da blokade ne moreš kar tako rabljene kupit in vgradit. Zraven vsake blokade je homologacija, ki je izdana za vsak posamičen motor posebej, napisana je serijska številka, model, letnik,... Zraven je še tudi nalepka s serijsko številko motorja in novo močjo agregata (25kW), ki se jo prilepi na okvir zraven že obstoječe tablice s serijsko številko, močjo, dB,... Ta nalepka je naše vrle policiste v mojem primeru že večkrat dokončno prepričala, da je motor res zablokiran in se ni nekdo zmotil pri vpisovanju moči v prometno. Namreč, po 3 sezonah odkar vozim zablokiran motor, še vedno večina policistov debelo pogleda, ko me ustavijo, na meji so me že nekajkrat preverjali (kar traja 30min+), če res lahko vozim to zadevo... Kar se pa tiče izvorne moči, mi še noben policist ni niti omenil, da bi slučajno bilo kaj narobe, pa so me od takrat, ko ta zakon velja, ustavili vsaj 15x. LP Roky994 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
honda15 Objavljeno Maj 6, 2011 Deli Objavljeno Maj 6, 2011 hvala za odgovor. u torek jo grem naročit v eliso, ker mi je najbližje, z montažo pa pride cca. 220€ (približno imajo iste cene). drugače pa če sem prav razumel. Izvorna moč tvojega motorja je 86kW in imaš blokiranga na 25kW, in kljub temu da je to "prepovedano" niso nič komplicirali. ..pa glede policajev raj nebi. ko sem imel še 125 motor so me na meji pregledovali 15 minut, ker 2 policaja nista vedela da lahko z izpitom a1, vozim 125ccm. Žalostno ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spade Objavljeno Maj 6, 2011 Deli Objavljeno Maj 6, 2011 hvala za odgovor. u torek jo grem naročit v eliso, ker mi je najbližje, z montažo pa pride cca. 220€ (približno imajo iste cene). drugače pa če sem prav razumel. Izvorna moč tvojega motorja je 86kW in imaš blokiranga na 25kW, in kljub temu da je to "prepovedano" niso nič komplicirali. ..pa glede policajev raj nebi. ko sem imel še 125 motor so me na meji pregledovali 15 minut, ker 2 policaja nista vedela da lahko z izpitom a1, vozim 125ccm. Žalostno ! veleumi Roky994 in Fritz 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
strajnarR Objavljeno Maj 6, 2011 Deli Objavljeno Maj 6, 2011 (popravljeno) Klikni me -> ATIMPEX Kdo ve kaj bolj podrobnega? (kje bi se dalo vgraditi, cena itd.) Hvala, LP Lahko prosim kdo razloži kaj je s temi blokadami, na tej strani, ker vidim, da se dobi 35kW že za karnekaj motorjev. A blokado sam kupiš in neseš vgradit pooblaščeni osebi? Razlaga, cena...? Popravljeno Maj 6, 2011. Popravil r_o_b_i Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sharko Objavljeno Maj 6, 2011 Deli Objavljeno Maj 6, 2011 (popravljeno) Jaz sem se učeraj pogovarjou z dvema polcajema in sploh ni vedu kaj mu hočm povedat z blokadami-se mu sploh ni sanjal kako to gre. ko sm mu vse razložu je suvereno zakluču, da ni vseeno kako je blokiran ker lahko padeš v višji razred. Sem ga vprašal kašn razred to on misl in mi je reku da padeš potem v A1(govora pa o 650ccm) Na konc pa je zakluču da se oni s tem sploh ne ukvarjajo. Tko da se tud jz ne bom več Popravljeno Maj 6, 2011. Popravil Sharko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
honda15 Objavljeno Maj 6, 2011 Deli Objavljeno Maj 6, 2011 kot je že nekdo prej napisal. "manj se ubadaš s tem bolje je" . Blokiraš in se peleš :lol: bentley 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aero Objavljeno Maj 6, 2011 Deli Objavljeno Maj 6, 2011 Jaz sem se učeraj pogovarjou z dvema polcajema in sploh ni vedu kaj mu hočm povedat z blokadami-se mu sploh ni sanjal kako to gre. ko sm mu vse razložu je suvereno zakluču, da ni vseeno kako je blokiran ker lahko padeš v višji razred. Sem ga vprašal kašn razred to on misl in mi je reku da padeš potem v A1(govora pa o 650ccm) Na konc pa je zakluču da se oni s tem sploh ne ukvarjajo. Tko da se tud jz ne bom več Zato se pa zavarovalnice v primeru nesreče........ ZdenkoK 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sharko Objavljeno Maj 7, 2011 Deli Objavljeno Maj 7, 2011 V družini je zavarovalni agent pri triglavu in je reku da policist odredi pregled motocikla če se mu zdi da kej ni uredu. In če ni se utika zavarovalnica... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Maj 7, 2011 Deli Objavljeno Maj 7, 2011 hvala za odgovor. u torek jo grem naročit v eliso, ker mi je najbližje, z montažo pa pride cca. 220€ (približno imajo iste cene). drugače pa če sem prav razumel. Izvorna moč tvojega motorja je 86kW in imaš blokiranga na 25kW, in kljub temu da je to "prepovedano" niso nič komplicirali. ..pa glede policajev raj nebi. ko sem imel še 125 motor so me na meji pregledovali 15 minut, ker 2 policaja nista vedela da lahko z izpitom a1, vozim 125ccm. Žalostno ! Ja, četudi je izvorna moč večja od dvakratnika moči blokiranega motorja, policistom to ne gre v nos. Je pa tako, kot so ti že napisali, da se zna pa precej zakomplicirati v primeru prometne nesreče. Verjemi, da si zavarovalnica najde kakršenkoli izgovor, da ne izplača odškodnine, povsem možno je tudi, da ti že policist odredi izredni tehnični pregled in če/ko ugotovijo, da motor ni bil blokiran, dobiš kazen za vožnjo brez izpita in tako tudi od zavarovalnice ne dobiš nič... Premisli. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LooLekSLO Objavljeno Maj 9, 2011 Deli Objavljeno Maj 9, 2011 Ja, četudi je izvorna moč večja od dvakratnika moči blokiranega motorja, policistom to ne gre v nos. Je pa tako, kot so ti že napisali, da se zna pa precej zakomplicirati v primeru prometne nesreče. Verjemi, da si zavarovalnica najde kakršenkoli izgovor, da ne izplača odškodnine, povsem možno je tudi, da ti že policist odredi izredni tehnični pregled in če/ko ugotovijo, da motor ni bil blokiran, dobiš kazen za vožnjo brez izpita in tako tudi od zavarovalnice ne dobiš nič... Premisli. LP Kaj pa če imaš izpit? Z policijo ni problema, kako pa je z zavarovalnico? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
budacki Objavljeno Maj 9, 2011 Deli Objavljeno Maj 9, 2011 (popravljeno) Kaj pa če imaš izpit? Z policijo ni problema, kako pa je z zavarovalnico? S policijo je problem, ker nimaš urejene homologacije ^^ Na zavarovalnici pa tudi, ker si plačal zavarovanje za 25kW motor, imaš pa 80+kW motor Popravljeno Maj 9, 2011. Popravil budacki Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LooLekSLO Objavljeno Maj 9, 2011 Deli Objavljeno Maj 9, 2011 S policijo je problem, ker nimaš urejene homologacije ^^ Na zavarovalnici pa tudi, ker si plačal zavarovanje za 25kW motor, imaš pa 80+kW motor Gre se za tovarniško blokiran motor (homolomo 25 kW izvirne moči). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
budacki Objavljeno Maj 9, 2011 Deli Objavljeno Maj 9, 2011 Gre se za tovarniško blokiran motor (homolomo 25 kW izvirne moči). Če je pod izvorno in če je blokiran, potem ni panike, ker sploh ni razloga, da bi iskali merjenje moči motorja pri nesreči! Ker je pač pod izvorno! In tudi če ti merijo imaš lepo 25kW in te do TAL visi Če je pa odblokiran si pa itq najebu! Sicer ponovno, če zahtevajo merjenje moči! Je pa pač fora, da ne vem niti za en primer, da bi to zahtevali, tudi po nesreči! Nočem vas prestrašit, da si ne bi kupovali takšnih motorjev, vendar moja izkušnja je dober zgled kako se zadevi NE streže Poksušajte sami razbrati iz nje in mogoče boste prišparali kakšen evro, dva, jurja... Mi so pa zapisali po nesreči, da je motor vozen z A izpitom in ne A1 in A2, pačeprav je imel v prometni IN homologaciji pod izvorno 25kW Se nisem s tem nekaj veliko ubadal, ker sem imel večjega problema z zbiranjem denarja za škodo Sem omenil sodnici pa je rekla, no ja uredu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
honda15 Objavljeno Maj 25, 2011 Deli Objavljeno Maj 25, 2011 Evo blokada je zmonterana. Naročil sem jo pri elisi v petek in jo dobil po 10 dneh. Nakoncu sem zvedel da jo je elisa dobila pri Šternu. Zgleda da je Štern glavni dobavitelj teh blokad (alpha technik). Za ta motor (CBR600rr, letnik 2004) je ena od najbol zakompliciranih blokad. V motor se vgradijo 4 kovinske podložke fi 14mm glavne odprtine, v sesalnem kolektorju lopute (v kolektor pride podloška katera ima izrezane 3 kroge, 2 manjša in enega malovečjega) in pa omejevalec gasa (omejevalec hoda sesalne lopute-odpira se malo več kot četrtino), s tem namenom zmanjša dovod zraka v motor. Blokada je prišla 210€, delo pa 50€ (2 uri). Pred vstavljeno blokado se je motor navrtel preko 15.000 rpm in imel 86kW. Z blokado (25kw) se motor v prostem teku zavrti le do 11.500rpm, med vožnjo pa le do 7.000/8.000 rpm. Končna hitrost z blokado je okoli 150km/h. Motor vleče kar vredu do 5.000 obratov, kar je pa nad to mejo se pa samo dere (nabiranje hitrosti je zelo majhno). Jutri pa sem naročen na LPP-ju da poštimam homologacijo in opravim tehnični pregled, nato pa samo še registrerat in gasaaa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Maj 25, 2011 Deli Objavljeno Maj 25, 2011 Zakaj boš pa to sploh blokiral? spid3r 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se