Skoči na vsebino

Koliko upostevate predpise na cesti


moonlord

Priporočene objave

Mogoce je ze ta tema na forumu ampak nisem nasel! Vsi govorijo o prekrskih pa hitrosti pa me zanima koliko pa skuteristi uposteva(mo)te predpise in zakaj jih ne(ce se jih ne drzite)

Kolikokrat se jih drzis, za koliko % prekoracujes omejutev (v povprecju) in zakaj?

Jaz naprimer vozim skoraj vedno vsaj 10-20% nad omejitvijo(ker pri 40 se skuter ne laufa normalno :P )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odvisno,če je omejitev na neki cesti 50km/h in, da je cesta pregleda oz. ravna ga včasih dokonca prtisnem,seveda to ne v vasi,v bližini izvozov ali nepreglednih stranskih cest,ker nikoli neveš kdaj ti bo kdo pred nos zapelov...Drugače pa čez vas kaki 20% nad omejitvijo...Tudi če se pelem 50km/h me bojo avtomobilisti prehteval pa si mislili zakva delam kolono tko, da... Če je pa na taki cesti kdo pred mano pa vozi po omejitvi pa jest tudi... .)

Popravljeno . Popravil Roky
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst tut ponavad tko čez vas 60 mogoče 70-če je ravna cesta pa de ni prometna, drgač sm pa meu že izkušne s traktorjam k je vn zapelov in tkt sm meu fest srečo k sm ga obviu po nasprotnmu pasu pa nobenga ni blo nasprot+meu sm še frenda zadej tko de mij tkt utrip skoču na 160 hehe, jah ti dajo taki dogodki kr mislt de cesta ni dirkališče in velikokrat morš ti na druge 5x bl pazt kokr pa sam nase, ker lepo al grdo še zmeri se vozniki avtomoboilov, kaj šele tovrnakov ipd. počutjo dominantne na cesti. Velik je blo nesreč zrd malomarnosti voznikov avtomobilov sam poznam ene par ldi k so mel nesrečo in glej ga zlomka vse so izsill pa na srečo noben ni divjal in niso utrpel večjih poškodb razen en je nogo zlomu in to stegnenico na balanci-pelov se je pa pičlih 30km/h. Tko de merkejte in raj 2 min kasnej pridte na cilj kokr pa de greš prehtevat avto, nasproti vozečega pa spregledaš in upam da ne pristaneš v bolnišnici kaj šele drugje.

Sam tut opažam pri začetnikih k nardijo izpit za moped, pol si pa kupjo skuterja pa en avspuh gor, pol pa misl de s skuterjam k mu gre "kao" 100 realno sevede gre 80 de lahk prehteva use povsod kar mu pride na pot. Sej ne rečm prehtiš pač če je en dost počasnej od tebe, sam ne pa de se pelš 75 in prehtevaš enako hiter avto, teb gre pa motor 80. Taga bi lepo ustavu mu dav dve uzgojne pa fajn nakuru-vela tut za motoriste brez čelad!!!!. Ker pol k nardi izpit misl de zna vozt motor še delč od tega res je de ma izpit u rok pa de se zna pelat, sam de ti znaš pelat še ne pomen de obvladaš motor, ker k temu paše še: kuko se znajdš v določeni situaciji, de veš kuko motor reagire na tvoje poteze ipd. take stvari na žalost dobiš z izkušnam. So pa situacije k izkušne ne pomagajo kej velik, sam upam de bo takih čim mn.

Na motorju morš bit zbarn, pa raj 2 kat premislš a boš lahk pršov mem al ne, k se pa odločš pa morš odločno it v to.

Pa to ne pomen de mislm zdj da so vsi začetniki taki še delč od tega sam se pa pač najdejo taki k hočjo po domač povedat "šmekat", sam slej k prej so v taki situaciji de jih pamet sreča in pol upam de mal drgač razmišlajo k se podajo na cesto. Pa de nam pol jst izpadu kokr de sm "kao" biu jst pamet voznik k sm začeu, bi me kdaj kšn mogu tut mal nakurt v kkšni situaciji, sam na srečo sm sam dost kmal dojev de se ni za zajebavat. Guni k pa majo izkušne pa de se norca delajo na cest, tiste bi pa še posebi u rit brcnu ker bi mogl bit za zgled ne pa za ogrožanje drugih in sebe.

Tko de pamet u glavo, pa ni zaston umejitu 50 v vaseh tko de ne preveč odstopat od te hitrosti. Tm ker pa se ga da prtisnt pa kr idin na modre merkejte :D Mogoče bi mogu sam zase napisat kuko vozm, sam sm mogu napisat še mejhn k kdaj sm na kšnga kr precej jezn k ga vidm kašne zgana na cest.

Mal sm velik napisov, sm bovn doma tko de sm se mogu mal razpisat :D

lp

Popravljeno . Popravil bugi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz predpise kar upoštevam. Prehitevanja itd.. Vozim pa max cca.10km/h čez omejitev, tako da me ni strah kontrol in radarjev.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odkar me je radar dubu 64 km/h po vasi upoštevam predpise velik bolj. Ampak sploh se nism zavedu, da se tolk pelem, ni se mi zdel, na števc pa tut nism pogledu. Ping, pa me je meu, me ustau in pove kolk sm se pelu, jst čudn pogledam, pokaže radar... OK... no, potem me pač praša za vse podatke, jst povem, reče3 za dokumente... ok, jst sežem po njih v žep in... pi*** mat***, meu sm drugo jakno oblečeno in nism meu dokumentov sabo... ok... se mu opravičim, pa prav, da ni pomembno :) no, nato reče, da nj lpo parkiram motor, da bodo tablco dol pobral pa nwem kwa vse, pa neki so mi težil, na srečo sm se na koncu izmazu brez vsake kazni.... :D je človek imel usmiljenja... :) ;)

no, od takrat se po vaseh pelem MAX 60 km/h. :) pa še to zelo previdno... drgač mi je pa glupo se pelat 45 po vas, ker me vsi avti prehitevanjo, delam kolono, pa še ludje misljo, kako jaje mam to, da nikamor ne gre... :) to mi je velik ludi že reklo, da jim je glupo, ker misljo, da ma še blokade not... :) no, če maš kako 1000 kubično R1-ko, je že drgač se 50 pelat po vas, ko pa s skuterčkom... :)

izven vasi se pa pelem kolk gre, no, tm kjer je pregledno, ker nikol nweš, kje bo kak stric s starim traktorjem ven iz privoza zapelu pa še po možnosti u rikverc s kako nakladalko, ka se nanjo prlepm ko muha... :eek: :kva2: :hmm:

nč, držat se predpisov pa bo, sam živce si morte(mo) krotit... :) vsaj v vasi... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz vozim tak...9km/h+ :)

pomalem se nikam ne pride...drugače pa kjer je kaki nepregleden ovinek ipd seveda zmajnšam hitrost na primerno razmeram

z R1 se ni glupo pelat skoz vas 50? ma daj no...be real...gas pipneš pa maš gor 90...

Popravljeno . Popravil blindek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne, resn mislm, z R1 se bi raje pelu 50 po vas ko pa z skuterjem, bi me ludje vsaj lohk vidl..ko pa pridš iz vas pa gas tiščiš, ne pipneš, ima da pride res v 8 sekundah do 300. ;) :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst se prilagajam prometu okol mene. Če je en za mano čist živčen ga spustim mimo ali pa malo bolj privijem gas. Drugače se peljem čez naselje max 60 kmh, ker noben ne pelje 50.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V naselju skoraj zmeraj po predpisih, zunaj naselja pa včasih precej več od dovoljene, navadno okoli 110km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 mesecev pozneje...

večinoma se prilagajam prometu okol sebe. drugače na preglednih delih ceste do konca. po mestu pa max. 10km/h več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jst tko v okolici šole pelem 50 drugače pa gas do konca no v bistvu ne gas do konca ampak motor more in vozim pa previdno ne po pameti ker pamet je relativna stvar. Ne izivam na cesti če mam na števcu 70 kmh se ne odločim da bi še kogar koli prehiteval.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jst se vozim kulker tulk po predpisih tam ko so kake šole pa stranske ceste pa ta shit.

drgač pa ga tut tišim velikrat do konca :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skos na polno :krneki: , sej vem cesta ni zame..... bom prestopu med hard enduraše[v kratkem času] :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

upoštevam predpise glede na pogoje! če je tema oz gužva na cesti peljem lepo po predpisih... ko pa je prazno pa pregledno vse pa stisnem do konca

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po centru mesta po omejitvah in tam kjer pričakujem radar... drugače pa na polno... če imam na števcu 90, grem prehitevat... :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jes na omejitve ne gledam kej dost ... uglavnm sam na policaje gledam kje bi lahko bli pa tko u naselju pa v nepreglednih delih grem bl počas pa sm prpravlen da loh zabremzam če kšn mačk uleti al pa ker vn zapele.

Drgač pa gasa .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nebi vedu. mislm da še kar upoštevam, po svoje dosti bolj ko drugi, drugače pa isto ko beno, le da ga prevečkrat stisnem do kraja :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!