maus Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 (popravljeno) pred 18 minutami, Kmet2 pravi: pred 11 minutami, DAMI34 pravi: očitno sta premau brazgotinasta .... komplet za prvo pomoč, bi morau vsebovati tut pribor za živanje ran p.s. res je douga zima Popravljeno Marec 7, 2016. Popravil maus DAMI34 in Kmet2 2
DAMI34 Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 pred 2 minutami, maus pravi: očitno sta premau brazgotinasta .... komplet za prvo pomoč, bi morau vsebovati tut pribor za živanje ran p.s. res je douga zima ti si pa zihr ROCKY1 gledu maus in Kmet2 2
maus Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 Pravkar, DAMI34 pravi: ti si pa zihr ROCKY1 gledu vse dele in v vseh delih so se šival no vidiš, da prva pomoč pride prou DAMI34 in Kmet2 2
Kmet2 Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: ti si pa zihr ROCKY1 gledu Bl sanju ne gledu hahah DAMI34 in maus 2
Gost Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 29 minutes ago, Borutt said: Vidim, da je ZKP odpovedal. Spodnji člen je iz zakona, vse ostalo je pa ZKP. 110. člen (dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči) (1) Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba: - rešiti človeška življenja; - preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa; - preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo. ... Da te potem še toži ker si mu želel pomagati, zaradi tega ker si mu po njegovem naredil dodatne poškodbe?
maus Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 (popravljeno) pred 2 minutami, . pravi: Da te potem še toži ker si mu želel pomagati, zaradi tega ker si mu po njegovem naredil dodatne poškodbe? daš mu za podpisat, da nisi kriv, če mu kaj napačnega storiš ... tko delajo dohtarji pred vsako operacijo .. podpišeš, da te operirajo na tvojo odgovornost Popravljeno Marec 7, 2016. Popravil maus Bmflar, DAMI34, cikadina in 2 others 5
TakeALookAround Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 1 hour ago, Kmet2 said: A da začnemo kaj je vse odpovedalo ...tud v policiji ..... si lahko svoj forum naredimo hahah Jebemti vreme ,kar policajem bom šel težit ..... ZKP pa zakoni itak ne gre skupej, tko da DAMI34 in Kmet2 2
solorider Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 pred 3 urami, DAMI34 pravi: Višina kazni je bila mišljena po ZKP, glede na storjeno dejanje. Pa ne pravim, da bi rabila večjo kazen, dovolj je (če je človeku žal za neumnost, ki jo je naredil) da se sekira, je velik huje kot olalala denarja. In normalni ljudje se sekirajo. Za iimbus ključ, pa nič ne piše...pa pregled tut lahko omogočim, edin mal nespreten sm pri šraufanju sedeža. DAMI, policaju rečeš, da imaš pod sedežem heroin in ti ga bo on sam odvijačil Kmet2 in TakeALookAround 2
DAMI34 Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 pred 30 minutami, solorider pravi: DAMI, policaju rečeš, da imaš pod sedežem heroin in ti ga bo on sam odvijačil a namest prve pomoči, prot bolečinam? potem je pa dovolj, da mu rečem, da mam malce trauce solorider, Efendi in Bmflar 3
Borutt Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 pred 4 urami, . pravi: Da te potem še toži ker si mu želel pomagati, zaradi tega ker si mu po njegovem naredil dodatne poškodbe? Prilepi kakšen člen, da bomo vsi videli. Kmet2 1
Kmet2 Objavljeno Marec 7, 2016 Opozori Objavljeno Marec 7, 2016 pred 2 urami, Borutt pravi: Prilepi kakšen člen, da bomo vsi videli. Lahko ga pa ti ,ker mislim da obstaja in opisuje da ćloveka ki pomaga ponesrečencu ne moreš pravno obtoževat ,in to ravno zaradi tega ker zakon člen al kaj že je določa da se ponesrečencu mora pomagat po zakonu ......a mam prav ,no vsaj delno ? Bmflar in robot 2
Borutt Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred 8 urami, Kmet2 pravi: Lahko ga pa ti ,ker mislim da obstaja in opisuje da ćloveka ki pomaga ponesrečencu ne moreš pravno obtoževat ,in to ravno zaradi tega ker zakon člen al kaj že je določa da se ponesrečencu mora pomagat po zakonu ......a mam prav ,no vsaj delno ? Kateri člen naj prilepim ? Tistega, po katerem te lahko nekdo toži ali tistega, po katerem smo vsi dolžni pomagati ? Haki 1
gusar Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 Leta 1971 sem naredu tečaj prve pomoči,ko so nam podeljeval spričevala je zdravnik,ki je vodil tečaj na koncu izjavil,da ne bi rad videl ,da mu nudimo pp. vnesreči.Po 44,letih se od tečaja spomnim samo neke nagravžne ančke v katero so moral pihat.Jest sem se zmuznu ven tako,da mi ni bilo treba piht v tisto lutko.In kako naj sedaj jaz čisti brezveznik nekomu pomagam,da ne naredim revežu še večjo škodo??? bosa, Efendi, DAMI34 in 2 others 5
Zivnorc Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred 8 minutami, Borutt pravi: Kateri člen naj prilepim ? Tistega, po katerem te lahko nekdo toži ali tistega, po katerem smo vsi dolžni pomagati ? ... če nekdo toži po bolečini mu pomagam... ...če nekdo teži... mu pomagam z bolečino... pred 5 minutami, gusar pravi: Leta 1971 sem naredu tečaj prve pomoči,ko so nam podeljeval spričevala je zdravnik,ki je vodil tečaj na koncu izjavil,da ne bi rad videl ,da mu nudimo pp. vnesreči.Po 44,letih se od tečaja spomnim samo neke nagravžne ančke v katero so moral pihat.Jest sem se zmuznu ven tako,da mi ni bilo treba piht v tisto lutko.In kako naj sedaj jaz čisti brezveznik nekomu pomagam,da ne naredim revežu še večjo škodo??? .. no zdej... v teh cajtih bi ta zdravnik za to izjavo fasal tožbo... ... lahko pa ta izjava tudi pomeni.... "SREČNO NA CESTI" .... Efendi in Bmflar 2
Bmflar Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred 39 minutami, gusar pravi: Leta 1971 sem naredu tečaj prve pomoči,ko so nam podeljeval spričevala je zdravnik,ki je vodil tečaj na koncu izjavil,da ne bi rad videl ,da mu nudimo pp. vnesreči.Po 44,letih se od tečaja spomnim samo neke nagravžne ančke v katero so moral pihat.Jest sem se zmuznu ven tako,da mi ni bilo treba piht v tisto lutko.In kako naj sedaj jaz čisti brezveznik nekomu pomagam,da ne naredim revežu še večjo škodo??? Hmmm, mislim pa, da če si ti tisti , ki leži na tleh, si želiš da bi ti pomagali... Bilo kdo, bilo kako... pač po najboljših močeh. Je pa res, da ne znamo kaj dosti več.... Saj tudi zdravnik ne zna sezidati bajte in tudi nihče ga ne sili v to bosa, Zivnorc in Efendi 3
Zivnorc Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 .... včeraj sem dal vakuumsko spakirano prvo pomoč pod zic...in moram reči, da sem jo moral založiti s peno... ker mi je skakala in ropotala pod zicem, ko sem se peljal čez luknje ..... TOLK placa je še ostalo spodaj... ... ampak res.. bosa in gretzky 2
Kmet2 Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred eno uro, Borutt pravi: Kateri člen naj prilepim ? Tistega, po katerem te lahko nekdo toži ali tistega, po katerem smo vsi dolžni pomagati ? Tistega po katerem smo dolžni pomagat in izključuje tistega po katerem te lahko tožijo dkee46 1
Yoghurt Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 Jaz ne spravim Tosamine PP pod zic. A je katera še manjših dimenzij?
pajkica Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 jaz mam eno sport bili viška.... sam je predraga po moje notranc, Zivnorc in StaraFeltna 3
Yoghurt Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 Katera firma pa? Dimenzije? Če se ne rabi, je predrago. Če se rabi, pa dobiš kazen, ker je nimaš, je poceni. Če se rabi, pa si z njo ne znaš pomagati pa... you're fucked. StaraFeltna, Bmflar in Zivnorc 3
pajkica Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred 11 minutami, Yoghurt pravi: Če se rabi, pa si z njo ne znaš pomagati pa... you're fucked. sory, sam dons ne bo šlo Bmflar 1
gretzky Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred eno uro, Yoghurt pravi: Jaz ne spravim Tosamine PP pod zic. A je katera še manjših dimenzij? To zanima tudi mene, saj jo moram spraviti v tak motor kot ga imaš ti. Če sklepam po napisanem v komentarjih na mimovrste, je Konstillova malo manjša, zato jo bom najbrž nabavil. Mogoče potem pride na vrsto še vakumiranje. Če boš našla najmanjšo možno (in seveda v Sloveniji veljavno), mi to prosim sporoči. Yoghurt in Efendi 2
Yoghurt Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 (popravljeno) Primerjava: Predpisana vsebina Kompleta za prvo pomoč za motoriste : Razlika je samo o velikosti in pa o št. komadov komprese. Pa o ceni seveda. Edino to sem zasledila da od Konstilla, so ene v temno modri embalaži ene pa v rdeči.. A to je starejša/novejša verzija ali so samo zamenjali barvo, da če si ves krvav ne umažeš prve pomoči, ker se na rdeči manj pozna al kako. Tosama dimenzije - 170 X 110 X 70 mm - 1x Prvi povoj, tip 3 (12 cm x 5 m), sterilen - 10x Kompresa 5 x 5 cm, sterilna - 2 x Kompresa 10 x 10 cm, sterilna - 1x Aluplast za opekline 5 x 9 cm, sterilen - 1x Aluplast za opekline 50 x 60 cm, sterilen - 1x Povoj iz raztegljive tkanine 8 cm x 4 m - 1x Trikotna ruta 100 x 100 x 140 cm - 2x Rokavica (SIST EN 455-1 in 2:2000) - 1x Zaščitna folija za umetno dihanje - 1x Dvostransko metalizirana folija 210 x 160 cm, debelina najmanj 12 μm - 1x Škarje (z zaobljeno konico) - 2x Obliž z blazinico 10 x 8 cm - 1x Obliž 1 cm x 1 m - 1x Seznam vsebine - 1x Navodila za nudenje prve pomoči Konstilldimenzije - ?? nekje sem zasledila, da naj bi bila manjša, ampak ne vem več kje. na googlu pa tudi ne najdem.. help. - 1x prvi povoj, tip, 3 12cm x 5 cm - 1x kompresa 5×5cm, sterilna - 2x kompresa 10×10 cm, sterilna - 1x aluplast za opekline 5×9 cm, sterilen - 1x aluplast za opekline 50×60 cm, sterilen - 1x povoj iz raztegljive tkanine 8 cm x 4m - 1x trikotna ruta 100×100×140 cm - 2x rokavica (SIST EN 455–1IN 2:200) - 1x zaščitna folija za umetno dihanje - 1x dvostranska metalizirana folija 210 x160 cm - 1x škarje z zaobljeno konico - 2x obliž z blazinico 10×8 cm - 1x obliž 1 cm x 1m - 1x navodila za nudenje prve pomoči - 1x seznam vsebine No še na Konstill uradni strani niso zmožni napisati dimenzije prve pomoči za motoriste... Medtem ko za avtomobiliste pa je napisano. Ker je res važno kam boš fuknil ta paket v avtu ane. Popravljeno Marec 8, 2016. Popravil Yoghurt gretzky, Efendi, Kmet2 in 1 other 4
Zivnorc Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 pred eno uro, pajkica pravi: jaz mam eno sport bili viška.... sam je predraga po moje Ampak ta je res najboljša. Imaš not vse kar rabiš....ni da ni.
Gost Objavljeno Marec 8, 2016 Opozori Objavljeno Marec 8, 2016 (popravljeno) Pa na etuiju bi moralo pisati "Prva pomoč za (v) motorna kolesa" in ne za "motoriste". Saj upam da lahko z njo pomagam tudi kakšnemu kolesarju. Nekako tako kot avto šola in šola vožnje. Ogromna razlika, so morali vsi nove table in nalepke delat... Popravljeno Marec 8, 2016. Popravil .
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se