Skoči na vsebino

Avtomobilisti proti motoristom

Priporočene objave

Objavljeno

... skupni imenovalec: prevelika hitrost ... ali bolje rečeno bistveno prevelika hitrost ...

... to je žal realnost v tem trenutku v deželi na sončni strani alp ...

... mogoče pa sem samo :stupid: ... kdo bi vedel :? ...

Formalno temu rečejo potem "neprilagojena hitrost" in neformalno prevladuje v motorističnih krogih mnenje, da je ta neprilagojena hitrost le mit.

Le podrobnejše raziskave, ki pa bi žal pomenile dodatne stroške, bi lahko dale boljšo sliko o vzrokih za smrt - formalno gledano so krivde sicer jasne, vsaj pri odvzemih prednosti. Ampak - iskati je treba razloge!

Objavljeno

... stopijo vse kocine pokonci

:OK: :P

Objavljeno

Ne moremo pa zanikat, da bo 20 let star mulc lažje prebavu padec od 45 let starega možakarja(če sta recimo oba podobno fizično pripravljena)... Toliko o ''starih fotrih'' iz moje strani...

To bo pa fizicno verjetno drzalo. Financno bo pa padec verjetno laze prebavu "ta star".

Lep pozdrav

Objavljeno

jaz pa mislim da bi res lahk avtomobilisti malo bolj gledali kako se peljejo ce se nasprot pelje enosledno vozilo, ne rab takrat na polno sekat pvinek, pa ponoc bi lahk kratke luci dali,

Objavljeno

Kogar zanima, je MAKSI povzel en zanimiv članek o sobivanju na cesti in ga objavil v aprilski številki MAKSI informatorja. Omenjeni članek je na strani 8, govori pa o tem, kaj morajo upoštevati tako motoristi kot tudi avtomobilisti za varno in enakopravno udeležbo v prometu.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Sedaj vas imam pa dovolj! v 20 kilometrih vožnje z avtomobilom, da se mi zgodi tole, je pa preveč! Niso oziroma niste vsi taki ampak če bi bilo manj tistih, ki so, bi vas bilo veliko manj mrtvih

Najprej sem sam preprečil, da bi se mi motoristi prilepili na vetrobransko steklo! Pripeljem okoli ovinka po omejitvah na daljšo ravnino in vidim, da se bližajo 3 avtomobili in enih 20 motoristov, ki so prehitevali družno te tri avte... Dobro, da sem zaviral in se ustavil na mojem pasu, da so lahko se vsi motoristi umaknili na pravi pas... Aja pa zadnji je šel 1 meter pred menoj (ko sem bil že ustavljen) na pravi vozni pas... Če nebi zaviral, bi bilo po vsej verjetnosti 10 motoristov na mojemu avtu, pa sploh vedeli nebi kaj se dogaja, ker niso nič pred seboj videli, ko so prehitevali...

Druga... Pripeljem za avto, ki je vozil cca 70 na uro po ravnini (brez problema 90). Vidim, da se mi približujejo od zadaj 3 motoristi precej hitro in sem raje počakal, da so naju prehiteli in izpusti pač ravnino in se vozil še 2 ali 3 km za počasnelo... Na naslednji ravnini se je zgodba ponovila in spet nisem prehiteval zaradi uvidevnosti do motoristov... Pri tretji so bili pa motoristi za mano in sem še preden sem na ravnino prišel dal smerokaz da bom prehiteval, ko sem videl da je prosto, sem se pač TAKOJ lotil (vseskozi s smerokazom), pridem štric, pogledam nazaj, motorist enih 10 cm za odbijačem... Prehitim in se vrnem na svoj pas, uni pa mimo mene z sredincem v luft za pozdrav! Lepa gesta ni kaj! Kakor mislim, sem naredil vse po pravilih pri prehitevanju (od PRE-zgodnjega vklopa smerokazov do takojšnjega prehitevanja s polnim gasom v tretji)...

Tako da motoristi malo umirite konjičke pa vas bo manj mrtvih! In niso vedno avtomobilisti krivi!

Sam sem trenutno še skuterist, ma imam v načrtu v prihodnji petletki narediti izpit za A kategorijo, ma že sedaj vem, da se takih bedarij ne bom lotil delat!

Objavljeno

Najboljš, da se nehaš z avtom vozit, bo za nas več placa ostalo :P

Objavljeno (popravljeno)

Sedaj vas imam pa dovolj! v 20 kilometrih vožnje z avtomobilom, da se mi zgodi tole, je pa preveč! Niso oziroma niste vsi taki ampak če bi bilo manj tistih, ki so, bi vas bilo veliko manj mrtvih

Najprej sem sam preprečil, da bi se mi motoristi prilepili na vetrobransko steklo! Pripeljem okoli ovinka po omejitvah na daljšo ravnino in vidim, da se bližajo 3 avtomobili in enih 20 motoristov, ki so prehitevali družno te tri avte... Dobro, da sem zaviral in se ustavil na mojem pasu, da so lahko se vsi motoristi umaknili na pravi pas... Aja pa zadnji je šel 1 meter pred menoj (ko sem bil že ustavljen) na pravi vozni pas... Če nebi zaviral, bi bilo po vsej verjetnosti 10 motoristov na mojemu avtu, pa sploh vedeli nebi kaj se dogaja, ker niso nič pred seboj videli, ko so prehitevali...

Druga... Pripeljem za avto, ki je vozil cca 70 na uro po ravnini (brez problema 90). Vidim, da se mi približujejo od zadaj 3 motoristi precej hitro in sem raje počakal, da so naju prehiteli in izpusti pač ravnino in se vozil še 2 ali 3 km za počasnelo... Na naslednji ravnini se je zgodba ponovila in spet nisem prehiteval zaradi uvidevnosti do motoristov... Pri tretji so bili pa motoristi za mano in sem še preden sem na ravnino prišel dal smerokaz da bom prehiteval, ko sem videl da je prosto, sem se pač TAKOJ lotil (vseskozi s smerokazom), pridem štric, pogledam nazaj, motorist enih 10 cm za odbijačem... Prehitim in se vrnem na svoj pas, uni pa mimo mene z sredincem v luft za pozdrav! Lepa gesta ni kaj! Kakor mislim, sem naredil vse po pravilih pri prehitevanju (od PRE-zgodnjega vklopa smerokazov do takojšnjega prehitevanja s polnim gasom v tretji)...

Tako da motoristi malo umirite konjičke pa vas bo manj mrtvih! In niso vedno avtomobilisti krivi!

Sam sem trenutno še skuterist, ma imam v načrtu v prihodnji petletki narediti izpit za A kategorijo, ma že sedaj vem, da se takih bedarij ne bom lotil delat!

Ja nekaj je res kretenov,ki mislijo da imajo apsolutnno prednost,in teh je nažalost največ mrtvih :BUA: Ampak ne enačit vseh nas,smo tudi normalni motoristi :OK: Samo star motorist je dober motorist O:-) Ampak treba je preživeti v tem kaosu na cesti :grim

Popravljeno . Popravil PERO58
Objavljeno

jest sm podoben tip voznika avta

in mam podobne dogodivscine, redno

men bi mogl prepovedat bit policaj v civilnem avtu s kamerami vsenaokrog

ker bi brez izpita ostal vsak dan za zmeral vsaj 10 voznikov (motoristov in avtomobilistov)

sploh se pa s kamerami namontiras nekje v mestu

z zasedami na razlicnih koncih

in sam pucas s ceste cestake brez celad in dvojno hitrostjo

nevem ce bi mel dela za cel let

bi jih prej zmankal

v nemciji majo privat podjetnike ki na radar lovijo

sam majo vozniki sreco da so vcasih mal povrsni,

in tako voznikom dajo moznost za pritozbe

se ena o kulturi (alpa o kaznovanju)

nism mogu verjet, zanc na TV, zastoj v ameriki

in kako avti stojijo??????????

za cel avto narazen, VSI!!!!

ne nagnetejo se skupi tko k mi

mislm, ce je problem razlicnim kulturam (kokr nacin obnasanja) sobivat na cesti

kaksni so sele problemi drugje

ucer sm sou na piknik v MB iz LJ in nazaj po tastari cesti, z motorjem (pegaso 650)

kraj, omejitev 50, priznam sm vozu 90, je bla omejitev sam ene 100m, ravne ceste

mtoristi so me prehtel z enih 110, pa so sli turisticno

bog daj da bi mel avto k gre tok k motor

da bi mal motoristom blendu nej grejo dam ce misljo tok pocas vozt

(vsaj sam en dan :P )

nej se sami vzamejo isto zdravilo (al kako ze gre...)

Objavljeno

Motorist proti motoristu, bi bil boljši naslov.

"Smo" si večinoma sami krivi.

S preveliko hitrostjo ne damo ostalim udeležencem čas za reagiranje.

Objavljeno

Pazite nase, drugi morda ne bodo. Jaz vam pa tudi ne morem zmer težit, mam tut kej pametnejšga za delat :P

Objavljeno

ok, že res, marsikdaj smo sami krivi za nesreče, ki se nam dogajajo. opažam pa pri avtomobilistih dve skrajnosti:

1. ko te vidi v vzratnem ogledalu, naenkrat ful upočasni in rine skrajno na desni rob, ali pa celo že po bankini (da fajn prah dviga)....samo, da bi se ti z motorjem čimprej mimo odstranil izza njega

2. ko vidi, da ga dohitiš, naenkrat postane cesta dirkališče, šofer avtomobila pa schumacher oz. kateri koli drugi njegov avtomobilistični vzornik....tak primer sem doživel včeraj, ko sem se peljal od hoč proti belviju.

nekje na polovici poti dohitim starega audija 80, ki je dokler me ni zagledal vozil normalno, primerno razmeram. ko pa me je opazil v vzratnem ogledalu pa gremo po gasu...gume so cvilile v vseh ovinkih, ovinke je tako sekal, da bi še pešca na nasprotni bankini zbil....jaz pa sem lepo na varni razdalji za njim opazoval vse bedarije in varno pripeljal do odcepa, kjer je norc zavil proti arehu, jaz pa proti belviju

Objavljeno

Ne vem, mogoče niti ne sodi v to temo. Bom pa vseeno napisal. Že nekaj časa spremljam klientelo t.i. lokalnih Rossijev. Se naganjajo na eni lokalni cesti, kjer je en lep ovinek, zraven pa nova gostilna, katero so motoristi vzeli za svojo (beri: novo zbirališče, proti čemur pa nimam čisto nič). Vsak dan zvečer (po 18.00) uri se na tem mestu začno lokalne dirke. In to med vozili, po večini "Sontag fahrerjev". Večji frajer je tisti, kateri ga položi na koleno, hitrosti v ovinku pa tam nad 160 km/h po prosti presoji, po izjavah dirkačev pa.... Ma brezzveze. Gre za to, da po mojem mnenju, tudi ne vem kak motodrom, na bo rešil problema teh ljudi. So mladi, delajo si mesto med motoristi in za njih ne obstaja dirkališče, kjer bi lahko to varno počeli. Njihovi argumenti: so stroški da greš na Grobnik, ni denarja za gume, je daleč. Dokaz: 8. junija je bila lepa priložnost, da se znoriš na Grobniku in nobnega ni bilo tam. Lahko povem, da so ljudje v vozilih že čisto panični in samo vprašanje časa je, kdaj bo kdo od njih napačno reagiral in se bo kdo zalepil v vozilo......Bil sem na kar nekaj treningih varne vožnje, pa smo bili tam prisotni samo starejši motoristi, racerjev ni bilo nikjer, za nih obstaja samo moto: biti viden (pa ne samo na motorju, tega ima že vsak k....ac, temveč na kolenu pri čimvečji hitrosti in med vozili....) :eek:

Objavljeno

Ne vem, mogoče niti ne sodi v to temo. Bom pa vseeno napisal. Že nekaj časa spremljam klientelo t.i. lokalnih Rossijev. Se naganjajo na eni lokalni cesti, kjer je en lep ovinek, zraven pa nova gostilna, katero so motoristi vzeli za svojo (beri: novo zbirališče, proti čemur pa nimam čisto nič). Vsak dan zvečer (po 18.00) uri se na tem mestu začno lokalne dirke. In to med vozili, po večini "Sontag fahrerjev". Večji frajer je tisti, kateri ga položi na koleno, hitrosti v ovinku pa tam nad 160 km/h po prosti presoji, po izjavah dirkačev pa.... Ma brezzveze. Gre za to, da po mojem mnenju, tudi ne vem kak motodrom, na bo rešil problema teh ljudi. So mladi, delajo si mesto med motoristi in za njih ne obstaja dirkališče, kjer bi lahko to varno počeli. Njihovi argumenti: so stroški da greš na Grobnik, ni denarja za gume, je daleč. Dokaz: 8. junija je bila lepa priložnost, da se znoriš na Grobniku in nobnega ni bilo tam. Lahko povem, da so ljudje v vozilih že čisto panični in samo vprašanje časa je, kdaj bo kdo od njih napačno reagiral in se bo kdo zalepil v vozilo......Bil sem na kar nekaj treningih varne vožnje, pa smo bili tam prisotni samo starejši motoristi, racerjev ni bilo nikjer, za nih obstaja samo moto: biti viden (pa ne samo na motorju, tega ima že vsak k....ac, temveč na kolenu pri čimvečji hitrosti in med vozili....) :eek:

Tem tudi Bog ne more pomagat - so potencialni kandidati za črni forum in definitivno niso motoristi!

Moje mnenje....

Objavljeno

stara zgodba, skoraj vsak kraj ima kak tak "ovinek". pri nas se je to končalo ko se je en mulo poskušal dokazati pred starimi mački in končal z potrganimi udi obvit na prometni znak.

Objavljeno

Ma saj vem. Samo to sem hotel povedati, da smo zaradi takih osebkov (ki dejansko ogrožajo sebe in druge), na tapeti vsi motorist. Ma saj je res brez zveze izgubljat besede.....Kruto je edino potem brati nenehne R.I.P-e in kako je bil tako osebek sploh oh in super fajn človek, ki je full obvladal..... :BUA:

Objavljeno

Jep ... vabil na pogrebe je že skor več, kot vabil na motozbore. Pa tista žegnanja zgleda tudi ne zaležejo prav dosti.

Objavljeno

Ma saj vem. Samo to sem hotel povedati, da smo zaradi takih osebkov (ki dejansko ogrožajo sebe in druge), na tapeti vsi motorist. Ma saj je res brez zveze izgubljat besede.....Kruto je edino potem brati nenehne R.I.P-e in kako je bil tako osebek sploh oh in super fajn človek, ki je full obvladal..... :BUA:

Se podpišem

Objavljeno

Lepo napisano xr800 in ti kar verjamem, da je takšna tema lokalnih rosijev že toliko prežvekana, da se ti že enostavno zdi brezveze o tem debatirat :angry2: ampak kaj češ, če ti pa takšni vedno ko jih vidiš pritisk dvignejo :angry2: .

Nevem samo kateri "ovinek in gostilno misliš", da bi šli naši fantje malo "pogledat" :naughty:

Lp :)

Objavljeno

Jep ... vabil na pogrebe je že skor več, kot vabil na motozbore. Pa tista žegnanja zgleda tudi ne zaležejo prav dosti.

Oooo, pomaga, pomaga!

Se bolj tekoče v nebesa pride.

:hmm: :hmm: :? :nono:

Objavljeno

tole temo bi lahko preimenovali kr človek proti človeku, vsaj glede na začetne poste... :nono:

sem pa prepričana, da se vsak posameznik-voznik zaveda, da je krivo le pomanjkanje strpnosti, pozornosti, kulture, umirjenosti --> splošni problem v prenatrpani družbi .... preveč nas je! :kva2:

Pamet v roke in glavo pa normalno dozo gasa (v avtu al pa na mopedu) .... pa radi se mejte ;) !

Objavljeno

--> splošni problem v prenatrpani družbi .... preveč nas je! :kva2:

...in resitev je: odpraviti omejitve hitrosti (uzivali bomo, pa se vedno manj nas bo). :whistle: :whistle:

Objavljeno

splošni problem v prenatrpani družbi .... preveč nas je! :kva2:

<_< Ni nas preveč ! :hmm: Preveč nestrpni smo :angry2: Do vseh ! Včasih še sebe težko prenašamo... :blush:

Objavljeno

Voziti se med kolonami nedeljskih voznikov na polno, je zame nezrelo, nastopaško, debilno...... Po "uspešni" vožnji nato sledi obvezno merjenje adrenalina, debate o tem, kje je bilo kritično, hitrosti ipd. Skratka k...čenje na kubik. So mesta, ki so namenjena takim dejanjem in so mesta, kamor te vožnje nikakor ne sodijo.

Meni se zdi popolnoma normalno, da vozniki avtomobilov popizdijo, saj se dobesedno u...rjejo v gate, ko ga prehiti ena taka človeška raketa. Ma se bom probal vzdržat nadaljnih pisarij, ker je bilo vse že tisočrat napisano, opisano, opremljeno s slikami........Pa nič.....Dost imam non-stop pojasnjevanja ljudem, ki me poznajo, kako nismo vsi motoristi budale, da so med nami popolnoma normalni ljudje, kateri kolikor toliko vozimo po omejitvah, imamo službe, ne jemo živih otrok, nismo drogeraši, hodimo v službe. Žal, je to trenutni presek stanja motoristične populacije...Vsaj po mojem vedenju......

• 9 mesecev pozneje...
Objavljeno

xr800 - na tem mestu spomnim samo na gattolino, na "slovenski cannonball" ... kakšno imaš pa do njega stališče? :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!