Skoči na vsebino

Protikadilski zakon

Osama

Priporočene objave

diskriminacija je:

nekadilci imate svoje lokale (beri VSE)...kadilci jih nimajo

nekadilci sedijo v lokalih zunaj in vonjajo (kljub ubogim pljučkom) dim kadilcev ki so zdaj zunaj...očitno jih trenutno dim nič ne moti...zakaj se koji k....ne poberete noter v klimatizirane prostore????

Zunaj je menda ultra dobro prezračevanje poštimano - baje je blagovne znamke Open Air od firme G.O.D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda je hotel povedati, da so res dobri novinarji raziskovali tematiko in niso našli kakih tehtnih res dobrih dokazov, da (pasivno) kajenje res povzroča (pljučnega) raka. Ampak tega ni povedal, pač pa je le povedal o domnevni veličini teh novinarjev.

Menim, da lahko v današnjem svetu vsak najde (in tudi zagovarja) svojo resnico.

Vojne pa se ne bijejo več toliko z orožjem, kot z "resnicami".

Govoril sem - sedaj pa grem.

+5. :grim

Mogoče te imata pun kurac in sta te dala na igore listo?

Pa oprosti ker nisem napisal v knjižni angleščini.

El B.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za arse-clowns...

Tole pa raziskovalni novinarji delamo preden natepavamo v prazno kot nekateri tukaj - preverimo obe strani enačbe in tole je ena, ki ne bo dišala protikadilcem.... :naughty:

Enormous German study (NO CONNECTION) on passive smoke, cancer and cardiovascular disease says: Dating back one year, this milestone study published by the American Journal of Epidemiology has been thoroughly ignored by the public health organisations and its media servants. The enormous study covers 37 years during which thousands of flight attendants have been followed and monitored for cancer. This is not a study based on questionnaires asking whether Uncle Jack smoked more or less in 1956, as it's the case for most antismoking junk science, nor it is something started and finished in a few months. Finally, it is neither financed by the tobacco industry, the pharmaceutical industry, nor is it supported by "public health" funds allocated to produce scientific frauds to support public health's frauds on smoking. Here is an excerpt that says it all:

"We found a remarkably (insignificant) low SMR [standardized incidence ratio] for lung cancer among female cabin attendants and no increase for male cabin attendants, indicating that exposure to passive smoking does not play an important role in mortality in this group. Smoking during airplane flights was permitted in Germany until the mid-1990s, and smoking is still not banned on all charter flights. The risk of cardiovascular disease mortality for male and female air crew was therefore insignificant.

To this date none of the studies on second-hand smoke have ever demonstrated the epidemiological existence of a risk.

Še vedno pa samo sprašujem kaj je narobe z lokali ki so ločeni na nekadilske in kadilske?

Popravljeno . Popravil Terminator
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

Še vedno pa samo sprašujem kaj je narobe z lokali ki so ločeni na nekadilske in kadilske?

Če bi prebral celotno temo, bi opazil, da so marsikje ločili lokal na kadilski in nekadilski samo vizuelno in ne fizično (recimo s cvetličnimi koriti, mrežasto steno, … ). Kot je že nekdo napisal, je to enako, kot če bi ločil plavalni bazen s črto na polovico v kateri lahko ščiješ in na polovico v kateri tega ne smeš.

Pa recimo, da sem slikanice že prerasel, tebi pa, če še ne pride kaj pametnejšega na pamet, kot brskat po netu za šaljivimi slikcami, pa izvoli. Vsak se pač ukvarja s stvarmi na svojem inteligenčnem nivoju in na enakem nivoju tudi komunicira z ostalimi ljudmi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi prebral celotno temo, bi opazil, da so marsikje ločili lokal na kadilski in nekadilski samo vizuelno in ne fizično (recimo s cvetličnimi koriti, mrežasto steno, … ). Kot je že nekdo napisal, je to enako, kot če bi ločil plavalni bazen s črto na polovico v kateri lahko ščiješ in na polovico v kateri tega ne smeš.

Pa recimo, da sem slikanice že prerasel, tebi pa, če še ne pride kaj pametnejšega na pamet, kot brskat po netu za šaljivimi slikcami, pa izvoli. Vsak se pač ukvarja s stvarmi na svojem inteligenčnem nivoju in na enakem nivoju tudi komunicira z ostalimi ljudmi.

Poslušaj frajer, jaz sem že prebral celo temo ampak ti imaš zgleda probleme z branjem, spominom, ki sega samo nekaj strani nazaj in razumom?

Še enkrat samo zate glede zgoraj navedenega. Pa prosim vzemi si čas za premislek pred odgovorom. Bom čakal tudi cel teden nanj samo, če ne bo tako butast kot je bil tale tvoj zadnji!

Spraševal sem kaj je narobe s komercialno odločitvijo gostinca, da se sam odloči ali bo imel lokal za nekadilce ali lokal za kadilce ne pa da je v to prisiljen z zakonom? Nato bi bilo 50% kadilnih in 50% ne-kadilnih lokalov in bi nekadilci (ti) hodili v ne-kadilne kadilci pa v kadilne.

Prosim še enkrat preberi zgornji odstavek, ker je zelo enostaven in zelo efektivno napisan s komunikacijskega vidika!

Samo prosim ne odpisuj bedastih odgovorov, ker če tega ne razumeš si pa res en navaden »butl«!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

Poslušaj frajer, jaz sem že prebral celo temo ampak ti imaš zgleda probleme z branjem, spominom, ki sega samo nekaj strani nazaj in razumom?

Še enkrat samo zate glede zgoraj navedenega. Pa prosim vzemi si čas za premislek pred odgovorom. Bom čakal tudi cel teden nanj samo, če ne bo tako butast kot je bil tale tvoj zadnji!

Spraševal sem kaj je narobe s komercialno odločitvijo gostinca, da se sam odloči ali bo imel lokal za nekadilce ali lokal za kadilce ne pa da je v to prisiljen z zakonom? Nato bi bilo 50% kadilnih in 50% ne-kadilnih lokalov in bi nekadilci (ti) hodili v ne-kadilne kadilci pa v kadilne.

Prosim še enkrat preberi zgornji odstavek, ker je zelo enostaven in zelo efektivno napisan s komunikacijskega vidika!

Samo prosim ne odpisuj bedastih odgovorov, ker če tega ne razumeš si pa res en navaden »butl«!

Ali se ti ne zdi, da je malo razlike med prvim in drugim vprašanjem ali pa meni že malo vid peša?

Na ta drugo vprašanje pa:

Ne bi bilo nič narobe, da se gostinci sami odločijo kakšen lokal bodo imeli. Saj to je bilo možno do sprejetja tega zakona. So se pač vsi gostinci odločili za kadilske lokale, ker je bilo v vsakem možno kaditi. Kako bi pa ti naredil 50% kadilskih in 50% nekadilskih? Vsak bi hotel imeti kadilski lokal. Ali bi recimo lokali s parno hišno številko bili kadilski, tisti z neparno pa nekadilski?

Zakaj misliš, da sem nekadilec? In še vedno komuniciraš na zelo "kulturnem" nivoju. A si vedno tako živčen? Pokadi enega, pomirja, vem iz lastnih izkušenj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stari, jaz samo močno upam, da si mislil čik....

če bi rekel "čak" bi bil že zlaman... :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Heh, saj res zakaj ne na komercialni odločitvi gostinca...Pa zakaj ne prepustit gostincu da ima odprto po lastni želji ,ali želji pijanih osebkov ki praznijo litre alkota v oštariji, pol pa mehur pred tujimi vrati? Ni povezave? nebi rekel...

kadilec bi rekel, pokadiva pipo miru, za njega bi to bila spravna rešitev, za nekadilca pa...?

sicer pa, zasvojenec je zasvojenec,tu nikotin ali alko nista daleč.Priložnost za cerkev ,da ponudi rešitev v kakšnem novem Don Pierino stilu komun.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

diskriminacija je:

nekadilci imate svoje lokale (beri VSE)...kadilci jih nimajo

Aja? A res? A kje piše da je KADILCEM prepovedan vstop??? Ne, ni!!! Prepovedano je le kajenje, kadilci pa lahko vseeno veselo sedite v kateremkoli lokalu in pijete svojo priljubljeno pijačo! Nihče vas ne bo preganjal! Če pa boste hoteli smraditi, pa bo tudi za to poskrbljeno! Torej, še vedno boste imeli izbiro, kakršne tisti ki nočemo smrdeti po tobačnem dimu nikoli nismo imeli.

Kaj vse je bilo včasih dovoljeno, pa je sedaj prepovedano! Recimo kajenje na avtobusih, v vlakih, bolnišnicah,... pa pljuvanje po tleh,... pa... le da je sedaj samoumevno da se to pač ne počne - kot bo (upam) postalo samoumevno tudi za lokale.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

končni smo našli lokal kje laho kadilci nemoteno kadijo (se kadijo) :worship:

...krematorij na Dobravi :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali se ti ne zdi, da je malo razlike med prvim in drugim vprašanjem ali pa meni že malo vid peša?

Na ta drugo vprašanje pa:

Ne bi bilo nič narobe, da se gostinci sami odločijo kakšen lokal bodo imeli. Saj to je bilo možno do sprejetja tega zakona. So se pač vsi gostinci odločili za kadilske lokale, ker je bilo v vsakem možno kaditi. Kako bi pa ti naredil 50% kadilskih in 50% nekadilskih? Vsak bi hotel imeti kadilski lokal. Ali bi recimo lokali s parno hišno številko bili kadilski, tisti z neparno pa nekadilski?

Zakaj misliš, da sem nekadilec? In še vedno komuniciraš na zelo "kulturnem" nivoju. A si vedno tako živčen? Pokadi enega, pomirja, vem iz lastnih izkušenj.

I fucking give up with you. :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stari, jaz samo močno upam, da si mislil čik....

Mislim, da ni mislil čik... :grrr :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da ni mislil čik... :grrr :naughty:

Pri različnih ljudeh ima ena in ista beseda lahko čisto različen pomen in pomislijo, ko jo slišijo, na čisto različne stvari. Nekateri Azijci ob besedi pes pomislijo na hrano iz njega, večina Evropejcev pa pomisli na hišnega ljubljenčka, čuvaja hiše, prijatelja na štirih nogah, ... .

Tako je tudi z besedico kajenje. Jaz sem s tem mislil kajenje tobaka, kar bi naj bilo logično glede na temo, ti pa si z mislimi že očitno drugje. Bog ti požegnaj. Tudi takšni imate pravico do življenja.

Kot je dejal Janezek, res ni rožica, je pa čudovito.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

...krematorij na Dobravi :evilgrin:

Prvič ni na Dobravi, je malo dlje.

In drugič, ne obratuje več. Peč je podrta, lokacija zravnana z zemljo.

Ostajajo le še spomini ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče te imata pun kurac in sta te dala na igore listo?

Pa oprosti ker nisem napisal v knjižni angleščini.

El B.

Nikogar še nisem dal na nobeno listo. Bo pa Terminator v primeru, da ne bo prenehal uporabljati raznih žaljivih pridevnikov in slik in tako osebno žaliti ostalih uporabnikov, letel na neko listo pri moderatorjih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nikogar še nisem dal na nobeno listo. Bo pa Terminator v primeru, da ne bo prenehal uporabljati raznih žaljivih pridevnikov in slik in tako osebno žaliti ostalih uporabnikov, letel na neko listo pri moderatorjih.

HHV ne se razburjat te bom Roku zatožil... :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri različnih ljudeh ima ena in ista beseda lahko čisto različen pomen in pomislijo, ko jo slišijo, na čisto različne stvari. Nekateri Azijci ob besedi pes pomislijo na hrano iz njega, večina Evropejcev pa pomisli na hišnega ljubljenčka, čuvaja hiše, prijatelja na štirih nogah, ... .

Tako je tudi z besedico kajenje. Jaz sem s tem mislil kajenje tobaka, kar bi naj bilo logično glede na temo, ti pa si z mislimi že očitno drugje. Bog ti požegnaj. Tudi takšni imate pravico do življenja.

Kot je dejal Janezek, res ni rožica, je pa čudovito.

:whistle: Po toči zvoniti je prepozno, temu se sedaj reče "damage limitation defence". Si že napredoval iz navadnega komuniciranja v krizno komuniciranje. Dejstvo pa je; da gre napaka dvakrat okoli sveta preden si popravek uspe obleči hlače... :P

Umir se!

Čisto umirjen... :whistle:

Popravljeno . Popravil Terminator
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja? A res? A kje piše da je KADILCEM prepovedan vstop??? Ne, ni!!! Prepovedano je le kajenje, kadilci pa lahko vseeno veselo sedite v kateremkoli lokalu in pijete svojo priljubljeno pijačo! Nihče vas ne bo preganjal! Če pa boste hoteli smraditi, pa bo tudi za to poskrbljeno! Torej, še vedno boste imeli izbiro, kakršne tisti ki nočemo smrdeti po tobačnem dimu nikoli nismo imeli.

Kaj vse je bilo včasih dovoljeno, pa je sedaj prepovedano! Recimo kajenje na avtobusih, v vlakih, bolnišnicah,... pa pljuvanje po tleh,... pa... le da je sedaj samoumevno da se to pač ne počne - kot bo (upam) postalo samoumevno tudi za lokale.

ne ni nam prepovedan vstop....to pa res ne

pod pogojem da ne kadimo....ok...se strinjam

in res ni blo dovoljeno kajenje v bolnicah, avtobusih...itd....in smo se tega držal....

in prejšnji zakon je ločeval prostore za kajenje in nekajenje...spet ok

ker se ni izvajal (razmejitev s cvetličnimi lončki)...je potrebno sprejet novi zakon in popolnoma prepovedat kajenje v vseh lokalih....e...to pa me moti!!!

prej je imela gostilna ločeno sobo za kadilce in sobo za nekadilce

zdaj za kadilce ne obstaja več....in če bi...potem strežba kadilcem v kadilnici ali kadilski sobi ni dovoljena...

kadilski lokali pa niso dovoljeni zaradi zdravja natakarjev....(tudi tistih ki so kadilci)...kakšna skrb :worship:

torej...če kadim...si pijačo odnesem od šanka stran ven...je pijača kaj cenejša? ni!

mah....ok...odneham....

zmagal ste nekadilci (bolje rečeno protikadilci)...

in resnično upam, da bo vlada naredila nekaj v dobro prohibicije....

smrdi mi alkohol,

smrdijo mi pokozlani pijanci,

na živce mi gre njigovo nerazločno momljanje in slinjenje...

dokazano alkohol vpliva negativno na agresivnost

dokazano kot posledica razpadejo družine,

dokazano povzroča cirozo jeter

dokazano je eden najpogostejših vzrokov za prometne nesreče

dokazano posredno ubija (pa četudi s pomočjo avtov, nožev...)

in potem...

potem bomo živeli zdravo in čisto

in dolgo...

aja....potem je na vrsti svinjina...

pa perutnina...

pa....

če so nekadilci hoteli imeti nekadilske lokale

bi blo čist ok da jih majo

če pa kadilci želijo met kadilski lokal...nak...to pa nikakor ne

in glej ga zlomka!

sam gospod presvetli minister je v enem izmed intervjujev na nacionalki dejal

da se gostinci nimajo česa bati in bodo kadilce v lokalih zamenjali nekadilci, ki bi sicer hodili v lokale, pa zaradi kadilcev ne morejo :headbang:

in zakaj potem tak strah, da bi gostinci hoteli odpret samo lokale za kadilce???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prvič ni na Dobravi, je malo dlje.

In drugič, ne obratuje več. Peč je podrta, lokacija zravnana z zemljo.

Ostajajo le še spomini ...

Še stoji sem šel preverit.

Dobrava

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eh, pravijo da imajo kadilci manšega...posledično se jim bo sedaj povečeval...ego mislim :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....... Ali bi recimo lokali s parno hišno številko bili kadilski, tisti z neparno pa nekadilski?.....

Toooo ! Ali pa bi ponovno uvedli PAR - NEPAR ! Ob parnih dnevih v lokalih kadimo, ob neparnih pa ne ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eh, pravijo da imajo kadilci manšega...posledično se jim bo sedaj povečeval...ego mislim :whistle:

pravjo da kadilke bolš....sssss :naughty:

neki v zvezi z razvitostjo pljuč :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!