persl Objavljeno Marec 26, 2010 Deli Objavljeno Marec 26, 2010 Ne smeš, po mojem. Tamodri pa - če korektno opravljajo svoje delo, ti morajo zatežit. Če ti ne, potem je brezveze, da imajo to službo in naj jo prepustijo komu drugemu. Ti si pa tudi kupi primeren motor. Razen, če hočeš biti pravi badass biker, pa to. Ampak v tem primeru ne bi takih stvari spraševal na forum, ampak bi šel raje s kolegi na pivo in bi se tam zgovarjali "pa kaj mi te morejo, navadni policajčeki so ..." . Sori, ker sem tako ilustrativen. PS: BMW K1200GT ti pa ne sede več? Zet kupuje.... Za tasta pa boljsega ni kot K1200GT Ah ja...zgleda da potem fazer600 100% odpade, res škoda pa tako sem se je veselil. Kaj mi sedaj preostane kaj lahko sploh vozim z A2 (35kw) izpitom? Najvec 50kw motor in zablokiran na 25kw in pa motor ki ima v originalu najvec 35kw ??? Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Marec 26, 2010 Deli Objavljeno Marec 26, 2010 Kaj mi sedaj preostane kaj lahko sploh vozim z A2 (35kw) izpitom? Najvec 50kw motor in zablokiran na 25kw in pa motor ki ima v originalu najvec 35kw ??? Hvala ZVCP 149. člen ... (4) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, A1 in G. ... A bo tole dovolj razumljivo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bawbaw Objavljeno Marec 26, 2010 Deli Objavljeno Marec 26, 2010 Zet kupuje.... Za tasta pa boljsega ni kot K1200GT Ah ja...zgleda da potem fazer600 100% odpade, res škoda pa tako sem se je veselil. Kaj mi sedaj preostane kaj lahko sploh vozim z A2 (35kw) izpitom? Najvec 50kw motor in zablokiran na 25kw in pa motor ki ima v originalu najvec 35kw ??? Hvala Ducati Hypermotard ( če boš kje najdu blokado za 35kW), Aprilia SXV ( 4.5 in 5.5 ), Husqvarna SMR 450, 510, 610, vsi možni KTM LC4, Suzuki GSX-F Bandit ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
persl Objavljeno Marec 28, 2010 Deli Objavljeno Marec 28, 2010 Vse kar bi mogoce vozil od tega je Suzuki GSX-F...samo še ta ima v originalu 59kw tako da tut odpade. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Marec 28, 2010 Deli Objavljeno Marec 28, 2010 Vse kar bi mogoce vozil od tega je Suzuki GSX-F...samo še ta ima v originalu 59kw tako da tut odpade. Ne odpade, če imaš A2, saj lahko daš notri blokado 35kW. V čem je problem? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
budacki Objavljeno Marec 28, 2010 Deli Objavljeno Marec 28, 2010 Ne odpade, če imaš A2, saj lahko daš notri blokado 35kW. V čem je problem? Problem je v tem, da take blokade ni. Vsaj jst nism zaslediu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noiser69 Objavljeno Marec 28, 2010 Deli Objavljeno Marec 28, 2010 Honda FMX 650 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc90 Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Mene pa zanima če kdo ve kje bi se še dalo blokirat motor razen v kranju pri šternu. V mislih pa imam pa bolj primorsko Hvala in LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Mene pa zanima če kdo ve kje bi se še dalo blokirat motor razen v kranju pri šternu. V mislih pa imam pa bolj primorsko Hvala in LP Vsak pooblaščeni servis tvoje znamke motocikle lahko naroči in vgradi blokado, seveda je vprašanje če za tvoj motocikel sploh obstaja blokada. 35kW-nih blokad zaenkrat ni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc90 Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Ja namen imam blokirati suzikia gsf 650 bandita. Ja pred kakšnim tednom sem pisal šternu za blokado pa je rekel da je blokada za 35 KW dobavljiva. Potemtakem bi jo lahko potem dobil pri pooblaščenem serviseju motorjev znamke Suzuki? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Ja namen imam blokirati suzikia gsf 650 bandita. Ja pred kakšnim tednom sem pisal šternu za blokado pa je rekel da je blokada za 35 KW dobavljiva. Potemtakem bi jo lahko potem dobil pri pooblaščenem serviseju motorjev znamke Suzuki? Najbrž ne, ker ima Štern blokade od Aplhabetika in ne od Suzukija. njega samo naročiš blokado in ti jo na pooblaščenem Suzuki servisu vgradijo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Tudi mene zanima to področje. Ravnokar sem prejel od Šterna iz Kranja odgovor na blokade. Za Kavasakija er6 je trenutno dobavljiva 25kw, 35kw je v izdelavi in jo pričakujejo v roku enega meseca. Za Suzukija gladiusa je dobavljiva blokada 35kw - takoj. Torej se dela na tem področju. Potrebno je prej vprašat, če imajo blokado za določen tip motorja, za vse ne delajo blokad. Cena blokade za oba tipa je 180€ + delo 30 - 50€ in še vpis okoli 50€. Glede pogoja: ....ne izvira iz vozila z dvakratno večjo močjo..... Ta del pogoja je pa norišnica - vsak si ga razlaga po svoje. Jaz mislim, da lahko voziš motor do 70kw. Problem je kako si tolmačiš ne izvira z vozila z dvakrat večjo močjo. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_Fingi_ Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Se pravi ne sme izvirati iz vozila z 70kw? Lahko pa z vseh ki so močnejši ali pa švohnejši?? :whistle: Gasperr, Fritz, aero in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 blablabla Ta del pogoja je pa norišnica - vsak si ga razlaga po svoje. Jaz mislim, da lahko voziš motor do 70kw. Problem je kako si tolmačiš ne izvira z vozila z dvakrat večjo močjo. Scarabeo Tolmačiš si lahko le na dva načina- še si neumen napačno, če nisi pa pravilno. Če imaš motor blokiran na 25kW ne sme v originalu presegati 50kW, če imaš blokiran na 35kW v originalu ne sme presegati 70kW, če imaš blokiranga na pol kurca v originalu ne sme presegati enga kurca... aero, Fritz in Gasperr 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc90 Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Tolmačiš si lahko le na dva načina- še si neumen napačno, če nisi pa pravilno. Če imaš motor blokiran na 25kW ne sme v originalu presegati 50kW, če imaš blokiran na 35kW v originalu ne sme presegati 70kW, če imaš blokiranga na pol kurca v originalu ne sme presegati enga kurca... Ja potem upam da dobim blokado za 35kw, kr motor ma nekaj več kot 60 kw... :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 3, 2010 Deli Objavljeno April 3, 2010 Tolmačiš si lahko le na dva načina- še si neumen napačno, če nisi pa pravilno. Če imaš motor blokiran na 25kW ne sme v originalu presegati 50kW, če imaš blokiran na 35kW v originalu ne sme presegati 70kW, če imaš blokiranga na pol kurca v originalu ne sme presegati enga kurca... To je tvoje tolmačenje in morda celo pravilno, kdo bi vedel??? Očitno si strokovnjak na tem področju. Scarabeo Gasperr, Fritz in aero 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha27 Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 Blokade so vse mehanske ali so na vzvodu gasa ali pa so nameščene na sesalne kolektorje. Elektronske blokade žal ne obstajajo. 25kW blokade so možne skoraj za vse motorje in vse letnike. 35kW pa so zaenkrat le za modele od 2009 naprej, pa še to ne za vse modele, ostale pa so še v izdelavi in jih pričakujemo v roku 1-2 meseca. Cenovno stane blokada od 180-200€ + vgradnja. ....glede blokad pri Šternu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 Danes sem dobil odgovor na vprašanje glede tega koliko lahko vozimo - vozijo. Če imaš motor blokiran na 25kW ne sme v originalu presegati 50kW, če imaš blokiran na 35kW v originalu ne sme presegati 70kW. Ta trditev je pravilna. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bawbaw Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 Kako pa je, če ima motor v homologaciji tut 35kW pa blokiran je na 35kW izvorno jih ima pa recimo ... 80? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 Kako pa je, če ima motor v homologaciji tut 35kW pa blokiran je na 35kW izvorno jih ima pa recimo ... 80? Ima jih 10 preveč, torej 70 jih lahko ima, več pa ne. Ja veliko motorjev, ki so bili blokirani so sedaj neuporabni - po zakonu kot blokirani. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bawbaw Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 Ima jih 10 preveč, torej 70 jih lahko ima, več pa ne. Ja veliko motorjev, ki so bili blokirani so sedaj neuporabni - po zakonu kot blokirani. Scarabeo Ja vendar motor ima vsepovsod zapisano 35kW torej nemorjo dokazat da ni pač ... hm ... v prekršku, če me razumeš? Pač v homologaciji pod izvorno moč piše 35kW. Razumeš? Oz. verjetno bo bolj primerno razumete. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 Danes sem dobil odgovor na vprašanje glede tega koliko lahko vozimo - vozijo. Če imaš motor blokiran na 25kW ne sme v originalu presegati 50kW, če imaš blokiran na 35kW v originalu ne sme presegati 70kW. Ta trditev je pravilna. Scarabeo No shit, Sherlock ... (bila je že vsaj desetkrat zapisana v tej in podobnih temah.) Miha27, Gregc, cungl in 7 others 4 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha27 Objavljeno April 6, 2010 Deli Objavljeno April 6, 2010 (popravljeno) Ja vendar motor ima vsepovsod zapisano 35kW torej nemorjo dokazat da ni pač ... hm ... v prekršku, če me razumeš? Pač v homologaciji pod izvorno moč piše 35kW. Razumeš? Oz. verjetno bo bolj primerno razumete. Če ti piše pod izvorno moč 35kW, nej nebi blo problema, razen če imaš zablokeran motor in je blokada odvzeta te lahko peljejo na izredni tehnični pregled oz. strokovni osebi ki lahko preveri če je blokada na svojem mestu Npr. moja XT660 ma original izvorno moč 35kW in je ni potrebno blokerat Popravljeno April 6, 2010. Popravil Miha27 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_luke_ Objavljeno April 7, 2010 Deli Objavljeno April 7, 2010 Zanima me, če je po zakonu potrebno s seboj nositi homologaciski kartonček? Npr če maš motor povsen originalen, samo blokado 25kw. Ker če nimaš homologacije s sabo, ti nima kam pogledat izvorne moči. Kako bi pa v poštev prišla kopija homologacije? Npr da jo poskeniraš, predelaš izvorno moč v željeno pa naprintaš? kao da si zgubu original? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bawbaw Objavljeno April 7, 2010 Deli Objavljeno April 7, 2010 Če ti piše pod izvorno moč 35kW, nej nebi blo problema, razen če imaš zablokeran motor in je blokada odvzeta te lahko peljejo na izredni tehnični pregled oz. strokovni osebi ki lahko preveri če je blokada na svojem mestu Npr. moja XT660 ma original izvorno moč 35kW in je ni potrebno blokerat Motor bo do tapravega izpita blokiran, vendar sam to me je zanimalo. da lahko jst to vozim bres problema, da nebo policija kaj tezila, ker imam do sedaj samo dobre izkusne s policajih in upam, da tako tudi ostane. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se