Skoči na vsebino

V-Strom day

Fritz

Priporočene objave

Pustite človeku malo dihat. Z BMW ni čisto nič narobe, še več, to je najboljši motor :trance_27_notworthy: kar sem jih kdaj peljal, lahko samo priporočam. Sicer pa kolikor vem pri Robertu ena Suza v vsakem primeru ostane doma, rešil se bo ene stare honde...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po pa naj še kdo reče da nismo bili kuuuul. Evo primer nekoga :whistle: se je počutil kot v PORTOROŽU na rivjeri :naughty:

post-2458-127558301708_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

surrender.gif GLAŽAR .......osatla kampanija ...

Po slikah sodeč je bilo " E N O K R A T N O "trance_27_notworthy.gif

LP surrender.gif

Favšija je na višku !!headbang.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Petek je , dan za odhod. Na pot sva krenila ob 9,30 uri, striktno po AC vse do Osijeka in nato čez Baranjo, v Etno vas Karanac do kmečkega turizma, ki pa to ime res upravičeno nosi. Sama vas je od Hrvaško –Srbsko-Madžarske meje oddaljena dobrih 25 km. Cerkev v vasi nosi letnico 1816. Vse hiše so podolgovate in postavljene pravokotno na glavno cesto in se držijo skupaj ko sardele v konzervi. Prevladujejo pastelne barve fasad , pred hišami so klopce na katerih zvečer poseda staro in mlado in vedno vljudno pozdravijo….. .)

Nekatere hiše so sveže obnovljene, nekatere bi pa samo malo porinil pa bi se podrle. V vasi je revščina in veliko zgaranih starejših ljudi. Vsako drugo dvorišče ima ob vhodu tablo : Prodajem prase., prodajem papriku ljutu i sladku, prodajem jaja…. Dvorišča so tlakovana s starimi opečnatimi zidaki…povsod so gavtraže, rože …

Otroci se podijo naokoli s kolesi, mularija na skuterjih brez čelad… na terasah hiš se sprehajajo gosi, kokoši, tudi koze.

Ob prihodu v vas sva z Djumetom takoj našla hišo kjer naj bi prespali. Podolgovata hiša je predelana v sobe, vse v lesu, pretežno hrastu. Stare postelje :pos: , kolovrati, stoli, čudovite rezljane omare, cel kup restavriranih delov pohištva, v vsaki sobi kopalnica združena z rahlimi modnimi dodatki. V tistem ko sva se razgledovala po dvorišču je pristopil gost iz sosednje sobe in naju napotil v Baranjsku kuču, malo naprej v vasi. Ta gostilna je v bistvu središče vaškega dogajanja. Vse je staro in opremljeno v starinskem slogu, domačem, neposiljenem, etno… rože rastejo v kanglah za mleko, v velikih kovinskih skledah…

S stropa strehe kuče kjer se je vse dogajalo visijo »kulni« (suhomesnati izdelek z ogromno paprike), ob stebrih se sušijo venci paprike, česnja, v ognjišču potuhnjeno gori ogenj, diši po ožganih polenih….. človeku kar sapo vzame kako so nekatere stvari preproste, pa človeka tako očarajo.

Baranjska kuča ima tudi dvorišče kjer so na ogled postavili stare lesene hiške, ki so v bistvu delavnice iz tistega časa ko je v vasi še živela obrt, kovačija, brivnica, coklarstvo, lončarstvo….peči za peko kruha,vse z originalnimi rekviziti.

Skratka…

Ob prihodu do te gostilne sva zagledala Baracudin motor, midva pa sva bila poleg njega edina gosta, če ne štejem organizatorjev. Ura je bila okoli 16:00 in počasi so začeli kapljati štromarji z vseh vetrov….

Bilo je tako napeto, ko smo čakali naslednjega pa naslednjega pa seveda vsakega lepo pozdravili, objeli, hitro nazdravili. Ostali 4rje naši fantje : Glažar, Fritz, Seba-Jeba in Ofsajd so bili na poti v Karanac skozi Mađarsko.

Ko sta me Os biker in bOyzo spraševala kdaj pridejo Slovenski mađari sem ves čas govorila da okoli sedmih…. A so se primajali šele ob 21 uri…. Zmatrani, lačni, žejni in izžeti. Spet je sledilo nazdravljanje in vpitje en čez drugega… ko začnejo debatirat o ovinkih, luknjah, kilometrih so kot majhni otroci, nič jih ne ustavi.

Okoli devetih nas je bilo že kar lepo število in smo bili že pošteno lačni. Hrana je bila odlična, ma več kot odlična…je pa zelo začinjena , meni osebno je to všeč. Prevladuje meso na žaru in krompir od zelenjave paradižnik in parika. »Gazda« je častil rakiju :beer1: vsak večer in gratis smo imeli tudi cigansko muziko :music3: oba večera. Plesati v parih se ža l ni dalo, pri petju sem pa tudi bolj šepala, saj pesmi nisem poznala…so si pa drugi dali duška in peli ko slavčki :rolleyes: . Od naših sta blestela Ofsajd in Seba- Jeba. V petek je bil prvi večer druženja, po večerji se je pilo in jedlo in seveda ves čas pelo, pelo , pelo

Sobotno jutro je prišlo kot bi trenil. Zajtrk je bil pogrnjen za bogove, palačinke, marmelad da se ti zmeša, narezki s suhim mesom, svež mehak kravji sir, topel kruh, ocvrta jajčka za katere so se kar tepli. Kava, :kava: čajčki in ko smo jedli je bilo smeha še pa še. Lastnik teh prenočišč je zelo zabaven človek, po moji oceni star okoli 40 let in vozi japonca (nissan Note). Tako nas je »porajtal«, da nas je tud po 5x na dan obiskal in nas nasmejal. Jaz sem ves čas čeblala in letala okol s fotkičem pa me je ustavil in rekel : »Janetko moja, ako bi tebe netko ukrao , odmah bi te vratio«. :devil:

V sobotnem dopoldnevu smo Štromarji z dežele obiskali Osijek in pili kavico ob Dravi. Po kosilu v Baranski kuči kjer nam je gazda osebno pekel kotlete, krompir, klobasice in gobe pa je bila organizirana fura po okoliških znamenitostih in pogostitev. Vmes so sem pa tja začeli kapljati še tisti ki so imeli namen ostati iz sobote na nedeljo. Žal nisem štela motorjev ker smo bili razkropljeni na treh lokacijah glede spanja, šotoristi pa so postavili šotore za gostilno. V soboto zvečer sem kmalu omagala in jo že malo čez 23 uro mahnila spat :zzz: , trezna, da ne bo pomote. Zamudila sem boga in pol, vsaj tako so drugi dan pripovedovali….

Nedelja pa je vedno žalostna, čim zjutraj odpreš oči je vsega konec, veš samo da je treba spakirat in oditi domov.

Še enkrat smo si privoščili odličen zajtrk se poslovili, od nekaterih tudi večkrat :blush: . Zdaj pa lahko začnemo odštevati do novega snidenja. :whistle:

Bye bye Janetka press

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bravo Janetka :) Statistika in/ali report ne izostaneta in tako tiste in tisti, ki kaj zamudimo, vedno izvemo kako je bilo. Pa tudi prisotni včasih preberejo kaj novega saj se zna zgoditi, da komu manjka kaj 'filma' :P

Stromi so fajn motorčki, lokacije še boljše, najboljše od vsega pa je družba dobrih ljudi z dobro voljo. Se vidimo kod okrog :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tvoj je izjema.... ma dieto :lol1:

če Robert cilja na Brot Mit Wurst , pol je pa to moška kriza srednjih let :whistle:

mah... moj ni na dijeti, pa tudi požre 5,4L/100km... Če je v družbi Glažarja in Ofija....

Aha, pa še to.... tale litarski šparovček bo na prodaji konec septembra... :whistle::whistle::whistle:

:naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

......

Bye bye Janetka press

no, da ti mal pomagamo.... :rolleyes:

Motorjev je bilo cca. 40, Štormerjov in Štromeric okrog 70! :worship:

Video posnetki tudi obstajajo... baje ih emitirajo celo na unem enem JU-BI-TU, in ja... potrjujem... z Djumetom sta zamudila "bistvo dogodka"... Ampak ni skrbi... bomo ponovili v Sloveniji 2011! Časna štromerska! :yea2:

Drugače pa hvala ti na odličnim muffinima, ki si ih pozabila omenit pri bogovskem zajtrku, in seveda hvala za odlično družbo in izčrpen povzetek Slavonije 2010. :OK:

C U Soon....

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pustite človeku malo dihat. Z BMW ni čisto nič narobe, še več, to je najboljši motor :trance_27_notworthy: kar sem jih kdaj peljal, lahko samo priporočam. Sicer pa kolikor vem pri Robertu ena Suza v vsakem primeru ostane doma, rešil se bo ene stare honde...

Je tako :010 :010 :010

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Os biker pravi:

Evo malo podataka od organizatora (ako sam dobro prebrojao). U sva 3 dana bilo je 62-oje ljudi, 38 motora, 15 komada 650-ki, 18 komada 1000-ki, u tome 3 komada KLV-a , 3 Guzzija, 1 Yamaha i 1 Suzuki Bandit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

že malo čez 23 uro mahnila spat :zzz: , trezna, da ne bo pomote. Zamudila sem boga in pol, vsaj tako so drugi dan pripovedovali….

Je George Clooney policijsko uro uvedel, kaj :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne :naughty: sta pa imela malo miru za :wub: ???????????? ko smo ga mi vsi žuriral pa že malo sta se naspala ko smo mi prišli v jutranjih urah :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne :naughty: sta pa imela malo miru za :wub: ???????????? ko smo ga mi vsi žuriral pa že malo sta se naspala ko smo mi prišli v jutranjih urah :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010

.... sam to pomen da smo bili mi čist preveč :yawn: dolgočasna družba

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

CRNI zadnja noč v samskem stanu :evilgrin: in zato ti predlagam,da jo iskoristiš :beer1: pa še Braneta poklič,da ti bo stal ob strani :alko: !Ti predlagam,da se zapodita v FRANCI NA BALANCI :yea2: zjutrej pa :bum::fight1: ,če te ma pa :wub: ti bo pa :kava: skuhala :yes: in pomagala :lol1::lol1:

NAJ VAMA BO VSE LEPO V ZAKONU :wub: :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je moj :wub: Štromček dobu tretma po enem tednu :cry: .

Jutri pa peljeva kolega v G.Radgono po motor KTM tako,da če bo gdo na tej poti se naj oglasi :OK:

MENDA BO VREME :trance_27_notworthy:

Popravljeno . Popravil Baracuda
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekaj nas gre k Brumu na tretma, ker bo še Ib tam. Jaz bom po posegu verjetno šel na kavo v Ivanec :) in potem na Ptuj, mimo Maribora in nazaj v Froschland.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekaj nas gre k Brumu na tretma, ker bo še Ib tam. Jaz bom po posegu verjetno šel na kavo v Ivanec :) in potem na Ptuj, mimo Maribora in nazaj v Froschland.

Se čujemo ko se bom vračal :kava:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je moj :wub: Štromček dobu tretma po enem tednu :cry: .

Jutri pa peljeva kolega v G.Radgono po motor KTM tako,da če bo gdo na tej poti se naj oglasi :OK:

MENDA BO VREME :trance_27_notworthy:

Jaz jutri zjutraj ob 7.00 pičim proti Lenartu, ker moram službeno na en pohod. Zdej ne vem, kdaqj maš ti namen štartat in ali boš delal kakšne ovinke. Jaz moram bit najkasneje ob 8.30 v Lenartu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@janetka: hvala za izčrpno in zanimivo poročilo, vsem ostalim pa hvala za objavljene slike in povezave

Lepo se imejte vsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oh kje pa, sprehodila sva se po vasi, da sem lahko naredila osnutek poročila :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko smo mi prišli v jutranjih urah

in razbijal po mojem oknu :evilgrin: , bajkerji neotesani

ijaaaaaaaaaaaaa Glaži , hvala za moralno podporo :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!