Skoči na vsebino

Kymco Xciting 250


Fantič

Priporočene objave

Živjo. Sm nov na tem forumu in me nekej zanima. Kolega ima skuterja Kymco Xciting 250. In ga nekaj zanima. Ko doda gas motor zelo slabo pospešuje(sploh pa če spelješ v klanec in bog ne daj da sta gor dva, ker potem skoraj padeš z motorja ker tako počasi pospešuje), ko pa pridejo obrati do nekje 5200 pa motor sunkovito potegne kot bi se vklopila turbina. Problem je v tem, zakaj motor začne speljevati že takoj, ko dodaš čisto malo gasa. Ali je to morda kakšna okvara, ali je tako že serijsko pri teh motorjih.

No en drug kolega pa ima NRG-ja. Pri njemu pa lahko dodaš gas in motor ne bo takoj speljal, ampak ko bo imel več obratov. In tako se v štartu NRG odpelje mimo.

Že vnaprej hvala za odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nrg kasneje spelje ker ima na sklopki trše fedrce in rabi več obratov, da centrifugalna sila raztegne sklopko, in zato spelje pri več obratih

za kymcota ne vem kaj bi bil problem, reču mi naj valjčke menja, če ne bo dobr fedrce na sklopki, če pa še ne bo pa povratno vzmet......vsega materiala skupaj za 10k (za 50cc skuterje) za maxi ne vem, serviser ti lahko to nastavi v pol ure

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

No da nadaljujem s to zgodbo. Skuter je prejšnji teden skoraj totalno odpovedal. Bil je mrtev. Ko sva bila dva gor sva se lahko peljala največ 65-70 in to po ravnini. In tudi ni imel več tistega močnega pospeška pri 5500 obratov.

Potem ga je kolega peljal na servis. Za vse te težave je bi bila kriva membrana na fergazerju.

Zdaj skuter vleče že iz samega štarta zelo dobro in tudi ni več tistega močnega pospeška.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, sem mislil, da jih ima že precej prevoženih pa je prišlo do obrabe kakšnih delov. Ampak pri tako malo kilometrih pa res ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Mogoče je jermen, druga možnost je povratna vzmet na sklopki, tretja pa vzmeti na čeljustih sklopke. Upam, da boste rešli težavo. Drugače pa se mi zdi, da ima ta Xciting drugačno mašino kot moj B&W, tako da težko primerjamo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!