border Objavljeno Julij 28, 2006 Opozori Objavljeno Julij 28, 2006 (popravljeno) Zanima me kaksne so lahko vse mozne posledice, ce je v motorju avtomobila prevec motornega olja, kot je predpisal proizvajalec. (recmo dovolejno 3.5L, ga pa je 4.5L)? Popravljeno Julij 28, 2006. Popravil border
SiR Objavljeno Julij 28, 2006 Opozori Objavljeno Julij 28, 2006 1) ali to, da ga je ful preveč, kaže tudi merilna šipka? 2) spusti vun en liter, če ga je tolko preveč. 3) Sicer bo vse prekleto mastno.
simonsi Objavljeno Julij 28, 2006 Opozori Objavljeno Julij 28, 2006 Zanima me kaksne so lahko vse mozne posledice, ce je v motorju avtomobila prevec motornega olja, kot je predpisal proizvajalec. (recmo dovolejno 3.5L, ga pa je 4.5L)? Če ga je ful preveč, ti ga potegne v sesalni kolektor in raznese mašino :) Če je pa kakih 5mm nad max. šipke, ga pa mal bolj v rdeče teraj, ga bo že pokuril :blush: Če te pa ful moti, ga pa pozaugaš s tanko cevko skozi šipko pri ogretem motorju.
hajoktejn Objavljeno Julij 29, 2006 Opozori Objavljeno Julij 29, 2006 Če ga je ful preveč, ti ga potegne v sesalni kolektor in raznese mašino :) Če je pa kakih 5mm nad max. šipke, ga pa mal bolj v rdeče teraj, ga bo že pokuril :blush: Če te pa ful moti, ga pa pozaugaš s tanko cevko skozi šipko pri ogretem motorju. Ne bi rekel, da raznese mašino; prej ti porine ven semeringe in prebije tesnilo pokrova ventilov. .)
Gallus Objavljeno Julij 29, 2006 Opozori Objavljeno Julij 29, 2006 ... pojdi na prvi BS in naj ti ga potegnejo ven ... ... 1 min ... ... brezplačno ... Robson 1
simonsi Objavljeno Julij 29, 2006 Opozori Objavljeno Julij 29, 2006 Ne bi rekel, da raznese mašino; prej ti porine ven semeringe in prebije tesnilo pokrova ventilov. .) Če ga je ful preveč, ti ga potegne v sesalni kolektor naprej v zgorevalni prostor, in ker se olja ne da stiskat, mora nekaj popustiti :whistle: Pa še to pri večjih količinah in šanse za kaj takega so res minimalne.
Carr Objavljeno Avgust 4, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2006 Zanima me kaksne so lahko vse mozne posledice, ce je v motorju avtomobila prevec motornega olja, kot je predpisal proizvajalec. (recmo dovolejno 3.5L, ga pa je 4.5L)? Ja, to je lahko kar veliko sr.... :angry: Meni je zaradi približno pol litra olja preveč (ker očitno eni mehaniki ne znajo gledat šipke :slap: ...) zapacalo zračni filter in senzor za pretok zraka. Prav zdajle sem z rednega servisa (olje ni bilo menjano pri njih...)... Senzor so lahko očistili, filter pa so morali zamenjat. No, pa sem ob 5 jurjev :angry: Medtem ko bi pri enem litru olja preveč verjetno lahko nastalo še kaj hujšega. Najbolje ga je ven potegnit...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se