crom Objavljeno Avgust 23, 2006 Deli Objavljeno Avgust 23, 2006 Zanima me katere čolne, s kakšno močjo, se lahko vozi brez izpita in registracije plovila. Ali je to do 4kw? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
msjr Objavljeno Avgust 24, 2006 Deli Objavljeno Avgust 24, 2006 (popravljeno) V Sloveniji se lahko voziš brez izpita/registracije: čoln na vesla, ki se uporablja za šport in rekreacijo motorni čoln do dolžine 3m ali 3,7Kw moči Na Hrvaškem se lahko voziš brez izpita/registracije: čoln na vesla neomejene dolžine motorni čoln do dolžine 3m ali 5Kw moči, Popravljeno Avgust 24, 2006. Popravil msjr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
crom Objavljeno Avgust 24, 2006 Avtor Deli Objavljeno Avgust 24, 2006 Kaj pa če maš zadi (na hrvaškem) 2 motorja po 5kw. Pa imaš enga samo za "rezervo". A ti cajkiči lahko kj težijo če te vidjo parkiranga recimo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DrummY Objavljeno November 2, 2006 Deli Objavljeno November 2, 2006 vozit smeš do 4.5 kw, če si starejši od 18 let pa do 5 kw. sam to velja za hrvaško. za slovenijo ne vem. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ciciban Objavljeno November 6, 2006 Deli Objavljeno November 6, 2006 Avro ima prav. Na Hrvaškem (za slovensko morje ne vem) moraš imeti za vsako plovilo tečaj o poznavanju predpisov in izogibanju... To velja tudi za tiste čolne, ki so krajši od 3m in imajo motorje do 5Km. Mene so na morju ustavil dvakrat (bolj zaradi drugih stvari) in me niso spraševali po tem tečaju. Ni pa priporočljivo kaj pametovat, ker ti lahko hitro zakomplicirajo. Tako moraš po pravilih imeti na čolnu še toliko opreme, da ti na 3m čolnu zasede kar nekaj prostora :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
honda5 Objavljeno Avgust 2, 2008 Deli Objavljeno Avgust 2, 2008 pomojem za čolne k se vozji brez izpita prevec komplicirajo z opremo mene so tut ze ustavl pa mi nalagal kaj morm met vse na colnu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest pmali Objavljeno December 23, 2008 Deli Objavljeno December 23, 2008 Vse kar policija ne more ulovit :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
EAST Objavljeno December 23, 2008 Deli Objavljeno December 23, 2008 Vse kar policija ne more ulovit :naughty: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
oks Objavljeno December 24, 2008 Deli Objavljeno December 24, 2008 Kaj pa če maš zadi (na hrvaškem) 2 motorja po 5kw. Pa imaš enga samo za "rezervo". A ti cajkiči lahko kj težijo če te vidjo parkiranga recimo? Odvisno kje imaš parkiranga. :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andrej honda Objavljeno December 30, 2008 Deli Objavljeno December 30, 2008 Mislim da moraš imeti za vse čolne,ki imajo motor izpit,neglede na dolžino in moč motorja(vsaj tako je v sloveniji),za hrvaško ne vem,mislim pa da je enako.Za majn kot 3 metre in 3,7kw velja za registracijo,ki je ne potrebuje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gusti Objavljeno Januar 3, 2009 Deli Objavljeno Januar 3, 2009 Ka pa un skuter, ko si ga sposodiš ... a to lahk voziš drgač brez izpita? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Januar 5, 2009 Deli Objavljeno Januar 5, 2009 Ka pa un skuter, ko si ga sposodiš ... a to lahk voziš drgač brez izpita?LP Ne. lp Franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Januar 5, 2009 Deli Objavljeno Januar 5, 2009 Ne vem,če imaš prav!Ko so mene na Rabu s skuterjem ostavili "blizu 500m" obale me je policaj vprašal,če mam rentanega,ko pa sem povedal,da ne pa je zahteval izpit!Vzel v roke se odpeljal 15metrov stran in mi ga pripeljal nazaj čez 10-15min.Pa neki zamlel,če vem,da se ne smem vozit preblizu obale.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawc Objavljeno Junij 17, 2009 Deli Objavljeno Junij 17, 2009 (popravljeno) Ne vem,če imaš prav!Ko so mene na Rabu s skuterjem ostavili "blizu 500m" obale me je policaj vprašal,če mam rentanega,ko pa sem povedal,da ne pa je zahteval izpit!Vzel v roke se odpeljal 15metrov stran in mi ga pripeljal nazaj čez 10-15min.Pa neki zamlel,če vem,da se ne smem vozit preblizu obale.... Moraš imeti izpit tudi za skutrja, 100%, to je bilo eno izmed izpitnih vprašanj, ko sem delal izpit za čoln Je pa odvisno od polcaja, oziroma kapitan(kapitanija), ki je vodil predavanje je rekel da on prvič ko te dobi je samo opozorilo, potem pa sledi kazen. Popravljeno Junij 17, 2009. Popravil Kawc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Junij 17, 2009 Deli Objavljeno Junij 17, 2009 (popravljeno) Mene pa zanima kontra...z izpitom za vozača čolna lahko voziš do 24m, kot sem videl na teh reklamah za tečaje. Ne da bi me tiščalo par miljonov eur, ampak- kdaj / kako pa lahko voziš npr. (zasebno!) 30m jahto? Popravljeno Junij 17, 2009. Popravil phoebus Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawc Objavljeno Junij 17, 2009 Deli Objavljeno Junij 17, 2009 (popravljeno) Mene pa zanima kontra...z izpitom za vozača čolna lahko voziš do 24m, kot sem videl na teh reklamah za tečaje. Ne da bi me tiščalo par miljonov eur, ampak- kdaj / kako pa lahko voziš npr. (zasebno!) 30m jahto? Do 12m je dovolj le izpit za čoln(ni starostne omejitve), za vožnjo nad 12m pa moraš biti star 18 let Popravljeno Junij 17, 2009. Popravil Kawc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Junij 17, 2009 Deli Objavljeno Junij 17, 2009 Do 12m je dovolj le izpit za čoln(ni starostne omejitve), za vožnjo nad 12m pa moraš biti star 18 let Ne vem če bo šlo to kar sem vprašal, ker: Oseba, ki želi upravljati čoln dolžine do 24 m za osebne namene (za šport, razvedrilo in podobno, ne glede na vrsto in moč pogona ali območja plovbe na morju in na notranjih vodah), mora z izpitom pridobiti potrdilo o usposobljenosti za naziv voditelj čolna. Potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna ima mednarodno veljavnost. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawc Objavljeno Junij 18, 2009 Deli Objavljeno Junij 18, 2009 Malo sem se narobe izrazil, z izpitom sem mislil na: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se