Skoči na vsebino

Križi in težave začetnikov

Priporočene objave

Objavljeno

khm.....Js nisem vedel, da se motor vzge s sklopko, tko da smo tuki na forumu ugotavlal kva bi lahk blo, da motor ne vzge :blush: . Ma sm skor cel motor razsraufu.

Objavljeno

khm.....Js nisem vedel, da se motor vzge s sklopko, tko da smo tuki na forumu ugotavlal kva bi lahk blo, da motor ne vzge :blush: . Ma sm skor cel motor razsraufu.

a ti to resno?

Objavljeno

Ja ATX se ni vzigal s sklopko. <In ne nisem razsraufal motorja, sem se enkrat navodila prebral. :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

Objavljeno (popravljeno)

Na tem forumu imaš kar nekaj poučnih prispevkov o varnosti v prometu in le kdaj se oglasi v Maxi delavnici v Šiški!

Fičo, prejšnji teden sem na Ptuju, svojega motorina na mestu položil na desni bok. Sem se hotel v eni ulici umakniti razbitemu steklu. S sprednjim kolesom sem zapeljal na pločnik in ustavil. :slap: Nato me je spigalo. Če bi imel malo daljše noge ne bi bilo nič narobe. Zmanjkalo mi je talne površine in buš rahlo po tleh. Na srečo sem ga položil brez praske. Rešil me je stranski ščitnik. In veš kaj potem? Ne ne veš! Kljub temu, da sem tak Martin Krpan :whistle: ga nisem mogel dvigniti. Ja, vem kaj boš rekel. Maxi delavnica. Naj pridejo v MB ali okolico, pa grem takoj.

:hmm: Poznaš kakšnega inštruktorja Maxi delavnice, ki bi podaljševal noge. Na MB - Motosvet je kar precej potencialnih kandidatov. :P :lol1:

Popravljeno . Popravil šokac
Objavljeno

Tut js se priporočam za rahlo daljše noge. Še najraje bi videl, da me kaka lušna inštruktorica malo nategne :blush:

Objavljeno

Ojla sončki!

HVALA ZA MORALNO!!!! SEM RES RABILA NEKI ZA OPDPORO. :OK: :OK: Sicer z mojim sončkom uspešno usvajava Vršič, pa primorske konce, pa gre res bolj in bolj. Potrkam. Se vidimo na cesti. Papa pa uspešno vožnjo

Vršič?A še ni snega?Sam je pa preklemano mrzlo kaj?Sm mel tut sam načrt it gor(s kolegi),

pa se je izjalovilo(nesreča).

Kar se pa tiče dolgonogih...frendica ne doseže tal z dvema nogama,zato vedno ko stoji stoji na levi strani tako ta motor s stegnom objame čez zic(ne doseče tačke za nogo na drugi strani).Ji je padel 2x,potem se je navadla tko kt dela zdj...

Objavljeno

Tole je ful čudno. Toliko padcev, ko pa pogledaš v male oglase pa niti en motor podrsan .)

le zakaj je tako, pa vsi so stari cca. 3-4 leta recimo, pa samo ene 5000 km. imajo.... :grim :hmm:

Vršič?A še ni snega?Sam je pa preklemano mrzlo kaj?Sm mel tut sam načrt it gor(s kolegi),..

bila v nedeljo, krasno lepo vreme in ful motoristov.... :blink:

Objavljeno

prosim še za čestitke meni... sem pred kakima dvema urama ubogega šolskega ER5 položil počasi na bok. Poligon... obrat za 180 stopinj... speljevanje pri do konca obrnjeni bilanci... premalo na široko stal... no, saj 180 kg pa ja mora zmagat v borbi z mojimi 60 kg in 165 cm (do tal komaj sežem z obema nogama)... ker sem revčka lepo počasi spustil na tla, ni blo na njem niti praske. Tudi po zaslugi zaščite za motor.

Objavljeno

prosim še za čestitke meni... sem pred kakima dvema urama ubogega šolskega ER5 položil počasi na bok. Poligon... obrat za 180 stopinj... speljevanje pri do konca obrnjeni bilanci... premalo na široko stal... no, saj 180 kg pa ja mora zmagat v borbi z mojimi 60 kg in 165 cm (do tal komaj sežem z obema nogama)... ker sem revčka lepo počasi spustil na tla, ni blo na njem niti praske. Tudi po zaslugi zaščite za motor.

Kaj se ti sekraš. Jaz sem to naredil pri 5 km/h po 35 letih motorizma. Pa še sram me ni.

Se zgodi, jebiga!

No, pa vseen ti čestitke! (ker si ga počasi spustil)

Jaz sem ga nahitro... :P :D :D

Objavljeno

na petrolu še CBR-a: Pripeljem, da tankam. Ustavim moped, poberem ključ s klučavnice, odprem tank in tankam.... polno... zaprem tank, zaklenem balanco.... nagnem, da grem plačat..... kar posedat se je začelo do par cm pred tlemi, kjer sm ga lih lih zadržal, pa nazaj dvignu :lol1: hja, štapo treba vn dat :slap: Motor nedotaknjen, čelada je pa s špegle potleh ruknla :) šofer prepoten pod ledrom :naughty:

druga cvetka: CBR-a, se pripeljem pred mejni prehod... iščem dokumente po žepih od kombinezona. Najdem, mi zmuzne osebna spod prstov (rokavice) direkt pod motor... bog ne daj parkirat in pobrat. NE, sklonit se je blo treba, pol pa vse skp na kraj, js in motor. Takrat pa je bil še tolko prisebn carinik d je prijel za balanco in zadržal motor, da se je pilot pospravu :D

zdej na zdejšnem motorju je pa itak čudežev za prodajat :lol: :lol1:

Objavljeno

pa se je že komu zgodilo, da te lastna mama, jest sicer ne vem kaj sem se ji tako zameril, rikverc zbije, ha? najlepši je občutek ko vidiš da gre avto proti teb, se dereš ko zmešan, pol pa sam bum, pa je že ležal na tleh...no to je bil moj prvi, zdaj imam pa novega, ampak veste, bo padel, prej ali slej, dam glavo bek, da bo padel...kako veselo ga prevažam po garaži, pa v sobo, pa iz sobe spet v garažo, pa zapleteni manevri po garaži, ki so vsi na meji...enkrat bo padu, sporočim kdaj :)

Objavljeno (popravljeno)

letos na enem motozboru...... pridemo s panoramske vožnje.... parkiram .... zlezem dol...in počasi odpenjam čekado. In kar naenkrat nekdo rine v mene. Pogledam če se bi kdo tepel al kaj. Moj moped, ki sem ga parkiral na travi in malo je teren visel navdol, pa v mene. Tačka se je pogleznila, moped ni bil v prestavi in se je seveda vse skup počasi nagnilo v levo in malo naprej. Čelado sem imel še na pol na glavi in nisem vedel kaj naj spustin... čelado al motor. Ko je le vrag odnesel šalo, sem zabrisal čelado po tleh in na vso moč zadržal motor, ki je bil že tik pred tem da mu poči smernik. Folka ki so gledal pa...jaaaoooo.... (pa noben k...c ni pomagu zadržat.!!)

Sej sem vedel, da mora biti motor na trdi podlagi parkiran in v prestavi...ampak.... zdaj vem še malo bolj

Popravljeno . Popravil avro
Objavljeno

Čav sončki :OK: :OK: :OK: !

Ma ste mel prav; po 10 dnevih mava za seboj z ljubčkom že koraj 3000 km-tričev :OK: . Pa sva skoz v boljšem odnosu, (nč več me ne ozmerja, ko speljujeva :blush: , in vedno manj vrže puško v koruzo v takih primerih hi,hi...).

Samo sem bla na zečetku že kar mal obupana :? , pol pa gledaš svojega sončka v garaži, pa se zgražaš nad svojimi napakami :cry: :cry: ,... Sam je res, da se pravo učenje začne šele po izpitu :OK: :OK: :OK: .

Še enkrat hvala vsem za vse. :OK: :OK: :OK:

Objavljeno

z ljubčkom že koraj 3000 km-tričev :OK: .

mačka, eno vprašanje, na katerega lahko odgovoriš tudi na privat... kaj pri hudiču pa ti delaš (služba, poklic), da si spravla skup $$$ za tapravi motor, v isti sapi pa izvemo, da si v cca. 10 dnevih naredila 3000 km, kar pomeni 300 na dan? Izvzemam to, da si morala motor tankat ves ta čas... bolj mi ne gre v glavo kako zasluži človek za motor, hkrati pa ima polnih 10 dni časa za vožnjo z njim (drugače ne more vozit po 300 km na dan, če pride iz službe šele ob 3h, 4h popoldne, gre šele takrat h kosilu...).

Ne da sem ti fauš, čisto tak mi je prišlo na misel, ker jaz bom drugo leto, ko kupim motor, vozil cca. 5000 v celem letu, če bo vse po sreči ravno zaradi pomanjkanja časa...

Pa veliko srečno prevoženih kilometrov, ustvaljanj in obračanj ljubčka še naprej!

Lp,

Matic

P.S.:

A mi izdaš dobitno loto kombinacijo? :blush:

Objavljeno

pa se je že komu zgodilo, da te lastna mama, jest sicer ne vem kaj sem se ji tako zameril, rikverc zbije...

Ti, dej se z mamo malo pogovor. T'kole se pa res ne dela. Saj je vendar mama!

Objavljeno

mačka, eno vprašanje, na katerega lahko odgovoriš tudi na privat... kaj pri hudiču pa ti delaš (služba, poklic), da si spravla skup $$$ za tapravi motor, v isti sapi pa izvemo, da si v cca. 10 dnevih naredila 3000 km, kar pomeni 300 na dan? Izvzemam to, da si morala motor tankat ves ta čas... bolj mi ne gre v glavo kako zasluži človek za motor, hkrati pa ima polnih 10 dni časa za vožnjo z njim (drugače ne more vozit po 300 km na dan, če pride iz službe šele ob 3h, 4h popoldne, gre šele takrat h kosilu...).

celo leto je trdo delala....... :xx:

si kupla motor :grim

zdej ma pa dopust in ni problem nardit 300km/dan :grrr

Pa še fajn wreme je B)

Objavljeno

1300 v enem dnevu :D

Vse se da če se hoče, v enem popoldnevu nii problem naredit kakšnih 300km, še največ časa vzame dvigovanje prevrnjenega motorja :D

Objavljeno

Čav sončki :) !

Mene pa zanima, če ste mel kšne težavce kot začetniki? Mene je namreč kar sram, sej sem ga včer kar 2 x položila na tla, pa ga še 4 dni niti doma nimam :headbang: :cry: :cry: .

Pol sem pa enkrat tut tako sramoto nardila, da mi nikakor ni ratal u ler dat (že koj ta drug dan ane, bohnadej da bi šlo vse v redu, pa povrh še pred maso motoristov, daj bla popolna scena) :doze: :doze:

pa me zanima, če ma gdo vsaj kšno (verjetn mal manj brutalno) tako izkušnjo iz vaše začetniške kariere?

Lp in lep dan :blush:

Vaja dela mojstra. Drgač pa... Drug dan ko sem kupil Dominatorja sem ga "skoraj" zvrnil pred mehanikom k sem se šel pohvalit s prestopom iz 49ccm na 650ccm, :kva2:

Ni to nič. ;)

Objavljeno

....če pride iz službe šele ob 3h, 4h popoldne, gre šele takrat h kosilu...).

:topic: Prihaju iz službe ob tej uri, pa jih vseen to sezono naklepal dobrih 18.000 :P

Objavljeno

...največ časa vzame dvigovanje prevrnjenega motorja :D

Kwa pa je zdej to :devil: ??

Objavljeno

celo leto je trdo delala....... :xx:

si kupla motor :grim

zdej ma pa dopust in ni problem nardit 300km/dan :grrr

Pa še fajn wreme je B)

Soraj. Študirala, delala, zdej diplomirala, kupila motorček in si vzela 1 mesec frej, da zapravljava skupaj denarček, ki je še ostal po nakupu opreme.

Res jih je pa problem 300km na dan naštepat.

Maš prav- če maš redno službo. Drgač pa je povprečje 330 na dan (od začetka in začetniških nekaj, stalo si pa že sam lahko misliš, hi,hi).

Zdej mam en mesec sanjaški, pol pa na žalost real life. j**** ga.

LP

Objavljeno (popravljeno)

Soraj. Študirala, delala, zdej diplomirala, kupila motorček in si vzela 1 mesec frej, da zapravljava skupaj denarček, ki je še ostal po nakupu opreme.

Maš prav- če maš redno službo. Drgač pa je povprečje 330 na dan (od začetka in začetniških nekaj, stalo si pa že sam lahko misliš, hi,hi).

Zdej mam en mesec sanjaški, pol pa na žalost real life. j**** ga.

LP

A si bila mogoče v nedeljo na Bledu in v Bohinju? Najprej smo se videli oziroma pozdravili na Bledu, ti si šla mimo, jaz pa sem bil parkiran na avtobusni postaji, potem sem te ulovil in vozil za tabo in te prehitel na poti za Bohinjsko jezero. Preden sem odšel sem GPZ-ja videl parkiranega zraven bifeja, ti pa si pila pijačko .) Tablica pa KP, čeprav vidim iz profila, da si iz drugega konca.

Če si bila ti potem še en nasvet, pa ne zato, da bi se delal pameten, ampak ko prehitevaš avto pred seboj, to delaj bolj odločno .) Preden sem te prehitel, si prehitevala en avto, nasproti pa ti je prišel drugi, ti si pa cincala mimo prehitevanega vozila. Sem se spraševal ali ti bo stegnlo ali ne .)

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Objavljeno

A si bila mogoče v nedeljo na Bledu in v Bohinju? Najprej smo se videli oziroma pozdravili na Bledu, ti si šla mimo, jaz pa sem bil parkiran na avtobusni postaji, potem sem te ulovil in vozil za tabo in te prehitel na poti za Bohinjsko jezero. Preden sem odšel sem GPZ-ja videl parkiranega zraven bifeja, ti pa si pila pijačko .) Tablica pa KP, čeprav vidim iz profila, da si iz drugega konca.

Če si bila ti potem še en nasvet, pa ne zato, da bi se delal pameten, ampak ko prehitevaš avto pred seboj, to delaj bolj odločno .) Preden sem te prehitel, si prehitevala en avto, nasproti pa ti je prišel drugi, ti si pa cincala mimo prehitevanega vozila. Sem se spraševal ali ti bo stegnlo ali ne .)

Pozdrav od Roberta

kriva, kaj naj rečem!

Cincam pa še vedno na žalost, rajš kot pa met j.... pa pol čez prvi ovinek. ma sej bo boljš (upam oz. vsaj delam na temu, hi,hi)

Ne, pa sej sama vem, da ni prov. sam se pa res učas nardi, da na spelem vsega, kar se namenim, pa se pol penzionistično držim raj v kolon za atejem pa mamcam.

Sej si odkrito povedan tud ne privoščim, niti mi ni kj preveč, da bi se nekih bedarij šla na cesti. Dobr, jasno da rada mal po ovinkih potegnem...

me pa včas kšn voznik zasikira, kašne cermonije mi bo delal na ali za ovinkom, tko daj še vedno bolš prehtet, k pa bit prvezan za kšnim, k mrbit še sam na ve, kam bi šel.

papa pa nočko

Objavljeno (popravljeno)

kriva, kaj naj rečem!

Cincam pa še vedno na žalost, rajš kot pa met j.... pa pol čez prvi ovinek. ma sej bo boljš (upam oz. vsaj delam na temu, hi,hi)

Ne, pa sej sama vem, da ni prov. sam se pa res učas nardi, da na spelem vsega, kar se namenim, pa se pol penzionistično držim raj v kolon za atejem pa mamcam.

Sej si odkrito povedan tud ne privoščim, niti mi ni kj preveč, da bi se nekih bedarij šla na cesti. Dobr, jasno da rada mal po ovinkih potegnem...

me pa včas kšn voznik zasikira, kašne cermonije mi bo delal na ali za ovinkom, tko daj še vedno bolš prehtet, k pa bit prvezan za kšnim, k mrbit še sam na ve, kam bi šel.

papa pa nočko

Ne govorim o tem, da na splošno cincaš. Govoril sem le o prehitevanju. Kako gdo vozi je njegova osebna stvar, tudi sam ne pretiravam. Si ne upam tako kot nekateri, pa tudi me ne zanima, ker uživam ob pogledih na pokrajino. Moj stil vožnje se zelo lepo vidi po gumah :blush: Če bi jih kdo videl, bi mi rekel:" Pa ti si pussy!" :D Pač niso spiljene od roba do roba .)

Na srečo nimam problema s tem, ej ta pa me ne bo prehitel ali kaj podobnega :D Pa vozim tudi tako, da imam občutek rezerve in predvidevam in predvidevam, pa nikoli ne prehitevam na blef ali tik pred ovinkom, ali na nož, vedno mora bit dovolj pregleda naprej, pa prehitevanega voznika tudi vedno ocenim preden ga prehitim. Ma je vrsta stvari, ki jih delam .) Zavedam se svojih sposobnosti in tudi zaradi tega bolj LT včasih ST vožnja :blush: Na cesti kot pa je Bled-Bohinj si na momente od 10-30 km več že privoščim (izven naselja .) )

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!