Skoči na vsebino

Križi in težave začetnikov

Priporočene objave

Objavljeno

Haha, prav zabavno brati.

Prvič ga položil, ko drugič sedel nanj - pripeljal do prednostne ceste, zmanjšal na minimum, druga prestava, se prepričal, da je prosto, odprl plin in nagnil, v tistem pa motorček samo lepo crknil, jaz pa z njim zeeeelooooo pooočaaassssiiii padel v travico. Najprej vstal, se prepričal, da me ni nihče videl, zlohitr pobral motor in se naprej peljal, kot da se nič ni zgodilo.

Malo več gledalcev pa imel sredi Damaska ob treh popoldne, pripeljal do križišča, kjer dva leteča usmerjala promet, ju po motoristično z desno pozdravil, medtem pa avto pred menoj naglo zavre, jaz panično desno roko nazaj, cestišče pa mokro. Sem se turbo spakiral nazaj na mašino in se nikoli več čez tisto križišče nisem peljal domov. :P

Objavljeno (popravljeno)

Prvič ga položil, ko drugič sedel nanj - pripeljal do prednostne ceste, zmanjšal na minimum, druga prestava, se prepričal, da je prosto, odprl plin in nagnil, v tistem pa motorček samo lepo crknil, jaz pa z njim zeeeelooooo pooočaaassssiiii padel v travico. Najprej vstal, se prepričal, da me ni nihče videl, zlohitr pobral motor in se naprej peljal, kot da se nič ni zgodilo.

:D :D Ej, jaz sem lani, prvi teden lastništva mopeda, ušpičil čisto enako neumnost s to "prednostjo", da se mi je to pripetilo na koncu naše ulice, ko sem zavijal na glavno cesto. :slap: . So imeli sosedje kaj za govorit par dni :D .

Si nisem mislil, da se bo investicija v cevno zaščito mašine tako hitro "izplačala".:-)

Popravljeno . Popravil Sale
Objavljeno (popravljeno)

Vaja dela mojstra. Drgač pa... Drug dan ko sem kupil Dominatorja sem ga "skoraj" zvrnil pred mehanikom k sem se šel pohvalit s prestopom iz 49ccm na 650ccm, :kva2:

Ni to nič. ;)

Ghibli,nis pa napisu kok si dal Kavlna R5 na hrbet v avtosoli,in to skor pr 20 km/h,pa kolen pol :kva2:

Popravljeno . Popravil peter1
Objavljeno

Pridem na pisto v Logatcu da bi se mal vozu. Ne da bi prej odpeljal kakšen krog da vidim v kakšnem stanju je pista. NE! Že takoj po gasu in že v enem izmed prvih ovinkov pogrnil. Zapeljem v desni ovinek pod mostm, ker je sijalo sonce je zgledal kot da je pod mostom senca. Tisto ni bila senca ampak luža. Preden sem porajtal sem bil že na tleh. Zlomil samo nosilec za žmigavc, pa ni bilo ravno počasi. K sreči me ni noben videl, le kolega je vozil pred mano samo njemu je nekako uspelo zvozit. Poberem motor in direkt domov. :whistle:

Objavljeno

Ghibli,nis pa napisu kok si dal Kavlna R5 na hrbet v avtosoli,in to skor pr 20 km/h,pa kolen pol :kva2:

Neki tacga je bilo ,pa je sam se zablokiral ta pru bicikl brembo prevec prime hahahah :OK: [attachmentid=84505]

post-6886-1161287577.jpg

Objavljeno

Joj , men se včeri zgodil neki tako neumnega, mi še zdej ni jasno kako. Se prpelem do bankomata, stopim na levi strani motorja dol in v prepričanju, da sem štender odpru, hočem motor parkirat.

Pol se mi je pa neki čudno zdelo, da se še ni naslonil na tačko, ampak je blo že prepozno---motor na tla padu. :slap: :slap: :slap:

Še dobr da ni blo nč hujšga :blush: :blush:

Objavljeno

Nekaj podobnega se je zadnjič zgodilo tudi meni, s tem, da sem motor uspel zadržat :D fitnesseobrestujepress :)

Objavljeno

To se je men zgodl na pump. Na srečo se je BMW naslonu s cilindrom na visok roibnik, drgač b pumpo podru.

Objavljeno

A ne odprete tačke še preden razjahate kobilico? Jaz jo odprem takoj, ko ga ugasnem. Sem preveč neroden, da bi si zaupal manever sestopanja brez varovala (beri: odprte tačke). Lahko hudič še po meni pade :blush:

Objavljeno

konec sezone, guma že uničena, pa v soboto skurim gumo do konca... rišem krog v obratni smeri urinega kazalca, vse pod kontrolo, ko mi začne motor naenkrat padat na desno... šok... kaj je narobe? kaj sem naredil narobe? izkazalo se je, da mi je neki pijani neučakanec iz publike želel pomagati, da bi čimhitreje narisal krog in je povlekel motor... :angry2: :angry2: na srečo mi ga je uspelo zadržati in smo narisali še par krogov.... .)

Objavljeno

konec sezone, guma že uničena, pa v soboto skurim gumo do konca... rišem krog v obratni smeri urinega kazalca, vse pod kontrolo, ko mi začne motor naenkrat padat na desno... šok... kaj je narobe? kaj sem naredil narobe? izkazalo se je, da mi je neki pijani neučakanec iz publike želel pomagati, da bi čimhitreje narisal krog in je povlekel motor... :angry2: :angry2: na srečo mi ga je uspelo zadržati in smo narisali še par krogov.... .)

Wow! In to ti je uspelo narediti kot zacetniku? Vsaka cast! Se sreca, da se je tako dobro izslo.

Objavljeno

pardon, nisem ravno začetnik.. hehe.. wrong topic... :? :slap:

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Eno začetniško vprašanje: kdaj si upate postavit motor na stransko tačko in ne na centralno stojalo?

Jaz stranski tački pred kako trgovino ali kaj podobnega ne zaupam kaj prida... je le preveč otrok ipd. zraven, pa se lahko zgodi, da se motor odloči menjat položaj v bočnega. Ali pa samo paničarim in so motorji precej stabilni tudi na stranski tački?

Ker je moj motorček težak samo 135 kg, ga ni tak problem spravit na centralno stojalo in ga raje tako puščam, če sem v dvomih...

Pa vaše izkušnje in predlogi?

LP,

Matic

Objavljeno

Meni ni še noben padel s stranske tačke. Če bo dalj časa stal ga raje na štender ruknem. Če grem pa sam scat ali kaj podobnega pa da je trda podlaga pa na stransko tačko. Sam na granitne kocke pa ne vem kako bi bilo, če ga na stransko tačko postaviš? V 15 letih ni še nikoli ruknu.

Objavljeno

moj ima samo stransko tačko pa ni še nikoli padel .malo moraš gledati kako pa kam ga postaviš in pa seveda je treba upoštevati tudi nagnjenost terena

Objavljeno

Čist tko za info,Na svetu so dve vrsti motorjev,tisti ki so že bili na tleh in tisti,ki še bodo! :? :blink:

Objavljeno

:devil:

Čist tko za info,Na svetu so dve vrsti motorjev,tisti ki so že bili na tleh in tisti,ki še bodo! :? :blink:

Hola

Plus tretja sorta motoristov; tisti ki ne priznajo da so ....

lp g.

Objavljeno

:devil:

Hola

Plus tretja sorta motoristov; tisti ki ne priznajo da so ....

lp g.

beri: tisti, ki trenutno prodajajo motor :grim

Objavljeno

Jst pa prvič ko sm dubu motor za cesto 50ccm supermoto smo šli po enmu mescu na dirke pa glih supermoto so ble pa ko smo šli domov sm se jst preveč v kožo dirkačev postavu in sm hotu pru ovink odpelat na supermoto način- slajdanje pa je biu še zlo zlizan asfalt :BUA: in sm ga sevede poslajdu v nulo, nism šov sam do roba gume ampak sm slajdu kr po plastikah- drugač povedan po tleh :D ampak scena je bla to da je blo to pred nabito polnim lokalom polnim motoristov k so uzuni lepo pjačko pil .) men je blo tok bed :whistle: pa čist nov motor je biu :cry:

Objavljeno

Tega posta pa nekako ne znam prebrati... Nekje do pol sem prišel, pa nisem več vedel, zakaj se gre... Bi se dalo malo bolj pravopisno napisat, ali pa vsaj ločila uporabljati. Please. :cry:

Objavljeno

Daj no, Moto rider, meni na ljubo napiši popravo svojega posta. Ne zamerit, ampak, boš videl, se ti bo v šoli pri slovenščini obrestovalo, ko bo učiteljica videla, da znaš uporabljati ločila...

Saj vem, da na IRC-u pišete tako, samo tu, na Motosvetu, smo tudi malo starejši, ki se nam takih umotvorov nekako ne da brati... Čeprav je mogoče zanimivo. .)

Objavljeno

Jst pa prvič ko sm dubu motor za cesto 50ccm supermoto smo šli po enmu mescu na dirke pa glih supermoto so ble pa ko smo šli domov sm se jst preveč v kožo dirkačev postavu in sm hotu pru ovink odpelat na supermoto način- slajdanje pa je biu še zlo zlizan asfalt :BUA: in sm ga sevede poslajdu v nulo, nism šov sam do roba gume ampak sm slajdu kr po plastikah- drugač povedan po tleh :D ampak scena je bla to da je blo to pred nabito polnim lokalom polnim motoristov k so uzuni lepo pjačko pil .) men je blo tok bed :whistle: pa čist nov motor je biu :cry:

Prevod: En mesec po tem, ko sem dobil svoj prvi 50 ccm motor, smo odšli gledat supermoto dirko. Ko smo šli domov sem se preveč vživel v kožo dirkača in sem hotel prvi ovinek "zaslajdat". Bil je zelo gladek asfalt.

Seveda sem ga "poslajdal" do konca kar pomeni kar po plastiki oziroma drugače povedano po tleh. Bilo me je sram, ker sem to naredil pred polnim lokalom motoristov, ki so lepo pijačo pili. Pa čisto nov motor je bil.

Objavljeno

V želji po spodbujanju uporabe slovenskega knjižnega jezika (oziroma vsaj splošno pogovornega) v nadaljevanju podajam še svojo (nekoliko razširjeno) različico prevoda tega besedila.

Ko sem bil prvič deležen sreče, da sem postal lastnik kolesa z motorjem s prostornino 50 kubičnih centimetrov kategorije supermoto, smo šli s prijatelji že po enem mesecu na motociklistično prireditev. Na tej prireditvi je bila kot po naključju na sporedu tudi kategorija supermoto. Bil sem zelo srečen. Še povsem pod vplivom čustev sem se na poti domov nekoliko preveč vživel v kožo dirkačev, katerih vragolije sem spremljal na prireditvi. Že prvi ovinek sem želel izpeljati v supermoto stilu, torej t.i. slajdanju (ang. slidanju), vendar pa se mi je zaradi pregladkega asfalta dogodilo, da sem izgubil nadzor nad svojim vozilom, s katerega plastičnimi deli sem podrsal po tleh. Žal se mi je ta nerodnost pripetila ravno pred lokalom, polnim motoristov, ki so uživali svoje svobodno življenje in v sončnem popoldnevu srkali opojno pijačo. Moram priznati, da me je bilo pošteno sram. Moja nesreča je bila še toliko večja, kar je bil moj motor povsem nov. :lol: :lol: :lol:

P.S. Naročila za lektoriranje in inštrukcije iz materinega jezika sprejemam na privatnem neslovu tega foruma.

S spoštovanjem!

Objavljeno

Moto riderju se iskreno zahvaljujem, da mi je posledično omogočil nekaj minut pristne zabave z bolečimi trebušnimi mišicami. :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

Nej žvi motorajdr!!! HURA!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!