lina Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 (popravljeno) Glede rekalmiranja v revijah...kot je recimo Mag, ki ni bil na starni vladajočih....popolnoma verjetna se mi zdi trditev, da oglaševanje v taki reviji pripelje oglaševalca na črno listo...Recimo čist tko...Merkator je bil delno v državni lasti, Jankovič nastavljen od oblasti...tam ena pekarna piškotov da reklamo v Mag...Merkator noče več jemati njegovih piškotov...oz ga ,,podrkava,, kako drugače To je čist banalni primer. ...Struktura in barva Foruma 21, država kot lastnik velikih podjetjij (namenijo veliko za reklame), ki so furale monopol...naredi to verjetno. Drugače pa se strinjam z postom št. 2 v tej temi. In mag je ipak rabil bralca, ki ima nekaj več v glavi, kot viklarje, da o dolžini člankov ne govorim , ...zato primerjava z Lady (o številu ljudi na izvod) ni glih posrečena.... Popravljeno Oktober 25, 2006. Popravil lina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 Glede rekalmiranja v revijah...kot je recimo Mag, ki ni bil na starni vladajočih....popolnoma verjetna se mi zdi trditev, da oglaševanje v taki reviji pripelje oglaševalca na črno listo... HUH spet teorije rdeče zarote :lol1: kaj pa če večina ni hotela oglaševati v magu ker je ocenila da ni pravega efekta - premalo bralcev in previsoka cena! že vidim jankoviča ali še bolje kučana (če že slivnik njega ima za botra hobotnice) kako prebira vse časopise in gleda oglase in sestavlja črno listo firm, ki jo potem posreduje naprej vsem "svojim" direktorjem :slap: a je verjetna razlaga da so "desni" projekti cajtngov propadli ker noben ni hotel brati 60 strani reklame za Janšo? nekako tako kot folk sedaj odjavlja Delo ker ne moreš več brat nič drugega kot o Janši, Rupljove in Slivnikove monologe in veletvore njihovih podložnikov? :blush: aja saj res, folk je zaslepljen z 50 leti rdeče propagande in ne zna ceniti pravih informacij :xx: res je glupi ta folk, celo voli eno opcijo, noče pa plačevati za njiove cajtnge :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MotoManiac Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 Mag je rabil bralca s slamo v glavi, Slivnik je pa idiot. (sem ga na lastne oči videl, kako je vrt štihal v obleki v kateri hodi v službo, par dni prej pa se je s svojim vojaškim džipom zaletel v znančevo hišo v ravni ulici sredi Ljubljane pet metrov od ceste- po dogodku je pobegnil in poslal ženo kasneje urejat zadevo, pička sluzasta) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 Mag je rabil bralca s slamo v glavi, Slivnik je pa idiot. (sem ga na lastne oči videl, kako je vrt štihal v obleki v kateri hodi v službo, par dni prej pa se je s svojim vojaškim džipom zaletel v znančevo hišo v ravni ulici sredi Ljubljane pet metrov od ceste- po dogodku je pobegnil in poslal ženo kasneje urejat zadevo, pička sluzasta) psssstttttt da neboš na črno MS listo prišel pol te pa črn hummer povozi :ninja: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 (popravljeno) Jap Pervy lepo si posplošil...60s trani reklame za Janšo.....vmes pa reklama za kakšno argentinsko dogo. MM Zanimivo da jse je sploh lotil zadeve urejat...Od takega sluzavca bi bilo pričakovati vse kaj drugega... sicer pa ,,ne da se mi,,. Popravljeno Oktober 25, 2006. Popravil lina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 Jap Pervy lepo si posplošil...60s trani reklame za Janšo.....vmes pa reklama za kakšno argentinsko dogo. no pa mi ti razloži9 globje ozadje propada "desnih" projektov. po mojih informacijah in logiki ker ni bilo bralcev, ni bilo prodaje ne naročnin v obsegu da bi se lahko cajtng živel, posledično pa tudi oglasov ne. čeprav seveda boš rekla da je oglase zavrla grda politika, ampak na srečo lahko politika na celoten oglaševalski budget malo vpliva, večina lastnikov racionalno razpolaga z svojim denarjem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 (popravljeno) Sej me znima, kolkiko od tuki Mag kritizerajočih ga sploh bere... čaki čaki kje je pa kdo govoril o nakladi 282000???? :eek: kje si pa to pobral???? v slo ni bilo in verjetno nebo dnevnika ki bi tiskal več kot 100.000 izvodov redno. nevem točnih podatkov ampak mislim da je delo v najboljših časih tiskalo okoli 100.000 izvodov dnevno, trenutno pa kakih 80.000 ali manj. slovenske novice so se tiskale okoli 100.000 izvodov ampak imajo veliko nihanje remitende (neprodanega), zato morejo tiskati toliko, včasih skoraj zmanjka, včasih dosti ostane. neglede na doseg tiskaš toliko kolikor potrebuješ da na trgu ne zmankja, sicer pa število dnevno prilagajajo glede na pričakovano prodajo. mag je npr. imel v 3. četrtletju 2005 povprečno tiskano naklado 14.000 izvodov (za ta podatek vem)! ti pravi kar hočeš, raziskave delajo ljudje ki imajo pojma o tem, take raziskave se delajo povsod po svetu, to ni SLO izum in po tvojem smo vsi ki to upoštevamo bedaki. ni izvoli pa ti zračunaj drugače, vidim da očitno boljše obvladaš, ponudi se kaki oglaševalsi agenciji, takega potenciala bodo sigurno veseli, plača pa tudi ne bo slaba :whistle: A v tem tiču grmi zajec.... Tko slabo je tole označeno da sm mislu da druga kolona pomeni naklado... in mi ni blo jasno, da ma naprimer Mag 41000 naklade, če vem da jo je mel v zlatih časih baje okrog 28000... Drugač se pa da naklada odlično ocenit... .) Popravljeno Oktober 25, 2006. Popravil SF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dry Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 Zanimivo da jse je sploh lotil zadeve urejat...Od takega sluzavca bi bilo pričakovati vse kaj drugega... sicer pa ,,ne da se mi,,. Zaradi žaljive obdoilžitve je tožil je tudi avtorico članka o financiranju Jutranjika z denarjem, opranim v poslu z Indonezijskim premogom, ampak je fino popušil na sodišču, ki je tožbo zavrnilo. :grim Pravi dec, ni kej. [attachmentid=84914] Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Greyhound Objavljeno Oktober 25, 2006 Deli Objavljeno Oktober 25, 2006 Mimogrede, a je še kje kdo, ki bere DELO? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Oktober 26, 2006 Deli Objavljeno Oktober 26, 2006 Sploh ne gre za nič osebnega. :) Moraš pa tudi razumeti, da trditve (ne samo tvoje, saj se njegov primer nasploh uradno tako razlaga!), da je šlo za napad na neodvisno novinarstvo, enostavno ne morem sprejeti, ker se njegova "zadeva" ne rešuje tako, kot da je šlo za napad na neodvisno novinarstvo, ampak stranke in on na ta račun samo kujejo politične dobičke. In čisto nič drugega. Nekaj od tega ne razumem čist, kaj si hotel povedat. Napad na novinarja, predideva se in tako se je zadeva obravnavala in raziskovala- zaradi njegovega dela je napad na novinarstvo. HUH spet teorije rdeče zarote :lol1: kaj pa če večina ni hotela oglaševati v magu ker je ocenila da ni pravega efekta - premalo bralcev in previsoka cena! že vidim jankoviča ali še bolje kučana (če že slivnik njega ima za botra hobotnice) kako prebira vse časopise in gleda oglase in sestavlja črno listo firm, ki jo potem posreduje naprej vsem "svojim" direktorjem :slap: a je verjetna razlaga da so "desni" projekti cajtngov propadli ker noben ni hotel brati 60 strani reklame za Janšo? nekako tako kot folk sedaj odjavlja Delo ker ne moreš več brat nič drugega kot o Janši, Rupljove in Slivnikove monologe in veletvore njihovih podložnikov? :blush: aja saj res, folk je zaslepljen z 50 leti rdeče propagande in ne zna ceniti pravih informacij :xx: res je glupi ta folk, celo voli eno opcijo, noče pa plačevati za njiove cajtnge :slap: Če v to kar si napisal verjameš potem nimaš pojma kako oz. niti približno nisi informiran. Al si pa skrajno pristranski. Veliki strokovnjaki prodajanja teorij zarote, notranjih in zunanjih sovražnikov so naši bivši tovariši. Večkrat tudi Slivnik Tist ki je v LJ kdaj bil pri kaksnem mediju zraven ve kako in pod kakšnimi pogoji se oglašuje. Ti lahko konkretno povem kako politiki prek oglaševalcev vplivajo na politiko POP TVja. Mimogrede, a je še kje kdo, ki bere DELO? Sem prej bral Delo in ga berem tud zdaj. Vendar prej nisem bral nootranjepolitičnih tem in jih tud zdaj ne. no pa mi ti razloži9 globje ozadje propada "desnih" projektov. po mojih informacijah in logiki ker ni bilo bralcev, ni bilo prodaje ne naročnin v obsegu da bi se lahko cajtng živel, posledično pa tudi oglasov ne. čeprav seveda boš rekla da je oglase zavrla grda politika, ampak na srečo lahko politika na celoten oglaševalski budget malo vpliva, večina lastnikov racionalno razpolaga z svojim denarjem. Jutranjik je mel npr. problem pri distribuciji, pri prodaji (lastništvo kioskov),... Vedno se da nagajat in ovirat Dete je veliko bolj nebogljeno kot odrasel človek. NIKOLI niso problemi in stvari samo enoplastne. In dejstva samo enoznačna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Oktober 26, 2006 Deli Objavljeno Oktober 26, 2006 Mimogrede, a je še kje kdo, ki bere DELO? ..itaq,že 30 let... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Oktober 26, 2006 Avtor Deli Objavljeno Oktober 26, 2006 Mimogrede, a je še kje kdo, ki bere DELO? V domu za ostarelo mladino na Bokalcah je treba vprašati .. tam je baje še nekaj modelow, ki z lupo v roki to čitajo - glede na zmečkanost listov sodijo, da so med njimi najbolj popularne strani z osmrtnicami. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dry Objavljeno Oktober 26, 2006 Deli Objavljeno Oktober 26, 2006 Nekaj od tega ne razumem čist, kaj si hotel povedat. Napad na novinarja, predideva se in tako se je zadeva obravnavala in raziskovala- zaradi njegovega dela je napad na novinarstvo. Predvideva se zaradi njegovega dela? Kakšno posploševanje... :D In metanje peska v oči. Napisal si, da je šlo za napad na novinarstvo, četrto vejo oblasti. Pozabil si dodati, da gre za samooklicano (četrto) vejo oblasti. Za veje oblasti je (v demokratičnih družbah) značilno, da se jih tako ali drugače izvoli, da so odraz (večinske) volje državljanov. Novinarji to niso, ampak so zgolj nameščenci s strani lastnikov časopisov. In niso nobena veja oblasti. Postavitev Slivnika za predsednika uprave Dela je 1000x hujši napad na novinarstvo v primerjavi z napadom na Petka. :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Oktober 26, 2006 Deli Objavljeno Oktober 26, 2006 (popravljeno) Slivnik ..... V jedru se mi pa zdi, da je en patetičen revček. kar dober povzetek B) In v tem kontekstu sem tudi komentiral in obsojal napad na Petka. Kot napad na neodvisno novinarstvo. Petek je bil dolžan denar, zato jih je pa fasou, ampak novinarji tega nikoli ne bojo objavili ... simpl ko pasulj :fredy: Popravljeno Oktober 26, 2006. Popravil hotschko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 Predvideva se zaradi njegovega dela? Kakšno posploševanje... :D In metanje peska v oči. Napisal si, da je šlo za napad na novinarstvo, četrto vejo oblasti. Pozabil si dodati, da gre za samooklicano (četrto) vejo oblasti. Za veje oblasti je (v demokratičnih družbah) značilno, da se jih tako ali drugače izvoli, da so odraz (večinske) volje državljanov. Novinarji to niso, ampak so zgolj nameščenci s strani lastnikov časopisov. In niso nobena veja oblasti. Postavitev Slivnika za predsednika uprave Dela je 1000x hujši napad na novinarstvo v primerjavi z napadom na Petka. :BUA: Ok ! Si me prepričal in vidim na katerem nivoju razumevanja funkcioniraš. "SAMOKLICANA" veja oblasti :lol1: In sodno vejo oblasti se tudi izvoli ?! :lol1: Vloga novinarja in novinarstva v demokratičnih družbah ???!!! Slivnik je v upravi in ne v uredništvu Dela. Mimogrede: Pred kratkim so ubili novinarko v Moskvi. A se je po svetovnih medijih, tudi slovenskih, uporabljal termin: Napad na novinarstvo?! kar dober povzetek B) Petek je bil dolžan denar, zato jih je pa fasou, ampak novinarji tega nikoli ne bojo objavili ... simpl ko pasulj :fredy: :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 Slivnik je v upravi in ne v uredništvu Dela. človek ima večkrat občutek da je glavni na desku ! med uredništvom in upravo bi moral biti kitajski zid, a na Delu je drugače ! uravnotežujejo ali cenzurirajo ! :fredy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 človek ima večkrat občutek da je glavni na desku ! med uredništvom in upravo bi moral biti kitajski zid, a na Delu je drugače ! uravnotežujejo ali cenzurirajo ! :fredy: Nisem trdil, je tudi nemogoče, da se ne vmešava v uredniško politiko ker če se to počne vsepovsod drugje se najverjetneje tudi na Delu. Kar pa ni prav. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dry Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 Ok ! Si me prepričal in vidim na katerem nivoju razumevanja funkcioniraš. Funkcioniram pač na tem nivoju, da razmišljam s svojo glavo. In da če nekdo nekje nekaj napiše, da tega ne vzamem zdravo za gotovo, ampak da o tem razmislim. Ne glede na avtoriteto, ki je to napisala. Ker me že ob rojstvu niso nikamor pomočili in mi je slepo sledenje avtoritetam sploh tuje. Če so rekli, da je šlo za napad na novinarstvo, ok, mogoče res, ali pa tudi ne. Si jemljem pravico, da si mnenje ustvarim sam. "SAMOKLICANA" veja oblasti :lol1: Samooklicana se piše z dvema 'o'. Novinarjev pa ne voli nihče, sploh, niti na papirju, niti v praksi. In sodno vejo oblasti se tudi izvoli ?! :lol1: ZAKON O SODNIŠKI SLUŽBI I. poglavje TEMELJNE DOLOČBE 1. člen Sodnica oziroma sodnik (v nadaljnjem besedilu: sodnik), izvoljen v sodniško funkcijo,... ... Preberi si zakon v nadaljevanju, 19. členu recimo: sodnika izvoli državni zbor. Ok? Vloga novinarja in novinarstva v demokratičnih družbah ???!!! Še enkrat: samo na papirju. V praksi pa sploh ne. Slivnik je v upravi in ne v uredništvu Dela. Na novo postavljeni odgovorni urednik Peter Jančič je od izvršne urednice SP zahteval, naj bo namesto načrtovanega uvodnika Milharčiča na prvi strani objavljeno besedilo Ivana Puca, ki je pred nedavnim iz uredništva Maga prešel na Delo. Da je Jančič pri novinarjih dobil samo 13% podpore, je jasno popolnoma nepomembno. Kakor tudi to, da je Slivnik osebno razgrajal po uredništvu Dela, žugal in grozil in razložil, da bo uprava odločila, kaj sme v Sobotno prilogo in kaj ne, da ne bi zaradi "neprimerne vsebine" nastala poslovna škoda. Pa še tebe samega bi citiral, če dovoliš: Nisem trdil, je tudi nemogoče, da se ne vmešava v uredniško politiko ker če se to počne vsepovsod drugje se najverjetneje tudi na Delu. Kar pa ni prav. In še to: Mimogrede: Pred kratkim so ubili novinarko v Moskvi. A se je po svetovnih medijih, tudi slovenskih, uporabljal termin: Napad na novinarstvo?! In to prvi začeli vpiti tisti, ki so njen uboj naročili. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 Sodna veja oblasti naj bi bila neodvisna od aktualne politike. Kako se kaj napiše načeloma vem, se pa človk, sploh če je samouk, kdaj zmoti- zatipka. In zato se iskreno opravičujem. Kdo je kje kdaj vpil in kaj in kako se vmešava kdo v uredništvo ne vem, verjeten je čist res.(sem napisal do to ni prav). Mi je pa enkrat nekdo napisal, da ne smem verjet vse kar je napisano. :hmm: :D In da naj govorijo dejstva Pravico maš stvari interpertirat po potrebi: Npr. da vpijejo o napadu na novinarstvo... Napisal, sem da se je ta termin uporabljal in da v praksi, demokratičnih državah, ta stvar tako funkcionira. Sporen, vsaj v prejsnjih pisanjih, ti je bil ta termin. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 volk: pritiski so bili in bodo, tako s strani privat firm, ki grozijo da bodo umaknile oglaševanje, oglaševalskih firm, ki urejajo PR raznim firmam in politikov preko njihovih firm. vem tudi konkretne primere iz firm eni so se uklonili, eni delno eni pa ne, ampak to ni več za forum, lahko pa kako rečeva kdaj ob pivu če nama bo drugih bolj pametnih tem zmanjkalo :devil: I'm out, si ne bom pustil z slivnikom kvarit lepih dni :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Oktober 27, 2006 Deli Objavljeno Oktober 27, 2006 Glede na to, da me ta vikend čaka bosansko pečenje i pivo i ja ne bi više. :D Pivo in debata sledi :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MotoManiac Objavljeno Oktober 29, 2006 Deli Objavljeno Oktober 29, 2006 Jap Pervy lepo si posplošil...60s trani reklame za Janšo.....vmes pa reklama za kakšno argentinsko dogo. MM Zanimivo da jse je sploh lotil zadeve urejat...Od takega sluzavca bi bilo pričakovati vse kaj drugega... sicer pa ,,ne da se mi,,. Sej se ni lotil! Ženo je sljuzavac poslal potem, ko so ga klicali naj pride poravnat škodo! (s tistim Humerjem ni bil ravno anonimen) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damian Objavljeno November 1, 2006 Deli Objavljeno November 1, 2006 Ali ni bil Tov.Danilo, pardon. G.Slivnik, v preteklosti goreč član in simpatizer ZKJ in ZKS. Ali se ni spreobrnil šele potem, ko ga niso sprejeli v Centralni komite ZKS, ter šele zatem postal goreč nasprotnik socializma in komunizma ter vsega, kar je povezano s tem....?? Hrbtenica pa je, hrbtenica..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Osama Objavljeno November 3, 2006 Deli Objavljeno November 3, 2006 Glede na to, da me ta vikend čaka bosansko pečenje i pivo i ja ne bi više. :D Pivo in debata sledi :P Si se tega od Nanixa naučil? Ali ni bil Tov.Danilo, pardon. G.Slivnik, v preteklosti goreč član in simpatizer ZKJ in ZKS. Ali se ni spreobrnil šele potem, ko ga niso sprejeli v Centralni komite ZKS, ter šele zatem postal goreč nasprotnik socializma in komunizma ter vsega, kar je povezano s tem....?? Hrbtenica pa je, hrbtenica..... Kot njegov fuhrer J. Janša. Sami primerki pokončnosti. Važno je, da sem jaz vedno spoznan za komunista, ki se niti k mladincem nisem vpisal... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno November 3, 2006 Deli Objavljeno November 3, 2006 Mag se je na predlog uredništva odpovedal subvenciji. Leta 2005 je izkazal 400 miljonov dobička. Si se tega od Nanixa naučil? Kot njegov fuhrer J. Janša. Sami primerki pokončnosti. Važno je, da sem jaz vedno spoznan za komunista, ki se niti k mladincem nisem vpisal... Za te stvari sem naravni talen :grim J.J očitat upogljivo hrbtenico je najmanj smešno. Ker če bi jo mel bi v marsičem bil veliko dlje in VELIKO manj ljudi bi ga sovražlo. To mu priznajo tudi najbolj goroči nasprotniki. Če hočeš sovražniki. In vsi, ki so delali al probal delat z njim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se